Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Včelpo
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Případný zisk z prodeje Jabloňan bude použit tak maximálně na úhradu flastrů Včelpa a ještě bude chybět. Nic víc nečekejte.
Místo toho peníze mizí v bezedným chřtánu PRV.Cool
Proč by to místní brali? To by museli být pěkní troubové. Opravit, zvelebit a pak by Praha řekla mi si to bereme a prodáme. Vysrat se na takovou práci.
Lepsí ty estébáky z Křemencárny vyprat.
PN.
(30.08.2017 7:54)Kamik napsal(a): [ -> ]Jabloňany budou nejspíše ztrátové, tzn. asi taky zadarmo drahé...

O tom se zde již diskutovalo
https://www.vcelarskeforum.cz/tema-Vcelp...#pid133193
Tedy problém bude asi v organizaci práce, ne v nemovitosti samotné

Na stránkách Včelpa se o Včelařské stanici Jabloňany píše v superlativech:
http://www.vcelpo.cz/kontakt/vcelarska-s...-spol-s-ro
Tedy pravda bude asi to co psal KTM, tedy co nejdéle nechat podnik v problémech, tvářit se jako že je vše OK a pak ho rychle prodat za hubičku.

(30.08.2017 7:18)Milan Šimonovský napsal(a): [ -> ]je hodně smutné, že nenabídli okolním organizacím na vybudování spolkové včelnice nebo oplozovací stanice Undecided

Tak ono to není nic malého, pokud se kouknu do katastru tak je to poměrně velká parcela č. 1338:
http://nahlizenidokn.cuzk.cz/ZobrazObjek...MuS-x38WM=
a budova č. 149:
http://nahlizenidokn.cuzk.cz/ZobrazObjek...O0Q5qFgzc=

plus další menší parcely 111, 112, 1336, 1337 podtrženo sečteno celková plocha 8 159 m2.

Místně příslušná ZO má 77 členů:
http://vceliweb.webnode.cz/o-nas/

Okolní ZOčka (Doubravice nad Svitavou, Rájec, Knínice, Letovice, Kunštát, Lysice) také nejsou malé a z Brna (nejpřevčelenější část celé ČR) je to cca 30 km. Tedy potencionálních zájemců z řad místních včelařů bych pár očekával.
Špatně jste pochopili!!!!!
Matce představené schválili navýšení platu o 20 000 kč. Tak se musí něco prodat!!!!!!!!!!!!! F.V!!!!!!
(30.08.2017 13:13)Pedro napsal(a): [ -> ]Proč by to místní brali? To by museli být pěkní troubové. Opravit, zvelebit a pak by Praha řekla mi si to bereme a prodáme. Vysrat se na takovou práci.
Lepsí ty estébáky z Křemencárny vyprat.
PN.

ten majetek je všech členů spolku, ale já spíš myslel využít pozemek na včelnicový systém, žádné nákladné stavby, ta nemovitost je stejně na demolici.
Pokud jsi Pedro člen svazu tak si výstižně shrnul postoj k svému spolku.
Dál strkejte hlavy do písku.Cool
Jabloňany jsou od roku 2010 součástí Včelpa s.r.o Peníze z případného prodeje půjdou v prvé řadě na sanaci pokut oné s.r.o.
Kamiku mýlíš se, Včelpo s.r.o. tam hospodaří, ale majetek patří ČSV, z.s.
Jinak je tam stejně nějaké zástavní právo, tak se to bude blbě prodávat (spíše peníze z prodeje by asi měly putovat k věřiteli).
Ja bych nerek ze se to bude blbe prodavat proda se to rychle za desne malo nekomu ze spriznenych.Vse ukazuje ze prodej byl delsi dobu planovan tak aby to moc nestalo.Spis me zajima jak to bude pokracovat s majetkem v horizontu 3-5 let ceho vseho se jeste bude potreba vyhodne zbavit
(31.08.2017 8:27)Kamik napsal(a): [ -> ]Jabloňany jsou od roku 2010 součástí Včelpa s.r.o Peníze z případného prodeje půjdou v prvé řadě na sanaci pokut oné s.r.o.

Majitel Včelpa je kdoHuh
(31.08.2017 8:40)Koutensky napsal(a): [ -> ]Kamiku mýlíš se, Včelpo s.r.o. tam hospodaří, ale majetek patří ČSV, z.s.
Jinak je tam stejně nějaké zástavní právo, tak se to bude blbě prodávat (spíše peníze z prodeje by asi měly putovat k věřiteli).
Nikdo není neomylný, ale Jabloňany jsou součástí Včelpo s.r.o. Vlastní IČ nemají a ČSV má IČ jiné. Takže je jasné, co kam účetně patří, majetek zisky a ztráty, odpisy tedy patří k oné s.r.o. Nebo je to tam nějak jinak?
K Milanovi - ČSV je pouze společníkem ve Včelpu. Možnosti převodu majetku či zisku jsou striktně stanoveny zákony. Nemá smysl řešit tady ekonomickou kriminalitu, stačí si najít heslo "vyvádění majetku" nebo "tunelování" a obejde se to tu bez debaty, že to patří Svazu a tak si s tím může dělat, co chce. Prodejem Jabloňan chtějí nejspíše vytvořit finanční polštář, aby Včelpo velice rychle neskončilo. Lépe se prodává, když nejste pod tlakem a v exekuci by hodnota byla daleko nižší.
ČSV je pouze spolecnikem? Včelpo tedy vlastni jeste nekdo jiny?
Vše se dá zjistit z katastru viz můj odkaz výše:

Vlastníci, jiní oprávnění
Vlastnické právo Podíl
Český svaz včelařů, z.s., Křemencova 177/8, Nové Město, 11000 Praha 1
Způsob ochrany nemovitosti
Nejsou evidovány žádné způsoby ochrany.
Seznam BPEJ
Parcela nemá evidované BPEJ.
Omezení vlastnického práva
Typ
Zástavní právo z rozhodnutí správního orgánu
Jiné zápisy
Nejsou evidovány žádné jiné zápisy.
Řízení, v rámci kterých byl k nemovitosti zapsán cenový údaj
Nejsou evidována žádná řízení, v rámci kterých byl zapsán cenový údaj k nemovitosti.

Bohužel více se k tomu zástavnímu právu z Internetu zjistit nedá, to by musel být papírový výpis... Nevíte někdo kdy a kdo to zastavil?
Dneska uz asi nikdo, ale vsichni pro. Mozna se nekdo zdrzel...nekdeSmile
Milane, vím že si všechno pamatovat nemůžeme. Už mě to v ČSV sralo dlouho (práce se udělá dole a prachy shrábnou nahoře), ale tečku udělali se Včelpem. To jejich lhaní .......... Takže nyní mi je to jedno, nejsem již člen ČSV. Jen mi je líto, že co jiní vybudovali, tak tito bolševici vše promradají.
PN.
(31.08.2017 10:59)bohemia.gall napsal(a): [ -> ]ČSV je pouze spolecnikem? Včelpo tedy vlastni jeste nekdo jiny?
ČSV je 100% společníkem, ale nespojoval bych to s majetnictvím - vlastnictvím, jak ho asi většina zná-vidí. jak Jsou zákonné regule a podmínky, jak lze čerpat podíl na zisku. Je to samostatná společnost se zákl. jměním, která koná na vlastní triko. Pro společníky je to jistou výhodou, neboť případná sanace nezasáhne je osobně, třeba exekuce (osobního) soukromého majetku. Zpravidla však společníci mají zájem na rozvoji firmy a tudíž si to hlídají přes dozorčí a správní radu nebo nějaký výbor. Samozřejmě čas od času vznikají sro založené pro páchání tr. činnosti, jednatel je bílým koněm, což tento případ není.
Pokud by Jablonany generovaly zisk, tak jako farmy o jejich velikosti, pak by neexistoval duvod je prodavat. Nasi predci chteli z teto farmy zivit spolek, ne nekolik vcelmistru a zainteresovanych. Ptam se. Kdo kontroloval hospodareni Jablonan a umoznil jeho tunelovani? Ktere osoby porusily zakon a nespravovaly majetek s peci radneho hospodare? Najdete a zalujte tyhle lidi a pochopite upadek Vcelpa.
vážení je to kolektivní vina a nás všech co byli a jsou v ČSV, POKUD JE NASTAVENÁ ZASTUPITELSKÁ DEMOKRACIE BEZ KONTROLNÍCH MECHANIZMŮ.
PEDRO bohužel majetek svazu je v rukou PRV a těm jak se zdá projde cokoliv.Cool
Nebo treba uz ted zacne akce Mala Domu dokud muzem.tim myslim ze tu nikdo nebude vecne cas hodne pokrocil takze muj nazor je ze z CSV za 20 let mnoho nezbude a davno bude roztrhan a odklonen vsech majetek do spravnych rukou..Pak bude pozde brecet a nadavat..
Svaz stojí pevně na kvalitních základech apatie, lhostejnosti a dotace 1D, které vedení celou dobu úspěšně budovalo. Pokud přežije administrace 1D v rukou svazu, tak ještě vydrží dlouho, počet apatických lhostejňáků v určitém poproduktivním věku je tak nějak konstantní. Jenom je otázka jak dlouho bude způsob vedení svazu táhnout mladé, kteří mají volbu v podobě jiných včelařských spolků, nebo si mohou založit spolek Mladých včelařů a nebo spolek Internetových včelařů a vykašlat s na výročního buřta opečeného na troskách ze Včelpa - tedy když se vůbec dočkají, že je schůze usnášeníschopná (zda se někdo dostaví.) Ale těch 20 let na vymizení staré gardy by asi tak odpovídalo.
Je to ovšem jak kde. Některé ZO jsou aktivní a táhnou i mladé. Otázka je zda pod tíhou "těžké váhy" vedení nebudou mít tendenci se tohoto břemene, ze kterého padá spousty byrokratických papírů a příkazů, zbavit. Možná, ale taktika vedení zahltit papíry a prací, aby náhodou neměl někdo čas na nevhodné myšlenky jak to jde jinde a jinak, bude slavit úspěch a odvrátí pozornost, třeba o od Včelpa.


Heslo dne: Jaká je dnes taktika? Přece mrtvý brouk!
Referenční URL's