Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Cena medu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(06.07.2015 7:28)Louky napsal(a): [ -> ]rád se chytáš slovíček vid?
Na to já jsem taky háklivej když někdo motá zisk s příjmem. A ještě lepší je když mám auto zadarmo když jsem si ho odečet z daní.
Ještě lepší je, když jej máš sponzorovat - že tě to nebude nic stát, že si to odečteš. Smile

Pro Loukyho. To je tak, snídám a než se rozčilovat nad novinami, tak se rozčílím na VF, nebo si jdu ulevit z medárny, tak je tady PC. To víš, na samotě nemám hospodu a kým pokecat. Smile
A zbytek v práci, tam protě chodit musím, včely mě neuživí.

A k tomu úhynu - nad 100 včelstev je v ČR asi jen pár procent včelstev, tak nechápu proč tady byly 35% úhyny.
Na rozdíl od jiných malovčelařů jsem z toho vyšel poměrně dobře. Jen s tím rozdílem, že ode mě jste znali detaily. Ale jak jsem psal, už budu vzorný včelař.

Ale když jsi tak vzorný včelař - proč nám nehodíš info jak jsi na tom s napadením VD v příslušném vlákně. Nebo jak se pozná ten pečlivý včelař. Jen podle výnosu?

Tak a jdu točit, docela se mi to začíná líbit, jeden den v medárně = měsíční plat. Kdyby nám to vydrželo, alepoňn po celou dovolenou. Dovolenou mám u včel, to je třeba jeden z mnoha důvodů proč jich můžu mít víc. Kromě určité praxe.
Ovšem nechápu jak může řádný včelař jet v létě na dovolenou - v období kdy se má nejvíc věnovat včelám - kritická fáze.
Možná to je příčinou úhynů - laciné zájezdy. Smile
(06.07.2015 7:28)Louky napsal(a): [ -> ]rád se chytáš slovíček vid? vše je obecně, já jsem hobby včelař a rozhodně nemusim počítat každou korunu co mi to vydělá nebo nevydělá.....ale tady všichni reagujou, jak kdyby byli největší profi včelaři Smile všem to samozřejmě přeju, ale je mi jasný, že u většiny je to jen zbožný přání

hlavně nikdy netvrdím, že jedině takhle je to správně což z tvého komentu na FB vyznělo a tedy ten největší profi včelař jsi tam vyzněl ty Big Grin
jo možná tak tobě Smile já rozhodně profi bejt nikdy nechci, nechci si koníček znechutit.....mám rád jistotu a ve včelařství je jistý jen to, že KaJi bude mít nejvíc komentářů na VF, jinak se nedá spolehnout takřka na nic......jo a že Merkuri bude mít největší výnos, to je taky daný už v lednu Smile
Všichni by jsme měli vzít na vědomí, že doba centrálně určených cen je minulost.
Ostatní záleží místních okolnostech a v nemalé míře na rozhodnutí každého z nás.
Každý máme jiné vstupy, náklady, požadavky, představy. Takže každý sám si určí cenu, ostatní jej mohou pouze inspirovat. Je jednoduché kritizovat, složité pochopit, a platí to pro všechny strany stejně.
Už je tady o tom 108 stran. Big Grin
Cena pod 8 eur za kg medovice je sabotovanie a dehonestacia prace vcelara. Ludia kupuju blbosti, fajcia, chlascu chodia na drahe dovolenky tak mozu dat aj par eur za med. Blush
Keby si bol v kraji kde je chudba a vačkové prievany tak by bola pre ludí aj idealna cena 4 eura ako aj pre teba, čo by si od štastia podrástol že si aj dačo predal.
Tak som sa včera dozvedel, že cenou 5 eur za kilo (cena za jarný med) kazím ceny kolegom. Zvýšil som teda na štandardných 6 eur (letný i tak predávam vždy za 6 eur) a vravím si, že už pod túto cenu nepôjdem, v meste sa predáva med aj za 8 eur (za takú cenu predávam tmavý z posledného točenia). A potom sa večer dozviem, že v blízkej dedine sa predáva med za 2,5 až 3,5 eura na kilo... A potom kto tu kazí ceny.
Taková cena přímo vybízí k nákupu. Za kilo svého doplním dvě až tři na sklad.
V podstatě zvýším výnos svých včel na trojnásobek. To nezajistí asi termosolární úl.CoolCoolCoolCool

V mém oboru jsme dřív šli "laciné" vykoupit. Když to začínalo - Makro. Nakonec se od toho upustilo, v podstatě jen kalili vodu létáky, zboží většinou neměli. Tak jsme se jen se zákazníky sázeli, že když nám ukáží nákupní doklad z toho létáku co nám ukazovali, že jim dodáme to samé za polovinu.
Většina zákazníků ty odkazy na jinde výhodnější cenu používala stejně jen k vyjednávání lepší ceny, nechtělo se jim někam jezdit a shánět.
Tohto roku mám cenu rovnakú ako vlani - 7,-€. Kolega predáva za 6 €.
A to u nás měli kdysi vlastenci plno keců že nás Slováci nedoženou. Nyní jsou o 50% před námi.Cool
Gratuluji.Smile
Pokud by platila ta místní teorie že se musí zohlednit kupní síla obyvatelstva, tak se tam máte podstatně lépe jak v ČR, kde je bída a hlad a tudíž med za 4-5€.Cool
A v čom sa máme lepšie? Aj u nás sú magori čo med predávajú po 2eura a dalši čo snívajú o cene medu z cenou másla. Obyčajne čo predávajú v dedine med za 2 eura sú starí páprdovia čo ich úle sú ešte B 9 podonácky postlkané z dosák a ich dielo vo včelstvách je jak asfalt. U poniektorých medomet posiaty koróziou jak z vonka tak aj z vnútra. Aj ja mám suseda starého somára učitela ktorí vytáča med do chrontavého hrotku do ktorého sa dojilo mlieko a zakríva to chrontavou handrou, samozrejme on predáva najlepší med a lacnejší než ten velkovčelár čo sa tak vyjadruje o mne.
(09.07.2015 6:17)Jaroslav Stoklasa napsal(a): [ -> ]Tak som sa včera dozvedel, že cenou 5 eur za kilo (cena za jarný med) kazím ceny kolegom. Zvýšil som teda na štandardných 6 eur (letný i tak predávam vždy za 6 eur) a vravím si, že už pod túto cenu nepôjdem, v meste sa predáva med aj za 8 eur (za takú cenu predávam tmavý z posledného točenia). A potom sa večer dozviem, že v blízkej dedine sa predáva med za 2,5 až 3,5 eura na kilo... A potom kto tu kazí ceny.

Jaro,

Toto bol kedysi dôvod, prečo som sa hlbšie zamyslel nad tým, začo predávať svoj med. Druhé hľadisko bola výkupná cena. Nakoniec som došiel k záveru, že nemá zmysel do popredia klásť nejakú cenu medu "vycucanú" z prsta. Jednoducho zoberiem do úvahy len náklady (materiálne, investície, ...) na vyprodukované kilo medu a vynásobím tromi. Takto 1/3 sú náklady 1/3 cena mojej práce a 1/3 je zisk. Nemám problém napredovať, do ceny mi nikto nekafre, nie som najlacnejší ale ani najdrahší v okolí. Ak je možnosť predať do výkupu za rovnakú cenu ako predávam "veľkým" odberateľom, uprednostním odberateľov. Výkup mi musí dať viac, inak nad tým ani neuvažujem.
jo u nás přišla tchýně z práce s tím, že tam jedna ženská nabízí za 80,-........a já prej se 100,- kurvím cenu jak by řekl KaJi......hold jinej kraj jinej mrav
Za 80,- bych ho pár metráků vzal ...
Jak se vrací jméno českému medu - Včelpo v Kauflandu - med květový lesní - 900 g za 99,90 Kč. Kde to kupují? A komu tím slouží? B.
http://www.kaufland.cz/webdatenupload/Pd...index.html, str. 28
(09.07.2015 9:21)Louky napsal(a): [ -> ]jo u nás přišla tchýně z práce s tím, že tam jedna ženská nabízí za 80,-........a já prej se 100,- kurvím cenu jak by řekl KaJi......hold jinej kraj jinej mrav
Jestli je to ve sklenicích tak beru. Dám provizi za zprostředkování.

Kolik toho je k mání?
mě se neptej.....můj styl neni vykupovat med od lidi co ho prodávaj pod cenou, jsem včelař a ne překupník Smile
Za 80,- ve sklenici jsem kupoval v r. 2013 a prodával za 140,- vedle svého za 130,-
A to jsem nebyl překupník.
tak když si kupoval od jinýho a prodával, tak to si nebyl překupník no.....to je jasný
Referenční URL's