Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Výhodné ceny cukru
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Dosáhlo,nejdříve v Česku skoupily cizinci cukrovary /mám dojem ,že český zůstal ten Litovelský/,pak EU vyhlásila dotaci za zbourání,ne
za zavření nebo převedení na třeba lihovar.
Tím majitelé /cizinci kteří vlastní cukrovary ve své zemi/,zbourali naše cukrovary za peníze EU.
Až přestanou kvóty tak najedou ve velkém bez omezení a my se můžem ........A našim zemědělcům nezbývá než ta řepka a kukuřice
A navíc pomohlo se rozvojovým zemím /lobink/,nestačí cukr tak se dováží třtinový.F.V.
I ta řepka za pár let zmizí a budeme na ní vzpomínat.
Pěstuje se tak i v jiných státech? Já lítám jen do Anglie a tam jsem ji neviděl. Vlastně jsem tam neviděl žádná pole a to většinu času trávívám mimo Londýn na venkově. Ostatně v ČR jsem ji naposled viděl v květnu 2015 z autobusu. Bylo jí hodně, byla všude.
Billa 13.90 krystal,14,90 moučka
Tesco do 4.4 krystal 12,90 a moucka 14,90 ...
A experimentalne overeno, ze neni zadny limit na odebrane mnozstvi ...
Limit není, jen občas už někde není Smile. Kdo nesežene, Penny má za 13,90 Kč, tak ppohraničí SR to má jednoduché. No vyrazit z vnitrozemí, tak vzít tři palety .... a to se už taky vyplatí. Cena cukru na Slovensku je při akci jen tak tak na 0,65 € Sad a tenhle cukr z cukrovar Dobrovice (Tereos TTD, a. s.) je dobrý, není to "polská solanka".
Máte skúsenosti s cukrom z Ukrajiny? Teraz tam stojí cca o polovicu menej ako u nás.
Problém bude v tom, že Ukrajina je mimo EU a některé komodity podléhají ochranným evropským clům clům (viz můj příspěvek výše). Takže dovézt pár kilo v tašce asi ano, paleta bude problém.
No pokud vím, tak na Ukrajinu se snaží dovážet právě cukr od nás. Když jsem se ptal cukráře proč ".... ten váš je čistý". Tak že asi bude taky bude ten Ukrajinský sladký, ale co v něm ještě bude ... někde už se to tu psalo, že dost záleží na té technologii výroby a zůstatku solí.
Myslíte, že si ukrajinskí včelári môžu dovoliť náš cukor, keď ich je tam o polovičku lacnejší a med predávaju za polovicu našej ceny?
Podobné som počul o poľskom cukre, ale nikde som sa nedočítal, že by Poliakom cez zimu kvôli tomu padali včelstvá...



Neviete poradiť, ako sa dostať k priemyselným baleniam cukru? Napr. Považský cukrovar ich predáva pri minimálnom odbere 24 t... Smile A o koľko sú cenovo výhodnejšie oproti kilovkám?
Však cukor sa ti nepokazí, naša babka ho mala v sklenených pohároch roky. Len aby sa ti tie poháre nerozmlátily. A keď doprava z Považského cukrovaru, tak to už radšej zaskočiť toť na Moravienku, kde máš cukor aj pod 50 centov (12,90 - 13,90 Kč) v kilovkách na paletách. On ten cukor je lacnejší nie len na Ukrajinea nejnákladnejšia položka je asi "doprava"
(10.04.2017 7:33)Benjamín Jarčuška napsal(a): [ -> ]Neviete poradiť, ako sa dostať k priemyselným baleniam cukru? Napr. Považský cukrovar ich predáva pri minimálnom odbere 24 t... Smile A o koľko sú cenovo výhodnejšie oproti kilovkám?

U nás existuje firma, která dodává paletové množství. Ale je paradox, že po paletách je cukr dražší než po kilovkách v marketu. Ale to není tak, že by ten na paletě byl příliš drahý, ale ten v marketu je příliš levný díky cenové a obchodní politice řetězců. Ale bohužel musíš běhat s košíkem přes pokladnu nebo se dohodnout s personálem a pak hlavně rozbalovat po pytlíčku.
Kaufland (Kolín) od 1.6. - 7.6. cena CUKR krupice 14.90 Kč.

Po delší době zase trochu lepší cena na Kolínsku.
Volal jsem do cukrovaru Dobrovice že jsem včelař a bral bych cca paletu (1t), řekli mi že jejich "výrobní" (nevím jestli jde opravdu o náklady na výrobu 1 kg) cena je 15,50 !!! bez DPH. A jakákoliv cena pod touto je dotovaná prodejcem !!! Takže sám za tuto cenu 14,90 budu tento týden nakupovat. O Loňských 9,90 se mi bude asi dlouho jenom zdát... Když by šel do zakrmení ještě náhodou dolu, neva nakoupím na příští rok, kde uskladnit mam.
A přitom na burze frčí cena cukru dolůůů ....
Současná cena 7,7Kč/kg

Můžete sledovat například na kurzy.cz
Já těm burzám moc nerozumím, ale podle mě se s tím cukrem obchoduje aniž by se hnul ze skladů. Pokud tedy opravdu fyzicky existuje, ne jen papírově. Dostat ho do regálů prodejen může klidně stát násobek jeho ceny. Tak je lepší nechat ho ležet kde je a spekulovat s poklesem a růstem ceny.
(01.06.2017 14:15)Jiran napsal(a): [ -> ]Volal jsem do cukrovaru Dobrovice že jsem včelař a bral bych cca paletu (1t), řekli mi že jejich "výrobní" (nevím jestli jde opravdu o náklady na výrobu 1 kg) cena je 15,50 !!! bez DPH. A jakákoliv cena pod touto je dotovaná prodejcem !!!
Nákladová cena výroby cukru je v ČR někde mezi 12 a 13 kč/kg. Odpovídá tomu i výkupní cena řepy, která loni byla v průměru 853 Kč/t při 16% cukernatosti, přičemž řepa tvoří cca 49% nákladů na výrobu cukru. Těch 15,50 je cena s marží výrobce při maloobratovém prodeji ze skladu. Velcí odběratelé jako třeba Coca Cola nebo řetězce, jsou s cenami někde jinde.

Na burze se v důsledku ochranářských opatření různých obchodních uskupení (DCFTA,ESVO, ASEAN, ACP.V, apod.) obchoduje zejména cukr přebytkový, jinde neprodaný v důsledku nadvýroby. Jednotlivá uskupení na tento cukr uvalují různě velké celní a dovozní přirážky (v EU až 419 Eur/t). K tomu nutno připočíst dopravní náklady, neboť cukr na burze je obvykle kótován ve skladu výrobce.
Letos končí v EU regulace trhu s cukrem, tak uvidíme, jak se to do jeho ceny promítne. Já osobně neočekávám žádné výrazné výkyvy, spíše mírný pokles maloobchodní ceny.
Zdravím, prosím vás po čom ide aktuálne u vás cukor mimo akcie? Uvažujem že zoberiem dodávku a pôjdem niekam na Moravu na nákupy. U nás "akcia" 0,73 centa/kg.
Nastav si sledovánjí cen v Penny a v Tesco hned někde za řekou Moravou a dostaneš se na nákup v relacích 12,90 - 13,90 Kč za kilovku. Ale musíš reagovat hned a ne na konci akce. A trpělivost protože se ti může stát, že dodávku po kilovkách budeš plnit otočením se 10x s vozíkem.
Referenční URL's