Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Punč
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Jak už jsem zmínil v jiném tématu, ve Včelařství vyšel recept na výborný punč.

3/4 l vody
300 g medu
šťáva z 1 citronu a 1 pomeranče
1/2 l bílého vína (použil jsem ryzlink)
1/8 (klidně 1/4) l rozumně uložené měny (RUM)
zahřát, nevařit, vypít s přáteli

Možná máte vlastní recepty, takže pokud se budete chtít podělit s ostatními, nastalo k tomu to správné počasí.
Je čas na vaření punče a tak si dovoluji nabídnout několik receptů.
Já mám natrénovaný recept č.5. Med je třeba s vodou a kořením chvíli vařit, sebrat pěnu, a po přimíchání ostatních surovin nechat v chladu ve vysoké sklenici /láhvi/, 2 až 3 dny odstát a pak hadičkou stáhnout s kalu.
Je skvělý.
Přeji dobrou cuť.
Milan.
(16.12.2010 9:51)PavelN napsal(a): [ -> ]Jak už jsem zmínil v jiném tématu, ve Včelařství vyšel recept na výborný punč.

3/4 l vody
300 g medu
šťáva z 1 citronu a 1 pomeranče
1/2 l bílého vína (použil jsem ryzlink)
1/8 (klidně 1/4) l rozumně uložené měny (RUM)
zahřát, nevařit, vypít s přáteli

Velmi příhodné a v pravý čas. Nechám merlot na jinou příležitost a u zítřejší ohně se propijeme k slunovratu tímto punčem. Tož skvělý včelařský rok všem.
Referenční URL's