Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Včelpo
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(09.02.2017 14:24)vcelky.cz napsal(a): [ -> ]Ad 2) Nevim, v jakem rezimu probihaly vratky ze supermatketu do Vcelpa. Ale selsky rozum mi rika, ze by to melo byt ve dvou odlisnych rezimech - prvni pro sarze zavadneho medu a druhy pro obecne vratky medu, ktery byl neprodejny jen kvuli znacce dodavatele. Sarze zavadneho medu by mely byt dohledatelne u vyrobce a melo by se nechat zjistit, kolik bylo vyrobeno a kolik se vratilo. Resp. si nedovedu predstavit, ze to kontrolni organy neresily...

Stačí si přečíst dílčí zprávy komise pro Včelpo, cituji:Při dotazování ředitele, jako probíhá vracení vzorků zboží, byla povolána jedna účetní a pracovník, který měl zboží přivést od odběratele. Zboží není označené. Dle vyjádření pracovníka se jednalo o konkrétní dodávku, následně účetní předložila přepravní list. Pracovník, které zboží vyzvedl a přivezl do Včelpa prohlásil, že zboží nekontroluje, prostě je naloží. Neví, co naložil, není zřejmé, zda naložil to, co naložit měl. Podle vyjádření účetní se vrácené zboží „spočítá“ až podle přijatého reklamačního protokolu od odběratele.
Závěrem: není naprosto zřejmé, jaké zboží se od odběratelů vrací zpět.
Paní už zatím těch několik tun stihla prodat a inzerát stáhla.
(09.02.2017 15:05)Mlha napsal(a): [ -> ]aneb pozor, nebpřítel naslouchá:
4 Neviditelný(í) uživatel(é), 7 Host(é)
Zajímavé, v době, kdy ten inzerát ještě fungoval zde bylo chvílema 6 neviditelných a až 12 hostů. Najednou je zde klid. Proto bych se chtěl zeptat moderátoru, nebylo by možné některé příspěvky vkládat tak, aby se nezobrazovali hostům a neviditelným?
Stahla,nestahla,udelala chybku,ze si pod stejnym cislem telefonu dala dalsi inzeraty,u najmu bytu i s prijmenim a mestem.Treba uz ten nemedik peceti SVS,kdo vi.Tuny nema urcite doma ve spajzu.

On ten bazos je dnes mimoradne inspirativni-inzerat 71065173 taky stoji za precteni.
Úředník tak rychle nepracuje. Toto vyšumí zase až do dalšího inzerátu. Poctivých a zapálených úředníků je jako šafránu.
A to nejaky radobyvcelari davaji do vykupu vosk a v nem je zalita zelezna kramle.To me povidal pan s medocentra.
Nevím to jistě, ale zdá se mi, že při svém honu po vosku jsem s tímto pánem též mluvil a hned mi přišlo, že má ruský přízvuk, takže jsem ho vyškrtl a vosk si koupil jinde. Asi dobrej čuch :o)
Tak koukám, že jsou to oni. Teď nabízejí i mezistěny. Tak jestli je to stejná kvalitka jako ten vosk na bazoši, tak je mi líto těch včel. http://www.ifauna.cz/vcelarstvi/inzerce/...edzisteny/
I na bazosi maji mezisteny,m.k,M.K. nebo Marian- stejna osoba.
Myslím že tohle patří jim https://prace.bazos.cz/inzerat/69929682/Obchodnik.php

farma včelička má sídlo v Praze, pokud to vůbec patří jim Smile

http://farma-vcelicka.cz/kontakt.html
včera na výroční schůzi ZO Praha 6 sdělil p.Cafourek zástupce Prahy v RV, že ředitel Včelpa se nedá jen tak odvolat má přece smlouvy a Včelpo má 3 soudní kauzy a pokud jenom jednu prohraje tak skončí a hlavně v RV jsou 3 právníci a oni to doporučily.
Prostě se rozpovídal a na mě tu důvody působí absolutně amatérsky pamětníci určitě potvrdí, že takový průběh měla i kauza PředbojSad
Je to obvyklá taktika, použitá nejen u Předboje, ale i daších kauz ČSV. Je třeba přečkat nepříjemné období, kdy hrozí trestní stíhání skutečných viníků. Podá se nějaké trestní oznámení a po dobu probíhajícího trestního řízení se neposkytují žádné informace.

Nemám právní vzdělání, přesto si dovolím odhadnout, že v případě kauzy Včelpo připadá v úvahu zejména trestný čin porušení povinnosti při správě cizího majetku. Tam je doba promlčení 3 roky, způsobí-li takovým činem značnou škodu, pak je čin promlčen za 10 let http://zakony.centrum.cz/trestni-zakonik...va-4-dil-2
Pokud nebude škoda způsobená panem ředitelem hodnocena jako značná, hrozí promlčení již v průběhu roku 2018. Neotřesitelná pozice pana ředitele podle mého názoru spočívá v tom, že ví hodně o roli dalších zúčastněných a v případě obvinění by nemlčel.
Ještě k těm "neviditelným",specielně Tom50 se sem jinak ani nepřihlašuje. Sice nevím k čemu je to dobré,ale tak nějak mi to k němu sedí.Dodgy
Bronislav Gruna napsal(a):Pokud nebude škoda způsobená panem ředitelem hodnocena jako značná, hrozí promlčení již v průběhu roku 2018.

,,Promlčeno" už teď, RV na svém zasedání v březnu 2016 odmítl podání trestního oznámení na ředitele Včelpa.
A už je to tam zase Smile Dědečkův med
Problém odpovědnosti je jednoduchý, vůbec nejde o to co /NE/chce RV a PRV ale pokud se najde alespoň jeden poškozený člen nebo ZO nebo OV která podá trestní oznámení na PRV=Valná hromada společnosti.

Pořád se nevymlouvejte že to nejde, stačí zajít na kterékoli oddělení POLICIE. Cool
Tady je aktuální článek o tom, že by vinaři falšující víno neměli dostávat dotace:
https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/cesk...vina-15771

A co na to včelaři?

Třeba názor předsedy zemědělského výboru parlamentu Jaroslava Faltýnka (ANO):
„Nechápu, jak může dopustit, že firmy dostávají dotace na dotační tituly typu Investice do přidávání kvality vinařských produktů, a zároveň do vína nalejí vodu. To je absurdní,“ rozčiluje se.

Měl by pochopení, když Český svaz včelařů dostává dotace na propagaci medu a současně ve svém podniku dlouhodobě podvádí s geografickým původem medu?
Můžete se ho zkusit před volbama zeptat.
No tak dyž může dostávat filip moris dotace na efktivnější výrobu, tak proč by neměli dostávat vinaři a včelaři za to že pančujou víno/med. To je prostě taková doba (nebo spíš styl...)
Když jsem se minulý rok na jaře bavil s členem RV panem Moučkou, tak mi říkal, že ředitele Včelpa neodvolali, protože mu svaz dluží 8 milionů a teď myslím, že říkal, za to, že můžou obchodovat s Kauflandem. Takže jestli platil ze svého za zalistování položek. Co je na tom pravdy nevím. Prej pochází s nějaké extra bohaté podnikatelské rodiny a Včelpo je víceméně jen koníček...
Mám pocit, že od nich se pravdu nedozvíme, protože tam ruka ruku myje. Každej na druhýho něco ví a drží se vzájemně v šachu. Já jen čekám na někoho, kdo mi řekne proč pro mě je výhodné, že Včelpo existuje. Coby ještě stávající člen ČSV jsem nezaznamenal žádné +.
Nebo mohl mít ve smlouvě extra bonusy za sehnání zákazníků atd. To si elity dohadují, aby pak byly bohaté. Smile
Referenční URL's