Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Včelpo
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Na včerejšek avizovala p. Machová (zdráhám se napsat přítelkyně) vydání tiskové zprávy se závěry vyšetřování příčin v kauze Včelpo. Ve sdělovacích prostředcích jsem nic nezaznamenal, na webu ČSV ticho po pěšině.
Neslíbovala náhodou p. předsedkyně po svém zvolení otevřenost ke všem problémům svazu?
Včera v televizi ministr zemědělství Jurečka sdělil, že slibované závěry nejsou k disposici a hned tak nebudou.
Myslím, že paní předsedkyně nás svými sliby degradovala před veřejností na zcela nedůvěryhodný spolek podvodníků a že by měla být (spolu s celým předsednictvem RV) na nejbližším jednání Republikového výboru vyzvána k odstoupení z funkce.
Ona, Vladimíre, bohužel nedegradovala jenom Váš spolek. Ale to vše padá na všechny včelaře. I na ty, kteří s tím už nemají nic společného ...
Nikdy mě nenapadlo, že bych se jí zastával ... Ale možná to teď tak vyzní: vždyť ona (a s ní i další výtečníci) je jen produkt systému, který se léta budoval a léta udržuje! Kdo ji navrhl? Kdo volil? Kdo tomu nezabránil? Kdo to nadále pomáhá udržovat v chodu? Možná to zní tvrdě, ale i kausa Včelpo je vposledku jen výsledek tohohle všeho.
Jiří
Proboha, koho si tam chcete zvolit místo nich. Snad ne to minulé vedení které to do toho stavu přivedlo, tím že popírali naprosto jasné informace (pylové analýzy) , že se do českého medu míchá ukrajinský a čínský med.

Za to nemůže současné vedení ale současná členská základna. Ta ty informace měla taky. Vedení si dělá to co jim členové dovolí.
Vždyť po X letech co ta aféra jede se teprve nyní objevila první ZO která se k tomu nějak veřejně vyjádřila.
Asi půjdu na výroční schůzi poslechnout si že Machová je člověk na svém místě.
(10.02.2016 10:33)MUDr.Vladimír Šumera napsal(a): [ -> ]Včera v televizi ministr zemědělství Jurečka sdělil, že slibované závěry nejsou k disposici a hned tak nebudou.
Myslím, že paní předsedkyně nás svými sliby degradovala před veřejností na zcela nedůvěryhodný spolek podvodníků a že by měla být (spolu s celým předsednictvem RV) na nejbližším jednání Republikového výboru vyzvána k odstoupení z funkce.
Kdo myslíte, že ji vyzve? Kdyby se tak náhodou stalo, kdo místo ní přijde?
Oni nic nepodniknou, budou nadále slibovat, prodlužovat, zapomínat,... Nic se nestane a kdyby přeze všechno něco, tak Babiš Jurečku umravní.
Jediný recept na to, aby se něco stalo je to, že se spolky osamostatní, že jim včelaři přestanou přisluhovat.
(10.02.2016 10:07)stefanos689 napsal(a): [ -> ]Me jen pri cteni stanov zarazilo, ze po pripadnem rozpusteni CSV se spolkovy majetek nerozdeli mezi zakladni organizace potazmo cleny, ale pre(o)dava se treti pravnicke osobe. Bylo tomu tak i v predeslych stanovach?
A není tou osobou osoba předsedy?
Pak by to mohl být cíl a ne neschopnost.
Další debatu o odstoupení - neodstoupení doporučuji přesunout do Aktuální dění v ČSV.
Už je tam i pár slov o případné likvidaci spolkového majetku.
Mor je mor. Jedině vysířit a spálit.
Kohoute,neupřesnil si to místo.Já to nepochopil.Proto se táži? To místo se zove Mí...? F.V.
(10.02.2016 14:58)František Němec napsal(a): [ -> ]Mor je mor. Jedině vysířit a spálit.

Co ze zravýmí mezi morem .Taky spálíme je třeba čistý dvůr?
Zdeněk
Zachraňují se silná a VITÁLNÍ včelstva, to je snad každému včelaři jasné. Zbytek je třeba zlikvdovat aby se nákaza nešířila.

V případě lodí je třeba je potopit na dobrém místě dál od břehu, dřív než krysy přelezou na jiné lodě.
Z článku:
Podle informací SVS bylo v pondělí Včelpu písemně oznámeno ukončení sběru podkladů pro správní řízení ve věci vydání pokuty za porušení zákona o potravinách. V současné době běží 7denní lhůta, ve které se Včelpo může vyjádřit k předloženým podkladům a potom bude vydáno rozhodnutí o uložení pokuty.

Více na http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalos...edium=copy

Alea iacta est.
Blesk to napsal špatně - místo pokuty je potřeba použít slovo "odvod"
Odvod za podvod?
Včelpo dnes přerušilo jednání, pokračovat bude za týden
http://www.agris.cz/clanek/191170
Hledají, na koho ten podtrh včelařů hodit?
a peníze spolku vesele dál tečou do kanáluDodgy
(11.02.2016 11:35)Mlha napsal(a): [ -> ]Včelpo dnes přerušilo jednání, pokračovat bude za týden
http://www.agris.cz/clanek/191170

Valná hromada společnosti Včelpo, kterou vlastní Český svaz včelařů, dnes přerušila své jednání bez přijetí rozhodnutí, jak by firma měla zlepšit své fungování. Jednání bude pokračovat za týden, řekla ČTK předsedkyně svazu Jarmila Machová. Vedení svazu loni v listopadu rozhodlo o zastavení prodeje všech výrobků firmy, protože zatím neodhalený viník přimíchával ukrajinský med s nedovolenými antibiotiky do českého medu. Valná hromada by měla přijmout změny, aby se situace neopakovala.

"Hromada dnes probírala technologický audit. A ředitel firmy by měl do příštího týdne sdělit, zda je schopný fungování Včelpa zefektivnit. Jeho odvolání hromada dnes neřešila," sdělila na dotaz ČTK Machová. Doufám, že příští týden už budeme vědět víc a nějaké schválené věci budeme mít, dodala Machová. Podle ní technologický audit řeší, jak jsou nastavené kontrolní mechanismy společnosti, popisuje například příjem a evidenci surovin, počty kontrol a vzorkování. Konkrétní opatření však neuvedla.


Takže žádné hledání viníka. Pozitivně se hledí do boucnosti. Nakonec budou na vině pletichy konkurence. Divím se, že na to kličkování máte jako členové ČSV žaludek. Koncem roku si necháte z dotace poslušně strhnout mimořádný členský příspěvek 20 Kč na včelstvo na pokutu. Nebo svazový podnik Včelpo půjde do likvidace a bude klid jako po Předboji. Bohužel ztrátu pověsti českého medu a pokles poptávky tvrdě pocítíme všichni hned, jak přijde trochu úrodný rok. Med ve výkupu půjde zase pod 50 Kč a u zoufalých včelařů bude zase za 70 Kč.
Referenční URL's