Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Včelpo
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Mám v této absurdní situaci, která je de fakcto jednoduchá, písničkovou náladu ...
Big Grin
Jiří
(15.02.2016 7:57)Kaprál napsal(a): [ -> ]Tak vymysleli novou vějíčku. Ve Včelpu prý byly sudy rozmístěné na dvou stranách, z jedné se vyráběl med z ČR a z druhé med z medů mimo ES (a tak se prý i prodávali, sic.!). No a jeden nebožák prý omylem naložil soudek z Ukrajiny a spletl si strany kde ho složil.

Každopádně už se to opakovat nebude, protože dovozy stopli. No a může za to ukrajinská strana, protože mají méně citlivější přístroje pro detekci ATB než my. Jo a ještě trochu vláda, protože má špatné celníky. Tečka.

Moc hezké, co říkáte?
Jo, a jeden sud kontaminoval všech 15 (nebo kolik) šarží medu, přičemž v různých šaržích byly zachyceny odlišné druhy antibiotik.
Tak ještě tu o karkulce.Dodgy
(15.02.2016 9:58)Milan Šimonovský napsal(a): [ -> ]mám tuto informaci, co to vlastně vlastníme nějakou pokoutní výrobnu falešného meduSurprised


Včelpo realizuje 3x větší výroku než na jakou je stavěn, nemá dostatečné výrobní kapacity,ale za veškeré potíže může vlastník čili svaz protože nedělal kontrolu. Každý potravinářský podnik dnes má vypracovaný tzv. systém kritických kontrolních dobů- HACCP. Při tomto systému se nemůže stát, že se do medu nemůže dostat jakákoli cizordá látka. Bez toho se dnes nevyrobá ani obyčejný jogurt.


Milane trošku tě opravm, HCCP nen o kontrole toho co do výrobku vejde, ale o systém bodů kdy se kontroluje výroba, aby nebyla závadně škodlivá. HCCP ti vůbec neovlivní co ti tam kdo zamíchá, pokud to máš zadané v normě HCCP, tak to nikdo nemůže ani rozporovat.

TJ. abych byl přesný pokud vezemeš takový párek (jo znam lepe masný prumysl), tak se kontroluje teplota skladování suroviny a její stáří, aby to nebylo zelený a rozmnožené mikroorganizmy, dále pak teplotu při mchání, neb když se ti srazí bílkoviny, tak to vodu pustí a pak teplotu tepelného opracování, protože pokud to není 70°C v jádře po dobu 10 minut, věř, že to je doslova a do písmene pruser Smile))

Ale pokud máš v receptuře separát, kuřecí kůžičky, superfosfat a jiné mnamky, tak s tim nikdo nic nenadělá pokud je to uvedené na etiketě ve složení. je to tvoje volba jestli si to koupiš nebo ne.

Samozřejmě pohádce o pitomečkovy s rudlkem, co omylem zaplete sud, nevěřím ani za mák, protože veškerá surovina použitá ve výrobě musí být označená trvanlivostí, datem spotřeby, původem a názvem suroviny. Dále pak již cca 10 let platí tracebilita výrobku a to jak od výrobku, tak suroviny, kdy výrobce ti musí přesně říct (hlavně veterině) kam jaká surovina šla a výrobek z jaké suroviny byl vyroben, např. Dědečkuv med datum výroby 24.8.2015 byl použit med vykoupení 5. května 2015 u pana Hovorky z kotěhůlek a ten vykupoval med od pana Tydýta a pana Náhody....


Takže pokud by na etiketu daly, že med pochází ze zemí €U a mimo zemí €U nemohl by jim nikdo říct ani popel, ale to by zas nemohly tvrdit, že se jedná o med od českých včelařů......

No trošku více to posraly.....
(15.02.2016 14:23)JKL napsal(a): [ -> ]Jasně, špatný podnikatelský záměr a nějaká záměna sudů omylem, nedopatřením (když na té jedné straně nebyly a druhá byla plná tak pro ten český poslaly pracovníka co si plete levou a pravou stranu a nebo ho tam poslaly z opačné strany uličky - vlastně za to nemůže )

Proč to nepoužili už dřív, když měli před rokem ve vzorcích vyšší obsah HMF, že blbý dělník nechtěně vzal sud medu na medovinu nebo na pekařský med a frknul to do linky na med s KLASOU. Ještě, že nevzal z jiného skladu nějaký sud s JEDEM.
A teď si vemte, že na to existují scanery a i když je manipulant negramotný sabotér, tak mu dá hroznou práci dostat do výroby materiál který není v kusovníku.
Možná jednou, ale ne soustavně po dobu 3 let - nejstarší šarže s ATB co byla v obchodní síti nalezena když SVS dělal maximum byla 3 roky stará.

To musela být hrozně dlouhá řada sudů. Smile
Nevím, proč je stále řeč o nějakém omylu. Je třeba se skutečnou pravdou ven, tedy kolik bylo nakoupeno českého a kolik ukrajinského. Na to existují doklady. Pak stejně tak existují doklady o tunách prodaného. Pokud tady to nesedí, pak je to evidentní podvod. To nejde provést omylem, to jde jen a jen s plným vědomím. Pokud ty tuny sedí, pak je možné začít uvažovat o omylu.
Jde, a čekal bych že to tak bude. U některých výkupců se prý točily kamiony s UA značkama. O jednom z RV se mluvilo už před aférou s ATB.
Tedy i vejvar z rozdílu výkupních cen zůstal mimo Včelpo.
Papírově je Včelpo čisté. Mělo med od výkupce a pokud měl výkupce dost dat o českých včelařích, papíry byly jistě v pořádku.
A pak že ten CIS k ničemu není.
Proč si tedy paní představená netroufá na tu VIP? Včelpo by tak před včelaři očistila a oni by jí bezmezně důvěřovali.
Co když ji zvolili? Ztratila by pak většinu, ne?
(15.02.2016 12:35)JKL napsal(a): [ -> ]Jenže to oni stejně budou nejspíš navyšovat členské příspěvky.
To víš - réžie narůstá, dotace se snižují, členové s více včelstvy odcházejí, některé skupiny se odtrhávají, pokuty narůstají.
Tak kde jinde brát. A šetřit ? To je potupné a složité.
Možná si začnou účtovat za ty služby vyřizování, donášky, léčení ...
Nech se překvapit, však oni ti to tak nějak politicky vysvětlí, že za to mohou ti odpadlí rebelové.

Tak, že je to začarovaný kruh, kdy budeme všichni platit za ostatních. Asi budu muset zajit do Prahy na Křemencovu, vymyslím nějakou debilitu a když to nevyjde a nebo mě chytnou a dají pokutu, tak to zaplatí ostatní a z mých penez nic nepůjde. To by jsme mohli začít všichni v něčem podnikat. Angry

(15.02.2016 22:18)Pavel Holub napsal(a): [ -> ]Nevím, proč je stále řeč o nějakém omylu. Je třeba se skutečnou pravdou ven, tedy kolik bylo nakoupeno českého a kolik ukrajinského. Na to existují doklady. Pak stejně tak existují doklady o tunách prodaného. Pokud tady to nesedí, pak je to evidentní podvod. To nejde provést omylem, to jde jen a jen s plným vědomím. Pokud ty tuny sedí, pak je možné začít uvažovat o omylu.

Pavle to Ti nikdo neřekne, ředitel Včelpa přišel na ústředí donesl kufřík naducaný za prodej medu a každé prasátko se nažralo z korýtka a myslíš, že to někoho zajímalo jestli se to míchalo z české nebo jakéhokoliv medu?



Pořád se mlátí prázdná sláma. Pokud musím zaplatit za to, že ,,moje firma,, dávala antibiotika do medu. To znamená, že i já jsem podvodník nebo spíš Vy všichni, kteří jste ve svazu.
Společnost Včelpo má novou dozorčí radu.

http://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/cesk...5900fea04/
(16.02.2016 19:27)Spede napsal(a): [ -> ]Pavle to Ti nikdo neřekne, ředitel Včelpa přišel na ústředí donesl kufřík naducaný za prodej medu a každé prasátko se nažralo z korýtka a myslíš, že to někoho zajímalo jestli se to míchalo z české nebo jakéhokoliv medu?



Pořád se mlátí prázdná sláma. Pokud musím zaplatit za to, že ,,moje firma,, dávala antibiotika do medu. To znamená, že i já jsem podvodník nebo spíš Vy všichni, kteří jste ve svazu.

Tak jsem se radil s kamarádem právníkem. Počkám, až se sejdou všechny pokuty a penále a jako člen podám trestní oznámení pro porušení povinností při správě cizího majetku.
A hin se hukáže.
Jan Jáchymstál

Promiň, ale nevěřím. Až to uvidím, tak Tě přijedu podpořit kamkoliv.
A co je na tom k nevěření?
Že to trvalo tak dlouho, než někomu z poškozených došlo, že viník je jasný. A to hledání "viníka" o kterém se tady i jinde mlží, je jen mlžení.

Co řekl právník o zodpovědnosti v takovém případě?

A je nutné čekat na vyčíslení škody? Nestačí, že je dnes již značná?

A nemělo by to být všem lidem s právnickým vzděláním dávno jasné?

Kolik je v RV právníků?
(16.02.2016 21:28)KaJi napsal(a): [ -> ]Že to trvalo tak dlouho, než někomu z poškozených došlo, že viník je jasný. A to hledání "viníka" o kterém se tady i jinde mlží, je jen mlžení.

Co řekl právník o zodpovědnosti v takovém případě?

A je nutné čekat na vyčíslení škody? Nestačí, že je dnes již značná?

Přečinu porušení povinnosti při správě cizího majetku podle § 220 odst. 1 tr. zákoníku se dopustí, kdo poruší podle zákona mu uloženou nebo smluvně převzatou povinnost opatrovat nebo spravovat cizí majetek, a tím jinému způsobí škodu nikoli malou. Škoda se obecně chápe jako újma, která nastala a projevuje se v majetkové sféře poškozeného (ve zmenšení jeho majetku nebo v ušlém zisku), je objektivně vyjádřitelná všeobecným ekvivalentem, tj. penězi.

Trestní oznámení s vyčíslenou a výrokem správního řízení podloženou škodou má pro policii větší váhu a je větší pravděpodobnost, že se jím vyšetřovatel bude řádně zabývat, neboť bude očekávat snadné objasnění věci.
Jsem zvědav od jakého levelu to začne POlicie řešit, nebo koho označíte za podezřelého. Já bych začal u svého zástupce v minulém RV.

Ale asi se začne nyní mlžit o způsobené škodě. Možná se z toho udělá i zisk. Cool

Ale už jenom zastavená výroba,, prostoje a běžící náklady včetně profinancovávání zásob, stahovačky, sortace, likvidace, analýzy, . . .
To všechno už nyní jsou známé náklady.
Ve slušně vedené firmě už by na to byl "šanon" a číslo by se reportovala na týdenní bázi. Nejméně.

Už jenom proto aby se to průběžně a včas mimalizovalo.
Jestli má někdo pochybnosti, kdo pokuty za Včelpo zaplatí:

S ohledem na ručení NOZ upravuje pouze situaci, kdy došlo k založení pobočného spolku (sepis stanov), ale ještě nedošlo k zápisu spolku do spolkového rejstříku. V tomto případě je hlavní spolek zavázán společně a nerozdílně s pobočným spolkem, tzn. za případné závazky odpovídají hlavní i pobočný spolek společně (viz 229 odst. 4 NOZ).

v této situaci jsou momentálně všechny pobočné spolky co se dosud nezapsaly do spolkového rejstříku
(17.02.2016 7:31)KaJi napsal(a): [ -> ]Jsem zvědav od jakého levelu to začne POlicie řešit, nebo koho označíte za podezřelého. Já bych začal u svého zástupce v minulém RV.

Stačí na PČR podat Trestní oznámení na neznámého pachatele, oni už si to vyšetřovatelé přeberou.
A na rozdíl od podání na konkrétní osobu (osoby), by to mohlo mít ten efekt, že by se vrcholoví bafuňáři ČSV mohli při vyšetřování nad sebou zamyslet.Wink
(Aneb troška strachu občas vede k sebereflexiBig Grin)
Referenční URL's