Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Výroba etikety
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Dobrý den,
chci se zeptat na Váš názor.
Mám umístěná včelstva kousek od kraje Lánské obory.
Rád bych si udělal etikety na med.

Napadlo mě, že bych si dal na etiketu Med z Lánské obory.
Bude to právnicky v pořádku, když budu propagovat svůj med s Lánskou oborou?


PS: prosím, nechci žádné komentáře viz. prezident.


Děkuji
Ve vyhlášce č. 76/2003 Sb. podle které by se mělo řídit označování medu je v § 9 (Označování) uvedeno:
(2) Označení medu, s výjimkou filtrovaného medu a pekařského medu (průmyslového medu), může být doplněno následujícími údaji:
a) regionálním, územním nebo místním označením původu, pokud výrobek pochází zcela z uvedeného zdroje původu,

podle mě je doplňující označení "Med z Lánské obory" v pohodě...
když je to kousek od Lánské obory a ne v Lánské oboře, tak by to spíš mělo být Med od Lánské obory než z .....
Přispěji i já svou troškou do mlýna z vlastní zkušenosti. V květnu jsme sháněl etikety na med a narazil jsme na stránky www.etiketynamed.cz mají tam výběr z několika různých velikostí dle sklenice a obrovské množství dle mě hezkých etiket. Vyzkoušel jsem na svazovou sklenici etiketu velkou s šestihranem co tam mají a super se na sklenici vyjímá, plus jsem sklenici dozdobil pečetní páskou od nich ve stejné designu. Takže mohu doporučit.
Taky jsem od nich bral etikety. Perfektní spolupráce na úpravě textu. Za mě doporučuji. Osobní poznámka : trochu neosobní přístup, když si odsouhlasíš pravopisnou chybu nebo nějakou nepřesnost tak Ti to vytisknou jak chceš. Já bych uvítal, aby mě na chyby nebo nepřesnosti upozornili.
Tuším majú aj slovenskú verziu etikiet na slovenskej verzii týchto stránok

https://www.etiketynamed.sk/
(30.08.2017 13:34)zdenda3 napsal(a): [ -> ]Taky jsem od nich bral etikety. Perfektní spolupráce na úpravě textu. Za mě doporučuji. Osobní poznámka : trochu neosobní přístup, když si odsouhlasíš pravopisnou chybu nebo nějakou nepřesnost tak Ti to vytisknou jak chceš. Já bych uvítal, aby mě na chyby nebo nepřesnosti upozornili.
Dnes už málokdo umí český pravopis, a upozornění na pravopisné chyby v psaném textu se považuje za drzost.
No, pokud mají moc práce, asi není v jejich silách každý text číst a upozorňovat na chyby. Od toho je tam možnost kontroly a potvrzení, že to může jít do tisku.

Dle mě grafik udělá Copy & Paste textu, změní velikost, napozicuje, obsahem textu se asi moc nezabývá.
Dobrý den,
rád bych si vytvořil etikety na med.
Chtěl bych něco podobného jako zde: https://www.etiketynamed.cz/etiketa-na-med-emv72/
Mohli by jste mi někdo poradit, zda tato etiketa má všechny údaje, které by se měli na etiketách uvádět?
děkuji
má praktická zkušenost - tento dodavatel etiket má všechny povinné údaje a některé i navíc...
letos potvrzeno DOLem oceněním český med i medailí ....
Zdravím,poraďte kde najít co vše musí obsahovat etiketa ,zda je někde daná velikost písma např.jak velká musí být u údaje země původu atd.co tato. Je vše Ok?
Mensi font nez 7 bych nedelal.
Proc si neudelas rovnou 3 verze misto tech zaskrtavatek?
Se mi to zdá jednodušši
To mozna. Ale cmarani do ni ji bude degradovat. Jestli si tohle delal sam tak nejsi marnej. Dej tomu jeste par veceru a udelej kazdou trochu jinou podle druhu
https://www.google.cz/search?biw=320&bih...UiXzN4Y%3D
To ne já.Smile)

Me spíš zajímalo jestli je tam vše jak má a nebo ne.
166/1999 sb. - Veterinární zákon

§27a
Chovatel může v malých množstvích prodávat

1d) med, mateří kašičku nebo včelí vosk pocházející z vlastního chovu včelstev ve své domácnosti, ve svém hospodářství, v tržnici nebo na tržišti, které se nacházejí na území České republiky, a to přímo spotřebiteli, anebo jej dodávat do místního maloobchodu. Chovatel včel, který med použije v jím provozovaném zařízení stravovacích služeb, nemusí med označit stanoveným způsobem,

(2) Za místní maloobchod podle odstavce 1 písm. b), c) a d) se považuje maloobchod podle předpisu Evropské unie, kterým se stanoví obecné zásady a požadavky potravinového práva a zřizuje se Evropský úřad pro bezpečnost potravin a stanoví postupy týkající se bezpečnosti potravin s odpovídajícím sortimentem živočišných produktů, který se nachází na území České republiky a který produkty uvedené v odstavci 1 písm. b), c) a d) dodává přímo spotřebiteli.

(3) Živočišné produkty uvedené v odstavci 1 musí pocházet od zdravých zvířat a musí být zdravotně nezávadné a bezpečné z hlediska ochrany zdraví lidí a zvířat, zejména nesmí být zdrojem nákaz a nemocí přenosných ze zvířat na člověka. Živočišné produkty uvedené v odstavci 1 provozovatel místního maloobchodu nesmí uvádět na trh prostřednictvím zásilkového prodeje.

(4) Chovatel, který prodává nebo dodává vlastní produkty z prvovýroby podle odstavce 1, je povinen zajistit, aby byly doprovázeny obchodním dokladem podle prováděcího nařízení Komise (EU) č. 931/2011, s výjimkou případů, kdy chovatel tyto produkty prodává ve svém hospodářství nebo ve své domácnosti.

(5) Chovatel, který prodává nebo dodává vlastní produkty z prvovýroby podle odstavce 1, musí zajistit, aby tyto produkty byly
a) vyráběny, skladovány a přepravovány v čistém prostředí s používáním zařízení a pracovních nástrojů a pomůcek udržovaných v čistotě a
b) chráněny před vlivy, které by mohly nepříznivě působit na jejich zdravotní nezávadnost, zejména před kontaminací.

K tomu existuje ještě vyhláška 289/2007 která veterinární zákon upřesňovala. Jenže veterinární zákon byl novelizován, ale vyhláška ne, takže je teď v některých ohledech se zákonem v rozporu.

V principu když prodáváš opravdu z domu (nebo na stanovišti) tak na láhvi/etiketě nemusí být vůbec nic. Ani tvoje jméno. Pokud už tam něco napíšeš, tak by to mělo být v souladu s vyhláškou 76/2003, která v §7 a §8 "definuje med".

Med se člení:

a) podle původu
1. květový,
2. medovicový,

b) podle způsobu získávání nebo obchodní úpravy
1. vytočený med,
2. plástečkový med,
3. lisovaný med,
4. vykapaný med,
5. med s plástečky,
6. filtrovaný med,
7. pastový med,
8. pekařský med.

Podle zákona je med jenom Květový, nebo Medovicový. Já jsem to nevymyslel.

Pokud prodáváš na trhu, tak už tam etiketu mít musíš. Gramáž, tvoje jméno (myslím, že i adresu). Pokud dodáváš do prodejny, tak i minimální trvanlivost. Ale nemůžu si vzpomenout na základě jakého zákona to je.
Milane, "moc slov, krátká klobása". Jednoduše zde http://www.beedol.cz/2018/znaceni-medu/
Asi je to moc slov. Ale já si to radši přečtu vždycky v zákoně. Nerad se spoléhám na nějaké články na netu. Jednak tam to nemusí být přesně, nebo ty články mohou být staré.
Když zákon, tak v novelizované podobě, to, cos tu vkopíroval, je staré.
? Ta 166 je v novelizované podobě. Se alespoň domnívám.

Co je staré?
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Referenční URL's