Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Fungování Svazu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Ale to přece nejsou výsledky ZO, ale povinnost, kterou po vás chce skrz SVS stát!
A jestli Vám nevadí, že všichni vědí např. o Vašem synovi, že např. trpí těžkou schizofrenií a léčí se na Krymu, tak Vám asi nevadí ani distribuce stavu VAŠICH včelstev mezi ostatní členy ZO, kterým po tomto nic není a nijak vám s tímto stavem fakticky nepomohou.

Já to chápu takto:
Pokud dáte souhlas ČSV, že může s Vašimi osobními daty (výsledkem zimního rozboru
měli) nakládat, tak ČSV může tato data zapsat třeba i na "výsledkovou listinu" propíranou na členské schůzi.

Pokud Vám toto vadí, tak nemusíte dělat nic a ČSV nemá právo odebrat od SVS Vaše osobní údaje a distribuovat je na členské schůzi ostatním.
Souhlas se zpracovanim osobnich udaju ma kazdy clen podepsany,nevidim duvod podepisovat kazdou blbost zvlast.K cemu je protokol,do ktereho se nemuze nikdo podivat??
Myslím, že se mýlíte. Protože pokud vysloveně nesouhlasíte, s jakým typem osobního údaje může subjekt pracovat, tak tento subjekt tento údaj zpracovávat nemůže. Neuvědomuji si, že bych podepsal, že ČSV může zpracovávat údaj "zdravotní stav mých včelstev". Ale asi není problém toto zjistit, protože podle zákona máte právo po subjektu požadovat, jaké údaje o Vás na základě Vašeho souhlasu zpracovává.
Ale možná se mýlím já Smile
Koneckoncu,nikde neni psano,ze vzorek musi jit do laboratore prostrednictvim ZO,ale muze si ho kazdy dorucit sam.
S tím souhlasím, ale taky není nikde psáno, že "když vám dám vzorek krve na převoz, tak můžete všem hlásat, ze mám nějakou nemoc" a vo-vo tom to je Smile
Rudo, pokud platí, že vzorek mědi nevypovídá nic o zdravotním stavu včelstev jak bylo již před drahnou dobou dokázáno, tak nevím na jakých právech je včelař krácen?
Srovnávat informaci o počtu roztočů v zimní měli se zdravotním stavem rodinného příslušníka je z mého pohledu nepochopení "významu" výsledku rozboru měli.
Nicméně omluvou pro UOOU je, že význam rozboru zimní měli nechápe i leckterý včelař.

Jediné s čím počet roztočů v zimní měli koreluje, je počet roztočů v předchozí včelařské sezóně. Korelace s aktuální úrovní napadení se nenašla.
Takže o zveřejnění zdravotního stavu včelstev se při zveřejnění výsledků rozboru zimní měli nejedná!
Opět mám jiný názor, neboť podle https://www.svscr.cz/varroaza-vcel/ : "Varroáza je parazitární onemocnění včel způsobené roztočem Varroa destructor,...", tedy pohled státu/SVS je takový, že toto JE onemocnění.
To, že fakticky je rozbor měli "k ničemu" s Vámi nerozporuji.
Ani nemám nic proti tomu, aby Spolek pomáhal svým členům se sběrem vzorků, ale výsledky by SVS/stát měl doručit bezpečně přímo včelaři, protože se jedná o osobní údaj.
Měl odevzdávám na veterinární správu a taky mne paní veterinářka minule namíchla, když automaticky zašktla, že kopii poslat příslušné ZO. Tak jsem ji oznámil, že s tím nesouhlasím, že oni mi taky své výsledky neoznamují, ale již jsem to nepřepisoval. Jen letos si na to dám pozor a přímo tam napíši: "nezasílat ZO" Cool
Chlapci,ja mit Vase starosti,tak jsem spokojeny clovek.Nemam problem s tim,at se kdokoliv podiva,kolik mam v protokolu VD nebo jak dopadlo vysetreni na MVP.Ve svetle toho,ze si u nas kazdy najde,kde mame stanoviste,kdo co z nas kdy rekl,kdo co dela,kde bydli,co ma za majetek,tak pocet VD ve vzorku povazuju za naprosto zanedbatelnou prkotinu.Treba i proto mam vyplnene i jmeno a prijmeni na profilu,a nejake GDPR mi u toho vubec nevadi.
v podstatě má Rudolf III pravdu.Zdravotní stav včelstev u nečlena spolku má znát jen majitel a SVS.
Pokud tento údaj SVS poskytne spolku na vyžádání,je to jiná věc.
(12.01.2019 10:38)Tini napsal(a): [ -> ]Měl odevzdávám na veterinární správu a taky mne paní veterinářka minule namíchla, když automaticky zašktla, že kopii poslat příslušné ZO. Tak jsem ji oznámil, že s tím nesouhlasím, že oni mi taky své výsledky neoznamují, ale již jsem to nepřepisoval. Jen letos si na to dám pozor a přímo tam napíši: "nezasílat ZO" Cool

To nepomůže. Ja to tam napsal červeně a stejně to i KVS poslala na ZO a to včetně dalších osobních údajů. Jedině to nahlásit úřadu pro ochranu os. ú. a požadovat prověření nakládání s osobními údaji na KVS a jejích poskytování třetímu subjektu.
Posílám měl do Dolu. KVS zřejmě výsledky nikam nepřeposílá protože mi kdysi volal předseda že je dosud ode mně nedostal a že je moje povinnost je ZO poslat.
Pánové, chci upozornit, že "čo bolo, bolo, terazki máme GDPR" a všem činovníkům ČSV, ZO, důvěrníkům a pracovníkům SVS bych doporučil si přečíst http://www.oou.cz/zacinamesochranou/sankce , kde je řečeno: "Dle zákona o ochraně osobních údajů lze správci nebo zpracovateli za spáchaný přestupek uložit pokutu do 5.000.000,-Kč. Pokud by šlo o citlivé osobní údaje, pak pokutu do 10.000.000,-Kč."
Pro mne za mne,neclena zacernim,az nejaky bude.Tohle zasilani je zrejme z duvodu,ze jak CIS, tak system vyhodnoceni SVS si hraje s katastry obci.
V tomto případě nejde o to, zda je to evidence člena, či nečlena. Svaz v mnoha dalších ohledech funguje za hranou zákona. Proto tam nejsem.
Pak chlapci lobujte za zasilani vysledku zimni meli primo na chovatele,55000 dopisu laboratore potesi.Treba pak prehodnoti vyznam zimni meli sami.
(13.01.2019 8:35)Pavel Holub napsal(a): [ -> ]V tomto případě nejde o to, zda je to evidence člena, či nečlena. Svaz v mnoha dalších ohledech funguje za hranou zákona. Proto tam nejsem.
Bohužel, je to tak. Například jednoroční vyřízení dotace pro nečlena nezakládá žádný důvod vést jej celoročně v CIS databázi nebo strhávat mu nějaký poplatek z dotací (pokud s tím nečlen sám vyloženě nesouhlasí).
Předpokládal bych trochu větší právní erudovanost Spolku, který má ve vedení několik lidí s právní vzděláním, ale pravděpodobně to bude stejná "nedbalost" jako aféry typu Včelpo a.j.
To strhávání nějakého poplatku z dotací se skutečně někde děje?
(13.01.2019 8:40)JosPr napsal(a): [ -> ]Pak chlapci lobujte za zasilani vysledku zimni meli primo na chovatele,55000 dopisu laboratore potesi.Treba pak prehodnoti vyznam zimni meli sami.
Ale ona mi laboratoř se štemplem pošle výsledky i teď a pošle i na KVS. Bohužel KVS pošle ty výsledky i na ZO, včetně adres, rodných čísel, čísel včelaře, stanovišť, datumu narození. A to už je nyní na žalobu.

(13.01.2019 9:09)Rudolf III. napsal(a): [ -> ]Předpokládal bych trochu větší právní erudovanost Spolku, který má ve vedení několik lidí s právní vzděláním, ale pravděpodobně to bude stejná "nedbalost" jako aféry typu Včelpo a.j.
Ti jsou tak erudovaní, že i Křemencárnu si snad nechají v exekuci prodat, aby zaplatili dluhy.
(13.01.2019 10:23)Kohout napsal(a): [ -> ]To strhávání nějakého poplatku z dotací se skutečně někde děje?

Ano
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Referenční URL's