Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Přehled výkupů medů
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7
Za 35KČS som za socíku ho dával do výkupu pre medos Galanta
Ukrajina plna medu,co jste cekali??? Mam tolik vcelstev,kolik medu dokazu prodat ze dvora,na co vic.
Tuhle informaci jsem dostal přímo od výkupce medu a on od svých nadřízených. Takže počítejte, že to nebude jenom u nás, ale v celé v ČR. Pak jsem zvědavý za kolik se med bude prodávat ze dvora. Nechci ještě dělat poplach má dostat ještě jeden dopis s pokynem ceny, ale první byl za tuhle cenu 35,-Kč za kilo. Za tuhle cenu to odmítnul vykupovat, že mu budou lidi nadávat. Pokud to někdo u mně kopí za těch 100,-Kč tak mu nechám všechno. A bylo mi řečeno, že za vše může včelpo. Takže jsem nasraný protože od ledna makám na rámkách každý den od března je vyplétám natavuji mezistěny atd. Stavím nové stanoviště makám jako blbec a navíc jsem investoval letos cca 150 000,-Kč do včelaření a teď tohle. A další investice jsou rozjeté jako nová hala na uskladnění a další věci. Mám chuť za to někomu rozbít hubu.

A o Ukrajině jsem taky slyšel máme medu dost není potřeba ho vykupovat. Takže k čemu nám je svaz včelařů? Uvedl včelaře na milost-nemilost zmetkům co si Vás najdou v LPIS, kteří Vám rozkopou nebo zapálí stanoviště jako p. Sedláčkovi z Bučovic 38 včelstev v oploceném areálu. Nebo svaz zničí výkup svých včelařů a nabídne Vám cenu 35,-Kč pro nějakého soukromníka, ale budou nás poctivé včelaře kritizovat?
Tak to hodne uspechu podle me totalni blbost neb jen Blb a Hovado Boží by nekomu dalo do vykupu med za 35..zrejme to tu nekdo zkousi ale za tuhle cenu toho moc nenakoupi..ta informace by me velmi zajimala kde ji beres protoze ted jsem to overoval u kamarada a nevykupuje jen par tun a klasika kvetovej za 68/kg.
Podle mne tu svaz neni proto,aby vykupoval med,je to spolek.Chovatele ci zahradkari taky nemaji mrkvo-po,bramboro-po ci kraliko-po,jako mel svaz vcelpo,jehoz objem vykupu byl spis smesny,nez vyznamny,spis si tam zridili odbyt medu ruzni funkcionari ci funkcionari-vykupci za baksis.Ja osobne budu rad,kdyz uz nikdy svaz po medovem kseftu nezatouzi (Vcelpo,Vcela Predboj),stacilo bohate.Stacilo a samozrejme se to podepsalo na soucasnem stavu cen vykupu.Obchodnik chce predevsim vydelat,ne sponzorovat ceske vcelare.Prvovyrobce,pokud neni primo prodejcem koncovemu zakaznikovi to odskace vzdycky a ve vsech oborech...O vykupni cene pod 1,50 eura jako u dovozoveho medu i o tom,ze rada vykupcu vubec nebude vykupovat,jsem slysel uz v tydnu.Neznam nikoho,kdo by byl na vykupu zavisly,proto jsem to pustil jednim uchem sem,druhym tam.Loni tusim nevykupoval na okrese nikdo,vse se prodalo ze dvora.

Je otazka,jestli vubec nakoupit chce? Co je pro obchodnika jednodussi-mit sit vykupcu,platit je,svoz,sklad nebo si nechat poslat UA kamion?
Za cenu cca 35kc/kg sa nakupuje med z mimo EU ,Ciny ,Argentina,Ukraina ... a ten sa potom miesa do Ceskeho a Slovenskeho medu ... Vykup v CR a SR musi byt min 60 - 70 kc aby to mali vykupcovia s cim miesat ,za 35kc/kg toho vela nevykupia,s ukrainskym medom je ten problem,ze su v nom Anibiotika o com by vedelo rozpravat Vcelpo ... Big GrinBig GrinBig Grin a neviem ci by niekto len tak ryskol kupit 50 ton medu s antibiotikami a pokazit si dlho budovane meno ...
Na mede je ta super vlastnost,ze ho mozes kludne predat aj po 10tich rokoch a nic sa mu nestane,ja to beriem,ze su to lepsie ulozene peniaze ako v Banke. Big Grin
Vela vcelarov ma tento rok slabu znasku tak by som sa nebal toho ze sa nepreda med,kludne aj vo velkom pre vcelarov cca po 300kg ja som tak predaval znamim vcelarom po 3,5e/kg ked im dosli zasoby...
Mozna uz ani michat nebudou,narod sezere vse a rada zakazniku super hyper neresi puvod,ale cenu v akci,nevadi jim ani,ze se misto medu laduji sirupem nebo skrobem,nebo medovou "pochoutkou".
(07.05.2018 21:27)KTM napsal(a): [ -> ]Tak to hodne uspechu podle me totalni blbost neb jen Blb a Hovado Boží by nekomu dalo do vykupu med za 35..zrejme to tu nekdo zkousi ale za tuhle cenu toho moc nenakoupi..ta informace by me velmi zajimala kde ji beres protoze ted jsem to overoval u kamarada a nevykupuje jen par tun a klasika kvetovej za 68/kg.

Mám to přímo od výkupce medu. Nechce ho za tu cenu vykupovat. Nemůžu napsat, že je to pan ten a ten. Ale je to tak uvidíme co bude v dalším dopisu s pokynem ceny, ale je to na prd. Mám chuť se na to vykašlat, ale ty včely za to nemůžou. Ano co jsem četl včela předboj a atd. Také si to myslím, ale nemohu o tom psát co si myslím. Je to horší jak za komančů, ale je potřeba táhnout za jeden provaz. Tak jako je petice proti LPIS pokud se cena nezmění tak by měli včelaři zasáhnout proti této ceně peticí. A na závěr tenhle výkupce vykupuje med po tunách. A kam putuje? Stejně jako všude v ČR.
Nevim jak je to jinde ale jedno vim urcite..po 100 bych prodal vse ze dvora a po nekolika sklenicich naraz ale v pulce Srpna bych byl bez medu jako loni vetsina kolem me..pak i za vyssi cenu zacaly nakupovat a radi protoze malo kdo mel co prodavat..
35000/t - kolik to dá práce, než to svezeš, odvíčkuješ, vytočíš a dáš zpět! Kolik uděláš rámků, oddělků a kolík práce dá nakrmit tolik včelstev! Opravdu to někdo za tuto cenu prodá?
Pokud se nad tim jen lehce zamyslim,budu kakat na vsechnu svoji praci u vcel,cas atd. a budu prodavat vysoce nad vykupni cenou i kdyz by ji zvedly vyse nez je ted dam cenu 90kc/kg vydelam vic jak vykupem tak jsem vysmatej a lidi mi urvou ruce(aspon tady u me).jen tu nekdo hodne zapomel na jednoduchou vec a to je ze na jednom stanovisti mam aktualne 3 plny medniky(cca 60kg) na jinem vzdalenem 5 km mozna jeden mednik bude.a tyhle rozdily jsou na hodne mistech takze nekdo se tu snazi vytvorit dojem popr.ma pocit ze letos bude medu jako srac.. . Realita je ale jina a na dosti mistech si pomalu muzou chystat cukr....
U mne 3NN/vč., ale jen ten horní zavickovaný. Takže nosí.
Realita je opravdu jiná, situace ve výkupu medu je taková jaká byla dosud, ke sražení několika korun dolů se využívá dojem strachu a nouze. Pravdou je že se medu vykupuje od českých včelařů méně a méně, protože zaúčinkovaly dotace a příznivý systém možnosti prodat malé množtví medu tzv. ze dvora.

Problémy se čekají u četnějších kontrol tzv. včelařských farem vedených pod dohledem SVS.

Slovo závod je součástí NOZ.

Kontroly u zpracovatelů coby výrobců medu závod zpracování medu, coby koncový příjemce vykoupeného medu unás v ČR je pod stálou kontrolou SVS. Dovezený med má minimálně tři dokumenty o původu a kvalitě. Jeden je ze země původu od většinou homogenizačního závodu, dále z hranic EU od veterináře co sem med pouští a většinou si ještě na vlastní náklady dělají několik kontrolních rozborů jako třetí dokument. To vše kvůli totálně nasazeným kontrolám kvůli Včelpu ze strany státních orgánů moci.

Nyní se ukazuje, že tyto tři dokumenty o původu medu jsou více než med vykupovat na území Česka. Výkupci jsou vždy mezi zpracovatelem a včelařem. Takže samotný smluvní výkup je stále veden přímo zpracovatelem coby obchodníkem a závodem - zpracování medu.

Ukazuje se, že kontrolní orgány se zaměřují zejména na český med a proto ho zpracovatelé nechcou nakupovat. Výhodnější je med jako takový dovážet a obchodování s dovozovým medem mít plně podložen několika rozbory. Proto asi reakce o nějakého zhrzeného zpracovatele.

Jenže .

Nevím proč není zdroj za 30Kč/kg přesně pojmenován, ale asi to bude cena, kterou platí zpracovatel - výrobce když by si spočítal kolik by stálo že: nakoupí sacharózu - cukr, štěpící látku, energie jako plyn a elektřinu, a nějakou amortizaci homogenizátorů. Cena 30Kč/kg je prostě za invert s obsahem vody okolo 16% a takovou peněžní hodnotu za kg někdo sdělil svému smluvnímu výkupci. Klidně ho jmenujte. Aby se vědělo jak kdo porovnává a vymýšlí cenu za výkup.

Co se týká Číny a čínského medu.
Pokud tu někdo dá, že v ceníku mu došla cena 30Kč, jde o machinaci. Důvodem je to, že nyní kdo obchoduje s plně kontolovaným medem ze zemí mimo EU, tz. většinou z Číny, named již skoro dva měsíce čeká protože byl v březnu nový čínský rok. Časově to znamená že měsíc trvá dovoz na celnici a měsíc trvá propuštění medu na trh do oběhu veterinární službou EU po kontrolních vyšetření. Kdo vypustil cenu za 30Kč obchoduje s někým jiným. Tam je kvalita medu jako např. u Ukrajiny diskutabilní kvůli ATB.

Nyní cca okolo 7.5. 2018 se čínský med dostává k rukám závodu zpracování medu, který si ho objednal koncem února 2018. Nyní je tedy skokový propad během nastávajících 14 dnů z cca 90Kč na 65-60Kč za med květový multikvětový, (multiflora) taková je situace.
Někde jsem četl, že v Číně nemají včely a že tam místo nich běhají lidé se štětečkem. To jako při tom i sbírají nektar a doma zahušťují na med? Dobrá šmakuláda.
(07.05.2018 21:04)radyne napsal(a): [ -> ]Dneska jsem obdržel informaci, že cena medu ve výkupu na rok 2018 se má pohybovat kolem 35,-Kč za kg. Směšné co !!!!!! Tak nevím jak naložím s letošní snůškou cca 2-3 t.

A bylo mi řečeno, že za vše může včelpo. Takže jsem nasraný protože od ledna makám na rámkách každý den od března je vyplétám natavuji mezistěny atd. Stavím nové stanoviště makám jako blbec a navíc jsem investoval letos cca 150 000,-Kč do včelaření a teď tohle. A další investice jsou rozjeté jako nová hala na uskladnění a další věci. Mám chuť za to někomu rozbít hubu.

Budeš Včelpo žalovat o náhradu zmařené investice?
Proč Vcelpo? Proč ne svaz? Kdo vlastnil a kdo měl kontrolovat?
(07.05.2018 19:05)radyne napsal(a): [ -> ]Dneska jsem obdržel informaci, že cena medu ve výkupu na rok 2018 se má pohybovat kolem 35,-Kč za kg. Směšné co !!!!!! Tak nevím jak naložím s letošní snůškou cca 2-3 t.

No co, květový vrátím na podzim zpět včelám a bude-li medovice, ta se dá prodat v pohodě ze dvora Smile
Pokud prodáš ze dvora za 150,- tak ti stačí na prodej 1/4 množství a jsi na stejné konečné ceně
tedy pokud má cca 4t tak ti stačí prodat 1t za 150,- a on později přijde s prosíkem.
Každý máme možnost volby v denním podnikání to vidím každý den že lidé přijdou s nereálným požadavkem na výrobu či cenu.
Vysvětlíme si kde jsou hranice s výrobou či cenou a buď si plácneme nebo ne a základ je nebýt závislý na jednou odběrateli i dodavateli to pak s tebou mávají jak se jim zachce.
Viděl bych to tak: Zajíci se...až po honu. Kdo má dneska problém s prodejem medu, začal ze špatného konce, nebo s malým skladovacím prostorem. Zemědělci bez skladů jsou už dnes plně závislí na Babišovi a jeho výkupech. Tam má směrovat i včelařství?
Tuto cenu beru jako provokaci, či průzkum trhu - naskočí "hodný" výkupce, který dá i 65 Kč. A pak se bude řehtat, až se bude za břicho popadat. Při dnešním počasí nikdo z nás neví, jak brzo budeme končit. Spoléhat se na medovici, to možná bude v suchých oblastech jediná záchrana. Za duben jsme proti loňskému roku podle vegetace urazili o mnoho více času - 3. 4. stav minus 2 týdny, dnes + 3 týdny. Nejhorší smrt je z vyděšení! B.
1) nechal bych to včelám a určitě se to vrátí příští rok
2) mám rád medovinu a tak bych nakoupil demižony na kvašení
3)vytočit a uskladnit, protože není každý rok posvícení
4) vyhlásil bych na facebooku adopci včelstev pro městské gaučáky(Praha a okolí větších měst) za paušál a určitě by jsi utržil více
5) rozhodně bych neprodával za 35/kg.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7
Referenční URL's