Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Včelpo
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Neboť ani tam nebyl podobný med nalezen proto ta třetí země. Jak jsem nakoupil tak prodávám.
V roce 2013 při cestě do Kijeva na Apimondii jsem navštívil několik včelařů. Mimo jiné jsem se ptal, jak řeší MVP - přemetou na mezistěny a přeléčí antibiotiky. Pravda, jeden včelař podotkl, že kdo si váží svých zákazníků, tak antibiotika nepoužívá. Otázkou tedy je, jak velká část včelařů na Ukrajině má tento přístup... Jak jsem nakoupil, přímo na Ukrajině, tak prodávám...
to Kohout: ať si Včelpo nakoupí mašinu jaku chce, pokud jde o dovoz kontaminovaných potravin do EU, má se to řešit centrálně už na hranicích. Ostatní je jen póza a zřeknutí se odpovědnosti od státu. O tomto opatření však ani neuvažují protože ví, že hranice EU tvoří některé banánové republiky s prokorumpovanýma celníkama, ty díry jsou vidět i v případě migrantů.

to Kaji: ano Svaz udělal chybné rozhodnutí, ale systém mu pro něj vytvořil podmínky. Píšeš, že by jsi rušil příčinu, ale řešíš až důsledek, ryby vždycky smrdí od hlavy. Lákadlo volného pohybu osob, zboží a služeb v řečeném Schengenu, bylo hlavní devizou zastánců vstupu do EU. Každý se dnes může rozhlédnout co zrušení státní suverenity přineslo.
(02.03.2016 8:12)Kaprál napsal(a): [ -> ]... pokud jde o dovoz kontaminovaných potravin do EU, má se to řešit centrálně už na hranicích.

Jak?
Zdraví,

řešit antibiotika v medu je celkem nepodstatné/patří to jinám/. Kdyby se ty antibiotika nebyla tak vesele Včelpo ČSV prodává ukrajinský med za český, to je ta podpora českému medu. Dostatek, nadbytek "českého medu" stlačí jak výkupní ceny tak prodejní ceny medu. zkrátka podpora včelařů! Zvracel bych milostivá.
(02.03.2016 8:29)Kohout napsal(a): [ -> ]
(02.03.2016 8:12)Kaprál napsal(a): [ -> ]... pokud jde o dovoz kontaminovaných potravin do EU, má se to řešit centrálně už na hranicích.

Jak?

I jim je jasné, že není možné na hranicích zastavit na týden kamión odebrat vzorky a čekat na výsledky testu. Prostě strategie tlačit do nemožného a odpoutávat pozornost od podstaty, kterou je evidentní podvod v uvádění původu medu.
Před vstupem do EU byla praxe, že se po složení kamionu do skladu ,dostavil místně
příslušný veterinář, který odebral vzorky a zaslal je do laborky. Do týdne byl rozbor.
Do té doby se neexpedovalo. Skrz hranice zboží projíždělo na celní papíry. Jsem příznivcem EU. J.
(02.03.2016 8:12)Kaprál napsal(a): [ -> ]to Kohout: ať si Včelpo nakoupí mašinu jaku chce, pokud jde o dovoz kontaminovaných potravin do EU, má se to řešit centrálně už na hranicích. Ostatní je jen póza a zřeknutí se odpovědnosti od státu. O tomto opatření však ani neuvažují protože ví, že hranice EU tvoří některé banánové republiky s prokorumpovanýma celníkama, ty díry jsou vidět i v případě migrantů.

to Kaji: ano Svaz udělal chybné rozhodnutí, ale systém mu pro něj vytvořil podmínky. Píšeš, že by jsi rušil příčinu, ale řešíš až důsledek, ryby vždycky smrdí od hlavy. Lákadlo volného pohybu osob, zboží a služeb v řečeném Schengenu, bylo hlavní devizou zastánců vstupu do EU. Každý se dnes může rozhlédnout co zrušení státní suverenity přineslo.

Vy jste nepochopil jednu věc - totiž že stát (potažmo státní úředník) Vás neochrání (viz třeba poměrně nedávná metanolová kauza). Zásadní problém je, že většinový zákazník (a v ČR obzvlášť) chce nakupovat levně, aniž by se jen trošku zamýšlel nad poměrem cena/kvalita a nad tím, zda je možné za dannou cenu zboží (výrobek) v deklarované kvalitě vůbec vyrobit. A v takovém prostředí jsou zásahy státu, i kdyby se sebevíc snažil (což ovšem od vykonavatelů státní moci nelze očekávat, neboť řečeno slovy klasika:" To by bola práca") neúčinné, ba přímo nemožné.
Bohužel vedení ČSV prostřednictvím svazu patřícímu podniku VČELPO udělalo to nejhorší co mohlo. Aby zákazníkům mohlo nabídnout levný med, dovezlo levný sajrajt pochybného původu. A ten deklarovalo jako kvalitní výrobek. Výrobek označený značkou kvality KLASA a obchodní známkou Český med. Tím smazalo veškeré předchozí snahy o jakousi osvětu zákazníka, aby kupoval kvalitní med od českých včelařů. O ostatních aspektech, zejména o obávám se že nevratném poškození dobrého jména českých včelařů tu již bylo napsáno mnoho.
Pánové a všimli jste si jednoho????? S novým vedením zmizely všechny članky o včelpu jak na vcelarstvi.cz , zak vcelpo.cz ..... nic se nestalo, nic se....
Jak z toho marasmu ven ? To je otázka. Domnívám se, že pokud by Včelpo plnilo svoji roli a bylo by pro tuzemské včelaře, tak nabídne takovou výkupní cenu pro tuzemsko, že by se sice vyplatilo prodávat med ze dvora, ale ani ti, kteří by dávali med do výkupu, by na tom nebyli moc tratní.
JiříM
prosím, uveď takovej cenovej nástřel, jak by sis to představoval?
to Jáchym J.: Jak mě úředník neochrání?? Já to pochopil velmi dobře. Důvod pro vznik státu a jeho složek byl ochrana a služba vlastním lidem. To, že celníci dnes na dálnicích rozdávají pokuty za rychlost a státní veterináři místo pomoci zmemědělcům s prevencí a léčbou nemocí, kontrolují čistotu ručníků neznamená, že by to mělo být normou.

to Kohout: Jak? Podívej se jak jim funguje embargo na Rusko. Po iniciativě např. včelařských spolku u vlády (myslím, že v této oblasti je zájem společný), navrhnout evropské komisi návrh na opatření pro ochranu zdraví obyvatelstva EU. V době Ziky a další virových onemocnění by přijetí takového opatření mohlo mít šanci. Dále směrnicí nařídit zadržení veškerého medu na hranicích EU v celních skladech, do doby provedení testů veterináři.

Včelaři se sdužují v kde čem po celé Evropě, věřím že by si toto téma vzalo za své víc spolků (Polsko, Slovensko...). Lokální kontroly nic neřeší.

Tohle je skutečná podpora včelařů, ne že někdo zvýší cenu ve výkupu o 3 koruny.

BTW: nemusíte si zakládat nové profily aby jste se tu mohli přít.Smile
Včera jsme probírali v hospodě na houkací středě:
  • je vůbec objednávka od spolku na výkup medu
  • kolik procent členů spolku chce služby Včelpa
  • dají nám k nahlédnutí ekonomickou analýzu a technologický audit
  • je vůbec možné držet stálé zaměstnance po celí rok a neprodávat dovozový med aniž se dostaneš do ztráty
  • kdo bude hlídat hlídače
Pro Kaprála - to jako chceš kvůli pár gaunerům trestat všechny slušné lidi? Třeba to zadržení medu - tedy asi všech potravin na hranicích EU, nebo státu.
Víš kolika slušným firmám to způsobí ztrátu, zvýšení nákladů, kolik lidí přijde o práci?
Nějak se nemůžu zbavit dojmu že jsi důchodce. Ty i další s podobnými nápady. Důchodce nebo někdo další odtržený od reálného života. Politici, úředníci, učitelé a tak podobně.

V tomhle případě ještě absolutní kravina ochrana včelařů - proboha koho před čím. Naprosto tupé stádo které se sebou nechá orat svým vedením a není ani schopno vyprodukovat dost medu pro potřeby ČR a ani prodávat med za tržní cenu.

Úkolem státu je chránit lidi před nedostatkem - a ten ty chceš vyvolat zastavením obchodu a chránit a podporovat produkci - "průmysl", produkci potravin. Tam hobby včelaři a zahrádkáři nepatří.

Zatím jediný kdo tady poškozoval lidi byli včelaři - ty co jste si zvolili do čela. Jinak tady nebyl 6 let zpět s medem žádný průšvih. Kromě Včelpa co dováželo soustavně med s antibiotiky - viz analýzy starších šarží - a za kvalitu odpovídá vždy zpracovatel - ne úředník!!! Kdyby jste si nevolili do čela lidi bez morálky tak tady žádný problém není.
Čtu to tady delší dobu a nemůžu se zbavit dojmu, že doopravdy tady řešíme dvě otázky na které chceme rychlé odpovědi:
- Jak může Včelpo prodávat cizí med pod značkou Český Med
- Ochrana spotřebitele před závadnými potravinami

Pracuji v zemědělství a za mě:
ad1 - je neslýchané. aby naše firma vydávala cizí produkty za naše - výsledek by byl velmi rychlý - naši zákazníci by od nás hromadně utekli a nám nezbylo nic než výrobu/podnikání ukončit - s obrovskou ztrátou a pravděpodobně pro některé i stát se bezdomovcem.....
ad2 - za zboží které prodávám musím ručit, ne že za to bude ručit veterinární správa a nebo stát! Je to moje zboží a za to dávám hlavu na špalek. Pokud nejsem schopen mít ve firmě kontrolní mechanizmy, které zkontrolují kvalitu, tak to radši nebudu dělat. On totiž nemusí být problém jen se zahraniční surovinou....

A jinak stále se tady ve státě pořád hovoří o tom, že nám se sem valí nějaké zboží a naši prvovýrobci musí krachovat, je to jinak jsou zde lidé co to rádi kupují a nezajímá je cena. My si jen musíme říct co chceme kupovat!
Dnes ranní interview na Radiožurnálu s Machovou o likvidaci medu atd. zde
Hodí se na to asi tak text Mňágy: "Nikdo za nic nemůže a nikdo nic neví.."
(03.03.2016 10:28)Jan Valeš napsal(a): [ -> ]Dnes ranní interview na Radiožurnálu s Machovou o likvidaci medu atd. zde
Hodí se na to asi tak text Mňágy: "Nikdo za nic nemůže a nikdo nic neví.."

Nový výrobek Včelpa by měly nazvat Med od strýčka Pompa.



Původ by byl jasný - ze zahrádky. Inteligence zahradníka taky : "Já jsem s prominutím úplně ...."
Matka představená nevybočila ze "stranické"linie. Škoda, že se jí moderátor nezeptal na Český med s ukrajinskou pečetí?
Ale, když neodpověděla, kdo může za dovoz cizího medu.......
No vona použila klasickou sdružovací taktiku, "jo my už na tom s SVS makáme", takže posluchači už sou správně nasměrovaný, že to může hlavně stát, že dovolil aby se přivezly ty jedy! Vona sice ta pani jako vypadá že neumí do 5ti počítat a v telce dělá, že má při nepříjemných votázkách sucho v krku ale jinak je to normální právnická ludra, co v tom sajrajtu umí chodit bez umazání přezůvek.
Pro Luma:Dovol abych se zasmál.Cizí produkty za naše..........
Nevím co prodáváte,ale v zemědělství snad neekzistuje produkt ,který by byl od A do Z z jednoho podniku.Vždy je potřeba
aspoň semeno,hnojivo,postřik..........
Dokonce se dá říci,že ti co prodávají masné produkty,již není vše jejich.

Ale to co provedlo Včelpo,to už je vrchol.Souhlas. F.V.
Referenční URL's