Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Včelpo
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Zdeňku, omlouvám se, já to nechci nijak rozpatlávat. Jak jsem byl pravil, jsem impulsivní primitiv, tak jsem si v tom prostě udělal pořádek, protože ty dotazy ohrožovaly mou mravní identitu. Jednoduše a asertivně řečeno, pily mi krev.
Můj problém, moje řešení. Můj med. Z dolní Mže, od včel, s nimiž kamarádím, mluvím a které nemají rády syntetické akaricidy. A přesto žijí a jsou velmi vitální. Někdy až moc ... Wink.
Šlus ... Big Grin
Jiří
Proč bych u toho musel být abych něco věděl.

Mně stačí vědět, že jste nikdo nic neudělal když jste měli dělat.
Že není něco v pořádku věděli i nezkušení včelaři. I tady se to dvakrát v minulosti řešilo.

Tak nevím proč by jsme se měli hlásit k vaší značce které jste dělali hanbu. A to už neřeším, že jste si přivlastnli regionální označení "český med", takže to poškozuje všechny.

Nepoužíval jsem tu zančku programově již předtím, což je známo, tak proč by jsme se k ní měli hlásit teď a dokonce do toho dávat med našich včel? Máme k jejiích práci úctu. Cool

(a to se vám ještě nevrátilo to, že se ty sklenice prý plní v zahraničí a dováží už plné do ČR ke stánkovému prodeji. A to jsem vám tady i jinde psal, že je to velké riziko pro český med to dopustit - tedy volný prodej sklenic s logem "český med")
Já si tehdy taky tak trochu myslel, že Karel to přehání a šponuje víc, než je nutno.
A vidíte, už si to nemyslím a Karlovi se tímto omlouvám ... Někdy potřebují někteří z nás více času i zkušeností. Já mezi ně patřím ...
Jiří
Jiří v žádném případě to nebyl utok na tebe.Jen jsem vyjádřil svůj názor,nikdy by se nesnížil k tomu aby někoho pomlouval aniž by ho znal, Jestlise ti můj názor dotkl tak se omlovám to jsem neměl v zádném případě v umyslu.Zdenek
Zdeňku, v pohodě, žádný problém, jsme v debatě. Oba jsme popsali, jak to vidíme. Tady se to těžko sepisuje. Tohle by chtělo tichou hospodu, dobré pivo a víc času ... Big Grin
Jiří
Kaji zase tvrdíš něco ,jedna paní povídala .Jak jsi mohl vědět že někdo umyslně kotaminuje med antibiotiky jak to mohlo vědet 5OOOO včelařů aby mohly něco dělat.Víš KAJI co je schengen .KAJI dočkej času jak husa klasu třeba se dozvíme pravdu.A pomluvy a nasazování psí hlavy na ostatní se ti mohou vrátit odkud to nejmíň čekáš .Nic osobního,já si myslím že to pomůže poctivým včelařům.
Ano, nikdo z nás tam nebyl, když vedení ČSV ty pracečiny schválilo. A vždyť je i zápis z ČSV jak to bylo, tak jaké další verze. To opět lžou i v těch zápisech??? Ani bych se nedivil. Dlouhou dobu jsem si myslel, že se to změní. Ale opravdu se ukazuje, že ve vedení ČSV je ten bolševizmus hodně zažranej. Jen si to navzájem přehazují, aby více rozkradli. Opravdu by to vše tvůj otec schvaloval??? Asi ne.
Já ač předseda ZO jsem se za ty sklenice styděl a tak jsem je nekupoval. Ani když jsem dělal nákup pro celou ZO. Pokud je někdo chtěl, tak ať si je objedná sám. Stejně jsem vše odpracoval na svoje triko sám a někteří ani nepoděkovali. Takovej jsem osel. Ne byl. V ZO končím, teď je to na nich jak se dohodnou.
Nevymlouvejme se na konkurenci, ta byla, je a bude. Za nás může mluvit poctivá práce a poctivý produkt. Hlavně, ať nám to ČSV nekur....
Ze zvyku jen PN. tj. Petr Novák
jiří v pohodě třeba se někde potkáme oba přeci máme zájem aby nám včelky dělaly radost a otom to je Zdeněk
Do těch sklenic s logem, jsi mohl naložit okurky a po roce je vykšeftovat.Big GrinBig Grin
Přiznejme si jedno: když na ty problémy někteří upozorňovali v minulosti, nebrali jsme je vážně.
Když byla publikována jasná varování, byla nazvána pamflety a pomluvami. A my jsme mlčeli a nezačali řvát.
A když si už o tom cvrlikali i vrabci na střeše, nikdo z nás je "neslyšel".
Nejsem toho názoru, že bychom to měli nechat být a tiše včelařit, protože už se to tak nějak "stalo".
Naopak: tu je třeba najít a pojmenovat viníky a hnát je k odpovědnosti.
Jinak se vzduch v našem oboru nepročistí.
Stojí ale vůbec někdo o to?
Jiří
(19.01.2016 22:27)zdenek.myslivecx napsal(a): [ -> ]Kaji zase tvrdíš něco ,jedna paní povídala .Jak jsi mohl vědět že někdo umyslně kotaminuje med antibiotiky

Kde to tvrdím? NA to se vymlouváte vy.

Kdyby nebylo antibiotik tak dodnes děláte že je vše v pořádku a Včelpo prodává dvakrát víc českého medu jak se v ČR kdy v minulosti vykoupilo. I když se neprodávalo ze dvora.

Před pár lety kolovala informace "podepsaná" Včelí stráží že je něco shnilého na českém medu ze Včelpa. - Reakce: je to PAMFLET. Budiž, nic než důvod se zamyslet, tedy pro členy, vedení ale mělo snad reagovat, tak aby si bylo situací jisto, že? Mělo to mít již tehdy pod kontrolou. Ale nic, že?

To druhé upozornění již bylo jasné a zřetelné - zahraniční pyly v českém medu - a zase jste jen mlčeli a přikyovali vysvětlení jak české včely létají do zahraničí a do botanické zahrady a že je to jen zahraniční analýza a je za tím konkurence.
A opět jste byli ticho - vy i vaši zástupci.

A nakonec jen díky tomu že jste falšovali český med nejlacinějším ukrajinským a v něm byly antibiotika, tak to prasklo (je to v zápise z ČSV - to vám nemám věřit ani toto?)

Já nikde netvrdím, že jste úmyslně dávali antibiotika.
Já tvrdím, že jste úmyslně mlčeli k tomu, že se falšuje český med. A to bylo zřetelné skoro rok nazpátek
.
Nebo vy nevíte že v českém medu ve Včelpu byly zjištěny cizí pyly? Co jste dělal vy a ostaní členové?
(19.01.2016 17:09)zdenek.myslivecx napsal(a): [ -> ]Kaji co s tím mají společného sklenice se včelou ,to je jako by si řekl o některém pivu že je to sračka a obal stím nemá nic společného,důležitá je etiketa se jménem neboť důvěra se buduje velmi dlouho a ztratit se dá velmi rychle.Záruka kvality musí být tvé jméno na etiketě.moje zkušenost zvýšený zájem o můj med při ceně 150 kč
ještě se někteří ptají jestli těch 150 není málo.

Ta sklenice se včelou, stejně jako etikety se včelou a znakem ČSV měly být symbolem pro značku kvality "Český med". Bohužel ten, kdo měl být garantem dodržování pravidel, sám svoji značku znehodnotil. Současně tím ale všem českým včelařům bez ohledu na členství ČSV poškodil obecné geografické označení původu "český med".

Třeba zde:
http://www.potravinynapranyri.cz/Detail....type=tiles
http://www.blesk.cz/clanek/testy-blesku-...vicko.html

ČSV si dal spoustu práce s registrací všemožných ochranných známek:
http://oz.kurzy.cz/cesky-svaz-vcelaru-os/
http://oz.kurzy.cz/cesky-svaz-vcelaru/

Bohužel neučinil žádná opatření k jejich ochraně. Naopak sám se zasloužil o znehodnocení dobré pověsti medu českých včelařů.
Ano,
(19.01.2016 17:09)zdenek.myslivecx napsal(a): [ -> ]neboť důvěra se buduje velmi dlouho a ztratit se dá velmi rychle.

Slepá důvěra, nebo nezájem? Kdokoli si může koupit sklenici s víčkem se značkou Českého svazu včelařů (ČSV) Český med, naplnit ji a prodávat. Kontrola, zda se opravdu jedná o český med, téměř neexistuje.

„V podmínkách ČSV je, že členové mohou používat tato víčka a sklenice,“ řekl Blesku na víkendovém sjezdu ČSV dnes již bývalý předseda Karel Brückler. „Musíte se spolehnout na to, že včelař, který to plní, tam dává český med,“ dodal.

Kauza antibiotických medů, které dodávala na trh společnost Včelpo, ukázala, že se pod víčky s označením Český med med z Česka neprodává. Navíc stále není uzavřená. Zatím v ní nikdo nenese odpovědnost. O to horší je zjištění, jak snadno český med může vzniknout.
Problém Čechů a Moraváků jen ten, že budou všichni nadávat (třeba na uprchlíky) a kde nic tu nic. Odpovědnost za očekávanou 30-40mil škodu a znehodnocení všech historických kampaní za Český med nenese ředitel ani ten zaměstnanec, ale RV, který pančování medu schválil. Bohužel jejich hmotná odpovědnost nebude nikdy členskou základnou vyvozena protože jejich funkce nikdo nechce dělat. Ostatatní Češi a Moraváci budou dál jenom brblat a hledět si svých vlastních problémů.

Toho všeho budou na podružných tématech (např. sklenice) zneužívat včelaři, kteří nejsou v ČSV a buď Svaz dlouhodobě nenávidí nebo jsou přímo interesovaní v jiném včelařském sdružení a tato krize se jim programově hodí. Tudíž z tohoto směru opětovně nepřijde žádné řešení.

Svaz se logicky díky věkové struktuře a chybějícím kádrům rozpadá. A toho podle využívají někteří jeho členové. Měli by jsme se na tyto a další excesy do budoucna připravit.

Goethe kdysi napsal. Tam kde schází ideály, vládnou už jen příšery.
To je z Novy nebo z Blesku?
Strč si svou ideologii třeba do šípku. Konečně si přiznej, že několik vedení ČSV nemělo a nemá na to vézt české včelařství. Jim jde o jiné zájmy a právě ostatní sdružení je nutí k přemýšlení a k práci. Vždyť členové těch sdružení jsou a nebo byli členy ČSV, jenže chtěli zapracovat do "českého včelařství" věci, které posune obor dál. A hlavně nechtěli a nechtějí aby oboru ujel vlak. Proč se nechce vedení ČSV s ostatními dohodnout a netáhnout za stejný provaz??? Proto také ty útoky.
Že se některé věci, či nové tváře nemají takovou šanci dostat "nahoru" tomu musíš být vděčný "starým" struktůrám, kteří si myslí že všechno ví a dělají to nejlíp. A pak nechtějí za nic vzít tu "tvoji" zodpovědnost. Ale najdou se i vyjímky.
A pokud jsme ještě u těch sklenic, tak první s nimi přišel J. Boháč. Ale přišel i se systémem. Co opět čert nechtěl, tak to vedením ČSV neprošlo. Až po několika letech to oprášili a politicky využili ve svůj prospěch, zejména zakrytí průserů + zavřením huby členům. Jako vše to posrali a udělali to polovičatě. Proto si ty sklenice může koupit každý debil, který do toho něco může nasrat (okurky, med s antib...........) . Ať je to poctivý včelař či nekalá konkurence. Ten systém v jiných zemích funguje a proč ne tady?? Vždyt´ by se na rozjezd daly použít peníze z Předboje, stejně jsou v hajzlu.
PN.
Kaprále,
k Tvému "Goethe kdysi napsal. Tam kde schází ideály, vládnou už jen příšery." jenom tolik, že s ideály o ČSV jsem to vydržel od roku 1965 jako funkcionář ZO a později i OO. Za 49 roků jsem postupně "prozřel", že mít důvěru k vedení ČSV byla moje veliká chyba. Přeji Ti hodně ideálů a nesuď jiné, pokud nepročteš stará čísla Včelařství a neporovnáš se skutečností.

--------------------------------------------------------------------------------
(20.01.2016 8:46)Kaprál napsal(a): [ -> ]Goethe kdysi napsal. Tam kde schází ideály, vládnou už jen příšery.

Goethe asi neuvažoval, že i ty příšery mají své ideály které nadřazují nad toleranci a slušnost a rovné jednání.

Citace:Money, money, money
Must be funny
In the rich men's world
Money, money, money
Always sunny
In the rich men's world
All the things I could do
If I had a little money
It's a rich men's world
(20.01.2016 8:46)Kaprál napsal(a): [ -> ]Toho všeho budou na podružných tématech (např. sklenice) zneužívat včelaři, kteří nejsou v ČSV a buď Svaz dlouhodobě nenávidí nebo jsou přímo interesovaní v jiném včelařském sdružení a tato krize se jim programově hodí. Tudíž z tohoto směru opětovně nepřijde žádné řešení.

Z jiných včelařských sdružení opravdu nečekej žádné řešení. To si musíte vyřešit vy.

SKlenice není podružné téma.

Prvně se objevila před Sjezdem 2005 jako jeden z námětů jak řešit krizi s odbytem medu. Tedy přímý prodej včelaři.
Tehdy stejně jako jindy nebylo důležité co se říká, ale kdo to říká - tedy vedení CSV to oboje označilo za blbost. A pak to blbě realizovalo Chráněná známka na recyklovatelný obal???

Od té doby co dalo z neschopnosti sklenice do oběhu to kritizuji - jsem v tom konzistentní od té doby co jsou volně prodejné.
( náhodou jsem se z Dubí dozvěděl jak to bylo - první dohoda skutečně byla že distribuce bude přes ČSV aby se sklenice nedostali mimo včelaře, ale pak se to Křemencové zdálo příliš složité, poslalo dopis, že si to budou objednávat včelaři o obchodníci sami - v Dubí z toho byli v šoku - měli úplně jinou praxi - zákazníků museli ručit že značkové sklenice nejdou jinam než k zákazníkovi)

Takže nejsem zas tak moc rád že mám pravdu, ale v tomto to bya a je jen otázka času.
A jestli ty považuješ za podružnost že označení český med může díky této akci nést jakýkoli invert, tak pak to vypovídá o tobě. Ne o jiných sdružení.

A Svaz dlouhodbě ne nenávidím. Ne, nemám rád - spíš si nevážím jeho členů kteří jako ty jen drží pusu a nechají jeho funkcionáře aby škodili oboru. A nemám rád většinu jeho funkcionářů u kterých jsme byl svědkem nebo jsou doklady že při jednáních upřednostňují své zájm ynež zájmy oboru. A je mi i jendo ze kterých sdružení a sro jsou.
A oceňuji zase naopak ty co něco dělají a někdy mají i snahu něco u vás zmenit k lepšímu.

To jen ty a další potřebujete optiku třídního nepřítele aby jste si mohli omlouvat, že si v tom bahně pohodlně a spokojeně rochníte a vymlouváte se na náturu Moráváků a Čechů.

A čím dřív to skončí tím lépe.
Je to na vás, pokud to změníte vy, nemám problém změnit svůj postoj a myslí že i ostatní.
A druhá možnost že to skončí i s ČSV mě opravdu nerozpláče. Co se spolkem který členům nestojí ani za zvednutí ruky na schůzi?
Má tady pořád překážet a dělat krytí určitým lidem o kterých se i vy vyjadřujete tak jak vyjadřujete?
(19.01.2016 22:27)zdenek.myslivecx napsal(a): [ -> ]Kaji zase tvrdíš něco ,jedna paní povídala .Jak jsi mohl vědět že někdo umyslně kotaminuje med antibiotiky jak to mohlo vědet 5OOOO včelařů aby mohly něco dělat....
Nestačím zírat jakou, že to taktiku podsunování informaci, které by si někdo přál, aby se jako oficiální resumé přijalo) tady někdo volí.

Jenda zjevná dezinformace s touto podsouvanou informací je vlastně, že med až už nakoupený odkudkoliv byl antibiotiky kontaminován úmyslně při homogenizaci před stáčením. To by znamenalo, že jde o úmyslný čin někoho a tedy existuje motiv.
Dále to navozuje pocit, že českého medu bylo dost pro nasmlouvané zakázky na med se značkou Klasa.
Celkově to vyznívá pak, jako že jednatel Včelpa na schůzi PRV 29.12. zaměrně lhal o tom, že mu to schválila rada a že to byl med z Ukrajiny. A tedy, že předchozí vedení o ničem nevědělo.

Ten motiv nyní vedení ČSV hledá v rozjetí vlastního byznisu stále ještě současného jednatele.

Proti tomu, ale svědčí pár skutečností. Jednak to, že ten problém s náhradou medu za cizokrajný tu již byl na jaře 2015 a zjištěn SVS. V té době byl ale jednatelem Včelpa ještě pan Dlab a ten byl i ve vedení ČSV.
Dále pak si zde na fóru vrabci cvrdlikali o tom, že byl nedostatek medu a vysoké zakázky a hrozilo penále - a to měsíc před tím, než totéž prohlásil jednatel Včelpa na PRV 29.12.2015. Ta informace od Milana Š. tu byla od nějakého představitele ČSV. Ptám se - jak to mohl představitel PRV vědět měsíc před tím 29.12., kdu to přiznal jednatel Včelpa (toho času obětní beránek) .

Ale v zájmu objektivity musím připustit i možnost, že Milan Š. měl tuto informaci přímo od jednatele Včelpa a jsou oba v komplotu s cílem vytrhnout Včelpo z ČSV a převzít nad ním moc a Milan záměrným vypuštěním informace již někdy v listopadu připravoval půdu jednateli Včelpa. Toto se mi ale zdá opravdu nepravděpodobné vzhledem k jeho názorům a vzhledem, k tomu, že ty dovozové podvody tu již byly dříve než byl současný jednatel Včelpa ve funkci a nedostatek medu byl v roce 2014 tedy několik měsíců před jeho nástupem do funkce.

Hezké se mi jeví požadavek zajistit veškeré zápisy jednání valné hromady do 14.1. 2016. Nevím zda je cílem prověřit, zda opravdu je v zápisu to jednání o možnosti nesplnění dodávek a tedy sankcí a hlavně pak schvalovaní falšování medu valnou hromadou a tedy nemožnosti svalit vinu na jednatele. Ptám se zda prověřování zápisů by spíš neměla dělat policie jelikož zde hrozí možnost dodatečných úprav zápisů a tedy i jejich falšování za účelem obvyklého zametení stop.
No a pokud to schvalování požadavku jednatele na falšování medu valnou hromadou nebude v zápise (což bych se ani nedivil, aby si zapsali důkaz o provedení podvodu) a jednatel Včelpa nemá nějaké audio záznamy nebo jiné důkazy ve formě nějakých podepsaných listin/faktur vedením ČVS, pak má jakožto obětní beránek smůlu. Dokonce bych mohl spekulovat, že výměna jednatele v květnu 2015 nečlenem vedení svazu, již dopředu byla promyšlená s cílem mít pro případ provalení podvodu to na koho hodit (což se na jaře - cizokrajný pyl - jakž takž podařilo ještě ututlat), ale již si to riziko prostě dobře uvědomovali.

To lavírování - máme pachatele a druhý den před ministrem nevíme kdo to byl, podáme trestní oznámení, které doposud nebylo podáno také svědčí o jakýchsi pohyblivých píscích pod nohama, kdy se prověřuje co je možné vyštrachat a dopátrat a co je možné zahladit, ututlat a svést na někoho jiného - třeba na stát, který špatně kontroloval dovozový med a tím poškodil úmyslné falšovatele českého medu.

Ano, chápu, většina včelařů - členů ČSV, kteří se o "politiku" nezajímají a dokud prodají za jejich cenu med ze dvora tak je jim to vlastně fuk a když jim někdo nakuká, že vedení je čisté a za všechno může mimozemšťan, tak jsou spokojení a jedou v zajetých kolejích dále dokud nedojedou na tu svou konečnou kam dojede časem každý.

Pozitivní ovšem na tom všem vidím, že se spousty lidí (hlavně těch aktivnějších a mladých) začalo zajímat jak to je. Spoustě dochází jak je to s morálkou vedení svazu a jejich "ne"zjištný zájem o vysokou organizovanost, nařízené léčení, zimní měl ... Prostě jsou jak řekl Werich v Pekařově císaři "Já se jdu společensky znemožnit" pokud ne za hranicí tak na její startovní čáře.
Domnívám se, že vlak rozpadu svazu je již rozjet a to zásluhou jeho urputného roztlačovaní svým vedením. Aneb tak dlouho se o něj opírali, až se nakonec rozjel a oni upadli/upadnou. Tedy pokud do něj z druhé strany nenarazí nebo nešťouhne vlak řízený SVS a MZe a tím ho nezabrzdí. Lze jen doufat, že ten vlak se včelaři řízený SVS a MZe se rozjíždí taky tím správným směrem - tedy ujede tomu svazovému co se sype a jak je rezavý tak skřípe.
Referenční URL's