Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Výhodné ceny cukru
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Karviná ani Bohumín nedělají problem a měl jsem ve vozíku 100kg už jsem myslel že se rozpadne Smile dnes tam ještě zajdu znova ikdyby mi ztvrdl tak jim bude z jara dobrý třeba se mi za to holky odvděčí Big Grin

PS vy co ho tam nenajdete klidně si ho na informaci objednejte možná budou dělat krky ale je to jejich nápad, že letákové akční zboží je pro všechny a není-li tak Vám ho objednají. Pamatujte si to a nečekejte až Vám zavolají a nechte si ten leták s cenou jakmile je zboží na prodejně (nyní moučka) na informacích trvejte na vydání uvidite že ikdyž je regal označen cenou 23 naučtuje vám 15,90 ale musíte to řešit na informacích paní na pokladně to nesmí natipovat jinak . Takže ať to vyjde



(03.08.2011 0:08)Josef K napsal(a): [ -> ]Pokud je někde na něco nějaká akce a zboží dojde, můžeš si ho objednat. Ale v den platnosti té akce! A až jim zboží přijde tak tě kontaktují a můžeš si ho za tu "akční" cenu vyzvednout, říká se tomu "zboží na výzvu" nebo tak nějak.
Musíš na informacích nahlásit druh zboží, počet, cenu, jméno a kontakt, to oni ti řeknou. V Kauflandu jsem to už několikrát dělal. Vždy to bylo bez problému, JK.

POZOR jen na zboží v letákové akci !!! a nesmí tam být poznámka třeba že prodejna Orlová 10ks tady to objednat nelze.Huh
Dnes kaufland Hranice n moravou 15,90 60kg cukr moučka bez omezení ...Big Grin
A ja myslel, ze podnikani je zalozene na prodanem mnozstvi a na profitu z toho !
A ono to vypad,a ze hitem tohoto roku jsou ruzne napisy s omezenim na kg a osobu.
Absurdita je v Albertu v Nachode kde je pouze 1kg na osobu a nakup Smile Nejak jsem si to blbe vylozil a tak jsme s zenou vzaly dve desetikylovy baleni
a u pokladny shock! a tak jsem tam stravil pul hodky markovanim kazdeho kilogramoveho baliku cukru.

At zije absurdistan Angel
Přátele cukr moučka často obsahuje protihrudkujici látku. Není s tím po te problém???Dekuji olin
V odbornej literatúre sa uvázda, že na včely, resp. na ich zaživanie pôsobí negatívne. Sám som to nikdy neskúšal kŕmiť práškovým cukrom ani som neoveroval prípadné dôsledky.

Ale medocukrové cesto sa vyrába výhradne z práškového cukru a medu. A tam to nevadí. Ak by v CM ceste med pôsobil ako "rozpúšťadlo" na tieto protihrudkujúce látky, tak by nemal byť problém pridať do sirupu adekvátne množstvo medu. Toto je moja úvaha v čisto teoretickej rovine. Exclamation Potom by išlo už len výslednú cenu a pracnosť výroby sirupu.
Už to tu někde proběhlo i s vysvětlením, nevzpomenete si někdo, ke to bylo?Wink
U toho medocukrového těsty by problém být nemusel. Kdo krmí MCT včely na zimu? A na jaře, když je přikrmí, tak už mají po proletech a jsou tedy vyprázdněné.
Ale to je také čistě teoretická úvaha.
Já osobně jsem s ním jednu sezónu taky zkoušel krmit, včely prežily dobře, ale ta práce s tím mi nevyhovovala, tolik zacpaných krmících víček už jsem od té doby nikdy neměl, i když v téhle době, když si člověk koupí krystal, tak je stejně namletej jako krupice na drobno.. Shodou okolností jsem byl před chvílí v Kauflandu v Havlíčkově Brodě a paleta, kde měla moučka být už zela prázdnotou, naštěstí já už si zásoby navozil z Globusu v červnu..
(03.07.2011 19:36)Petr L napsal(a): [ -> ]Potvrzuji. Korunní cukr práškový protihrudkující látka bramborový škrob max. 3%. Údaj na obalu.

Po přísádě proti hrudkovatění v moučkovém cukru a její nezávadnosti pro včely v jsem se také pídil a objevil jsem tuto odpověd. Po rozpuštění 130 kg tohoto cukru mi na dně nádoby zůstalo zhruba 3 kg nerozpustné bílé hmoty konzistence pastového medu bez výraznější chuti. Typoval jsem jedlou sodu, ale to by bylo poněkud drahé.
V každém případě se dá rozpuštěním cukru tato přísada odloučit, protože sedimentuje.
Na Slovensku Kaufland a Tesco v Ružomberku - nejnižší cena cukru krystal dnes 1,09 EUR
Tesco na Slovensku má cenu kryštálového cukru na 1,09 € ako štandard, v akcii beží po 0,89 € za kg...
To bylo na začátku prázdnin. Od té doby bohužel ciho....
Mně zbaštilo včelstvo 3kg praškoveho jen postavene do úlu a zalite vodou-namočene saček papirovy je po kouskach vyhozen ven otazka je zda tak nevynosili i ten cukr ale to zatim nezjistim. Udělal jsem to zkušebně v novém oddělku. Jinak Kaufland karvina a Bohumín brali i objednavky na teto poslední akci ktera končí ted ve středu.
Tak akorát včas. Zrovna mi docházel......
http://www.itesco.sk/na-stiahnutie.htm
Je to s určitým omezením, ale nevadí.
GLOBUS - KRYSTAL 18.50Kč 2.9. - 8.9. 2011 s omezením 10kg/osobu/den
http://www.akcniceny.cz/letak/-10471/p/1/
Aldi a Lidl zwiesel jednotně 0,65 € /kg....
Že už by je nejezdili vykupovat Poláci atd Smile

To nám ta kampaň za dražší cukr uvadá.
On totiž nějaky "hloupý ruský" agronom nechal te řepy nasadit víc a ted se spekulanti z Francie a ti co dovezli cukr z Argentiny dopočítali že asi na tom nasyslenem cukru ujedou Cool takže se nyní hraje o to kdo to vydrží déle. Jen by možná nebylo od věci tlačit na své včelařské organizace aby se na sněmu dohodli na hromadný nákup pytlovaného cukru třeba z auta myslím, že by to dokázali dostat na cenu kolem 10Kč jen by si na tom jednotliví rádoby "funkcionáři" nesměli namastit kapsu, pokud je organizace možná s léčením mohla by jít i s tímto - kolik včelstev si léčil tolik máš nárok koupit cukru. Třeba i v lednu - únoru nebo kdy to bude výrobci vyhovovat a třeba i jen 10Kg na včelstvo a při statistikách kolik je včelstev je to docela slušná zakázka. Třeba by dotace mohla sloužit i jako záloha na tento nákup a pokud by v organizaci někdo pak odmítl převzít svůj nárokový díl tak by si to odkoupili přednostně členové té organizace.Confused je to jen nápad který už možná někdo jinde napsal ale pokud to půjde od všech org. jednotek tak se třeba ledy pohnou za rok..... Idea

PS: a jestli na slovensku je cukr takto nízko tak nás ještě obchodníci potěší i u nás Big Grin
milí Joudo, pro ně jsi obchod jen pokud vezmeš kamion oni ti ho dovezou do bodu A, zkasirujou a snaž se....
To samé by mohlo platit i o sklenicích, kdy ti je prodavaji ve sklárně za 3,61 kč/ ks bez dph, ale pokud by jsi vzal kamion určitě udělají cenu. Ale ruku na srdce, kdo by si to vzal na starosti v ZO??? a co udělaš s tim co se připadně neprodá??? Kdo ti to složí??? Kam to uskladníš??? Kdo to bude vydávat?? Kdo si vezme na starosti finance??
můžeš to tam u vás navrhnout a pak dej vědět výsledek. Bud trošku akční a nabídni se, že se o to postaraš Smile))) Pak dej vědět o výsledku Smile)))

Nejvic se mi líbí jak tam píšeš nebylo by špatné tlačit na svoje organizace....
To hrozně miluji, ja to chci a vy se starejte a pokud se nestarate jste špatný...

jak se říká, voják se stará vojak ma...
Pánové, bydlím 10 km od největšího cukrovaru v ČR - Hrušovany nad Jevišovkou. Nejlevněji se zde dá koupit cukr krystal v 50 kg pylích za cenu 22 Kč/kg. Takže nezbývá než říct - chvála za obchodní řetězce.
Referenční URL's