Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Diskuze - pouze k apiterapii
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Budu rád, kdybychom sem na začátek přispívali nápady, jak toto téma zformovat, aby bylo ku prospěchu všem, kteří se o apiterapii zajímají a rádi by se v tomto "oboru" maximálně orientovali.
Asi před rokem mě bolela šíleně achilovka a když jsem byl u včel, tak jsem přímo do ní dostal žihadlo a věřte nebo ne, ale asi za dva dny bylo po bolesti. No a teď mě bolí asi týden kyčel, tak jsem si vzpomněl jak mi tenkrát pomohlo to žihadlo na tu achilovku, tak jsem si dnes aplikoval první žihadlo na tu kyčel, zítra bude následovat další. Dám pak vědět jestli to zabralo. Big Grin
Tak nechci dělat předčasné závěry, ale po dvou dávkách začala bolest už včera odpoledne ustupovat a dneska to zatím nebolí... To jsem si ještě včera ráno říkal, že to nezabralo a že dnes půjdu k doktorovi.
pres co si prosim aplikujes to zihadlo? nekde sem cetl ze vceli jed se odebira pres nejakou mrizku/sitku aby ta vcela neuhynula. nebo ten uhyn neresis? dik za vysvetleni/popis.
Normálně naostro přímo na kůži, včelka bohužel uhyne... Ještě je dobré tam chvilku to žihadlo nechat "pulsovat" aby se do těla dostalo co nejvíce jedu.Wink

Co se týká odběru včelího jedu, tak se položí na česna plech do kterého se pustí el. proud a vcelky jak se snaží do toho bodnou, tak na tom plechu zůstává jed, který se po zaschnutí odstraní... Včelám se nic nestane.
diky za vysvetleni s tim odberem. vedel bys jaky proud / z ceho (lampicky, trafa na zatavovani mezisten a jine) se do toho plechu pousti? aby je to nespalilo na uhel.
Víc ti neřeknu, nevím, ale půjde jen o "pár" voltů, jenom aby je to vydraždilo.
Je tu na fóru celé téma "Získávání včelího jedu", nezaplevelujte to tu prosím a zbytečně nedublujte, prosím hledejte. Toto téma je myšleno tak, jak to pojal Slavík - včelí produkty a jejich použití na konkrétní problémy. Získávání produktů je na fóru jinde a bohatě popsáno. Děkuji za pochopení. Smile
Referenční URL's