Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Elektronická evidence tržeb - prodej ze dvora
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5
(01.08.2016 10:19)Pali napsal(a): [ -> ]Nechápem prečo niekto prevádzkuje hospodu s obratem 00,- nic?
Já ano. Vidím to na příkladu svých známých ze zapadlé vesnice v Jizerských horách. Provozují hospodu v obecním kulturáku, kdy obci platí v podstatě jen energie. Dělají to kvůli tomu, aby nezanikl život ve vesnici. V okamžiku kdyby hospodu zavřeli, vesnice začne umírat. Nemají to jako hlavní zdroj příjmů, ale jako příležitost, jak v zimě večer nesedět doma a nečumět na TV, ale setkat se s dalšíma lidma. V okamžiku kdy budou muset provozovat EET, znamená to, že provoz budou muset začít dotovat.
Třeba to dělá z lásky k bližnímu svému.Big Grin Ale i kdyby si přišel na 1500Kč za měsíc, co to mění. Naplní se jen Burešovo ego.Big GrinBig Grin
I když jsem starej a blbej, tak si myslím, že s evidencí Dph, už 2x, bych si i dokázal poradit. Ale dělat to vždy po třech měsících, tak už zase nevím co a jak.
A mít za čtvrt roku jeden nákup a jeden prodej na fakturu s Ičem a 2 prodejky bez Iča, tak co si FÚ zkontroluje? To stačilo vyjet v programu papírové přiznání k DPH. To mohli dostávat i po sítích. V čem je tedy vylepšení? Ty 2 tisícovky bych jim odvedl tak jako tak. A teď ještě pokladny. To na ty dva nákupy bez Iča a to si přes pokladnu stejně nezkontroluje.
A vsadím se, že kdyby měl dělat Bureš to co já, potřeboval by k tomu náměstka. Tím nechci říct, že je starej...Big Grin
lebo všetci kradnú, len já čerpám Wink
Ono jde hlavne o to, ze podnikatel ma podnikat a dodrzovat zakony. O kontrolu se ma starat vyhradne stat, pokud ma byt k necemu uzitecny. Co se tyce dani, jsem pro maximalni zjednoduseni, zruseni vsech vyjimek a zruseni nekterych dani, kde jsou naklady na jejich vyber zhruba na urovni toho co se vybere. Jsem pro posileni neprimych dani, ktere buzerativne nezatezuji obcany papirovanim a prepocitavanim, na ukor dani primych. Pokud dan prima, tak nejaka forma dane z hlavy pro ekonomicky aktivni. Myslim, ze podobna opatreni spolu s maximalni redukci socialniho statu by vyvolala drive ci pozdeji nevidany ekonomicky vzestup odspodu.
Ja si jednou spocital, kolik by to melo byt na hlavu a s polovinou naroda by to svihlo. Nehlede na to ze prave pojem ekonomicky aktivni je neco neurciteho.

On s tim ze se maji platit male dane souhlasi skoro kazdy, nez mu dojde co to vlastne znamena.
Ze nebude dostavat davky, pridavky, podporu, . . .
A ze ty male dane bude platit kazdy, i on.


Btw. Davat prednost spotrebnim danim, ty uz snad zv,sovat nejde, a navic to prave zatizi jeste vic ty co maji deti.
Ale kdepak! Právě daňovými úlevami a dalšími masivními výhodami pro rodiče kteří PRACUJÍ by šlo dosáhnout toho, aby se množili hlavně takoví lidé, u kterých je předpoklad, že jednou budou národní jmění vytvářet a ne jen prožírat v sociáoních dávkách pobíraných od kolíbky do hrobu. Nyní ty pobírače nic nenutí se vzdělávat a snažit se něčeho dosáhnout.

Až tohle řekne nějaký politik, tak pak půjdu k volbám! (něco by ho přejelo jako třeba toho v Rakousku a tak)
Kdyz nebudou davky, nepotrebujeme vyjimky a vyhody. Myslim, ze to je systemovejsi reseni nez mit desitky davek a desitky vyjimek. Kdyz clovek, ktery je praceschopny uvidi, ze musi pracovat aby nehcipl, tak pracovat bude. Tomu se rika pud sebezachovy.

Ja osobne od statu nic nezadam. Letos to bude platit absolutne, protoze uz nepozadam ani o dotaci na vcelstvo. Mam 3 male deti a nemam problemy uzivit rodinu praci (hlavou i rukama).

KaJi celkem by me zajimalo jak jsi to pocital, protoze me to vychazi jako velmi realna varianta. Samozrejme nedilnou soucasti kalkulace je podstatne zmenseni statu a zruseni vetsiny socialnich a jinych davek a dotaci.
Tome, u tech voleb jste tedy mel byt uz davno. Smile Jmenuje se to danovy bonus a muze to uplatnit jen ten co plati dane. Pristi rok se to pro nasi rodinu zvysuje o dalsich 800 mesicne. Nasi bily i tmavi vycuranj obcane mezitim prisli na to, ze si vymysleli symbolicky prijem.z najmu, to se snad rusi. Bude to jen dan z prijmu FO.

Jo, ten bonus je pak u tech co vydelaji min i zaporna dan , tedy misto srazky priplatek.
Tak to je paráda, díky za info.
Zdravím.
Jak je to s EET, když kupuji sklenice a zase je prodávám, už tedy plné medu?
Co vy na to?
Nákup máš náklady, tam si si mal za auto zaplatiť cestnú daň na daňovov na účel podnikania a mohol si zo zisku tiež dať opisovať v podobe cestakov.
(04.04.2017 11:07)Macourek napsal(a): [ -> ]Zdravím.
Jak je to s EET, když kupuji sklenice a zase je prodávám, už tedy plné medu?
Co vy na to?

Nakupujete obal (sklenice) na med, který prodáváte. Sklenice neprodáváte, nebo ano ?
(04.04.2017 11:07)Macourek napsal(a): [ -> ]Zdravím.
Jak je to s EET, když kupuji sklenice a zase je prodávám, už tedy plné medu?
Co vy na to?

Prozatím se prodej ze dvora za podmínky, že to není "hlavní příjem z podnikání" EET netýká.

http://www.modernivcelar.eu/clanky/eet-a...rstvi.html

Já chodím normálně do práce a pak mám eshop, po práci opravuji PC a prodavám soukromě med.
Na eshop a opravy PC mam EET. Na prodej medu, jelikož to mám jako přebytky - prodej ze dvora - EET nemám. Prozatím ověřeno u nás na FU a všechny články co zatím vyšly se s tímto ztotožňují. Ale dal bych tomu čas, třeba na to někdo příjde Smile

Přeji hezký den.
(04.04.2017 12:13)Kosta napsal(a): [ -> ]
(04.04.2017 11:07)Macourek napsal(a): [ -> ]Zdravím.
Jak je to s EET, když kupuji sklenice a zase je prodávám, už tedy plné medu?
Co vy na to?

Nakupujete obal (sklenice) na med, který prodáváte. Sklenice neprodáváte, nebo ano ?

No vlastně sklenice dávám zdarma. Tím je to vyřešeno. :o)
Stran: 1 2 3 4 5
Referenční URL's