Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Výhodné ceny cukru
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(20.02.2011 12:29)Jiří Matl napsal(a): [ -> ]Já měl stran těch výnosů někdy pocit, že jde o tak trochu mlžení, např. aby se nemuselo dávat do výkupu ...

..právě ,že toto mlžení se provádělo hlavně za okupace, po válce se objevil patriocismus,včelaři věděli ,že med je pro české spotřebytele.
Jinak je pravda ,že ty vínosi byli něco kolem 3 kg na včelstvo.
U nás ještě v.r 1913 -20 někteří včelaři včelařili ve špalcích a tam opravdu krmit cukrem nešlo:)
(20.02.2011 15:29)Tomáš Polách napsal(a): [ -> ]..právě ,že toto mlžení se provádělo hlavně za okupace, po válce se objevil patriocismus,včelaři věděli ,že med je pro české spotřebytele.
Jinak je pravda ,že ty vínosi byli něco kolem 3 kg na včelstvo.
U nás ještě v.r 1913 -20 někteří včelaři včelařili ve špalcích a tam opravdu krmit cukrem nešloSmile

To mlžení se objevuje ještě dnes. Ještě dnes mají někteří včelaři strach z daní za vytočený (nikoli prodaný) med.
10.04 2011 Albert v Náchodě-Bělovsi. Cukr krupice 1kg-15.90kc
9.4.2011 kaufland 14.90 za cukr moucku
Ceny cukru sa u nás pohybujú okolo 1 E aj v obchodných reťazcoch. Možno sa blýska na lepšie časy a strategicky treba vyčkať: http://www.finance.sk/spravy/finance/541...-brazilii/
(07.01.2011 9:55)Havelka Jan napsal(a): [ -> ]Toho polobílého bych se moc nebál, ze zmiňované konference vyplývá, že nebělený může dělat potíže, ne že musí.

Také kupuji v akcích polobílý cukr a pro krmení ho míchám s bílým, někdy víc jindy méně podle toho kolik ho mám. Již asi 3 roky a včely na tom zimují bez problému.
Tesco – cukr krystal 16,90 Kč/kg
17. – 19. 6. 2011
Max. 12 kg na osobu/den

Platí v hypermarketech a obchodních domech Tesco
Díky za upozornění. Tak už mám doma z Tesca 40 kg. Ve Zlíně dávají jenom 10 kg na osobu.

Zatím nejlevněji bylo v Kauflandu (v loni i 9.90). Letos ale místo slevy zvedl cenu na 21.90 Kč.
zdravím pratele jak to vidíte s cenami cukru zaznamenali jste nekde vyraznejsi slevu ????
jojo, v tom Tescu to běží. Ještě jdem s manželkou večer. Ale zvláštní, že v letáku nic. Nebýt Petra, tak se to člověk ani nedoví, díky.
Jelikož letos to na výraznější slevy nevypadá, tak už jsem nakoupil metrák za 17,90 v Bille a metrák za 18,50 v Globusu a mám pro letošek pokoj od běhání s nákupním vozíkem pořád dokola Smile To loni to byla pohádka za 9,90 nejhůř za 11,90.
Burzovní spekulanti si mastí kapsy a naši včelař pláčou. Je mi z toho všeho na blití. Promiňte mi ten výraz. Včera v Kauflandu, předemnou v řadě, nějaký pán kupoval cukr.
Na pás vyložil jeden balík , tedy deset kilo a paní prodavačka ho docela arogantně upozornila, že má nárok pouze na pět kilo. Chudák pán tedy sklopil oči a paní prodavačka rozcupovala balík a pět kilo nadlimit mu odebrala. Sláva EU. Máme drahý cukr a můžeme si ho dopřát pouze omezené množství. Nebyl jsem pro vstup do EU a nikdy nebudu. Nechci a nebudu s nikým diskutovat o výhodách a nevýhodách tohoto spolku. Pokud se někdo chce něco dozvědět o konci našich cukrovarů tak zagůglujte. Malá nápověda je heslo "Eastern Sugar" (britsko-francouzská společnost) která naše cukrovary získala a potom výhodně zbořila a ještě dostala od EU kompenzace.
Nedávno jsem náhodou posouchal rozhovor, kde prezident Agrární komory ČR Jan Veleba mluvil o potravinářských normách. Technologických i hygienických. Na těchto normách se u nás pracovalo od dvacátých let. Až do příchodu EU. Ta naše normy zrušila a nasadila své. Máme sice všechna jablíčka v regále stejná, ale je na nich sedm postřiků.
Jsem moc rád, že moje včelky nemají v dosahu žádnou řepku a můžou celé léto létat do lesa. Tato plodina má čím dál více škůdců a chorob které zemědělci musí řešit postřiky o kterých už tady téma někde je. Problém je v množství této plodiny a hustotě. Nákazy se rychleji šíří. Nekamenujte mně, jenom jsem si musel trošku pusti ventilem.
Navazuji na předchozí neb jsem totéž slyšel o našich cukrovarech od člověka za kterým jezdím na litoměřicko v listopadových dnech kolem hromad bulev cukrové řepy - letos prý zemědělci mají naposled nasmlouvaný odběr. Nechci řešit stávající, ale napadlo mne, zkoušel už někdo, anebo jde to vůbec, nakrmit včely vylisovanou šťávou z bulev? Vím, termínově se to míjí, ale, šlo by to?
(19.06.2011 21:07)PetrzVizovic napsal(a): [ -> ]Burzovní spekulanti si mastí kapsy a naši včelař pláčou. .....
..... Sláva EU. Máme drahý cukr a můžeme si ho dopřát pouze omezené množství. Nebyl jsem pro vstup do EU a nikdy nebudu. Nechci a nebudu s nikým diskutovat o výhodách a nevýhodách tohoto spolku..... Nekamenujte mně, jenom jsem si musel trošku pusti ventilem.

A potom, že země není kulatá. RVHP jsme vyhnali na východ, a ono se nám potvora jedna vrací z Bruselu Confused. Ale nezoufejme. Po třicetileté válce bylo hůř a trvalo to více než sto let než se to trochu vzmátořilo. Ale jak dlouho bude trvat tohle??? Angel

Mimochodem. Po třicetileté válce ještě nebyl cukr znám a také to šlo. Nejspíše proto, že včelaři nebyli tak rozmazlení. A med, med se cenil. Tak snad nám EU "nedaruje" kvóty i na medTongue. Ale kdo to ví? Co když jim to Čína nařídí?? No vidíš příteli PetřezVizovic. Ještě není tak zle. Ale já to také příliš růžové nevidímHuh
JK
Globus od 30.6. - 7.7.
cukr moučka 17,90 omezení 10 kg/osobu/den
máte někdo zkušenost s krmením moučkovým cukrem krom medocukrového těsta? St.
Rozpust to ve vodě a je z toho sirup, až na to, že je najemno namletý plus nejake protihrudkovaci přisady je to obyč cukr...
No právě, ty přísady ...
Ty přísady jsou prý škrob. Takže asi bez problému. Dost se to diskutovalo na vcely.or.cz - je to možné dogooglit.

Zajímavé je, že moučkový cukr začíná být nejlacinější - dřív býval nejdražší.
Možná to souvisí s informcí, že čím větší ksystaly, tím je cukr výrobně dražší.
Potvrzuji. Korunní cukr práškový protihrudkující látka bramborový škrob max. 3%. Údaj na obalu.
Referenční URL's