Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Akreditovaná laboratoř AGRO-LA, Jindřichův Hradec
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5
Jak vnímáte potřebnost položky: "Protokol o rozboru v tištěné podobě 30 Kč"

Jinak řečeno jestli s elektronickým porotokolem jde obstát vůči SVS?
Vnímám to jako nenápadné zdražení služby. Nutno dodat pořád dost levné.
Já si ho pro jistotu nechám poslat. Navíc nemám teď peníze, tak to zapélatím až dobírkou Big Grin

Jinak po tom co vyplníte objednávku a odešlete, jak postupovat dál? Vzorek dáte do obálky a pošlete na jejich adresu? Jak to spárujete s objednávkou / objednávkami?

Čekal jsem že bude možnost vytisknout průvodní list, či štítek na vzorek... Mají to jakési nedotažené.

Tak do mejlu přišlo číslo objednávky, tak si ho vytisknu a nalepím na tuby se vzorkemSmile
Moc to prožívás, do obálky jsem dal vzorky a na kus papíru napsal co požaduju, nikdy nebyl problém.
Je tam elektronický podpis, takže by SVS el. protokol měla uznávat jako podepsaný papírový dokument.
Martine ,ochotnější paní jsem v žádné laboratoři nepotkal.
A asi jsi neposílal dlouho dopis .I Laboratoř v Olomouci ti účtuje když chceš poslat výsledky poštou.
Jaký problém? Přes i - meil . Jestli to chce SVS tak ať si to stáhne u sebe. Dostává to též. Tak na co zatěžovat poštu. F.V.
S tím naúčtováním počítám. A problém nemám žádný.
Me to vytistene z mailu normalne berou,nejdriv se na to netvarily ale tak proc si nechat libit zbytecnou buzeraci tak jsem na veterine rekl ze to ma sve cislo vzorku a at so to zjisti sami original nemam.jeste byl povzdech ach jo ta nestastna Agrola ja odpovedel az to budete delat za podobnou cenu neni problem.Od te doby se mi uz nestalo ze by byl problem s vytistenym papirem nakonec to uz jen veterinari poslu v mailu kdyz jsem u nej pro povoleni na oddelky vpohode si to sam vytiskne..
Prosím, jak rozumíte nařízení SVS k vyhlášení ochranného pásma, k zamezení šíření moru včelího plodu?

Všem chovatelům včel v ochranném pásmu se nařizuje provést odběr vzorků včelí
měli ... a zajistit jejich laboratorní vyšetření na původce moru včelího plodu ve státním veterinárním ústavu, pokud toto vyšetření nebylo provedeno ve státním veterinárním stavu v posledních 12 měsících před účinností tohoto nařízení.

Znamená to, že vyšetření v akreditované laboratoři AGRO-LA neuznávají?
m.
Přesně tak.Vysetření ochraného pásma je státni zakázka a tu šetří SVÚ.
nevím, ale mě vyšetření z AGRO-LA v rámci vyšetření po roce od výskytu MVP uznali....
Pokud bylo vyšetřeni během 12 měsíců z Agroly,zrejmě ho SVS uzná,ale pokud jde o nové v OP,tam už SVÚ.Můj názor. Tam půjde opravdu o to,jestli by to dostala Agro- la proplaceno,pokud je vyšetřeni OP statní zakázka hrazená státní kasou na zakladě MVO.
Tak jsem poslal dotaz na SVS, odpověď:

vyšetření musí být provedeno ve státním veterinárním ústavu (Olomouc, Jihlava nebo Praha). Vyšetření provedené v Agrole v tomto případě neuznáme.

Nechápu, ale předpis je předpis.
m.
Státní zakázka je statní zakázka.
Klidně bych si to v té AGRO-LA zaplatil ze svého, ale pak by o peníze za ty moje dva testy přišlo SVS...
m.
Ne když bylo vyhlášeno OVM předtím ano.To jsou malé problémy případá mi to téma měření pindíků.

Ať se daří Zdeněk
No ono pokud je v MVO uvedeno, cos napsal, tak je to celkem zavádějící. Z uvedeného jasně vyplývá, že uznávají pouze vyšetření, které bylo provedeno (před vyhlášením OP MVP) v SVÚ. Otázkou však je, jestli je to v pořádku - zpochybňovat a neuznávat vyšetření jiné akreditované laboratoře, to je celkem odvážné. Vůbec bych se nedivil, kdyby to někdo nechal prověřit... Akreditace je jen jedna, proto ji nelze zpochybnit.
Něco jiného je uplatnění nákladů na státem nařízených vyšetření. tam je to legislativně dané, kdo si na státní peníze sáhne a kdo ne. To ale s akreditací nemá moc společného.
Zdeňku, možná moc nerozumím Tvé odpovědi.

Myslím, že pro mě je důležité, které osvědčení platí a za jakých podmínek.

Příklad: pokud se ochranné pásmo vyhlásí v pozdním létě. Tak než dostanu výsledek vyšetření, je tady podzim. Pokud bude výsledek pozitivní, už nemám moc šancí situaci sám řešit a jen můžu s hrůzou čekat, jestli najdou i kliniku.

V okamžiku, kdy si mohu udělat platné vyšetření podle svého uvážení kdykoliv, udělám jej z jara, v případě pozitivního výsledku situaci řeším přemetením a nálezu kliniky se asi nemusím obávat.

Je otázka, jestli když mám na jaře negativní výsledek, zda se může do podzimu rozvinout hniloba plodu natolik, aby se našly klinické příznaky?
Rád bych, aby mě jarní vyšetření ochránilo před případným podzimním stresem.
Pokud udělám vyšetření ve státním ústavu, mám pokoj celý rok, do dalšího jara, s AGRO-LA zdá se, že ne.

Vyšetření si nechávám dělat tak, jako tak, přesuny vcelstev... Je jen důležité vědět kde. Zatím jsem testoval v AGRO-LA, protože je to pohodlné a levnější.
m.
Marku taky jsem se dostal do ochraného pásma,bylo nařízeno odběr měli na MVP netýkalo se to kteří měli platné vyšetření (já Agrola) tak jsem vzorky neodebíral. Ostatní včelaři co odebrali vzorky tak do laboratoře SVS Olomouc hradí stát. Rozbor z ohníska nákazy MVP se uznáva pouze z laboratoře SVS.Platnost vyšetření je podle Metodiky kontroly zvířat, letos v roku odběru,vloni myslím čtyři měsíce mění se to skoro každý rok.. Vzorky dávám na MVP taky do Agroly jak píšeš cena vzorku okolo 220kč v Olomouci asi 450kč což je při pěti vzorcích 1000kč a ty na cestě nenajdu.Pokud budeš mít pozitivní vzorek tak má laboratoř povinost to oznámit SVS (nebezpečná nákaza) tak těch zasahů moc už neuděláš zaleží na rychlosti SVS má konat neprodleně a co je to neprodleně.

Ať se daří Zdeněk
Stran: 1 2 3 4 5
Referenční URL's