Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Výhodné ceny cukru
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
cukr Fabioprodukt . Cena je stále 15.64 kč i s dopravou.

Dnes mi dovezli další paletu ,vše 25kg v papíru.
Od 10.7. Globus cukr za 14.90 Kč....to ještě bude zajímavý Surprised
Kaufland 15,50
Tušíte někdo co se s tím cukrem stalo? To je nějaký pád na burze? Je to oproti loňsku pokles ceny o 30 %.
Zhruba před půl rokem vydávaly článek o tom, že v Indonésii se urodilo nadmíru cukrové třtiny a budou vyprodávat státní rezervy. A mělo to mít dopad na burzu v tom smyslu, že bude klesat cena cukru. Nevím zda se tak stalo nebo je za tím jiný záměr.
Doporučuji zadat ve vyhledávači http://www.kurzy.cz/komodity/cukr-graf vyvoje-ceny
na hlavní stránce kliknout na 4 odstavec cukr č.11.Objeví se světové ceny cukru,které mnohé vysvětlí.Na našem trhu působí konkurence,která tlačí ceny dolů.
Já jsem si to myslel, ten pokles stávajícím cenám odpovídá...
loni byla nadúroda (ale proč to říkat, stačí zamlčet a prodávat draze), a protože to letos vypadá "bohužel" také dobře, tak se vyprodávají sklady. Že já blbec vše uspěchal a na tuto sezónu mám již nakoupeno Smile
Je na čase udělat zásobu na víc sezon.Níže už to nemůže jít.Návrat k loňským hodnotám lze očekávat velmi brzy.Příští léto budou všichni vzpomínat jak to bylo možné.Dám za to cizí ruku do ohně tu svou potřebuji ,protože budu skládat zásoby cukru.Smile
Když loni bylo cukru hodně a letos opět, tak cena nemůže jít dolů rychle. Poptávka ten výkyv nevstřebá, takže nárůst ceny bude pozvolný a to podle predikce produkce příští sezónu...
Nějak neznám komoditu ,kde by toto platilo.Nárůst i při zásobách je vždy rychlý ba skokový.Zvláště u zemědělských plodin,kdy jedna nepodařená sezona znamená témeř 2 roky prodlevu.Tedy predikce budoucnosti není závislá přímou úměrou úrodě.Vliv na cenu mají i vlivy cen jiných komodit ropy,zlata atd.Zde se situací na Ukrajině,v Izraeli,Iráku a severní Africe nelze předpokládat nic jiného než růst.Dalším aspektem je vliv např.El nina ,které dle predikce bude z 80% pravděpodobností a jeho vliv třeba na Brazílii ,která tvoří pětinu světové produkce je víc než devastující.Takže kdo nakoupí neprodělá a v nejhorším případě nevydělá rozhodně nic neztratí.

http://www.apic-ak.cz/burzovni-zpravodaj...r-2014.php

stačí přečíst a objednat Smile
(09.07.2014 11:49)Zdeněk Barnat napsal(a): [ -> ]cukr Fabioprodukt . Cena je stále 15.64 kč i s dopravou.

Dnes mi dovezli další paletu ,vše 25kg v papíru.

A je na pytlích uveden výrobce?
Ano samozřejmně na pytlích je kompletní popis. První várka byl nějaký český cukrovar už jsem to zapomněl. Druhá várka vypadají pytle upně jinak a kdo to vyrobyl jsem neštudoval proto že mne to nezajímá ,ale jsou taky celé popsané.Mohu se podívat až půjdu na provozovnu.
Zdeňku, nemusíš, Jen mě zajímalo, jestli to nejsou noname pytle.
Mě to dovezli také - výrobce byl TTD, 25 kg pytlke
Jako správný hospodář mám rád nakoupený cukr do předu .Toto se mi nyní nevyplatilo . Na podzim jsem nakoupil s dovozem kg za 21kč. Prodělal jsem 30 000kč.
Tak to se ti Zdenku nedivím, že si letos slušně řečeno poněkud rozladěn. Snůška nic moc a ještě to prodělání na cukru pro včelaře s tvým počtem včelstev.
Ale a snad bude líp.
Nejsem vubec rozladěn ztrátou. Proti NN úlům jsem zahořklej trvale. Na cukru jsem i vydělal . Jednou jsme s kámošem koupily po 10kč celý kamion. Zeptej se Hrabáčka, Předpokládám že ho znáš.
Dnes se mi podařilo přes známého co dělá závoz pro pekárny a cukrárny sehnat 300 kg za 14.50 Kč s DPH a dopravou. Uvedený pan Vacek chtěl, abych odebral celou paletu a za cenu 15,64 Kč.
Bez dopravy by to bylo kolik?
Referenční URL's