Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Fungování Svazu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
(03.02.2019 11:57)Frey napsal(a): [ -> ]Pavle, pokud vím uznaným chovatelem matek může být i nečlen Svazu, tedy každý kdo prokáže, že jeho chov je několik let po sobě na úrovni. Někdy mi to zdejší nadávání u piva připomíná ty chytré kecy po r. 89. Zrušit vše co je nám nesympatické, jinde to dělají líp. V konečné fázi jsme takto přišli o spoustu dobrých věcí, které nebyly nikdy nahrazeny ničím co by se ani zdaleka přibližovalo tomu co se kritizovalo. Plemenné knihy samozřejmě existují (je to podmínka uznání chovu) a jsou doufám, že přísně posuzovány chovatelskou komisí. To, že nikdo z chovatelů nemá chuť zveřejňovat s čím začínal a vystavovat se palbě kritiků často z řad nízkonástavkářů či komerčních chovatelů BF je věc druhá.

Nejsem zastánce mnoha věcí ve Svazu, spatřuji chyby i v chovech. Přes všechny chyby je však nutno uznat, že sdružují naší včelařskou elitu, dotují jí aby se mohla posouvat dál a nabízejí platformu pro vzájemnou spolupráci. Ze všech dotací SZIF: monopol na Dolu na léčiva, osekaná takřka bezcenná (34%) technická pomoc, dotace na rozbory medu, kroužky pro přebujelou včelařskou obec aj., jsou dotace do rozvoje chovů v ČR tím nejlogičtějším co zbude. A co se týče množství peněz, které užerou z balíku, tak to není nic zásadního (úžera běží jinde), co by v případě jejich zrušení někde někoho spasilo.

Vytvořte něco lepšího, životaschopnějšího a pak nad svými lepšími výsledky reptejte proti chovům.

Musím z pozice ekonoma poznamenat, že dotování téměř monopolního výrobce (v současnosti pouze 46 dotovaných chovatelů) je kontraproduktivní. Jsem proti všem dotacím, které křiví trh, ale když už, tak jedině dotovat odběratele. Jinak totiž není záruka kvality a podporuji jen kvantitu tohoto "monopolního" výrobce. A to nemluvím o podvodech, kdy jeden výrobce prodává druhému výrobci, aby si zvýšili počty dotovaných matek. O "výrobě matek" nůžkami při zastřihování křídel, ani nemluvím. Vím ze skutečnosti r. 2014, kdy jsem byl u kontroly žádostí, že jeden chovatel nárokoval dotaci na 5000 matek. Měl vytvořené doklady - kdo by to u odběratelů byl schopen odkontrolovat.
Tak tu dotaci dostal = 5000 x 200 Kč = 1 000 000 Kč. Hezké ne?
Nevidim zadnou spojitost mezi monopolem a dotacni podporou chovatelu o proti tem co prodavaji matku o 200,- draz. Oba prodaji bo matek je stale nedostatek.

Rovnez nevidim duvod proc podporovat kupce matky o proti tomu, kdo prokazatelne dlouhodobe pracuje na kvalite chovu. Snad jen zavist, ci nenavist vuci vsemu organizovanemu.

Co se tyce dotycneho podvodnika, napiste jeho jmeno. Je to znama vec a nebudujte atmosferu tajemneho spiknuti. Material mel velmi dobry, nevim proc udelal tento zkrat. Kazdopadne zjednodusovat a davat jej na roven ostatnim x desitkam chovu neni na miste.

Znovu opakuji, spocitejte si kde odtekaji penize z dotaci nejvice.
Je vidět, že ekonomika není Vaší parketou. Kdyby dotaci dostali kupující, tak by prodávající mohl použít plnou, dotací nezkeslenou cenu. A byla by to cena tržní a ne jen pro vyvolené. Tak by kvalitní chovatel rovněž obdržel cenu dle kvality výrobku - kvalita matky. Mohly by se matky testovat a ten nejlepší by mohl mít i nejvyšší ceny. "A vo, vo, vo tom to je."
Jasne.

Ti nejlepsi maji matky uz v dubnu vyprodane a nepotrebuji na to trzni cenu ci dotace.

Matky muzete testovat i ted ne? Jak by jste chtel chtel zabranit tomu aby se nedotoval prodej kdejakych nekvalitnich matek? Jak by jste pri 60tisicich potencionalnich chovatelelich matek chtel uhlidat podvodoniky? A konecne, kdyz je ekonomika vasi silnou parketou. Kde by jste vzal na tech 700tis vcelstev ,co se kazdy rok z casti obmenuje, prachy?

Nechme to byt.
Ano, nechme to být. Je to s Váma marnost.
Ta zejma je dlouhá, co, chlapci. No nic snad se ještě dočkáme. Už máte vydrátkováno Tongue?
JK
Zejma je hodne dlouha, mam abstaaaak.
chose
Taky jsem v sobotu ho léčil a byl ve včelách. Kontroloval jsem dostatek zásob. Dostal jsem první žihadlo - to je vždy pro zdraví. Smile
Jedna info obecne povahy- soud vyhovel namitce CSV a zrusil naklady exekuce ze sporu CSV versus VSMBO. Verte,neverte.At jsou info kompletni.
Frei - jednoduchá odpověď: Každé včelstvo si na sebe dokáže vydělat.
Na krmení,obnovu matek / i když za sebe - co je to za chovatele, když neumí si udělat matky sám /.Tak ,že pouze zlepšovatelky
vlastního chovu.I když musím připustit - některý rok se nevyvede - tak ,že záchraná brzda......
A ukaž mi těch 46 ...... , kde maj vyzkoušené kvalitu svých matek / testovací stanice / - vím jen o dvouch ....... F.V.
(04.02.2019 15:44)JosPr napsal(a): [ -> ]Jedna info obecne povahy- soud vyhovel namitce CSV a zrusil naklady exekuce ze sporu CSV versus VSMBO. Verte,neverte.At jsou info kompletni.

Ano, je to pravda. Takže Svaz to bude stáť "pouze" cca 146000,- Kč. O jeden den byl exekuční přkaz doručen déle než bylo zaplaceno.
"pouze" 146000 je mnohde rozpocet ZO na 10 let fungovani....Mnohym se o takove castce muze jenom zdat.....
Jak nadelat dluhy sam sobe vlastnim sro.aneb zapis z jednani ukk ze dne 16.11.2018 v sekci dokumenty na http://www.vcelarstvi.cz.
Není v plánu některé věci nahrazovat něčím obecně lepším .
Plán je :
- rozbít Český svaz včelařů co by záštitu a ochranu drobných včelařů na několik menších sdružení , které nebudou mít už tu potřebnou vyjednávací sílu vůči státu .
Ti malí drobní včelaři si svým nezájmem a neochotou se vzdělávat si vlastně v podstatě ani nezaslouží včelařit .

Tak to před pár lety na jedné akci vysvětlil jeden člen tohoto fóra a známý člen PSNV .Že se tyto věci řeší na zájezdech PSNV s Karlem Jirušem a spol .
Slyšelo to více lidí . Já také .


(03.02.2019 11:57)Frey napsal(a): [ -> ]Někdy mi to zdejší nadávání u piva připomíná ty chytré kecy po r. 89. Zrušit vše co je nám nesympatické, jinde to dělají líp. V konečné fázi jsme takto přišli o spoustu dobrých věcí, které nebyly nikdy nahrazeny ničím co by se ani zdaleka přibližovalo tomu co se kritizovalo...........
Nejsem zastánce mnoha věcí ve Svazu,.................
spatřuji chyby i v chovech. Přes všechny chyby je však nutno uznat,.......
............... nic zásadního (úžera běží jinde), co by v případě jejich zrušení někde někoho spasilo.

Vytvořte něco lepšího, životaschopnějšího a pak nad svými lepšími výsledky reptejte proti chovům.


Při volbě předsedy ČSV tam údajně zavítal tehdejší ministr zemědělství a před druhým kolem volby slovně napadl kandidáta Karla Brucklera tak razantní kritikou , že ten odstoupil a volby vyhrála Machová .
Tehdejší ministr je žákem a dobrým kamarádem Antonína Přidala člena úzké skupiny Mendlovy společnosti , kteří přímo tady přispívají svými komentáři . Aby se člověk mohl stát členem , tak mám zatím neověřenou informaci , že potřebuje z této skupinky dva ručitele , jako u zednářů .
Tak nevím zda toto nemělo být ve vláknu "včelařské vtipy". Pokud tyto informace myslíš vážně, tak bych u toho chtěl být a slyšet to na vlastní uši.
PN.
Že by se nějaký pověstný kůl v plotě ozýval a chtěl podporu.

Někomu nevyhovuje otevírání oči včelařům. Přece jen, pod pokličkou se lépe kují pikle.
Odvrátit pozornost od jednokorunové splátky za Včelpo a vřavy v řadách členů svazu kolem příspěvků a průšvihů vedení je ten správný politický tah.
Do toho politrukové.Mužstvo potřebuje proškolit, kdo je ten pravý třídní nepřítel.
Za soucastneho stavu netreba ani nic rozbijet,hrouti se to samo od sebe,dik tomu,co tam soudruzi z dob Narodni fronty predvadi a jak hospodari.Jedine co to drzi pohromade je nezajem clenske zakladny a ne potreba nejake vyjednavaci sily vuci statu.Drobny vcelar je v roli uzitecneho idiota,par korun z 1.D a 70 % uhrady leciva bych nerekl,ze jsou stimulem,proc by zrovna drobni vcelari meli tohle podporovat.Urcite je pro ne prinosem clenstvi v ZO,nez v celostatnim lobymolochu.Navic abych byl uprimny,svaz uplne pozapomel,ze clenum neni 100,90, nebo 80 let.Uz moji generaci(skoro 50) nema Svaz cim oslovit,cim motivovat,ne tak ty generace mladsi.
V mých očích má největší vinu na rozbíjení svazu především jeho vedení a jejich kauzy..
Důležité je odvádět od toho pozornost a svádět to na "třídního nepřítele"...
A hlavní vina je jen a jen na členech a to že to trpí..A jejich slepota a důvěra a hlavně věřit že za to mužou ostatní....
V žádné firmně by takovýhle vedouci management dávno nebyl..
Zbývá jen už ta zlatá husa, a ta už dot rezne. Je třeba, aby se ten proces urychlil, členům se řekne, že 100 mil. na rekonstrukci nemáme, a proto ji výhodně, asi jako Včelpo, prodáme a odstěhujeme se do NASA.
(09.02.2019 11:42)Pedro napsal(a): [ -> ]..... "včelařské vtipy". Pokud tyto informace myslíš vážně, tak bych u toho chtěl být a slyšet to na vlastní uši.
PN.
Ne nechtěl bys u toho být .
Ten výklad byl tenkrát samozřejmě delší a emotivnější , se spravedlivým docela agresívním rozhořčením a čistým pohledem v očích .

Zmínil jsem se později o takových to úvahách či plánech včelaři , který je zapojený mezi profíky a ten na to zareagoval tím , že slyšel mezi nimi ještě ujetější plány . V podstatě , že to mé není nějak hodně vybočující .
Ale neřekl co konkrétně .
Ty následující po tobě reagující jedince jsem si tipnul už dopředu .

Jednou při mém rozhovoru s jedním členem tohoto fóra publikujícím občas v MV , napojeným na redakci MV , zareagoval už dopředu bez toho aniž by znal moji zkušenost ,
sám o tom začal a zareagoval už dopředu obrannou reakcí , že někteří členové PSNV v tomto jen tak myslí a uvažují nahlas , že profíci a větší včelaři ty malé včelaře potřebují , aby měl od nich kdo kupovat oddělky a matky . Med že je otročina .
Tedy role dopředu naplánovany , kdo by měl co dělat k čemu je určen . Jinak naprosto bezchybný rozhovor , jen tedy tato jedna téměř neznatelná nepozornost a nejasnost . Tedy snad ještě kromě výrazného nadšení pro bývalé české vlastnictví Ďáblovy bible , jak jsme my Češi v tomto ohledu pokrokoví a dobří . To mě nějak nenadchlo . Jsem asi nepokrokový.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Referenční URL's