Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Portál farmáře pro včelaře
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
(06.03.2018 19:58)JKL napsal(a): [ -> ]Věřím, že se úplně veřejný přístup přehodnotí a omezí se jen na oblast okolí svých parcel,stanovišť a přes nějaký přihlašovací účet.
Zakladat sialeny zoznam prazdnych stanovist len aby som dostal pristup do mapy? Viem si predstavit aj krajsiu cinnost na vecer, ale ked to musi byt...
co na to GDPR ? je tam všechno - celé jméno, adresa, email, telefon Angry
Na druhou stranu,zase se muzete mrknout,kolik ze to maji vcelstev lodivodi ceskeho vcelarstvi...
(06.03.2018 19:58)JKL napsal(a): [ -> ]Chápal bych, kdyby na ty mapy měli přístup přes přihlášení na portál farmáře a s omezenym zobrazením na 5km okolo parcel na kterých farmář hospodaří nebo včelař včelaří.
Je pravda, že má-li farmář informovat o postřiku musí mít možnost zjistit kdo je v doletu když už má z rostlinolékařského zákona povinnost informovat.
Včelař pro změnu může zjišťovat kdo má na poli plodiny co se stříkají a otravují jeho včely.
Úplně veřejný přístup a na celé území ČR je dost kontraproduktivní.
Mimochodem pokud je již jméno, příjmení a v mnohém případě parcela bydliště přímo na mapě osobním údajem ve smyslu GDPR, tak se MZe vystavuje nebezpečí žalob pro ochranu osobních údajů.
Věřím, že se úplně veřejný přístup přehodnotí a omezí se jen na oblast okolí svých parcel,stanovišť a přes nějaký přihlašovací účet.

Vem si, že tu byla kdysi debata ohledně povinnému označení stanoviště a co by tam mělo nebo nemělo být. Byla tady proti tomu celkem velká mela, že se jedná o osobní údaje atd. A to si vlastně mohl přečíst jen ten kdo by na stanoviště dorazil. No a teď to máme tak, že ani nemusím zvednout prdel a vím všechno včetně adresy,telefonu atd.
A co nyní budou dělat odpůrci označení stanovišť??
(06.03.2018 22:23)JosPr napsal(a): [ -> ]Na druhou stranu,zase se muzete mrknout,kolik ze to maji vcelstev lodivodi ceskeho vcelarstvi...

ale počet včelstev tam vidět není ne?
To je pěkné svinstvo. Ale bylo tu v minulosti pár pánů co to velebilo. Data, která tajilo několik generací předsedů ZO jsou venku. Napadá mě jen přehlásit si adresu stanoviště na radnici města, tak jak to má řada starších pánů. Hold asi už s jedním totáčem zkušenosti nasbírali...Sad
je to takto špatně - proč tam nedají i ostatní zemědělce - stanoviště koní, koz, ovcí atd. - ať si každý najde, kde co vzít na rožeň ....
něco jiného je tam dát půdní bloky které se obdělávají a na kterých není moc co brát a něco jiného celorepublikově stanoviště včelstev konkrétních včelařů... a zvláště v době, kdy bude nyní velká poptávka po včelstvech po zimních ztrátách ....
Ja to vidim tak,ze ta stanoviste sepisem,poslem emailem jedinemu zemedelci,kteryho na katastru mame,pac tenhle system je na 2 veci.Pro jistotu to dame na obecni urad.No a az nam zitra zacnou zvonit telefony a nabizet pujcky ,strojky na strihani vlasu,ankety o zivotnim stylu,ci zacnem vyhravat ceny v pruzkumech,kterych jsme se nikdy nezucastnili,tak za to muzem dekovat autorum tohohle napadu.Nejak se te vcelarske legislative posledni dobou dari...Sad.
Zákon č. 101/2000 Sb.

Ochrana práv subjektů údajů

§ 21

(1) Každý subjekt údajů, který zjistí nebo se domnívá, že správce nebo zpracovatel provádí zpracování jeho osobních údajů, které je v rozporu s ochranou soukromého a osobního života subjektu údajů nebo v rozporu se zákonem, zejména jsou-li osobní údaje nepřesné s ohledem na účel jejich zpracování, může

a) požádat správce nebo zpracovatele o vysvětlení,

b) požadovat, aby správce nebo zpracovatel odstranil takto vzniklý stav. Zejména se může jednat o blokování, provedení opravy, doplnění nebo likvidaci osobních údajů.

(2) Je-li žádost subjektu údajů podle odstavce 1 shledána oprávněnou, správce nebo zpracovatel odstraní neprodleně závadný stav.

(3) Pokud vznikla v důsledku zpracování osobních údajů subjektu údajů jiná než majetková újma, postupuje se při uplatňování jejího nároku podle zvláštního zákona.22) (22) § 13 občanského zákoníku.)

(4) Došlo-li při zpracování osobních údajů k porušení povinností uložených zákonem u správce nebo u zpracovatele, odpovídají za ně společně a nerozdílně.

(5) Správce je povinen bez zbytečného odkladu informovat příjemce o žádosti subjektu údajů podle odstavce 1 a o blokování, opravě, doplnění nebo likvidaci osobních údajů. To neplatí, pokud je informování příjemce nemožné nebo by vyžadovalo neúměrné úsilí.





Občanský zákoník
§ 13

Každý, kdo se domáhá právní ochrany, může důvodně očekávat, že jeho právní případ bude rozhodnut obdobně jako jiný právní případ, který již byl rozhodnut a který se s jeho právním případem shoduje v podstatných znacích; byl-li právní případ rozhodnut jinak, má každý, kdo se domáhá právní ochrany, právo na přesvědčivé vysvětlení důvodu této odchylky.
Opravdu mě to šokovalo. Nechci být nidke zveřejněn, a ještě takhle pěkně... už takhle mi uly kradou, a když teda někdo bude chtít, tak si dojdě, šak ví přesně... Tohle je hnus prostě, a ať mi hikdo neříká že zloději se na tohle nekoukaj. stejně jak nám vykradli chalupu... čkověk přes člověka kterej chodí s jindrou do hospody. A nakonec to byl člověk o 5 vesnic dál, protože se dozvěděl v hospodě od jenoho, kterej to zas slyšel do druhého, a tak se na něj přišlo. Prostě lufťáci co jezděj jednou za 14 dní. Takže prostě tohle JE nebezpečné. sem nasranej.
Stejné to jednou bude se zdaněním a hlášením statistik o vyprodukovaném medu a vosku. Od té doby co stát zrušil garantované příspěvky na stavební spoření nebo garantovanou výkupní cenu solární elektřiny, tak nevěřím ničemu spojenému se státní správou.
Když se mě někdo ptal, kde že mám včely, tak jsem řekl, že jedny doma a druhé v lese. A kde v lese? Ať se nebojím, on že to neřekne. Do toho nikomu nic není, ani moji manželce ne.
A jak vidno, zbytečně jsem se obával, stát náš soukromý, povětšinou nezabezpečený majetek naservíroval celému světu.
Já jsem taky nasranej a klidně si dám body za vulgaritu.
(07.03.2018 1:22)gupa napsal(a): [ -> ]Každý subjekt údajů, který zjistí nebo se domnívá... může požadovat, aby správce nebo zpracovatel odstranil takto vzniklý stav. Zejména se může jednat o blokování osobních údajů.

Jak?
Cau takze panove volal jsem na Ministerstvo MZE a vypada to na peknej pruser toho kdo to ma na starosti.pani nechape jak je to mozne a hned rekla ze to byt nesmi takze chyba v systemu.takze piste hned stiznost a podani k reseni na info@mze.cz nebo tel.221812425 a zadejte napravu.jeste jsem podal podani na Urad pro ochrany osobnich udaju.(tam si taky stezujte rovnou na konkretni podezreni z poruseni zakona)jeste je cas to zlodejum smazat takze konejte a stezujte si a otravujte je nebudete jediny uz tam ma kupu emailu k teto veci!!!!je to na nas zda budem jen remcat nebo neco delat...jinak taky risknu ban ale ten kdo to dopustil je fakt Kokot na entou.....
Již jsme napsal, doufám že s tím něco udlěají!
S dovolením jsem sdílel, at se toho chytne co nejvíc lidí.

O co přesně žádáte?
Mně osobně vadí telefon a zřetelné vyznačení stanoviště. Email jsem ochoten tolerovat.
Uplně vše. Žádám ůplný výmaz, případně zpřístupnění jen oprávněným uživatelům LPIS. Nechci aby byl komukoliv viditelný. Pokud s tím nehnou mám sepsané další kroky-kamarád je naštěstí právník, sice momentálně dělá na veterině, ale už se jim to také doneslo Smile
Odesláno.
Vyjádřil jsem rozhořčení a šok nad tím, že mé stanoviště je veřejně označeno, když je problém s krádežema. Rýpnul jsem si do nich, proč jiná stanoviště zvýrazněna nejsou. Upozornil jsem, že si nejsem vědom mého souhlasu s tím, aby tam byla adresa, jméno, telefon, email, to vše zcela veřejně.
A at mi obratem odpoví, co s tím budou dělat, abych si mohl rozmyslet další kroky za sebe i za právnickou osobu, jejíž jsem členem.Tongue
Tak už jsem taky poslal podnět k prošetření na UOOU..v kopii jsem to zaslal i na MZE.
V podobném duchu jsem také napsal stížnost.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
Referenční URL's