Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Včelpo
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(15.06.2016 0:46)Pavel napsal(a): [ -> ]Tak přátelé, pokud tento člověk dělá ředitele Včelpa, tak se nedivím, že to dopadlo jak to dopadlo. Takhle jsem se vždycky vyjadřoval u zkoušek, ...

Ááá promluvil budoucí ředitel Obory. Můžeš mne Pavle sdělit, proč si nesedneš místo něj a nevedeš to ty? No a pokud chceš něco hovořit, co by jsi sdělil ty o padělání medu, tedy pokud oněm něco víš a někdo se tě zeptá. Vše co jsem si vyslechl, je zatím pravdou. Jestli rozhovor vypadá jako u zkoušek, on život je jedna velká zkouška a okecávat informace, jako "babě do hlavy valit šrouby", mi to co sděluje nepřipadá, Bohužel vše naco se vymlouvá může být pravdou a zajímavé je, že je možné dostat pokutu od SVS, která je sama zodpovědna za kvalitu impotrovaného medu, který sem pustila.

No a nakonec tu pokutu budeme muset platit. Tak proč ji částečně SVS nezatáhne za svou špatnou činnost také? Byla provozovna pod SVS dohledem? Byla. Byl puštěn Ukrajinský med na EUvropský trh systémem, který zpravuje a užívá SVS? Byl.

Celý systém společného trhu je nastaven pro Babišzlatokopy a nikdo se vtom bordelu už nechce ani babrat. A pokud se něco proflákne, je to na udání a kdo to udal? Konkurence.

Osobně bych byl proto Oboru dobře prodat, protože tu je prodej ze dvora a dnes se "do výkupu" prostě už med ani nevyplatí. Takže jestliže není někdo schopen prodat svou produkci za svou určenou cenu, buď ať zlevní nebo omezí svůj počet včelstev nebo neremcá a prodává za levnějc. Kvalita mezistěn je také mizerná. Ty bílenašedlé mezistěny sice prý nemají problém a včely nanich staví , ale v době bakteriálních nákaz mnoho větších včelařů dochází nato, že je dobré mít voskové hospodářství uzavřené. Také ty sirupy a mastičky může produkovat někdo jiný. Medovinu dělá kdekdo. Možná by to nebyla až taková chyba se Obory zbavit.
(15.06.2016 3:05)gupa napsal(a): [ -> ]Ááá promluvil budoucí ředitel Obory. Můžeš mne Pavle sdělit, proč si nesedneš místo něj a nevedeš to ty? ...

Možná proto, že není kamarád s těmi "správnými" lidmi.

(15.06.2016 3:05)gupa napsal(a): [ -> ]...
No a nakonec tu pokutu budeme muset platit. Tak proč ji částečně SVS nezatáhne za svou špatnou činnost také? Byla provozovna pod SVS dohledem? Byla. Byl puštěn Ukrajinský med na EUvropský trh systémem, který zpravuje a užívá SVS? Byl.
...

Proč SVS? Včelpo je soukromý podnikatelský subjekt, zodpovídá za to, co sem přiveze. SVS má dělat kontroly, ale na základě předložených vzorků. Alespoň já to tak chápu. Kontroloři přeci nestojí v celních skladech a tam neodebírají vzorky čehokoliv, co se k nám přiveze.

(15.06.2016 3:05)gupa napsal(a): [ -> ]...
Osobně bych byl proto Oboru dobře prodat, protože tu je prodej ze dvora a dnes se "do výkupu" prostě už med ani nevyplatí. .... Možná by to nebyla až taková chyba se Obory zbavit.

Včelpo nyní dle mého už nejde dobře prodat, jeho cena celou kauzou neskutečně klesla. Kdyby k prodeji došlo, nejspíše by to bylo stylem "ruka ruku myje", takže spřátelené firmě za zbytkovou cenu a slušné všimné.

Jsem opravdu rád, že se mě to už netýká, musel bych se stydět, že na něčem takovým se svým hlasem podílím.
(15.06.2016 0:46)Pavel napsal(a): [ -> ]Tak přátelé, pokud tento člověk dělá ředitele Včelpa, tak se nedivím, že to dopadlo jak to dopadlo. Takhle jsem se vždycky vyjadřoval u zkoušek, když jsem byl totálně dutej a snažil se to nějak zamaskovat. S takovýmto projevem a taktikou vyrazit na natáčení, je na hranici mezi odvahou a bezrozměrnou blbostí. Asi netřeba dalších komentářů. Stydím se za to, že jsem členem takového ansámblu, který dovolí vést firmu Včelpo tímto způsobem a kazit tak pověst českým včelařům a českému medu..všichni se na to povinně podívejte!! Fakt to stojí za to!! Zvracím taktéž Sad

Pavle, Tys nikdy nestál před kamerou. Není to moc luxusní pocit - nikdy nevíš, jak to sestříhají. Navíc musíš hovořit tak, aby to pochopila i část z 28% populace, kteří jsou na na prahu "debility". Gaussova křivka je neúprosná.
Nemyslím, že Margarín je optimální volba, ale měla ho držet na uzdě dozorčí rada. Jejich jména jsou MVDr. Krabec, Ing. Lejčar a Ing. Havlík. Ti měli roli supervizora a měli odhalit problémy v "trejsování". Ono je to celé trošku barevnější, než jak je to, médii a některými odborníky Tvého ražení, prezentováno. Confused
Pro p. Havelku moderátora.

Nejsem obhájce ani zůčastněný. Jen se technicky vžívám do situace. Diskuze je taková, že si jeden poslechen druhého no a nato reaguje.

Sám Makropulos podle videa tvrdí, že není dovozce, med mu byl dovezen firmou která se dovozem zabývá. Byly určitěvystaveny certifikáty a výsledky rozborů, které zřejmě nebyly pravdivé.

EU proběhne ze strany na stranu statisíce nelegálních migrantů a systém nezareaguje správně centrálně, ale lokálně, tz. samotné vlády postaví bariéry. Tak to má fungovat i v případě medu. Fungujeto? Akorát umí vyhrožovat pokutou.

Vše má svou cenu. Včelpo je jen značka a název. Ty se dají změnit. Hodnota a cena je podle mého názoru vysoká. V případě zájmu zavedené společnosti o Včelpo je suma hodně vysoko, protože vybudovat zázemí zpracovny medu je o desítkách milionů. A to tu hodnotu má.
Spíš mi vadí, jak mimoděk přiznal, že do toho jediného pravého českého medu od českých včelařů přidávají (a že ta reklamní kampaň něco stála) med ze zemí mino ČR. Toto zjištění zklamalo lidi mnohem více než antibiotika.
Takže měl v zájmu neznehodnocení reklamní kampaně lhát?
Myslím, že mnohem více lidí je zklamáno přístupem vedení svazu k aktivitám Včelpa a způsobem informování o tom co se tam stalo.
Včelpo nasadilo novou marketingovou strategii - med s Příběhem!
(15.06.2016 8:54)gupa napsal(a): [ -> ]...Sám Makropulos podle videa tvrdí, že není dovozce, med mu byl dovezen firmou která se dovozem zabývá. Byly určitěvystaveny certifikáty a výsledky rozborů, které zřejmě nebyly pravdivé.
...

Aha. A to má jako třeba v případě, že by v medu byly toxiny ospravedlnit toho co uvedl výrobek na trh od zodpovědnosti?

Takže až, vašemu potomku v baru namíchají koktejl a otráví se a barman zamává certifikátem od materiálů ze kterých míchal koktejl, tak spokojeně zabručíte "Á, tak to je v pořádku" a spokojeně s barmanem potomka opláčete?

Já vím, tvrdé srovnání, ale podstata stejná. Kdo je zodpovědný? Ten kdo dodává polotovary nebo ten kdo si vybírá a prověřuje dodavatele a uvádí finální produkt na trh? Navíc pak řve, že je to z materiálu dodavatele, kterého sám tají - nepochopitelně proč, když mu způsobil škodu - minimálně na pověsti.
Ještě se teda musí zmínit ta majstrštykní skrytá reklama na produkty sesterský firmy - myslim tam tu vsuvku o těch biovčelařích co neléčili "jak měli" a proto jim to všechno pochcípalo.
Sorry, ale podle mě se brání dobře.
Připomíná mi to Annu Kurnikovovou, když přiznala doping. Kdo to sleduje tak ví jak dopadla.
Výsledkem bylo něco nevídaného a totiž, že s ní některé firmy nerozvázaly smlouvu, což je velmi neobvyklé. Většinou se na takovém sporovci hledí ještě finančně hojit viz Lance Armstrong.
A díky tomuto rozhovoru jsem pochopil proč ho neodvolali.

A vzhledem k letošním nízkým výkupním cenám medu doufám, že výkup a prodej ještě rozjedou.
(15.06.2016 15:16)JKL napsal(a): [ -> ]
(15.06.2016 8:54)gupa napsal(a): [ -> ]...Sám Makropulos podle videa tvrdí, že není dovozce, med mu byl dovezen firmou která se dovozem zabývá. Byly určitěvystaveny certifikáty a výsledky rozborů, které zřejmě nebyly pravdivé.
...

Aha. A to má jako třeba v případě, že by v medu byly toxiny ospravedlnit toho co uvedl výrobek na trh od zodpovědnosti?

Ale tady je už problém otom, jak dementní ta celá záležitost o systému kontrol medu je, Obora přeci do medu ATB nesype. A to množství ATB v medu není zdraví škodlivé, to jen debilní média žvaní aby obecenstvo se bavilo. V mléce ho chlastá celý národ v poměru mnohonásobně vyšší a pijí ho i tvé děti a nikdo nic neremcá.
V moha věcech musím dát řediteli Včelpa za pravdu a to rozhodně nepatřím do jeho fan klubu
Jo, to s tím jak ČSV med nedováží ale kupuje je dobré. Komu z vás patří ty importní firmy?
Nechápu,že nám to stojí stále za komentáře.
Ta frustrace,která nás k tomu vede pramení z neschopnosti svazu ,idiotském přístupu přesednictva a prohnilosti a zkorupovanosti některých jedinců.
Otázka vyřešení celé situace je otázkou 5 minut o rozhodnutí o likvidaci a přijetí usnesení,že svaz neslouží k tvorbě " zisku" ,ale ke spolkové činnosti.
Opakování takovéto situace na sebe nenechá dlouho čekat ,protože "schopnosti" těch co to řídí a dozorují jsou v reálném světě nepoužitelné.
Smutný příběh bez konce ,ale neustále poškozující slušné včelaře.
Tak jsem se na ten pořad podíval a přijde mi, že ČSV asi zaplatil Vaňka, protože není možný, aby šel Margaritopoulosovi takhle na ruku. Zajímavý je, jak každej mele něco jinýho. Nedávno jsem se bavil s jedním ze členů RV a ten mi říkal, že Margaritopoulos tam zůstal kvůli tomu, že mu ČSV dluží 8 milionů , který Margaritopoulos zaplatil za Včelpo kvůli nějakýmu kšeftu s Kauflandem. Ale co je pravda? Kdo nám jí řekne? Obávám se, že tak jak to tam funguje ví jen pár vyvolených lidí...
A ti to neprozradí,proto že v tom též jedou. F.V.
No to máš pravdu ani červená knihovna by to lépe nenapsala Cool
Jak jsme říkali za mlada. Dobře to děláte soudruzi.Cool
"Ty medy někdo přivezl a ty medy někdo (česká firma) zkontroloval..."
Tak se obhájci pochlapte a práskněte ho, kdo to dovez? Kdo to filtruje zisky ze Včelpa ven? Tak z vesela soudruzi, práskněte ho, nebo mlčte!
(15.06.2016 8:37)MilkyWay napsal(a): [ -> ]Pavle, Tys nikdy nestál před kamerou. Není to moc luxusní pocit - nikdy nevíš, jak to sestříhají. Navíc musíš hovořit tak, aby to pochopila i část z 28% populace, kteří jsou na na prahu "debility". Gaussova křivka je neúprosná.

To máš určitě pravdu. Proto někteří používají tiskové mluvčí nebo někoho, kdo projevem dokáže přesvědčit většinu populace. U zmiňovaných 28% je to beztak marný Smile ,a to na mě u tohoto pořadu rozhodně nepůsobilo, ale může to být jen můj názor.

(15.06.2016 3:05)gupa napsal(a): [ -> ]Ááá promluvil budoucí ředitel Obory. Můžeš mne Pavle sdělit, proč si nesedneš místo něj a nevedeš to ty?

Co není může být Wink Tohle jako argument neberu. Já se snažím svoji práci dělat co nejlépe a kritiku pak přijímám od majitele firmy. A jelikož jsem členem ČSV, tak mohu kritiku vůči vedení Včelpa klidně vznášet.
Víte, mě nejvíce rozladila především forma vyjadřování a obhajoby, která má oslovit masovou společnost. Nepůsobí to na mě přesvědčivě. Argumenty falšování medu pod drobnohledem SVS je pro naprostou menšinu zaujatých včelařů věc druhá a v pořadu Jídlo s.r.o. nepodstatná.
Referenční URL's