Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Včelpo
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(02.03.2017 12:00)Mlha napsal(a): [ -> ]
(02.03.2017 8:21)MartinP napsal(a): [ -> ]Nakupovalo ho od jiné české firmy, která byla tím dovozcem. A zde je také jádro pudla. Proč přefakturovanou pokutu od marketu dále nepřefakturovalo na svého dodavatele těchto medů?

Martine a můžeš prosím jmenovat ty firmy, které med s antibiotiky pro Včelpo dovezly? Popř. potvrdit/vyvrátit, že se jednalo o firmy Mila s.r.o a Apiproduckt s.r.o. tedy firmy ve kterých je zaháčkován VŠ bývalý předseda ČSV a stále vysoký funkcionář ČSV. Není to náhodou ten důvod, proč se pokuta nepřefakturovává?

Firma Mila s.r.o je firma od které Včelpo med z UA nakupovalo. O Apiproduktu toto tvrdit nemůžu. Ovšem firmu Mila a Apiprodukt spojuje jméno Gulmagomeda Kazimagomedova, který je společník a jednatel v obou firmách. Pan Švamberk je společník a jednatel ve firmě Apiprodukt s.r.o.
Je zde tedy zřejmá personální provázanost.
To zda je toto důvod nepřefakturace je , ale čistě jen spekulace. Záleží na tom, jak jsou postaveny smlouvy, ty já neznám. Včelpo podalo na Milu žalobu, takže si myslím, že klausule o přefakturaci nebo odpovědnosti ve vztahu Včelpo - Mila nebude.

[Obrázky: MILA.png]
Tome,az mi zas budete podsouvat,ze hodlam rejzovat sam,tak si zatrepte hlavou.Ze si nedokazete predstavit,k cemu slouzi majetek clenu ZO,za to nemuzu.
Otázka: Jak se poznalo a nyní pozná, ze strany řádového člena ČSV, výhodnost vlastnictví kdysi Předboje a nyní Včelpa jako svazového majetku?
Třeba jsem naivní, ale v něco věřím. Věřím tomu, že kdyby byl ředitel Včelpa či někdo z činovníků Svazu ne že vinen, věc není u konce, ale kdyby byl aspoň nějaký důkaz, určitě by seděl ve vazbě minimálně ten ředitel. - Pokud dodavatel medu má nějaké zastoupení ve vedení ČSV, tak si určitě nebude přát, aby byl pan ředitel odstraněn. Přeci jenom toho ví..... A to samé se týká vymáhání dluhů po panu řediteli a dozorčí radě. Proč je ticho po pěšině?
Jen chci dát na vědomí, že na stránkách ZO Bruntál je možné na hlavní straně vyslovit svůj postoj k veřejnému nesouhlasu ZO CSV Bruntál ve věci povolení nákupu cizích medů firmě Včelpo.
http://vcelaribruntal.webnode.cz/
Martine já ti fandím, ale peníze mají větší motivaci.Cool
No, hlvní problém je, že ty co chtějí hrabat jsou obyvkle celou dobuv jednom šiku. Ti co jim to vadí se navzájem nepodpoří a ještě si mnohdy navzájem škodí.

Mimochodme, dojatě ase slzou v oku jsem sledoval na webu ČSV info z přijetí bývalého předsedy. Napřed je kryl a kopal a urážel ty co chtěli nápravu aby jej pak jako mouřenína co udělal špinavou práci vyvedli ven. A dnes jej drbou pod bradou a on drží.

Problém je ten že lidé prozřívají postupně, napřed velký bojovník za a proti těm co už prozřeli, pak jednou prozře a kopou do něj zase jiní pevní bojovníci. Někdo to stihne otočit za život i několikrát.
A já bych Martina nesrážel a spíš podpořil a nebo držel ústa když už sám neudělám nic.
Má mé plné sympatie stejně jako jiní naivní idealisti.
Ale protože jsem přikládal ruku k dílu již před 12 lety tak vím, že mezi mlčící pasívní většinou jakou jseš ty to mají marný.
Kde jsi tehdy byl ty, když tady na VF píšeš o dezertérech a potřebě vymetení Augiášova chlívu?

Jo, vím asi kde. V anonymitě.Cool
My svuj dopis vedeni svazu odeslali s pozadavkem na znovuprojednani povoleni cleny RV.Neverim,ze se neco zmeni,bohuzel je to jediny zpusob jak dat vedeni svazu najevo poboureni clenske zakladny a vzrustajici neduveru vedeni svazu.Poslednim hrebickem byl podnikatelsky plan Vcelpo 2016-2017 (http://www.vcelar-zn.cz), kde pan reditel jako nejvetsi problem sveho podnikani uvadi ceske vcelare,nebot nehodlaji prodavat med,nechteji platit za mezisteny a stavi se negativne k dovozu vosku ze zahranici,nebot vyroba z dovozoveho vosku a prodej mezisten na volno je vysoce marzovy produkt.Takovy pohled na podnikani ma vedouci podniku v majetku CSV.Ani spetka vcelarskeho vnimani potreb a zajmu ceskeho vcelarstvi,jen pohled obchodnika a marzi.Ja mit takoveho jednatele,vyrazim ho na hodinu.Vcelpo bylo zalozeno s cilem clenum pomahat,a ne dovazet med ci vosk.Tento exces nesmi byt nikdy zapomenut.
(05.03.2017 11:24)tom.50 napsal(a): [ -> ]A já bych Martina nesrážel a spíš podpořil a nebo držel ústa když už sám neudělám nic.

Tak ho prosím podpoř a přestaň tu trollit a pácat nesmysly. Z výše uvedeného příspěvku je vidět že sám moc dobře víš, že žnaníš pitomosti, jen abys tu rozpoutal flame war, škoda že z toho mají i admini bžundu a nechávají tě beztrestně bez jakékoliv reakce.

(02.03.2017 0:15)tom.50 napsal(a): [ -> ]Věřím tomu, že kdyby byl ředitel Včelpa či někdo z činovníků Svazu ne že vinen, věc není u konce, ale kdyby byl aspoň nějaký důkaz, určitě by seděl ve vazbě minimálně ten ředitel. A to není. To znamená, že žádné skutečné důkazy nejsou.

(27.02.2017 19:43)tom.50 napsal(a): [ -> ]Furt se otíráte o Včelpo, které zabíralo na trhu asi 5, nebo 10%? Tedy je naprosto marginální a bezvýznamné! A že se nestrefujete do ostatních výrobců a míchačů šmakulád? Včelpo se provinilo jen tím, že dělalo to, co je úplně běžné a v džungli, jakou je globalizace, naprosto normální.

A stejně tak je naše věc, co se děje ve Včelpu a vám nečlenům do toho je h..o. Kapišto?!

(28.02.2017 19:18)tom.50 napsal(a): [ -> ]Pro vás pane Gruno zní moje apely a výzvy jen řečnicky. Vy pro mě představujete právě někoho, kdo se snaží zuby nehty poškodit Svaz a tak i kdybyste byl sám Albert Einstein včelařské vědy, pořád zůstanete jen jakýmsi ukřivděným členem naprosto marginálního spolku,...

Tedy doposud si tu akorát jak kolovrátek mlel, že za chyby ve Včelpu nikdo nemůže, ostatní navíc bijí černochy a urážel si tu ty, kteří naprosto konstruktivně a bez emocí předkládali fakta. Mám tento tvůj příspěvek chápat konečně jako nějaký myšlenkový posun? No bylo by načase...
Celou dobu říkám, že Včelpo bylo zřízeno pro včelaře a že nemělo podnikat. Když už se stalo, že podniká, je třeba to respektovat a nechat ho podnikat a současně se snažit věci vrátit do stavu, že to nebude podnikatelský subjekt. Dokud jím je, nelze mu vyčítat, že se chová podnikatelsky.

Mimochodem, až by Včelpo nepodnikalo, pak by bylo nejspíš dotované a zase by se to některým nelíbilo.
Oč vám jde? (řečnická otázka)
Včelpo je podnikatelský subjekt, v tom není problém. Problém je, že se hlavní podnikatelský záměr od servisu včelařům posunul do pozice obchodníka s cizími medy.
Pokud by se jednalo o firmu privátní, nebo v pronájmu, tak by to byla věc daného podnikatele
Zde se , ale bavíme o podniku CSV a ať se to někomu líbí, či ne, na něj platí jiná měřítka, tedy alespoň ty morální. Není možné, aby námi vlastněný podnik, měl jako hlavní podnikatelský záměr obchod s cizím medem. To je prostě absolutně v rozporu s posláním svazu, ktarý má hájit českého včelaře a propagovat český med.

Jinak, dnes s pokutami co na Včelpu leží není opravdu snadné vrátit Včelpo do nějakého výchozího stavu. 7 mil pokut je opravdu likvidační výše.
V dnešní situaci stojíme jen před jednou otázkou.
Je cena za kterou je jen teotretická možnost, že se podaří Včelpu se z toho vyhrabat únosná, nebo není.
Náš názor je, že tato cena je příliš vysoká a rizika s tím spojená jsou nepřiměřená.
7 mega - co je to pro 54 000 členů jak čtu, ani ne 150 na jednoho. A pokud se udělá před tím dobrovolná sbírka, tak lidi .............. jistě přispějí víc, když je to na dobrou věc.

Ty šťastné, spokojené a upřímné obličeje co jsou vidět ve Včelařství za to snad stojí, ne?
Na těch 7 milionů by se měl složit ředitel s radou, která jej nechala ve funkci a nezajistila okamžité odvolání a vymáhání škody. Promlčecí doba skončí a pak už jen zůstane zažalovat vedení Čsv za škodu při správě cizího majetku. Minimální škoda je tedy asi 7 milionů.
RADA ne, VALNÁ HROMADA. Tam ale můžete pořád vymáhat způsobenou škodu do plné výše. Smile
Ale bude to za chvíli promčeno. A o to jde, ne?
Už tady byla na podzim jedna odhodlaná ZO, ale tam prý čekají na plné vyčíslení výše škody. Což se načekají. Smile
Martine 7 mega a co provozní náklady od odhalení podvodu s medem, vytvořil Řek nějaký zisk a vyděl někdo vůbec účetnictví.
Jabloňany zase hospodařili ze ztrátou?
Hodně otázek a žádná odpověď a na dalším RV si odsouhlasíte sanaci ze SF stejnak je přebytkový, tebe přehlasují a další co mají aspoň trochu zdravého ekonomického myšlení.
Proč se necháte takhle zneužívatSad
Tady se dohadujete kdo to zaplatí? Ať je to Včelpo,pokuta NASA......
Posíláte dopisy,které když neskončí v koši tak v nejlepším případě v šanonu a ten stejně směřuje......
Ptejte se raději sami sebe, kdo jste dal hlas na zvolení p.Machové,p. Peroutku /těm kteří vždy stáli v pozadí předešlích průserů ......../
Za jejich fungování ve vedení se stejně nic nevyřeší - o to se postarají - a až skončí jejich volební období - vše promlčeno - spokojenost!!!
Ona to naše máter i nadneseně ve Včelařství v jejím proslovu řekla : Jinde za rok se již o ..... nemluví jenom o Včelpu se stále.......
A říci zde,že jednatel firmy má ve firmě ještě svoji vlastní firmu..............
Tajemník říci ,že vyhození Řeka by bylo ještě dražší ...........
Celá RV,OO a spol je jen zástěrka pro pár lidí, kteří si sami rozhodují v čí prospěch .............. jdou ..........a co jak bude ....
Ono nadarmo nejsme včelaři - A proto na nás platí - Necháme si med mazati kolem úst......... F.V.
Zástupce České Lípy v republikovém výboru poslal všem členům RV několikastránkovou obhajobu ředitele Včelpa. Nevinný, čistý jako lilium. To zlí nepřátelé se snaží ho očernit.
V tom ,,veledíle" se ale ukrývají tabulky, které říkají mnohé zejména o zisku Včelpa, podílu ČSV na zisku a o odměnách členům dozorčí rady.
Citování zpaměti by bylo nepřesné. Asi by bylo lepší, kdyby nám to
sdělil Martin P.
On ten pan z C.L. je podepsany i pod jinymi veledily a aktivitami. Nahubkovy kodex tlacil nejvice prave on. Jake jsou asi motivace?
Referenční URL's