Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Včelpo
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Náhlé prozření a to jste ty paní přidaly na měsíčním platuCool


Včelpo mívalo podle Machové stomilionový roční obrat, zisk pro svaz se ročně pohyboval ve statisících. Problémy svazu by prodej ale způsobit neměl. Včelpo už teď podle včelařů nemá tak velký význam jako v 70. nebo 80. letech, protože na trhu funguje víc zpracovatelů medu. Svaz ani nebude chtít zakládat žádnou novou zpracovatelskou firmu.

Aktuality

Medový den ZO ČSV Odry
10. 10. 2017
Medový den ZO ČSV OdryYoutube - videa zajímavých přednášek na kongresu Apimondia v Istanbulu
6. 10. 2017
Youtube - videa zajímavých přednášek na kongresu Apimondia v Istanbulu45. Kongres Apimondia - ohlédnutí
6. 10. 2017
45. Kongres Apimondia - ohlédnutíDoubravičtí včelaři slavili 60 let
5. 10. 2017
Doubravičtí včelaři slavili 60 let45. Kongres Apimondia skončil
4. 10. 2017
45. Kongres Apimondia skončilTisková zpráva ZO ČSV Jaroměř: Včelky už létají z nových úlů
4. 10. 2017
Tisková zpráva ZO ČSV Jaroměř: Včelky už létají z nových úlů45. Kongres Apimondia den čtvrtý - ApiExpo
3. 10. 2017
45. Kongres Apimondia den čtvrtý - ApiExpo45. Kongres Apimondia Istanbul - den třetí
2. 10. 2017
45. Kongres Apimondia Istanbul - den třetí45. Kongres Apimondia Istanbul - den druhý
1. 10. 2017
45. Kongres Apimondia Istanbul - den druhý45. Kongres Apimondia v Istanbulu začal

Opět žádná zpráva pro členy Big Grin
(27.09.2017 6:17)Havelka Jan napsal(a): [ -> ]
(26.09.2017 20:30)JosPr napsal(a): [ -> ]Klinicka smrt? Funguje tam jeste vubec neco???

Situace ve Včelpu je dle mého jen zrcadlem situace ve svazu. I přes problémy s antibiotiky a dovozovým medem měli dost šancí a času dát vše do pořádku a nedokázali toho využít.

Takže bude následovat odprodej jednotlivých ZOWink
Taky měli čas se ptát členů a ZO co chtějí a stejně se neptají a jen nařizují další byrokracii. Až si udělají inventuru tam, možná se budou také divit.
Teď nevím zda ta slova, že se musí věnovat včelařům, není spíše výhrůžka. Zda by se ZO neměli spíše bát.
No a jestli se budou věnovat včelaření prostřednictvím takových návrhů včelařské vyhlášky co se nyní probírá, tak to se včelařením dopadne jako jejich snaha ve Včelpu.
By mě zajímalo, jaký je obecný pohled SVS na ČSV po všech těch porušení předpisů o medu v souvislosti s úpravou vyhlášek ve kterých jde zase o med, aby se do něj nedostaly přípravky k ošetřování včelstev. ČSV je prostě takový kozel zahradníkem.
(11.10.2017 6:07)Milan Šimonovský napsal(a): [ -> ]Včelpo už teď podle včelařů nemá tak velký význam jako v 70. nebo 80. letech, protože na trhu funguje víc zpracovatelů medu.

Včelpo v 70. letech rozhodně nemělo ŽÁDNÝ význam, vybudováno bylo na začátku 80. let. A určeno bylo jako výrobna včelařských pomůcek a na zpracování vosku/výrobu mezistěn. Med začalo zpracovávat mnohem později, snad až v 90. letech.
Tak konečně Jeník Šmídů splnil slib. Ne sice do 30 dnů, ale přece.
Víme jako to je. A je to "dobrá" zpráva.
(11.10.2017 9:39)cardicz napsal(a): [ -> ]
(11.10.2017 6:07)Milan Šimonovský napsal(a): [ -> ]Včelpo už teď podle včelařů nemá tak velký význam jako v 70. nebo 80. letech, protože na trhu funguje víc zpracovatelů medu.

Včelpo v 70. letech rozhodně nemělo ŽÁDNÝ význam, vybudováno bylo na začátku 80. let. A určeno bylo jako výrobna včelařských pomůcek a na zpracování vosku/výrobu mezistěn. Med začalo zpracovávat mnohem později, snad až v 90. letech.

že by zavíječka šířila nepravdy a co výročí 145 let ČSVUndecided
A kde se píše o významu Včelpa?
O vyznamu Vcelpa pro vykupni cenu medu uz toho bylo naplacano dost,dokonce tolik,ze tomu vedeni zacalo verit.V RV prece nesedeli jen vykupci medu pro Vcelpo za baksise z vykupu,sedeli tam i jini nespojeni s timhle medovym loby.Je s podivem,ze se po vsech tech ideove ladenych masazich najednou zjevi fakt,ze Vcelpo davno vliv ztratilo a vedeni svazu,si konecne priznalo,ze situaci nezvlada...To muselo hodne bolet po dvou letech cekani na cosi,po roce a pul tvrzeni,ze Rek je clovek na svem miste.(coz mu poskytlo cas pozametat a prevest svuj majetek,napr.f.Holma).Nadale vsak povazuji cleny za cosi,co je treba v prosinci k zaplaceni clenskych prispevku,a jinak je nezajimaji-o prodeji Vcelpa se clen dozvi z tisku,misto aby to velkym pismem bylo jako dulezita informace na svazovem webu misto apimondie ci vyznamenani predsednictva svazu.Jak se do lesa vola,tak se z nej ozyva.Z cele kauzy plyne pachut diletanstvi a lidske nenazranosti.Pozitivem je vec nevidana,a to reakce casti clenske zakladny,bohuzel jen casti.Bez ni by se uz mozna schylovalo k nejakemu ucelovemu prispevecku jako u Bez medu to nejde...Pri slovu pece o cleny naskakuje husi kuze.Nevim,ale spis nez peci mi to navysovani administrativy a svazove napady v oblasti zakonu pripomina eutanazii...
Třeba ještě další část zareaguje teď při nestrhávání desátků z 1D.
aneb
Citace:př. Šplíchalová - př. Bartoníček dosud neuhradil příspěvek na rok 2017 (jednatel: př. Bartoníčkovi bude dnem 31. 12. 2017 ukončeno členství v ČSV, z. s.), př. Bulva si dosud nevyzvedl peníze za aerosol pro svůj obvod (jednatel: otázku důvěrníka v Budislavi bude třeba urychleně řešit - z pléna přišel návrh oslovit př. Peťuru),
- př. Ing. Petr - je nezbytné postavit se ke schváleným akcím aktivně, protože ta hrstka lidí, která je pak musí zajistit, na nich nechá zdraví; musíme se ptát všech zájemců o členství v našem spolku, jak by nám mohli být užiteční.
Tisková zpráva
Včelpo, spol. s r.o. která byla na pranýři od listopadu 2015 kvůli míchání ukrajinského medu do českých medů, navíc s pozitivními nálezy přítomnosti antibiotik (ATB), udělala dnešním dnem tlustou čáru za neslavnou minulostí.
Dne 24.3.2017 byl pro opakované neplnění úkolů odvolán bývalý jednatel Ing. Margaritopulos. Tentýž den byl Valnou hromadou společnosti (VH) jednatelem jmenován Miroslav Kovář, s úkolem od VH provést hloubkovou kontrolu více jak 27 000 položek s následnou inventurou a odstraněním veškerých negativních vlivů, poškozujících dříve dobré jméno společnosti. U všech medových zásob a produktů byly provedeny laboratorní rozbory v hodnotě 2,114 milionu korun. Veškeré medy a medové produkty nesplňující vyhlášku 76/2003 byly zaplombovány, vyřazeny a dnes předány za přítomnosti pracovníků Státní veterinární správy k likvidaci do spalovny. Medy, u kterých společnost nemohla okamžitě předložit doklady o jejich původu (dosledovatelnost) z důvodů zabavených účetních dokladů a nosičů PC Policií České republiky v důsledku podaných trestních oznámení, byly převezeny do zvláštního skladu pod notářskou plombu. Tyto medy budou SVS uvolněny do výroby pouze za předpokladu prokazatelné dosledovatelnosti a laboratorních testů, splňující kritéria pro med (vlhkost, vodivost, HMF). Společnost Včelpo požádá 12.10.2017 SVS o zrušení Rozhodnutí o dočasném pozastavení licence CZ 801, kterým byla oficiálně dočasně zastavena výroba společnosti, neboť společnost již disponuje výhradně medy, které prošly přísnými rozbory laboratorního vyšetření. Dalším úkolem současného jednatele Včelpa je zajistit špičkovou kvalitu medových výrobků, vrátit společnosti důvěryhodnost a obnovit původní poslání společnosti jako servisní organizace pro včelaře. Minulost společnosti již musí vyřešit výhradně orgány činné v trestním řízení.
Jan Šmíd, Včelpo, člen RV ČSV
A to se prodá před, nebo po "obnovení původního poslání společnosti jako servisní organizace pro včelaře. "
Co kdyby měl kupce jiný záměr než dělat někomu servis, a toto vyjevil až po koupi?
A nebo už se neprodává a to v rozhlase byla nějaká kouřová clona?
Ještě připadá v úvahu, že se bude prodávat či odklánět desetiletí.
pane Šmíde jaký je důvod rozdílných informací,než jaké vyřkla pí.Machová??
komu se má veřit???
(11.10.2017 21:27)JKL napsal(a): [ -> ]Co kdyby měl kupce jiný záměr než dělat někomu servis, a toto vyjevil až po koupi?
A nebo už se neprodává a to v rozhlase byla nějaká kouřová clona?
Ještě připadá v úvahu, že se bude prodávat či odklánět desetiletí.

Záměr prodat je pouze návrhem pro RV jak sanovat 26 milionu pohledávek při zachování kompletního výrobního programu Včelpa a ochránit ho před insolvencí. Nevím a ani neznám, jak se odklání desetiletí.

(11.10.2017 21:47)KTM napsal(a): [ -> ]pane Šmíde jaký je důvod rozdílných informací,než jaké vyřkla pí.Machová??
komu se má veřit???

Zatím jsem neměl možnost se seznámit s informací Mgr. Machové. Pochybuji ale, že by existoval nějaký rozdíl, neboť znám názory PRV na nutnost zachování servisní organizace pro včelaře s nutností sanovat 26 mil Kč pohledávek za Včelpem. Kdo zná, co se děje s medem a vosky po odstavení Včelpa z trhu a vlastní výroby v souvislostech pochopí.
Hezký den

(11.10.2017 18:22)JosPr napsal(a): [ -> ]O vyznamu Vcelpa pro vykupni cenu medu uz toho bylo naplacano dost,dokonce tolik,ze tomu vedeni zacalo verit.V RV prece nesedeli jen vykupci medu pro Vcelpo za baksise z vykupu,sedeli tam i jini nespojeni s timhle medovym loby.Je s podivem,ze se po vsech tech ideove ladenych masazich najednou zjevi fakt,ze Vcelpo davno vliv ztratilo a vedeni svazu,si konecne priznalo,ze situaci nezvlada...To muselo hodne bolet po dvou letech cekani na cosi,po roce a pul tvrzeni,ze Rek je clovek na svem miste.(coz mu poskytlo cas pozametat a prevest svuj majetek,napr.f.Holma).Nadale vsak povazuji cleny za cosi,co je treba v prosinci k zaplaceni clenskych prispevku,a jinak je nezajimaji-o prodeji Vcelpa se clen dozvi z tisku,misto aby to velkym pismem bylo jako dulezita informace na svazovem webu misto apimondie ci vyznamenani predsednictva svazu.Jak se do lesa vola,tak se z nej ozyva.Z cele kauzy plyne pachut diletanstvi a lidske nenazranosti.Pozitivem je vec nevidana,a to reakce casti clenske zakladny,bohuzel jen casti.Bez ni by se uz mozna schylovalo k nejakemu ucelovemu prispevecku jako u Bez medu to nejde...Pri slovu pece o cleny naskakuje husi kuze.Nevim,ale spis nez peci mi to navysovani administrativy a svazove napady v oblasti zakonu pripomina eutanazii...
Nikomu nebyl dán čas na pozametání. Koberec byl odstraněn, hloubková kontrola dokončena, důkazy shromážděny. Nastal čas předložení účtu....
http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/ti...edu-507671

co si takhle položit otázku, kolik je včelařů, kteří sami kupují dovozový med aby ho prodávali jako zaručeně vlastní ,,ze dvora", navíc bez daně, nebo ho nabízeli do výkupu třeba Včelpu. A kolik je třeba včelařů, kteří mají bez vědomí jednotlivých ZO na jejich území ,,desítky včelstev", jejichž pochybnou evidencí kryjí vlastní kšeftaření s medem. Nebylo dlouhodobé, leč spravedlivé mediální pranýřování Včelpa kouřovou clonou nad nepravostmi páchanými samotnými včelaři?
...a je snad výhodný obchod s včelím voskem a mnohdy zaručenou výrobou výhradně z vlastního vosku nějakou neznámou......
Pane Šmíd. Tito Vámi zmíněný nejsou včelaři, ale pouho pouzí podvodníci klamající spotřebitele. Je dobře, že policie a veterinární správa jim dává jména. Jedním tímto jménem mezi odhalenými podvodníky je také Včelpo. Je do nebe volající prasárnou, když člen RV i mě bude osočovat z páchání takovýhle sviňáren, zatímco sám se jako člen RV podílí na řízení toho bordelu na kolečkách, který sem tahá medy kdoví odkud, míchá do nich kdoví co, a v tom všem má takový bordel, že nikdo není schopný nic dohledat. A zřejmě se nejedná jen o med, ale i o ten Vámi zmiňovaný vosk. Ale asi sám moc dobře víte jak to chodí a proto uplatňujete tato označení na nás poctivé včelaře. Inu podle sebe - soudím tebe... Uvědomte si prosím, že žádný včelař nežije a neparazituje na penězích z ČSV, ale obráceně už to tak platí. A ty včelaře z jejichž prostředků a prostředků jim určených vy všichni vymýšlíte způsoby jak ukrojit desátek budete házet do škatulky Šmejdů do kterých patří i to Včelpo? . Firmy a instituce přímo svazu podřízené žijou jen z distribuce jedů jenž směřují do našich úlů. A Vy mě budete z něčeho osočovat? Jděte se všichni bodnout.
Chtěl bych vidět ty davy poctivých včelařů, kteří do výkupu dávají to nejlepší, co mají Big Grin
Znam takovych hodne, ostatne na vykup musi byt vzdycky dva...
Podminky kolem obchodovani s medem vyloboval svaz vcelaru, takze popel si muzete panove sypat na hlavu akorat sobe. A pokud nekdo zna nekoho, kdo pacha nepravosti, je pane Smide jeho povinosti toto oznamit prislusnym organum..V tomhle by pro svazaky nemel byt problem , udavani radovych vcelaru prece funguje dobre.
Co nám to pane Šmíde namlouváte? Vždyť na vás přeci praskolo, že vědomě dovážíte med z mimo EU a balíte ho jako český. To bylo vědeckých řečí, jak se cizokrajný pyl dostane z botanické zahrady do medu. V tom jste odborníci. Ale v tom, jakou máte vstupní kontrolu a následnou evidenci, na čemž takový podnik stojí, jste amatéři. Skončete to v tichosti, ostudy už bylo dost.
Referenční URL's