Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Dotace EU
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
buďme rádi za nerez. Až skončí dotace a projeví se hrubé síto rychlozbohatlíci vs. včelaři srdcaři, budou na aukru a jiných stránkách samé fajnové věcičky za fajnové ceny Idea . Tak snad jich bude dost od Kováře a z Havlíčkové Big Grin
Dobrý den, nevíte prosím někdo, kde se dá zjistit, jestli se dá žádat v rámci tech.podpory o dotace na úly, když letos v MSK nejsou pro začínající včelaře? Huh
co si takhle alespoň přečíst příslušné nařízení vlády nebo alespoň tuto diskuzi Sad
nařízení vlády jsem četla, ale je to starší dokument a já se opravdu neorientuji ve,,změnách pozdějších předpisů", ,,odstavec ten a ten se nahrazuje tím a tím". Diskuzi jsem četla celou a také jsem se pokoušela najít opravdu znění pro tento rok, protože se pořád něco mění. Když jsem se rozhodla začít, ani jsem nevěděla, že nějaké dotace jsou, ale proč toho nevyužít? Budu se obracet na místní organizaci (kam jsem chtěla po domluvě vstoupit až budu mít včelstva), ale chtěla jsem mít něco v ruce a být jim nápomocná, když zrušili ty krajské dotace, které jsem si mohla se zaučujícím včelařem vyřídit sama.
Mohl by mi z vlastní zkušenosti někdo poradit?
Hodlám si pořídit medomet a uplatnit nárok na dotaci. Když mi přijde faktura s medometem a bude v tom i poštovné může se to uplatnit i s poštovným popřípadě dobírkou, nebo jak se to v tomto případě dělá?
Děkuji za odpovědi.
TV
Dotácia je len na medomet,nie na poštovné a dobierku.Na pošte si vypýtaš potvrdenie na sumu,ktorú si zaplatil za dobierku.A niekde budeš mať pribalenú vystavenú faktúru na medomet,tak tú si prefotíš a odovzdáš kam patrí.
a nezabudni na tri cenové ponuky, ak je medomet za viac ako 1000€ (aspoň u nás na Slovensku je to tak)Wink
Příspěvky, které se začaly zabývat výplatou dotace 1.D a kontrolami s dotací spjatých jsem přesunul do tématu Dotace 1.D. Podpora včelařství.
Příspěvky, zabývající se právy a povinnostmi administrátora dotací jsem přesunul do tématu Problematika dotací .
Chci uplatnit letos dotaci na medomet. Mohl by mi někdo poradit čeho se vyvarovat při vypisování formuláře? Neudělali jste nějakou nějakou chybu a tím vám dotace nebyli přiznány?
Děkuji za odpovědi.
Jsem začínající včelař (rok 2013). Hodlám se nahlásit i na Hradištsko. Může mi prosím někdo poradit, kterou kapitolu dotace bych mohl využít?
Předem děkuji.
Zde nastuduj, máš tam i jednu kapitolu přímo pro začínající.
http://www.vcelarstvi.cz/evropske-dotace.html
Prosím o vysvětlení k postupu žádosti o dotaci:
do 20.6. doručím vyplněný požadavek na .... Technická pomoc
do 20.8. doručím originály daňových dokladů.

Jak SZIF pozná, komu daňové doklady patří, když na formuláři Soupiska účetních dokladů je jen jméno a příjmení? To přece zdaleka není jednoznačná identifikace!?
Boris: Fyzická kontrola na místě je zaměřena na srovnání fakturace (úplných daňových dokladů) a dodacích listů proti fyzickému stavu. Rozhodující je tedy souvislost mezi výr.číslem na štítku zařízení a na dodacím listu. Dále je kontrolováno finanční plnění (platba). Kontrolovány jsou účetní doklady, soupiska je jen pomocný podklad.
(18.06.2013 18:12)Marek Langmajer napsal(a): [ -> ]...souvislost mezi výr. číslem na štítku zařízení a na dodacím listu...

Nějak jsem si nevšiml, že by varroadna, nástavky, stříšky, stáčecí nádoby, nerez vidličky, odvíčkovací stolice atd. měli nějaká výrobní čísla. Já měl na faktuře napsáno akorát 4x úl Langstroth, nic víc a dotaci jsem dostal. Docela by mě zajímalo co by si pod tímto exaktním rozpisem případná kontrola představila? Varroano - jeden nástavek - stříška? Nebo jen pár nástavků? Je akceptovatelné jako dno či víko jen kus překližky? Na to jsem se ptal paní na helplajně uvedené v pravém horním rohu dotačního formuláře a ona sama nevěděla a potvrdila mi, že 2ks překližky (dno a víko) a jeden nástavek je vlastně již úl a lze na to čerpat dotaci (prý pro dotaci není podmínkou varroadno Sad). Tedy jak praví klasik "šedá je teorie, zelený strom života".
Ještě se zeptam, za jak dlouho od podání žádosti jsi obdržel peníze? Informovali Tě dopisem, že jsi dotaci získal? Rolleyes
Honza
Honzo stačí se kouknout na loňské a předloňské příspěvky na přelomu října a listopadu, jak si zde uživatelé vyměňují zkušenosti, kdo už dostal příspěvek a kdo ještě ne. Samozřejmě že předem budeš informován dopisem kolik že dostaneš a o kolik bylo kráceno.
Mlha: Ano, jste velice všímavý Smile materiál ve Vašem popisu opravdu evidenční čísla nemá, zde je kontrolován počet kusů předvedených při fyzické kontrole na místě. Skupina inspektorů má pravomoc trvale označit daný materiál (plomby, cejchy).
Za úl je akceptovatelná sestava dno, dva nástavky, víko. V případě kontroly dotace z předchozích let, je zjišťováno zda je materiál používaný. Ano, dno může být takové jaké jste popsal.
K odbornosti zaměstnanců Helpdesku se nemohu vyjadřovat.
Ujišťuji Vás, že fyzické kontroly na místě jsou prováděny v odborné rovině, zcela v legislativních postupech.

PS: Ještě mi teď došlo, že se asi domníváte, že dochází k plošné kontole všech žádostí přijatých ČSV, ale tak tomu není. ČSV hromadně žádá u SZIF. SZIF zašle finance ČSV, který je distribuje mezi své žadatele (včelaře). V případě dodání faktur Vám je dotace vyplacena prostřednictvím ČSV. Kontroly SZIF probíhají na základě výběru a kontrolovanou osobou je vždy ČSV, který je jediným žadatelem v ČR, i když je kontrola prováděna u Vás, veškerou zodpovědnost za Vás nese ČSV.
Slyšel jsem pěknou definici EU dotací:
EU dotace jsou když chudí lidé z bohatých států posílají peníze bohatým lidem z chudých států Smile
Referenční URL's