Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Výhodné ceny cukru
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Vážení včelaři, na tomto portálu je třeba včas rozvířit diskusi o zajišťování výhodné ceny a množství cukru na příští období. Je potřeba, aby se naše vedení včas zamyslelo a vyvolalo jednání za účasti ministerstva zemědělství, agrární komory a zástupců cukrovarů o dodávání cukru včelařům. Inspirací jim mohou být supermarkety, kde si nejenom stanoví cenu, ale i delší dobu splatnosti. Potřeba pro včelaře při 500.000 včelstvech a potřebě 20 kg / včelstvo, dělá neuvěřitelných 10.000 tun, což je pro cukrovary dostatečně zajímavé, neboť by tím byl zajištěn odbyt cukru s okamžitým proplácením. O distribuci by se měly postarat buť okresní výbory, nebo samostatné organizace, protože nás obyčejné včelaře přestává bavit běhat po marketech a po 5 kg shánět (v mém případě) 300 kg cukru.
Jsem pro nebo vykopeme valecny rozperak, vykourime dymak miru a udelame diry do ulu jako usta stare zeny,how. Big Grin
(10.08.2012 15:33)Miroslav Homoláč napsal(a): [ -> ]Vážení včelaři, na tomto portálu je třeba včas rozvířit diskusi o zajišťování výhodné ceny a množství cukru na příští období. Je potřeba, aby se naše vedení včas zamyslelo a vyvolalo jednání za účasti ministerstva zemědělství, agrární komory a zástupců cukrovarů o dodávání cukru včelařům. Inspirací jim mohou být supermarkety, kde si nejenom stanoví cenu, ale i delší dobu splatnosti. Potřeba pro včelaře při 500.000 včelstvech a potřebě 20 kg / včelstvo, dělá neuvěřitelných 10.000 tun, což je pro cukrovary dostatečně zajímavé, neboť by tím byl zajištěn odbyt cukru s okamžitým proplácením. O distribuci by se měly postarat buť okresní výbory, nebo samostatné organizace, protože nás obyčejné včelaře přestává bavit běhat po marketech a po 5 kg shánět (v mém případě) 300 kg cukru.

Příteli, kolik svalovců má váš OV, Zo atd. Chtěl bych vidět ty dobrovolníky co skládají na zadech kamiony cukru pro okres a pak rozvážejí.

A nebo toho kdo vám dá k dispozici skladové prostory a manipulační techniku zadarmo. A jakmile tuto logistiku zaplatíte, jste na běžné ceně - toho času cca 23Kč.

A chtít toto po OV a ZO - vždyť nejsou leckdy schopny zajistit včas ani Formidol či Gabon.

A za kolik si představujete cenu cukru. Pamatuji, že byl volně v krámě za 18 (asi 3roky zpět) a davy volaly aby jim svaz zajistil cukr za akčních 12, dnes se volá po akčních 18.
A já k tomu dodám pro pobavení, že když byl volně za 18 tak jsem zkrmoval nahamouněný cukr z dob, kdy 19 byla vemi výhodná cena a běžná 25. A lidi se divili proč si dokupuji "drahý cukr" za 18, když bych mohl levně nakupovat akční za 13.

Já bych spíš uvítal, kdyby někdo místo obecného "varování" před inverty, nebo reklamních článků-rozhovorů s některými prodejci udělal - zajistil rozbor prodávaných invertů. Něco jako dělá Dtest a další u běžného zboží.

Pokud bych byl členem Svazu, spíš bych požadoval takovéto služby a informace.

A velká omluva, už je to tu:

http://www.beedol.cz/2012/mije-stanovisk...u-apismix/

Ale je to dole, já to předevčírem přehlédl.

Děkuji.

Smile
snažší cestou by byla cesta navýšení peněz včelařům, aby to náklady na zakrmení daleko více pokrylo. Kolik je to letos 180,-Kč/včelstvo ?
Daleko lepší cestou pro nás i pro přírodu, půdu, zemědělce, myslivce atd. by byla podpora zelenému hnojení, biokoridorů a dalšímu zlepšení pastvy.
Raději PODPORU VČELÁM, než včelařům, Většinou dotace prožerou a včely ostrouhají.

Taková podletní snůška je lepší jak cukr za deset. Pyl dotací nenahradíš.

I tady pod horama je už leckde podmínuto, kdyby tam foukly hořčicy, svazenku atd. tak si včely ještě nabouchají úly - cukrem a hlavně pylem.
Globus od 7.8. do 13.8.2012
17,90,- Kč kg

Platí jen v prodejně Trmice u Ústí nad Labem,Platí jen v prodejně Praha-Zličín,Platí jen v prodejně Praha-Čakovice,Platí jen v prodejně Praha-Černý Most,Platí jen v prodejně Liberec,Platí jen v prodejně České Budějovice,Platí jen v prodejně Jenišov u Karlových Varů,Platí jen v prodejně Chomutov,Platí jen v prodejně Chotíkov u Plzně

http://www.akcniceny.cz/detail/cukr-krystal-1098306/
(10.08.2012 21:43)TomasoFernando napsal(a): [ -> ]snažší cestou by byla cesta navýšení peněz včelařům, aby to náklady na zakrmení daleko více pokrylo. Kolik je to letos 180,-Kč/včelstvo ?

A proč si myslíš, že by včelaři měli dostávat více peněz...? Fakt to nechápu, vysvětli mi to prosím: včelař vezme včelám med, prodá ho a jde žebrat od státu peníze, aby je mohl nakrmit cukrem...?? To mi hlava nebere... Huh
Také na to hledím s ůžasem , státe zadotuj mi vybavení , státe zadotuj mi cukr , prodávat zákazníkům už budu sám...
protože včela je užitečný hospodářský hmyz, a protože tím včelař provádí opylovací službu. Už ve středověku byla krádež včelstev hrdelní zločil. Sice jim šlo o med, ale už tenkrát měly včely výsady. Já bych nikoho nenutil k podpoře-penězům, nechceš nechtěj.

loňský rok jsem z dotací dostal 32 tis. Proč? protože nejsem blbej a línej se zeptat Cool
Kočky jsou taky užitečný, chytají myši. Známo již ze středověkých pohádek, bez nich by nám všechno jídlo myši sežraly. ¨


Proto jsou taky kočky na rozdíl od psů osvobozeny od poplatků. Jen ty dotace, kdyby na ně ještě bylySmile
Já jsem sice blbej a v době mého začátku, jsem mohl být aktivní k neudržení a stejně bych žádnou dotaci nezískal. Tobě budiž přána. Ale dotace D1, tak jak je koncipována, stejně nemá opodstatnění. Opylovací činnost našich včel, by měl dotovac zemědělec a ne stát. Ten na tom vydělá, a ty vlastně taky. Po prvotním, náročném vkladu, mi dnes včely vrací vše bohatě a to nemluvím ještě o tom srdečním. To, že jsou včely užitečný, hospodářský hmyz nikdo nepochybuje, ale i jiná hospodářská zvířata jsou užitečná a dotaci nedostávají.
A dotace křiví charakter, a u malého čecháčka tím víc. Teď by se sem hodil plačící smail.
Nechci nikoho urazit,ale kdyz mi bylo receno,ze je tu program dotaci a z utracenych 20 tis. mi 16 tis. vrati no tak bych byl preci hloupej to odmitnout. A uplne jsme odbocili Confused
Za současného stavu s Tebou souhlasím. Blbej kdo dává, blbější kdo nebere. Kdyby ale nebyly, bylo by i levnější vybavení. Dotace na léčivo a rozbory brzy skončí. EU také nechce moc dotovat. Pokud jde o D1, ta se rok co rok snižuje a jestliže z ní zaplatíš 4kg cukru, tak je to spíš k nas...a bude ještě hůř. Kdyby tě dotoval zemědělec, možná by vše bylo trochu jiné. Možná bychom žili jen z opylování jako amíci.Big Grin Krásná představa, hlavně pro velkovčelaře.
(28.07.2012 11:26)PhDr. Jarmila Píchová napsal(a): [ -> ]Co chcete, vždyť jsme jen východní německá kolonie.
To bylo pořád řečí o tom, jak je u nás nízká produktivita. Měla jsem možnost tochu nahlédnout Němcům pod pokličku, dělám v německé firmě. U nás se odvede daleko víc práce, zato Němci jsou v pohodě. Němec jde k lékaři, kdykoli uzná za vhodné, u nás si na totéž lidi berou dovolenou, protože se o tu mizerně placenou práci ještě bojí. Čech dokáže splnit německou normu i za 4 hodiny práce, Němec si ji rozloží na celý den a je vysmátý. Akorát Čech vidí na výplatní pásce pár šušňů, na rozdíl od naprosto srovnatelné práce v Německu. A to nemluvím o tom, že při nemocenské dostaneme pár korun, Němec plný plat, rovněž důchody jsou někde jinde. Mně by jen zajímalo, JAK TO SAKRA TI NĚMCI DĚLAJÍ??

Mají své kolonie jako je třeba ČR Big Grin
na této straně je jediný normální příspěvek k tématu "výhodné ceny cukru" a to ten č. 386...ostatní jen zbytečně prodlužují téma a dělají ho nepřehledné...prosím dodržujte názvy témat ať se nemusíme prokousávat nesmyslnejma odpověďma typu německá kolonie, dotace na hospodářská zvířata apod. Děkuji
(11.08.2012 0:57)Zdeněk Brentner napsal(a): [ -> ]...To, že jsou včely užitečný, hospodářský hmyz nikdo nepochybuje, ale i jiná hospodářská zvířata jsou užitečná a dotaci nedostávají....

No trošku vedle. Ukaž mi prosím jediný hospodářský zvíře na které se nedostává dotace. Mluvím o farmařině a zemědělských podnicích. Žádný zemědělský podnik chovající skot, prasata či drůbež by se bez různých forem dotací dnes neobešel.
Toto je bohužel dnešní politická situace přerozdělování peněz, kdy všem nám se vezme aby vyvoleným se mohlo dát - a aby samozřejmě ještě dost zbylo na přepracované úředníky...Cool
Pro jdjd: ...a proč dostávají zemědělci dotaci třeba na půdu, když na ní mohou vypěstovat obilí, které pak prodají... No protože i včelaři mají s chovem včel nemalé náklady, které musí nejprve investovat aby pak mohli ten med prodat. Musím taky zaplatit sociální a zdravotní či dotace - mnoho desítek tisíc ročně. Protože mám nařízeno státem léčit včely a dělat povinně evidenci a hlásit stanoviště. Když toto platit nebudu muset, nechci ani žádné dotace.
S čím souhlasím , že v rámci zájmového chovu jsou dotace u nás raritou - opět bohužel. Myslím že by si drobnochovatelé čehokoliv, dotace zasloužili daleko víc než např. největší příjemce zemědělských dotací v Česku, Agrofert pana Babiše.

PS. Kočka není hospodářské zvíře to sem nepatříBig Grin

Pro admina: asi se nám to zvrtlo do jiného vlákna diskuze, prosím o převedení.
(10.08.2012 21:43)TomasoFernando napsal(a): [ -> ]snažší cestou by byla cesta navýšení peněz včelařům, aby to náklady na zakrmení daleko více pokrylo. Kolik je to letos 180,-Kč/včelstvo ?

Tak, tak, teraz si nepotešil bojovníkov proti dotáciam.
také nejsem příznivcem protěžování určitých skupin vůči druhým (šrotovné ano, sklářům ne, byty normálním lidem ne nepřizpůsobivým ano...), ale jak psal Zdeněk, blbý kdo dává, blbější kdo nebere.
je to marný, je to marný, je to ...marný......Angry
máš pravdu Karle, omlouvám se. Už jen k tématu Angel
Referenční URL's