Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Výhodné ceny cukru
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
To máš pravdu, zatím 50kg uzvednu a příště koupím balení po 25kg.
50kg už nechci, skládal jsem to z vozíku sám a tahal na zádech do garáže. Několik týdnů mě bolela přetažená ruka. Letos 25kg max, nebo druhého pomocníka k tomu.
Kdo dodává po 25 kg?
V létě prodával fabioproduct 25kg v igelitu.
jsou nějaké stránky na ten fabioproduct?
a kde tam najdeš ten curk......v eshopu vidim kilo cukru za 24 Smile ale pytle tam nikde nevidim
No vždyť jo, máš přece zájem o kilové baleníWink

Louky, je tam telefon zavolej tam a domluv se. A zeptej se jestli ještě nebude lepší cena, ještě ti nějaký haléř zlevní.
(30.11.2017 18:11)Louky napsal(a): [ -> ]a kde tam najdeš ten curk......v eshopu vidim kilo cukru za 24 Smile ale pytle tam nikde nevidim

http://www.fabioprodukt.cz/potravinarsky...py-fondan/

a ostatní si domluvíš po telefonu Smile

http://www.fabioprodukt.cz/kontakt/
(30.11.2017 18:52)pavell napsal(a): [ -> ]No vždyť jo, máš přece zájem o kilové baleníWink

Ten kamion co má Louky složenej na dvoře byl v kilovkách?
Byl, zvlhnul tak poptává jinýBig Grin
jj ten byl v kilovkách Big Grin

Jinak mě jen zajímalo jestli tam neni na stránkách to balení přímo s cenou, abych to mohl občas sledovat jak se to vyvíjí. Kupovat to nebudu, tu tunu si lehce nanosim z marketu za nižší cenu Cool
To si musíš zavolat, ty ceny se ze dne na den mění.
Určitě balono po 1kg
to mě vždy nasere, když přijdu do marketu a tam je to v kusovkách Smile
po 10 kg v balíku.... proč ne... pro malovčelaře ideal
V úterý to bylo i takto v Kauflandu, 9.90 a nebalené v desetikusovém balíku. Do papírové krabice od zeleniny se vešlo 25kg a dvě krabice do vozíku ( 50kg) bylo tak akorát. I vyrovnání do auta šlo rychle, ale nejvíce zdržovali fronty u pokladny. Takže je dobré se na to připravit a jde to rychle. Když jsem viděl plné košíky různě naskládaného cukru a jak je pokladní musela rovnat a přepočítat, říkal jsem si, že snat to má ona za trest a potom se nedivím, že vyžadují povolený limit.
Je to o tom, jak se k tomu kdo postaví. 400kg nebyl problém, víc jsem nepobral protože jsem potřeboval při cestě naložit ještě dost železa v zinkovně.
Billa ,Penny 9,90 Kč
I kdyz je to clanek z Mafry, tak par zajimavych postrehu v kontextu tohoto vlakna a nabidek z poslednich dnu prinasi:
Kvóty na cukr padly, někdejší velmoc Haná zažívá místo oslav spíš obavy

Par citaci:
Citace:"...Na světovém trhu je teď přetlak a cena cukru prudce klesá. Uvidíme, jak na situaci zareagují velcí hráči na evropském trhu,“ uvedl Jiří Zapletal, ředitel Cukrovaru Vrbátky.

Citace:Od klesající ceny cukru se odvíjí také nízké výkupní ceny cukrové řepy. Zemědělci mají ještě v paměti časy, kdy za tunu řepy dostávali tisíc korun, nyní se její cena pohybuje na úrovni 750 korun za tunu.

Citace:„Cukrovku pěstujeme dokonce ve větším rozsahu než před deseti lety. Místo někdejších 150 ji máme na 180 hektarech. (...)“ sdělil předseda představenstva firmy [Hanácká zemědělská Dolany] Tomáš Dosoudil.
(Jine spolecnosti v clanku ale uvadeji nejprve pokles, i prudky, ale nasledne pomalu navrat na temer stejne vymery.)

Citace:Ještě na začátku 90. let minulého století fungovalo v České republice asi padesát cukrovarů, dnes je jich jen sedm. I v tak malém počtu ale zvládnou zpracovat stejné množství řepy jako dříve desítky továren.

Citace:V Česku se za rok vyrobí přes 550 tisíc tun cukru, domácí spotřeba je přitom 350 tisíc tun.
Teď když skončily kvoty na cukr a je přetlak cukru, je na cukrovarech, zda přizpůsobí marketing době a budou se k menším odběratelům (včelařům) chovat s jiným přístupem a diverzifikovat tak portfolio odběratelů. Pokud se budou chovat jako doposud, Poláci (bůh ví jak od EU subvencovaní) je postupem času, při urovnávání výše nabídky cukru na trhu, smetou.
Referenční URL's