Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zvedací zařízení na úly
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
No právě dorobíš. Já si nic nedorobím protože nejsem zámečník. Takže to naceň, postav, ukaž a pokud to bude vypadat tak jako na videu s furikem. Jdu do toho za cenu liftu.
Josefe je to pekne ,Cena také 15000 pokud jsem koukal dobře. Za tu cenu maš naš i elektrickým zvedaním.
No, mě se tam totiž hodně líbí ten systém samosvorných kleští a ten otočný zvedák - typ Wendelin.
Proto jsem to sem dal.
Přišlo mi to jako dobrá inspirace.
Je to velice jednoduché a pro trochu šikovnějšího člověka by neměl být problém si to doma stvořit.
Tiež ma zaujalo to samosvorné "uchopenie po celej dĺžke bokov nástavku", teda vhodné pre menejpevné (styrodurové) nástavky. Naviac, nástavky nepotrebujú uši.
michal nechcem ti brať ilúzie, ešte v práci pred rokmi sme sa dosť natrápili so "samosvernými " kliešťami na formy a ja by som veril len tým "ušiam"...
podľa môjho názoru 2-3 nádstavky plné medu, či plodu by toto zariadenie určite nezdvihlo Blush
(ale lepšie raz skúsiť ako trikráť okecávať, držím ti palce,,,)
Pokiaľ si pamätám z priemyslovky tie rovnobežníky čo sme kreslili pri zobrazovaní skladania a rozkladu síl, tak tá výsledná "uchopová" vodorovná sila medzi klieštinami (to zmačknutie) je závisle od váhy bremena. Takéto upínanie sa s úspechom používa v panelárňach, tehelňach... Jednoducho pevnosť zdvíhaného predmetu v mieste uchopenia musí zodpovedať celkovej váhe bremena. Nešlo by takto asi zavesiť televízor v polystirénovom obaleBig Grin.

Potom naozaj, keby som chcel zdvihnúť tri plné nástavky, tak ten spodný by musel byť dostatočne pevný (drevený), aby som ho tými klieštinami nerozpučil. No, ale to by nevydržali ani tie uši na polystyrénovom nástavku a museli by byť prekladané po jednom, po dvoch.
Zdravím mohu se zeptat jestli někdo nevíte kde by se dal sehnat objednat takový to jeřábek na zvedání úlů popřípadě komponenty nebo výrobce nějaký odkaz .Předem velice děkuji [Obrázky: TN-obr2.jpg]
Ak sa nemýlim, tak je to samodomo J.Jindra.
Včelařství Jaša. Řešil se mnou něco okolo. Vím, že to má vyrobeno a odzkoušeno. Kočuje do sadů. Možná to měl i teď v Olomouci na zlepšovatelých.
PN.
Tohle na mě skočilo na baneru, tak se s vámi dělím o tu reklamu. Někomu by se to mohlo líbit

https://www.uni-max.cz/paletovaci-vozik-...gKE2fD_BwE
vyrábím, resp. potřebuji si vyrobit nějaký zvedák. Už jsem ve fázi, že mám všechny podstavce stejný (viz foto) a i všechny nástavky Lang 2/3. Mám v úmyslu nějaký takový. Mám pár dotazů. Máte někdo zkušenost, jestli musí být hřídel v ložiscích, nebo to utočím i v tupé díře? Z čeho navrhujete udělat to západkový kolečko? Nikde na netu jsem nic neobjevil...máte nápad? díky
hřídel určitě do ložiska. Ona by to obyčejná díra taky zvládla, ale bude to zvedat desítky kg a na ložisku ti to půjde mnohem snadněji. A vydrží dlouho.
Rohatku kup nějakou hotovou, stačí trochu hledat. A vyber spíše s více zuby, pohyb bude plynulejší.



edit:
tady je rohatka a západka, jen není uvedena cena a rozměry.
https://www.feifer.cz/nd-rm-e-poz-08-zapadka-b
https://www.feifer.cz/nd-rm-e-poz-09-rohatka
(11.12.2018 10:38)karelretik napsal(a): [ -> ]vyrábím, resp. potřebuji si vyrobit nějaký zvedák. Už jsem ve fázi, že mám všechny podstavce stejný (viz foto) a i všechny nástavky Lang 2/3. Mám v úmyslu nějaký takový. Mám pár dotazů. Máte někdo zkušenost, jestli musí být hřídel v ložiscích, nebo to utočím i v tupé díře? Z čeho navrhujete udělat to západkový kolečko? Nikde na netu jsem nic neobjevil...máte nápad? díky


https://www.buckfast.cz/zvedak/24-zdviha...izeni.html mám ho od Jirky taky a naprostá spokojenost - fakt to byl neskutečnej posun v pohodlnosti práce ve včelách
Vyrobil jsem si zvedák a použil jsem ruční naviják - má západku přepnutelnou na obě strany:
např.
http://offroad.az-zbozi.cz/naradi-do-dil...vij%C3%A1k

Domeček pro ložiska jsem nedával - ložisko jsme svářečkou CO přibodovali přímo ke konstrukci. Až půjdu do včelína tak zvedák vyfotím.
LT-
honzo díky, ale to je nepoužitelný v tomto případě...je to těžký velký a...drahý cca.1500,-. Našel jsem i levnější, ale furt je to cca 600 kč. Našel jsem něco takového, ale to mi zase příjde měkké a hlavně to asi nepujde přimontovat na hřídel. Jsem zvědav co vyfotí Lubomír. Na ten zvedák jsem koukal ale nebylo mi jasné jak to použít.
Máte někdo jiný nápad z čeho udělát rohatku? (krom toho, že si jí nakonec vybrousím Smile)
Ještě můžeš jít elektrickou cestou. Mám doma aku zvedák na úly, kdy jako pohon slouží motorek ze stěrače náklaďáku (24 Voltů) co jezdí po ozubené liště a jen mačkáš tlačítko nahoru-blokace-dolu. Onehdá ho tady nabízel k prodeji Jindra Meduna. Vyrábí je jeho známý. Ten zvedák co popisujete výše je sice taky funkční, ale viděl jsem ho v akci a je to takový neustálý se dohadování s fyzikou.
Zde je odkaz. Fotím to "retro" telefonem a bylo docela šero. Snad to pomůže.
https://velkopetrovickevcelareni.rajce.i..._nastavky/
tomaso, jaký akumulátor? mám to na více stanovišt na louce a autobaterka je nereálná...
v jakém smyslu dohadování?
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Referenční URL's