Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Portál farmáře pro včelaře
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
To nas tu odpoved nedostalo zrovna moc.
(21.03.2018 18:28)JKL napsal(a): [ -> ]A vy nejste teplokrevný savec? Za sebe a své děti nebojujete?

Není možné bojovat za své děti, zvířata ani obyčejné lidi. Ve pořadu A Dost o otrvávené vodě od 6:05 je to pěkně vysvětleno i s kupou lží od p. Jurečky:

Včelař je díky historii vnímání včelařství oproti veřejnosti privilegovaný a toho je třeba využít. Možná by mohl někdo kdo má FB profil kontaktovat pana Tunu ( adost@stream.cz ) a dát mu další tip na reportáž. Medializace je to, čeho se státní správa bojí.

btw.: ty **** otráví vodu i v hloubkových vrtech na 10 let dopředu, dostavají miliardové dotace a ještě mají tu drzost vysmívat se zákonům téhle země s hlášením o postřicích na půl rok dopředu.. neuvěřitelné!
(21.03.2018 20:02)JosPr napsal(a): [ -> ]To nas tu odpoved nedostalo zrovna moc.

Ale mohli nás dát do skryté kopie. Takto si dovolit nasdílet emaily všech "potížistů Big Grin
táááááák, 4 hodiny vypracovávání stížnosti, asi zbytečně, ale rád se přidám, ať v tom nejste sami Smile V návaznosti na příspěvek uvedený výše, raději pošlu svou stížnost doporučeněBig Grin
(21.03.2018 16:11)Zdeněk Klíma napsal(a): [ -> ]Jedna věc mi stále není jasná...stále vidím přání nás včelařů, aby zemědělci informovali o prováděném postřiku či jiné aplikaci takřka v reálném čase. K čemu nám to bude? Budeme včelstva zavírat, odvážet, dělat jim voliéry?

Podle mě je nesmyslná idea to jednak po zemědělcích chtít a jednak chtít po MZe, aby to dostala do rostlinolékařského zákona. Bohužel se vlivu pesticidů v zemědělské krajině nevyhneme, pokud se budou používat, v tom moc petice nepomůže.

Měli bychom začít u sebe, až to vyřešíme v našem oboru, můžeme něco podobného požadovat u našich partnerů zemědělců.

Zdeňku, podle mého, zákon nařizuje zemědělcům informovat. Není řečeno jakým způsobem a jak dlouho před aplikací. Zemědělci pošlou nějaké info, aby splnili literu zákona. Ale nějací včelaři je vůbec nezajímají, proč by také měli. Jako větší zlo vidím nezemědělské postřiky (železniční náspy, drobní zahrádkáři, parky, golfová hřiště atd.) Už z pohledu včel, ale i běžné chemické zátěže krajiny.
Honziku,probere to v sobotu v autě.
Vy pořád neberete v úvahu jednu věc,ano je špatně nastavena doba kdy mají zveřejňovat .......
ale otázka je ta ,že ti nesdělili čím ?? Parcelu ??
A to nejde napsat dopředu - sami to ještě nevědí - co jim poradce doporučí !!!!!! F.V.
Mě "moji" zemědělci posílají kdy, kde a čím, takže toto je z pohledu zákona v pořádku.
Mě by spíše zajímalo, jak mám s tou pokryteckou informací pracovat dál. To mám provést politické školení včelstev?
JK
Já dnes byl v místním JZD, přišla řeč i na tohle. U mě jen sečou na senáže, žádná orba, navíc jsou v (dotačním) režimu bio. Takže z nich mám skoro menší strach než ze zahrádkářů pár desítek metrů od stanovišť Smile

Jinak už mi odpověď od MZe taky došla. Souhlas s tím, že nás teda moc neobeslal - skoro mám strach, aby z hrdinů na místním foru, fb a jinde odeslalo stížnost aspoň 10%.
Já dneska hodlám s pánem probrat to, že nechci používat telefonický kontakt, který je na mě uveden, protože je to i firemní telefon a že bych ho chtěl smazat, neboť je neaktuální a pro mě nevhodný. Neboť na mou prosbu, aby jej smazali, kterou jsem před více než týdnem odesílal, s*rou. Email mi nevadí.
Reaguji na jím citovanou část, kde se uvádí, že je potřeba jméno...popřípadě telefonní číslo nebo elektronická adresa a já tedy chci použít nebo elektronická adresa

dále mě velmi pobavila následující část:
Nejsme ale přesvědčeni, že zveřejnění umístění včelstev v registru LPIS výrazně přispěje ke zhoršení situace. Pokud chce někdo vyhledat včelstva na konkrétním poli prostřednictvím databáze LPIS, musí znát registrační číslo včelstev, případně označení konkrétního půdního bloku. Jinak je vyhledávání obtížné.
Jako majitele zbraně mě to velmi pobavilo, ihned jsem si vzpomněl na podobnou věc. Tím, že zakážeme zásobníky nad 15 nábojů, znemožníme teroristům střílet podobnými zbraněmi. Stejný bullshit. Zloděje vůbec nezajímá, koho je parcela, reg číslo včelstev. On si žárovkou rozklikne namátkově včelstva v Horní Dolní, naplánuje si, jestli je vybere cestou ze severu na jih, nebo pojede z jihu na sever a šmitec...
A hopla, telefon mám smazaný, spokojenost.
(22.03.2018 14:14)Hrk napsal(a): [ -> ]dále mě velmi pobavila následující část:
Nejsme ale přesvědčeni, že zveřejnění umístění včelstev v registru LPIS výrazně přispěje ke zhoršení situace. Pokud chce někdo vyhledat včelstva na konkrétním poli prostřednictvím databáze LPIS, musí znát registrační číslo včelstev, případně označení konkrétního půdního bloku. Jinak je vyhledávání obtížné.

Taky nechápu, co mysleli tím obtížným vyhledáváním. Při zapnuté žárovce se přece na mapě přehledně zobrazují všechny stanoviště co jsou v databázi a nic dalšího zadávat netřeba. Prostě víc jednoduše a veřejně to už nejde, v tom se jim to teda fakt "povedlo".

Takhle bohužel můžou i ti "zkoumavější" z nás, zjistit kdo kde má kolik nahlášených stanovišť a naopak že některá ani nahlášená nejsou. Ještě že tam nejsou počty včelstev. Kéž by to ale i tak nakonec nevedlo třeba k bonzování i mezi námi navzájem - závist je hrozná věc.
To byl pravděpodobně ten hlavní motiv našeho hegemona a teď stahuje vocas a dělá, že on nic. Při nadstandardníchvstazích, které tam panují jim nemůže nikdo věřit, že je na MZe nevyslyšeli.
Udávání, neudávání. Při troše obeznámenosti se včelařema v okolí jdou zjistit díky těmto polohám a osobním údajům kolikrát zajímavé věci. Nahlášená, zamlčená včelstva, dotovaná včelstva pana XY na pozemku jeho tchána YZ, přičemž včelaří jen tchán zkušený včelař, který si takto zadotoval rozšíření včelnice,...

Co vím, tak už si pár lidí na LPIS vyjeli v excelu seznam všech včelařů v 3-5km okolí, včetně adres, čísel, prej prostě pro sichr.
JJ super nástroj, dneska jsme LPIS ukazoval klukum v práci. Jsme IT oddělení ve zdravotnictví a GDPR teď zpracováváme docela pilně. Když viděli co stát požehnal aby se nemusel příliš angažovat, bylo po hledání nedostatků GDPR a začlo hledání v okolí kdo kde má včely a kdo má jaké pozemky. A to včelařím sám. Všichni do jednoho poznamenali - dobrý nástroj na vykrádání včelstev.
To že si mohly udělat sjetinu všech včelařů do 10 km se prý bude hodit až budou shánět med Smile
Tak jsem otevřel email a mám tu spoustu mailů zjevně od včelařů, které jsou adresovány panu Krejčíkovi (MZe) co by reakce na jeho vysvětlující email Smile

Přátelé, radši si překontrolujte/me, zda Vaše/naše maily odešli panu Krejčíkovi. Mám pocit, že hromadná odpověď asi trochu udělala bordel v tom, kam všechny maily jdou.

Daným včelařům píšu odpověď, at ví, že to odešlo i ke mně Smile
Právě jsem to chtěl taky napsat.
Předběhl jsi mne.
Mám schránku plnou stížností od včelařů adresovaných Krejčíkovi.
Ale některé jsou zábavné Smile
Ty maily dostává pan krejčík ale i ostatní, kteří byly hromadně panem Krejčíkem obesláni společným mailem. Alespoň vím, že nejsem sám, kdo mu odpověděl a nerezignoval své názory hned po prvním mailu!
Na tehle emailech je videt,jak by probihala debata o LPIS,vcetne navrhu,kdyby nejaka debata byla,nez se tohle to upeklo.Jenomze nejake debaty o necem ve vcelarstvi se nenosi,max.se "zastupci" vcelaru.
Nechci se MZe zastávat, ale v praxi nejde o veškerých změnách zákonů, vyhlášek ... debatovat se včelaři plošně. Od toho jsou spolky, které zastupují svoje členy. Spolky jsou na jednání se státními orgány (SVS, MZe) zvány a projednávají se daná témata. Samy spolky mohou předkládat své návrhy.
Ale v tomto případě si nejsem vědom, že by nějaké jednání probíhalo a pokud ano, bylo to nejspíš jako součást balíku změn a celé to zůstalo nepovšimnuto.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
Referenční URL's