Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Elektronická evidence tržeb - prodej ze dvora
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5
ve Včelařství psala matka představená, že při prodeji ze dvora EET nehrozí... pokud prý včelař nemá IČO ... časopis schovávám pro případ pozdějších sporů s kýmkoliv ...
Ve státě, kde si můžeš být jist tím, že si nemůžeš být jist vůbec ničím, si můžeš schovávat aj bocianie hniezdá Huh.
JK
mě spíš mrzí, že na farmářských trzích skoro osiříme ... spousta prodejců se na to vykašle a lidi budou muset jezdit na farmy pro sýry, vejce, zeleninu i ovoce - s těma EET na trh nikdo z prvovýrobců nepoleze... je to pro ně fakt likvidační...
ještě jeden říkal, že zkusí nasadit ceny o cca 10% nahoru a uvidí, z něčeho to prý platit musí...
Dane?
pokladnu a připojení na net ... daně nikdo platit nebude ...
Všetko bude závisieť od toho,aké množstvo kontrolórov štát vyčlení na kontroly a aké právomoci im dá v zákone. Potom sa budú platiť aj dane aj pokuty.
(30.07.2016 11:23)Marec napsal(a): [ -> ]pokladnu a připojení na net ... daně nikdo platit nebude ...

Myslím, že proti tomu co zaplatí za stánkovné, benzín, atd. to je bouře ve sklenici vody.
Co tak vidím v jakých autech jezdí někteří stánkaři a jaké mají mobily. Smile

U spousty se to ale bude obtížně slučovat se sociálníma dávkama a podporou v nezaměstnanosti co souběžně berou když "vypomáhají" příbuzným atd.
(29.07.2016 22:58)Marec napsal(a): [ -> ]mě spíš mrzí, že na farmářských trzích skoro osiříme ... spousta prodejců se na to vykašle a lidi budou muset jezdit na farmy pro sýry, vejce, zeleninu i ovoce - s těma EET na trh nikdo z prvovýrobců nepoleze... je to pro ně fakt likvidační...
ještě jeden říkal, že zkusí nasadit ceny o cca 10% nahoru a uvidí, z něčeho to prý platit musí...

Pomalu se začala masírka a příprava na omezení či zrušení farmářských trhů. Před asi týdnem povídal v ČRo nějaký chovatel slepic, že se sem dají dovézt vejce bez označení. On prodává vejce svých slepic a má je řádně označené a prodejce vedle něj je má taky řádně označené. Potíž je jen v tom, že sousední prodejce má registrovaných 300 slepic, denně ale prodává 3.000 vajec a nikdo to v této zemi neřeší.

Co z té informace vyplývá pro nás? Myslím, že mnohé. Nikdo nekontroluje zda včelař s 20 včelstvy náhodou nevyprodukuje od jednoho vč 300 kilo medu za rok a hlavně z toho vyplývá, že se na farmářských trzích namnoze prodávají šizené produkty stejně, jako kdekoli jinde. Rád bych viděl, jak by vypadaly rozbory medu u stovek a tisíců mikroprodejců. Jo jedno takové Včelpo se dá zlikvidovat lehce když to někdo potřebuje.

No a zavedení pokladen nemá přinést státu víc daní, o to vůbec nejde, to je pár korun ve srovnání s tím, co bude stát to zavedení (zaplatí to ale lidi a ne stát). Jde o to, že někdo potřebuje prodat desetitisíce těch pokladen, někdo jim bude zajišťovat servis a bude z toho hezky živ, ale hlavně, někdo bude dobře živ z toho, že bude udržovat v chodu elektronický tok mikrokravin v každé denní i noční sekundě. A to je to, oč tu běží!

Všechny roztleskávače, co tomu fandí upozorňuju, že se zdraží úplně všecko.
A že budou volby? On někdo věří tomu, že majitelé zeměkoule nechají něco na náhodné náladě lidu a jeho volbě? Ale kdepak, lidu se dá vybrat mezi průjmem a běhavkou a tak je ten tyjátr zvaný volby pro srandu králíkům. Proto tam chodí tak málo lidí.
Druha vec je, ze bures a jeho kamaradi budou mit okamzity prehled o obchodech a tim padem i strategii konkurence. To jsou informace k nezaplaceni. Samozrejme, ze urednici napojeni do systemu budou radi poskytovat informace i dalsim zajemcum, kteri si informace zaplati.
(31.07.2016 11:46)tom.50 napsal(a): [ -> ]Všechny roztleskávače, co tomu fandí upozorňuju, že se zdraží úplně všecko.
A že budou volby? On někdo věří tomu, že majitelé zeměkoule nechají něco na náhodné náladě lidu a jeho volbě? Ale kdepak, lidu se dá vybrat mezi průjmem a běhavkou a tak je ten tyjátr zvaný volby pro srandu králíkům. Proto tam chodí tak málo lidí.
Tome50, lidé jako vy jsou těmi roztleskávači nálad, že volby jsou k ničemu. Co tedy radíte? nedělat nic? proč o tom vůbec píšete? Tokové, jako jste vy ti u vesla potřebují, takové jako vy vedení ČSV potřebuje, takové jako vy všichni vyžírkové a mafiáni pro vytvoření té "správné nálady" potřebují.
Budete prekvapeni ze ve statni sprave i tady plati urcita civilizovana pravidla. Predstava ze ministr financi ma moznost koukat do dat FU apd. Je zajimava. Jemne receno. Abych neurazel ty co takovou bl..st pouzivaji jako argument.
Pak celkem potrebna debata sklouzava do suterenu kde se argumentuje, ze nekoho polozi placeni dani.

Nehlede na to, ze EET je o maloprodeji za hotove. To skutecne umozni analyzovat tahy konkurence fjrem s miliardovymi obraty.

Nehlede na to, ze EET je o maloprodeji za hotove. To skutecne umozni analyzovat tahy konkurence fjrem s miliardovymi obraty.
Tak nevim kdo je tady naivni. Opravdu bures asi nebude sedet doma u pocitace a filtrovat ty data. Ale moc dobre vime v jakych rukou muzou podobna data skoncit. A je v podstate jedno kdo je zneuzije. Ve statni sprave, ktera je prolezla skrz naskrz korupci a propojena s velkym byznysem... Pokud budu mit v ruce data o necich obchodech, tak mi staci par mesicu zacilit na urcite produkty a nasadit dumpingove ceny nebo preplatit dodavatele a je po konkurenci. Treba bures je znamy tim, ze cilene likviduje male konkurencni spolecnosti a kdyz se dostanou do problemu, tak je rad zahrne do holdingu... A o tom to cele je... hazet klacky drobnym podnikatelum a zivnostnikum pod nohy, zatimco velke firmy na to maji svoje oddeleni a nebo se jich to netyka vubec. Takze pokud chcete zit ve state, kde se na vas ze vsech stran tlemi ten kuni xicht a kde drobne podnikani chciplo, tak to podporujte.
Ano, názor KaJI je velmi naivní, existují programy na hlídání čehokoliv, že by někdo, nedej Bože sám bureš, seděl u PC a něco si psal na papírek a s kalkulačkou vymýšlel strategie...
A civilizovaná pravidla ve státní zprávě státu, kde se může stát kozel zahradníkem? Dovolte mi milý KaJi pousmání. Pravda, poněkud trpké pousmání.

Když v jedné písni zpíval KK že "vrah o morálce káže" myslel jsem si, že má bujnou fantazii a vidí svět moc černě, že přece existují nějaká civilizovaná pravidla a jistá míra vkusu. Už si to nemyslím. Zatím je jen kozel zahradníkem. Už mě neudiví, když se dočkáme i toho kázání a snad lůza co pod platanem věší zůstane jen umělcovou fantazií.
Co se týče IČOařů, tak STÁLE PLATÍ, že nemusí mít schválenou provozovnu.

Pane Holub: Vždyť je to všechno jen šaráda. Ať už jsou to volby prezidenta v Americe nebo volby v ČR. Vše je zpozadí řízeno stejnými lidmi co jim platí volební kampaně a lůze se dá na okamžik zdání moci, aby se cítila důležitá. Pak je prosazována napříč politickým spektrem jednotná agenda (EU, menšiny..) a je jedno jaká strana je u kormidla. Jediná možnost jak dát najevo nesouhlas je nechodit k volbám. Čím míň lidí se téhle frašky účastní, tím menší legitimitu vláda má. Pokud je volební účast do senátu 38%, do krajů 40%, obcí 37% z oprávněných voličů tak to je ta cesta. Nezapomenu na to jak Kalousek po 40tis demonstraci odborářů v Praze řekl, že to nic neznamená protože koalici volilo tolik a tolik tisíc lidí. A to je přece víc než 40 tisíc. Zní to hrozně, ale není možná změna. A kdo si myslí, že jo, tak je buď naivní nebo krátkozraký.

KaJi: debata nesklouzává do suterénu, jen se vytahuje špinavé prádlo co s tím souvisí. Tahle vláda se hned v úvodu proslavila tím, že byla provedena obrovská čistka ve státním aparátu. Úředníci napojení na předchozí vládu byli masivně odejiti. Bureš si během volebního období obsadil MF svými lidmi (a je to logické) z Agrofertu, ti udělali uvnitř svých odborů další personální posuny. To co zpochybňuješ (vynášení informací) se děje napříč celou státní správou i policií už roky. MF jen spojilo státní moc s mocí oligarchie. Děje se to ostatně v celé Evropě (Berlusconi (It), Kolomoisky (UA), Bloomberg (USA) atd.)
Ovsem to brecite na blbem hrobe. Data o velkych transkcich .. hlaseni DPH ... uz bezi od ledna. S EET to nema nic spolecneho.
EET proste zpusobi nekterym skupinam ten neprijemny dosud nezazity pocjt, ze uvedou do priznanani skutecny prijem.
A mnozi i prijdou o soc. davky.

Na Slovensku museli poridit reg.pokladny i na trzistich. Nejaka ekonomicka katastrofa se tam odehrala?
Ale no tak... Prave naopak, diky temto buzeracim spousta lidi odhlasi drobne zivnosti a zacne davky pobirat a paralelne provozovat zivnost na cerno. To nebude problem, protoze sit kontaktu jiz maji. Nehlede na to, ze EET opravdu nikoho neprinuti uctenku vydat. Jedna vec je teorie, druha realita zivota. Seda zona nelze vymytit. Pokud se to buresovi podari, tak bude prvni sveho druhu a skutecny genius.

Hlaseni DPH s EET nesouvisi? Opravdu? Neprosazuje to stejny clovek a neni to soucast stejneho balicku opatreni?
Presne takáto debata na Slovensku prebiehala pred zavedením registračných pokladníc. Zaznievali tie isté argumenty. Nič z toho sa nepotvrdilo akurát štát vybral viac peňazí na DPH. Treba sa na to podívať aj z druhej strany. Obchodník vybere od zákazníka spolu s cenou za tovar aj DPH, ktorú má odviesť štátu ale obchodník tržbu nezaregistruje v pokladni a DPH si nechá pre seba. Ako to nazvať? Alebo ktorý obchodník vám povie že dám vám tovar lacnejšie a nedám vám bloček? Ani jeden.
EET je hlavně neuvěřitelným zdrojem dat z retailu, ke kterým se doteď firmy jako Nielsen a spol nedokázaly ve větším měřítku dostat. V praxi to bude znamenat, že se za drobným živnostníkem dostaví softwarová firma a nabídne jim jejich program a když firma kývne na to, že "anonymizovaná" data může zpracovávat výzkumná agentura, dostane vše zdarma a nebo skoro zdarma. Ráda a dobrovolně.

Takže Bureš se k datům nebude dostávat potají přes MF, ale spíše bude vlastnit (a divil bych se, kdyby ne) někoho, kdo bude nabízet řešení "zdarma" a živnostníci mu je sami rádi a zcela dobrovolně poskytnou, neb jim důsledky vůbec docházet nebudou.

Manželka nedávno dělala marketingový výzkum pro jednoho z budoucích poskytovatelů těchto služeb, takže o tom něco málo vím.
No a po nedlouhém čase budeme moci chodit do hospody Agrofert, k pekaři Agrofert, k řezníkovi Agrofert, ... Je to o tom, aby ti drobní živnostníci "neokrádali" Agrofert - je to o potlačení konkurence. Když to zatím nemohu znárodnit, dosadím národního správce.

Pokud by to stát myslel vážně, vydal by živnostníkům certifikované pokladny a za jejich provoz by také nesl zodpovědnost. Ne aby každý dědek z nějaké zapadlé vsi, který provozuje hospodu s obratem 00,- nic musel investovat za el. zařízení kterému nerozumí ani jej neumí obsluhovat nějakému a kdejakému šíbrovi, kterému MF (Ministerstvo financí) poskytlo příležitost. Tomu se také dá říci přenesení zodpovědnosti na ty nejslabší. Ti na které by mělo MF došlápnout jsou v daňových rájích.
JK

PS
Nejsem živnostník, ale vím co to znamená starat se v tomto daňově legislativním galimatyáši o sebe a nést za to odpovědnost. Nějaký čas jsem v tom i dělal.
Nechápem prečo niekto prevádzkuje hospodu s obratem 00,- nic?
Stran: 1 2 3 4 5
Referenční URL's