Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zmrazeno - Cena včelího vosku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2
Spory MVP všude !!!!V okolí v hnoji,v záhonech moje nevychovaný BF kálej při proletech v okolí úlu,,jsem pro to podle nejskvělejší metodiky všechno všude upálit a bude klid !!!!!!!!!Je to přece tak snadný!!!!!!
Jste hysterický a celkem trapný, proč? Došly vám rozumné argumenty? To se vlastně stát nemohlo, žádné jste neměl. Porušujete platnou legislativu, tečka.

Fakt je jeden. Proti době proklínaných komoušů je v ČR moru mnohonásobně víc a je nutné hledat způsoby, jak tomu zabránit. Co je jiného než za komančů? Jediné co je jiné je to, že si někteří debilové dělají co chtějí, nikdo na ně nemá a nejsou žádné páky. A tak, když není ohleduplnost v těch lidech, společnost se v liberalizmu nemá jak bránit.

Vy si z toho vyberte přesně to, co na vás, krajane, pasuje.

A že zrovna vy, když Vlašim má nedávnou zkušenost s morem, se zrovna tomuhle pošklebujete, mě udivuje. I když, asi víte, že se vám nic nestane jako se nestalo nic těm, kdo na Vlašimsko mor zavlekli. Chápu vás. Jen doufám, že toto snad jednou skončí. Když ne, Bůh s námi.

Opět se trefená ozvala...
(26.03.2016 22:06)tom.50 napsal(a): [ -> ]Odborník byl dr. Peroutka. A zda mu věřím a jak nechme prosím stranou. Známe se odnepaměti a vím své.

Ale. Říkáte správně, že k nákaze je třeba hooodně spor. Ty si přinesou včely odněkud a ještě to není kritické a tu "poslední kapku" si přinesou z toho hnoje... (nebo ze záhonu který se pohnojí tím kompostem a nebo odněkud, kam dopadly výkaly včel, které nebyly utraceny a "léčeny" smetením a vyhladověním...

Prostě se domnívám, že je nutné neudělat nic co by i jen MOHLO jakkoli ohrozit naše včely.

Jo a kterému druhému odborníkovi nevěřím?

Tomu jehož přednáška vás zvedla ze židle jak jste tu psal.

Ten říkal zřejmě něco v tom smyslu co mám nastudováno dneska já. Co už mi deset let nevymývá mozek Včelařství a v něm tato tvrzení o moru.
Taky jsem míval z moru panický strach a byl přesvědčený že je to něco jako Ebola. Někde se potká včela se sporou a už je na neštěstí zaděláno.
Nedávno jsem dokonce slyšel "přednášku" že včelař spálil všechno, jen halenu a ne a od té to ty včely zase chytly. Cool
To uvádím jako extrémní příklad propagandy ČSV o moru.

Zdrojem moru jsou obvykle včelstva a celé provozy s klinikou moru. A šíří se u nás, protože včelaři i včely s tím morem dokáží dlouho žít. A přestože se někde najde takový včelín nebo vesnice kde je to prostě dlouho - mnoho let, tak o kus dál už mor mnohdy není pokud nedocházelo k přesunu materiálu a včel.
Takže přirozenou cestou se to šíří velmi málo, musí tomu pomáhat včelař.
Ano posklebuju to je pravda...nejsem totiz histerickej co se tyce moru.a pokud se nyni ohanite legilativou kde je vase moralni vec co se tyce dovozu BF?podle platne legislativy je zakazan dovoz cizich plemen a to BF neni.a co se tyce moru tak neni to nahodou tim ze jsou citlivejsi metody,,,,spory nejsou klinika vime.......a paleni neni cesta to jste myslim za 50 let vsem dokazaly.....a spory moru tu byly a budou jen to chce pochopit a smirit se ze vyhubeni moru je hrozna chujovina....
(27.03.2016 10:23)tom.50 napsal(a): [ -> ]Co je jiného než za komančů?

Diagnostika?
O MVP a o tom, co bylo kdysi a je dne, si myslím toto...
(27.03.2016 18:45)Kohout napsal(a): [ -> ]
(27.03.2016 10:23)tom.50 napsal(a): [ -> ]Co je jiného než za komančů?

Diagnostika?

Kohoute, včelařil jste za komančů? A víte, kolik bylo včelstev a kolik moru? Jste na ty tabulky, to já neumím, ukážete ten obrovský nárůst při současném poklesu počtu včelstev? Pamatujete jak velevzácná nemoc včel to byla?

Víte, diagnostika je hezká věc, ale když nevede ke snížení moru, nač je dobrá?

juryn - bez komentáře
Když není diagnostika, není mor. Co je na tom nepochopitelného?
Kdo hledá najde.

Nebo je to tím, že platily jiné veterinární předpisy?
Hmm, možná jsem se mýlil, když jsem napsal Nemyslím si, že by na MVP srp a kladivo platilo více, než třeba přemetení na mezistěny.... Asi to fungovalo..
Až by se chtělo říct jak u xxxyyy na dvorečku. Za komančů se nelikvidovalo zdaleka tolik vč jako nyní a teď i s diagnostikou se mor šíří, co na tom nechápete?

A ještě polopatičtěji, nyní je nákazová situace mnohem horší než za proklínaného bolševika. Jak obvinit komunisty?

A nebo je to bolševickou výchovou před slavným rokem 1989, jak říká juryn? Ten mě taky baví. Když je něco blbého za komančů, mohli si lidi za to sami, asi měli svrhnout komunisty dřív. Když je něco blbé teď, stejně za to můžou komunisti, protože rodiče nynějších arogantních spratků byli vychováni za komančů, samosebou blbě.

Pro juryna. Já na základě svojí životní zkušenosti musím, ač nerad a sám ateista, říct, že chyba je to, že jsme ateisti. Ti chytří věděli (a vědí své) a na ty blbé, těch je drtivá většina, byl bič aby se museli chovat jako civilizovaní lidi.

A taky s vámi nesouhlasím v tom, že dnešní mladí arogáči jsou výsledkem špatné výchovy za komunistů. To ještě byla civilizace a školství za něco stálo. Ale hlavně pane, my jsme poslední generací občanů ČR, kterou vychovali ještě téměř stoprocentně věřící lidé. My jsme byli už ateisti a toto je výsledek.
Takže jediné, co je možné vyčítat komoušům je, že z nás udělali nejateističtější národ světa.
No ono to ale opravdu souvisí s tou diagnostikou. Když ve vyšetřovaném vzorku, vlivem málo citlivé metody, nenakultivuji kolonie MVP, tak logicky nejde vyšetřovat veterinář na stanoviště, ze kterého vzorek pochází. A rovněž si myslím, že dnes, vlivem toho, že je mnohem víc chovatelů matek a prodejců oddělků než kdysi, tudíž se zvětšila pravděpodobnost, že se něco zachytí. Ono ve většině případů je to tak, že se šířící mor zachytne právě až dojde k těmto lidem, a ti jsou pak bohužel vnímání, jako ti nejhorší, to už je ale jiná věc...

MVP s bývalým režimem pochopitelně nemá nic společného, to byla ironie. Když už jste vzpomněl pálení - kolik včelstev skončilo v plamenech k vůli VD? A pomohlo to něčemu? To, že se dnes, díky výše uvedeným důvodům, pálí více včelstev k vůli MVP, pomůže to něčemu?

To, jací jsou dnes lidé, jak se chovají, to nemá nic společného se školstvím, ale s ideologií, která zničila tradiční rodinu. A to s tou vírou, na tom asi něco bude. Ta ale bolševikům vadila ještě více, než ta rodina, založená na tradičních hodnotách. To, co v nás je anebo není, si neseme ze svých rodin. To ale nepatří do tohoto tématu...
Odkdy se v ČR pálí i zdravá včelstva? Není se čemu divit že se nyní tolik pálí.
A kolik z těch spálených včelstev je s morem a kolik bez moru se raději nezveřejňuje.
Takže počet spálených včelstev nemůžeme brát pro srovnání.

Za sociku nebyla diagnostika a tak už se muselo opravdu najít. To už asi muselo být.
Dneska díky plošnému vyšetření se nachází i to co by se dřív přehlídlo.

Tady vedle se dlouho pálilo velké - plochou ohnisko - podle rozsahu by to odpovídalo oblasti kde se kdysi kočovalo.
Našel ho ale až jeden pozorný, po mnoha letech. Klidně bych si tipnul, že tady byl i 20 let předtím nepovšimnut.

Dneska je z hledání a pálení jeden velký byznys.
Vidíš Tomáši,,,,,já už notně dlouho veřím v Boha..Věřím že Buh je všude kolem nás ,,že je to příroda že je v každém z nás jeho kus,,,že je to vlastně Láska...Nechdím do kostela,nemodlím se přesto věřím..Mor tu prostě je a vimítit se pravděpodobně nedá to by vysvětlil imunolog,,ale proc nechcete prijmat nove veci proc se nechcete zamyslet jak ho drzet na uzde misto palicstvi???Proc se nechcete prizpusobit a vic chapat prirodu???pokud je nejake vcelstvo z jakeho koli duvodu poskozeno geneticky nebo jinak (nebudu se ted handrkovat pricinenim vcelare)muze ho mor zlikvidovat ale to zhe se tu celou dobu palilo tak tim jste si vedome poskodily geneticky fond vcelstev co se s nim dokazali vyporadat..

A ano i já zbiram cizi roje a nechavam je vyhladovet a vis proc??neb si myslim ze nejsem chytrejsi nez priroda a nejsem panem tvorstva a snazim se vic zapojit mozek a vnimat veci kolem sebe.....

Jo Tomáši taky ti došly ted argumety jako jsi se snazil tvrdit vcera ty me????Predpokladam ze ne jen ze ted zrovna nejsi online vis ne kazdej tu sedi porad a ja vcera jen odepsal a pak radsi jel ke vcelam nez tu tlachal ......to je cely.....
Já nechytám roje, ony se samy nastěhují. Cool
Jsou mezi nimi zajímavé kousky.
Dneska jeden loňský létal když ostatní ještě byly v teple.
Zdravím všechny skoro po velikonocích a doufám,že se vydařily ,vy nevím jak se vám stěhují včely do úlů,když mají být zavřené podle Vet. nařízení jak se tam dostanou já je mám zavřené a oni se mi i do nich nechcou usadit .HA Každý usazený roj je aspoň pod kontrolou ""VČELAŘE""(co divoký usazený v domově který si patračky vybraly jak je ošetřován .každé vyrojené včelstvo neusazené je na urovni včelnic v likvidac žijicí i několik let bez včelaře . Když čtu tuto diskuzi o moru tak ti co tvrdí že za komunismu tu moru bylo málo já se musím některých diskuterů ptát ? Kolik včelařů
procentualně rozezná včelí mor??????? 10-15 neptám se na statistickou chubu.Jak to dokažou ,když žadná evidence se nevédla ani nevede když si to neuložite na mapě nákaz .Ptám se těch zastanců,co tvrdí ,že mor včelího plodu nebyl za komunistů tak mi určitě vysvětli co to byl lečebný přípravek Fumaglin později Madařský Niketabin Dík vše v dobrém Zdeněk
Vidím, že tobě se ty Velikonoce vydařily náramně Big Grin
Fumagilin i Nitekabin se používaly na Nosemu.
(28.03.2016 22:18)Medak napsal(a): [ -> ]Zdravím všechny skoro po velikonocích a doufám,že se vydařily ,vy nevím jak se vám stěhují včely do úlů,když mají být zavřené podle Vet. nařízení jak se tam dostanou já je mám zavřené a oni se mi i do nich nechcou usadit .HA Každý usazený roj je aspoň pod kontrolou ""VČELAŘE""(co divoký usazený v domově který si patračky vybraly jak je ošetřován .každé vyrojené včelstvo neusazené je na urovni včelnic v likvidac žijicí i několik let bez včelaře . Když čtu tuto diskuzi o moru tak ti co tvrdí že za komunismu tu moru bylo málo já se musím některých diskuterů ptát ? Kolik včelařů
procentualně rozezná včelí mor??????? 10-15 neptám se na statistickou chubu.Jak to dokažou ,když žadná evidence se nevédla ani nevede když si to neuložite na mapě nákaz .Ptám se těch zastanců,co tvrdí ,že mor včelího plodu nebyl za komunistů tak mi určitě vysvětli co to byl lečebný přípravek Fumaglin později Madařský Niketabin Dík vše v dobrém Zdeněk

Budete se muset ještě hodně učit milý, dozajista mladý příteli!

Fumagilin, Maďarský přípravek na bázi antibiotik, nebyl přípravek používaný proti moru plodu, nýbrž proti nosematóze, což je parazitární onemocnění prvokem Nosema apis, ničícím žaludeční výstelku dospělých včel.
Přípravek Nitekabin naší výroby měl stejný účel a použití, nebyl však antibiotikem.

Věřím, že kdybyste se malinko snažil, určitě byste to na netu našel a nemusel se tu ztrapnit.
Nosema není parazit, ale symbiont zachování životaBig Grin
Pane hula, vy fakt hulíte?SurprisedWink
Stran: 1 2
Referenční URL's