Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Jak jsme se odloučili od ČSV aneb návod pro zdatné a pokročilé :-)
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Ona snaha zrušit nebo omezit ty nezávislé seznamy lektorů ze strany ČSV neustále trvá. Zrovna v této době se jedná o dalším NV na nastávající tříletí evropských dotací a ten tlak je značný a trvalý. Nejen na jednáních, kam z vůle EU musí být pozváni zástupci větších spolků, ale hlavně neoficiálně. Bylo to za Švamberka, bylo to za Brücklera a za nového vedení tomu nepochybně nebude jinak. Nicméně tady narazili a, jak se zdá, tak ani státní úředníci v tomto bodě neklopí uši.
Základní tuším podmínkou jsou tři nyní roky existence a práce daného sdružení v oboru.
Je známo, že seznam lektorů ČSV je pod vlivem censury. Někteří odborníci např. nemohou přednášet některá témata. Např. nemoci včel ... Protože by říkali něco, co vlastně ... ani nechtějí slyšet ... Big Grin
Ano, Karle, máme tu tu demokracii (no - možná je to až příliš silné slovo ...). Což tu "partičku", co "spolu mluví" (chtěl jsem napsat soudruhy, ale aby zase v některých kamnech nebouchly saze, neudělám to ...), zdá se, dost štve. Ale co nadělají.
Jinak myslím nikde není napsátno, že lektor či přednášející odborník ze seznamu ČSV musí být členem tohoto sdružení. Ale možná se mýlím, nehledal jsem to. Vycházím ze zkušenosti sdružení jiných.
Ale připouštím, že nastavení pravidel takového seznamu je v zásadě v kompetenci daného sdružení. Seznamy lektorů se obnovují každý rok, hlásí se to na konci ledna tuším na SZIF a pak snad do NASA, kde se to eviduje.
Je věcí každého sdružení, jaká si nastaví detailní pravidla pro kontrolu kvality.
Osobně si myslím, že takový systém je nouzové a špatné řešení v tom smyslu, že vlastně vzešel z nedemokratických principů uvnitř seznamu jednoho sdružení.
Možná by fakt bylo čistším řešením mít jeden seznam, ale vázaný na stát, nikoli na jednotlivá sdružení. S nezávislou certifikací lektorů.
Jiří
(15.01.2016 23:29)Jan Maláska napsal(a): [ -> ]
(15.01.2016 1:21)Ing. Jiří Šturma napsal(a): [ -> ]Tak to má celé pokračování. K 31.12.2015 jsem byl vyškrtnut ze seznamu vedeného u ČSV přednášejících odborníků a Leoš Dvorský ze seznamu učitelů včelařství zpětně k 25.11. Ze strany současného vedení hlavně paní Machové je to pomsta Smile. Napsala mi osobní dopis a v něm poděkování za velký přínos, který jsem měl pro činnost Svazu. Tak jsem vlastně rád, jak jsem byl oceněn a pochválen. Big Grin Asi jsme hodně Svazu pomohli, myslím hlavně tím, že jsme mnohým otevřeli oči.
Proč pomsta? Prostě jste vystoupili z ČSV a tak asi už nejste přednášející odborníci a učitelé včelařství vedení u ČSV? Nebo se mýlím? Zdá se mi to logické. Navíc nepředpokládám, že byste s tím dopředu nepočítali, když jste zvažovali pro a proti vystoupení ze svazu.
Na to se hodí jedno přísloví:
Žiješ-li řádně, nestarej se o zlá slova
SI RECTE VIVAS, NE CURAS VERBA MALORUM (Walther 29 101)

H.

A jak říká moje žena: "Když tě kopou do zadku, tak si uvědom, že jsi vepředu". Tato opatŕení mi jsou k smíchu. Nejdůležitější je poptávka posluchačů, ne administrativní bariery.
(16.01.2016 16:21)Ing. Jiří Šturma napsal(a): [ -> ]A jak říká moje žena: "Když tě kopou do zadku, tak si uvědom, že jsi vepředu". Tato opatŕení mi jsou k smíchu. Nejdůležitější je poptávka posluchačů, ne administrativní bariery.

Plně souhlasím,ale pak nechápu to tvoje kňourání.Dodgy
Nejedná se o kňourání, ale o pravdivém informování včelařské veřejnosti. Ty PRAVDIVÉ informace v rámci ČSV vždy chyběli, neníliž pravda. Konkrétní řešení se připravuje. My se lehce nevzdáváme. Konkrétně se zatím vyjadřovat nebudu. I toto fórum má, jako ty stěny, své uši Sad A velký bratr v Křemencárně a jeho nohsledi nás stále vidí, a proto "nesedej na doubek a nejez ten koláček, já tě vidím". Big Grin
Další článek pro všechny svéprávné včelaře Wink
viz: http://www.vsmbo.cz
Naší dětskou nemocí (pochopitelnou za současné situace) je neustálé vztahování se k ČSV. Proč se na to nevybodnout a prostě si jen jít svou vlastní cestou?
Je složitá, jasně, ale taky zajímavá a napínavá:
http://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/y...ren-430338
Jiří
P. S.: odkaz na audio nefunguje, pardon. Ale zkuste tohle:
Jen si to musíte kuličkou odjet až na přídavek, cca 1:22 ...To má fakt sílu, jak s nimi zpívají i lidi ... Tohle je o komunikaci, repektu a nalézání společných cest ...
Je nutné ukazovat cestu, ale vykročit musí každý sám. Ten článek je pro ty, co váhají jestli to stojí za to - myslím tím, zda se vydat vlastní cestou.
(15.02.2016 23:41)Jiří Matl napsal(a): [ -> ]Naší dětskou nemocí (pochopitelnou za současné situace) je neustálé vztahování se k ČSV. Proč se na to nevybodnout a prostě si jen jít svou vlastní cestou?

https://cs.wikipedia.org/wiki/Stockholmsk%C3%BD_syndrom
(15.02.2016 23:41)Jiří Matl napsal(a): [ -> ]Naší dětskou nemocí (pochopitelnou za současné situace) je neustálé vztahování se k ČSV. Proč se na to nevybodnout a prostě si jen jít svou vlastní cestou?

Jiří, to je stejná otázka, kterou si kladu, když neustále grafomansky plníš (na tomto foru) svými příspěvky všechna vlákna, kde se píše něco o ČSV. Samozřejmě nejen Ty, ale i ostatní, co trpíte touhle dětskou nemocí. Big Grin
To je takový syndrom, prostě jsme ho měli velmi rádi, máme k němu hluboké citové pouto a mrzí nás kam jde.

To samé jako s dětma co jsi měl rád. I když se z kluka stane grázl co lže a krade, pořád budeš ho mít rád a budeš se zajímat jak mu je a budeš se jistě snažit aby se mu vedlo lépe. Cool
A doufat že jednou přijde k rozumu.
A podvody a krádeže přestane považovat za normální.
(15.02.2016 23:51)Ing. Jiří Šturma napsal(a): [ -> ]Je nutné ukazovat cestu

Trošku mě mrzí, že jste neukázali cestu ZMĚNY v úpravě § 5 1b - tedy zrušení pro protěžení jedné metody aplikace, která není ani neuvedena v MVO. Diskriminuje tím finačně včelaře používající v podzimním ošetření variantu B a C a částečně i A. Je to jak dotovat automobily, které více ekologicky škodí nad těmi šetrnějšími, splňujícími vyšší ekologické limity. Tedy dotování JEN limuzín s větší spotřebou pohonných hmot, kde dotujete pohonné hmoty v podobě VLP + aplikaci. Taky chci aby mě brali na stejný stupeň (když už né aby mě posunuli o stupínek výš, že nepoužívám nepřirozené VLP a tím nezatěžuji včelí produkty a nezpůsobím rezistenci)
Asi to Jaromíre nebyla nebyla jejich priorita. Ale máš pravdu je to nesmyslné. Ale chápu to tak že každý připomínkující má své důrazy na různé věci. Můžeš prosadit aby to více akcentoval Tvůj spolek.
No jo, Martine, Jaromírův "spolek" se v tom angažuje už několik let, a to zcela kosistentně, spolu s ještě dvěma dalšími sdruženími. Odpovědí je, že většina si to přeje jinak.
Mimochodem: kam bys Ty sám sebe zařadil? Pokud mezi onu většinu, pochopím. Pokud mezi ty, kdo to chtějí změnit, pak se nemohu neotázat: děláš pro to něco ve Tvém "spolku"? Wink
Jiří
Když už se mě na to ptáš, byť to sem nepatří,
tak si myslím, že zrovna tenhle bod počká... že nemá takovou důležitost...
(16.02.2016 20:43)MartinH napsal(a): [ -> ]Asi to Jaromíre nebyla nebyla jejich priorita. Ale máš pravdu je to nesmyslné. Ale chápu to tak že každý připomínkující má své důrazy na různé věci. Můžeš prosadit aby to více akcentoval Tvůj spolek.

Priorita? Já jen četl na fóru ŠPV jak se Leoš Dvorský vyjadřoval k aerosolu jak škodlivě působí na včely, které jsou pokousané. Zde na VF o tom psal Zdeněk Klíma to samé. Proto jsem zklamán, že to nevidím připomínkované.

Pokud hradit nějaké ošetření nebo nařízený úkon, tak těm, kterým je povinně nařízeno jarní ošetření, i když podle jejich vlastních výsledků by nemuseli a jsou označováni za riziko. Vzniká jím finanční újma!!! Je to stejné jako by jsi ty nesměl do práce, protože v okresu nebo obci je nebezpečná nákaza přenosná na člověka. Wink

Též kompenzovat čas strávený vytvořením unikátního systému - zimní měl. Je to více kontrolovatelné než když si někdo napíše seznam včelařů ošetřujících aerosolem. Už párkrát jsem byl svědkem kdy šlo jen aby se jim včelař podepsal a nic se neošetřovalo. Na mě to zkoušeli taky!!!

TENTO BOD POČKÁ? Jak dlouho chce čekat? Až bude vosk (a nejen vosk) nebezpečným pro velké množstí zbytků léčiv? Až aerosol (nejen aerosol, ale VLP) bude neúčinný? Mě kvůli tomu nechtějí Rakušáci kupovat český med!
To samozřejmě počká a je zbytečné se o něco snažit.
Je to základní zásada kterou se řídí dolní vrstvy včelařů. Dole nikdy nic neřešit protože na to mají ty nahoře a ani nekonečná řada průserů to nezmění. Ten udržovaný pocit že je zbytečné zvednout ruku nebo hlas, . . Dokonce je takové jednání nebezpečné, protože komu tím prospějete? No těm co nám to chtějí rozbít a zmocnit se toho všeho.
Ten Kolomý, Adamcová, ti profíci, ti nástávkáři, obchodníci, hlavně ty v zahraničí, ti všichni čekají ža se to rozvrátí a budou si moc na vás nahrabat. A vytunelovat to tady jak to vytunelovali ti v Boleslavi.
Takže jestli tohle chcete tak pak kritizujte a rozvracejte. Ale odpovědnost až se to tady rozpadne ponesete vy.

Tak nějak se prostý lid dole umravňuje.
Přidám k tomu jednu odpověď včelaře,když jsem mu nabízel pomoc při vyplnění dotazníku Colos:
Mě nic nezajímá,ať si dělaj co chtěj.Až mi přestanou ošetřovat včely a starat se o VLP a dotace tak s tím seknu...............
A to je moje zjištění z té spodní poloviny. F.V.
(16.02.2016 9:49)KaJi napsal(a): [ -> ]To je takový syndrom, prostě jsme ho měli velmi rádi, máme k němu hluboké citové pouto a mrzí nás kam jde.

To samé jako s dětma co jsi měl rád. I když se z kluka stane grázl co lže a krade, pořád budeš ho mít rád a budeš se zajímat jak mu je a budeš se jistě snažit aby se mu vedlo lépe. Cool
A doufat že jednou přijde k rozumu.
A podvody a krádeže přestane považovat za normální.
Big GrinWink
And she said losing love
Is like a window in your heart
Everybody sees you're blown apart
Everybody sees the wind blow ...

http://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/s...and-195864
Jiří
Až na to, že mi to jako neangličtináři nic neříká. Třeba je to duchaplné. Snad
Jiří tím chtěl říci úplně něco jiného Jiří

Jiří Big Grin
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Referenční URL's
  • Včelařské fórum – o včelách a včelaření: https://www.vcelarskeforum.cz/index.php
  • :