Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Včelpo
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(07.12.2015 9:02)KaJi napsal(a): [ -> ]Zase jsme slyšel trochu podivných výkladů kdo za co je zodpovědný.
Takže pro osvěžení
https://cs.wikipedia.org/wiki/Spole%C4%8...zen%C3%BDm
Orgány společnosti[editovat | editovat zdroj]
Valná hromada – nejvyšší orgán společnosti. Členy valné hromady jsou všichni společníci. Svolává ji jednatel společnosti nejméně jedenkrát ročně[12] a do její působnosti patří např. rozhodování o změně společenské smlouvy, změně základního kapitálu, o připuštění nepeněžitého vkladu, volba a odvolání jednatele a dozorčí rady (byla-li zřízena), dále valná hromada schvaluje například rozdělení zisku, účetní závěrku atd.[13] V jednočlenné společnosti vykonává působnost valné hromady její společník.[14]
Jednatelé – statutárním orgánem společnosti jsou jeden nebo více jednatelů. Jednateli přísluší obchodní vedení společnosti.[15] Jednatelé jsou uvedeni v obchodním rejstříku.[16]
Dozorčí rada – tento nepovinně vytvářený orgán dohlíží na činnost jednatelů, kontroluje účetní dokumentaci, jednou ročně předkládá zprávu o své činnosti valné hromadě.

Buďme konkrétní.

Ve Včelpu má funkci valné hromady předsednictvo republikového výboru:
Brückler Karel, Gazda Čestmír, Hrabák Jaroslav, Jiránek Jiří, Kamler František, Pantůček Bohumil, Sciskala Václav, Žák Zdeněk

Dozorčí rada (již odvolaná): Havlík Rostislav (předseda), Lejčar Jiří, Krabec Jan

Jednatelé: Margaritopulos Panajotis, Dlab Vlastimil (2007-2014)
http://www.potravinynapranyri.cz/Detail....type=tiles
A já myslel, že Včelpo prodává pouze med od českých včelařů Huh
More countries = Čechy, Morava a Slezsko, přece.
No vidíte, to je sprostá lež, že všechen med ze Včelpa obsahuje antibiotika.
V této šarži je jen amoniak - sulfitový karamel(E150d).

(07.12.2015 18:37)Sarr napsal(a): [ -> ]http://www.potravinynapranyri.cz/Detail....type=tiles
Musím opakovaně konstatovat,že čím dál tím méně věřím,že výše jmenovaní pánové jsou jen ochotníky z divadla,ale začínám tušit, že tu hru možná i psaliSmile
Zde si můžete prohlédnout výkazy, rozvahy a přílohy ke zveřejněným účetním závěrkám společnosti Včelpo, kde se dozvíte co z toho má ČSV
https://or.justice.cz/ias/ui/vypis-sl-fi...tId=708647
Zajímavé bude, až tito pánové budou na mezinárodních setkáních s ostatními včelařskými spolky odsuzovat dovozy nekvalitních medů a poškozování včelařů pančovanými medy.

Asi nebudou reporty o tom, kolik lidí jim nepodá ruce.
Zajímavé, že v české kotlince jsou stále věrohodnými představiteli včelařů
Tisková zpráva vedení ČSV, z. s. ke kauze antibiotik v medu

Na zasedání předsednictva RV dne 8.12.2015, v rámci opatření na nápravu stavu ve společnosti Včelpo, bylo rozhodnuto o nákupu laboratorního přístroje na analýzu přítomnosti antibiotik v medu. Tímto dojde ke striktnímu a okamžitému prověřování všech příchozích medů do výkupu ve společnosti Včelpo spol. s r.o. S účinností od povolení nákupu surovin.
PRV ČSV, z. s.


S toho jasně vyplívá, že prodej medů ze zeměkoule bude pod hlavičkou ČSV pokračovat, hlavně chybí cena tohoto zařízení opět bez diskuze v ZO.Sad
Zajímalo by mě,jaké opatření,kromě zrušení včelpa,by jsi považoval za adekvátní.
Traceabilitu. Členové ČSV dostanou průkazky a prokáží se při výkupu.

Jednoduché jako facka. V CISU máte počet včelstev, takže když někdo dodá >250kg/včelstvo . . . Smile

A od nečlenů nevykupovat.

V čem vidíš nějaký problém?

Já nechápu proč to nemáte od loňska. To už se prokázalo že je tam exotický pyl.

A divím se, že je vám to všem jedno, že se nezeptáte zodpovědných proč nic tak jednoduchého nezavedli a přivedli firmu i český med do průseru. A místo toho se tady navážíte do těch co jim to jedno není.
To se mělo dělat od začátku.
Například každá mlékárna přijme novou zásilku mléka až po negativním testu na antibiotika.
Pro informaci: orientační test trvá několik minut, podrobný 4 hodiny.
Nevím, kolik stojí přístroj na měření antibiotik v medu, ale obávám se, že to bude podstatně méně, než jakou dostane Včelpo pokutu a kolik medu nesmí do prodeje.
Nehledě na zbabranou prestiž.
Žádný problém nevidím,jen nevím proč je špatně,po posledním průšvihu zkontrolovat na ATB i med od členů.
Tak ještě se neví jakou pokutu dostanou, zda díky pověsti nezačne Včelpo krachovat a už se nakupuje. Jen aby to nebylo už pro nového majitele.
Jeví se mi to jako hrrrr akce - ale zodpovědnost je na manažerech a budoucnost ukáže jak rozhodovali - pokud špatně, někdo získá, někdo ztratí, ale úmysl se prokázat nedá.
(09.12.2015 13:43)Vítězslav Richtr napsal(a): [ -> ]Zajímalo by mě,jaké opatření,kromě zrušení včelpa,by jsi považoval za adekvátní.


[Obrázky: image.jpg]
(09.12.2015 13:48)MUDr.Vladimír Šumera napsal(a): [ -> ]To se mělo dělat od začátku.
Nehledě na zbabranou prestiž.

Zde bych si dovolil navázat a pokračovat. Ono je totiž poměrně diskutabilní v současné době do společnosti Včelpo jakkoli investovat. A nákup předmětného zařízení investicí je (byť opravdu netuším jak velkou). Je totiž poměrně reálné, že Včelpo tuto svou antibiotikovou kauzu nepřežije. V současné době (tj. před sjezdem a před udělení sankcí) neví ani nejužší vedení svazu, co se společností bude dál. Jisté ale je, že Včelpo přijde o poměrně značné množství svých odběratelů, protože v prostředí obchodních řetězců se většinou druhá šance dodavatelům nedává - a pokud ano, tak za daleko méně výhodných podmínek. Jeden z možných scénářů tedy je, že "zbabraná prestiž" Včelpa bude stát tuto firmu existenci.

A v příspěvku schválně vynechávám další záležitosti (smluvní pokuty, tendenci vše hodit na dodavatele medu, jednotlivé osobní vazby a propletence a k nim příslušející toky peněz...)
nemáme žádné aktuální informace jen, že prodej medu je zastaven a místo aby vznikla spolková diskuse o budoucnosti Včelpa nakoupí se přístroj za x peněz.
To je absolutní pohrdání členskou základnou, držte huby a plaťte příspěvky.Exclamation
proč nejsou udané důvody co je přinutilo k nákupu

A hlavně jak může o něčem rozhodovat skupina lidí, která vše způsobila svou činností nečinností atd. prostě jabkárna
tak pristrojem se asi vsechno zdaleka nevyresi. Take ho musi nekdo obsluhovat. Asi pujde o neco dosti draheho, potom muze take stat mnohem vice jen servis pristroje, nez pristroj. A dalsi vec je, k cemu to testovani medu bude? Aby to melo nejakou vypovedni hodnotu, je potreba akreditace. Na tu jsou potreba zkousky a pravidelna skoleni se zkouskami. Kdo to bude vsechno delat? Aby to nedopadlo tak, ze cesky vcelar si bude muset platit laborator, na coz stejne nema a pristrojem si bude Vcelpo zkouset nakoupeny med z vychodu a az budou po nem chtit retezce laboratorni analyzy, stejne pobezi do akreditovane laboratore. Snad jsou ve vyboru chytre hlavy a toto vsechno vi.
Podle nesouhlasných hodnocení asi nejsou.
A představte si, že některým včelařům-dědkům i nedědkům je toto všechno jedno a nebo o tom ani ještě nic neví!
Pokud čtou předmluvu od předsedy, tak už jsou. Pokud ne, dobře jim tak. Ale přijdou o spravedlivé rozhořčení nad nekalou konkurenci.
Referenční URL's