Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Cena medu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(24.03.2016 11:33)juryn napsal(a): [ -> ]Vždyť ano, přesně to jde z té tabulky vyčíst - za 16 let se konzumace medu zvedla o 100% - určitě jsou tam i lidé, které jsi naučil med konzumovat denně...
A to i navzdory tomu, že cena vzrostla o 21%.

Cena vzrástla o 21% za 16 rokov???? Si robíte srandu. Len u mňa išla cena z 1,5€ na 5€ a to včelárim od roku 2002
(24.03.2016 15:10)Kohout napsal(a): [ -> ]Já zas nechápu jak můžeš někoho srát. Tvůj cíl je med prodat. Tak ho dáš za 80,- aby byl co nejdřív z baráku. Prostě nemáš čas si s odbytem lámat hlavu. Tom naopak potřebuje z medu peníze tak ho prodává za 160,-. Našel si odbyt v Praze kde je dostane. Podle mě si vy dva nemůžete nikdy konkurovat (ani kdybyste byli z jedné vesnice). Každý si jde jinou cestou.

Nechci ho mít hned z baráku, to bych ho moh rovnou odvízt do výkupu za o něco málo menší cenu. Můj cíl je mít med po celej rok a stabilizovat si lidi, co ke mě budou pravidelně chodit. Moc včelařů tu dráž neprodává, takže si nemyslim, že bych byl nějak extra levnej.
Prodávat za 80 kč , stáčet do sklenic , zvyšovat si náklady i pracnost mi nedává smysl. Výkupní ceny byly dokonce vyšší. Tak proč?
Josef
Josef špatně čteš, nikdo tu nepsal, že prodává za 80,-
Já si myslím, že když to tak v Evropě s tím naším vysněným kapitalismem půjde dál, tak si ten náš med budeme muset všechen sníst sami.
Rolleyes
co by si radši? komunismus?
To budeme muset, po aféře s antibiotiky a inverty je venku prodejný leda za cenu jako čínský med. Asi tak tam vypadá z pohledu kupce. Oni o normě Český med neslyšeli. Smile

Louky - měl jsem za to že ve výkupu dávali za medovici 100, tedy tady u nás.
Proto považuji cenu 150 za minimálníabych si nepřipadal blbě - 10 víčka, 40 za to že se s tím člověk matlá a čeká na peníze celý rok. Ves rovnání s tím jak rychle člověk to kilo vyyočí mi to přijde jako minimum.
U vás dávali ve výkupu kolik, že prodáváte za 110 pokud jsem to zaznamenal správně?
Nebo co je důvodem že včelaři prodávají skoro za tu cenu co dosatnou ve výkupu. To mi nevysvětlili ani tady okolo



(24.03.2016 17:21)vernut napsal(a): [ -> ]Já si myslím, že když to tak v Evropě s tím naším vysněným kapitalismem půjde dál, tak si ten náš med budeme muset všechen sníst sami.
Rolleyes

Já si ho nevysnil, to vy jste ten socialismu prožrali a přivedli k bankrotu.
u nás taky dávali za medovicovej 100,- a za květovej 90,-........proto mi příde cena 110,- květovej a 130,- medovicovej jako akorát......nevim jak ty se patláš s tim když to nalejváš, ale mě to jde celkem rychle......a nejsem z těch co čekají na peníze jako na slitování, abych musel vytočenej med hned zpeněžit
(24.03.2016 17:11)Louky napsal(a): [ -> ]Josef špatně čteš, nikdo tu nepsal, že prodává za 80,-

To jsem psal já žes prodával za 80,-
Pak ti začla prodávat přítelkyně za 110,- a pomohla ti zvýšit prodej dva a půl krát.
V maloobchodě i s balením a sklenicí a riziky které přináší obchod - pokud na tom nemáš 30% z prodejky je lepší do toho nechodit. S vyjímkou vysokoobrátkového zboží.

Jseš třeba pojištěn za odpovědnost - když si u vás někod kdo jde koupit med zlomí nohu? Nebo když to bude tipař co si jde otipovat barák. Jak oceníš riziko že ti cizí lidi lezou do baráku a chodí po pozemku?
Karle Karle Smile byl jsi s tim už někde? tohle se dá léčit.......



(24.03.2016 18:09)Kohout napsal(a): [ -> ]
(24.03.2016 17:11)Louky napsal(a): [ -> ]Josef špatně čteš, nikdo tu nepsal, že prodává za 80,-

To jsem psal já žes prodával za 80,-
Pak ti začla prodávat přítelkyně za 110,- a pomohla ti zvýšit prodej dva a půl krát.

Za 80,- jsem prodával, když byla ve výkupu cena 63,- od lonskýho roku jedu 110-130,- jelikož se zvedla cena výkupu. Přítelkyně s tim nemá co dočinění.
(24.03.2016 18:27)Louky napsal(a): [ -> ]Karle Karle Smile byl jsi s tim už někde? tohle se dá léčit.......

Co? Životní zkušenosti?
Leda Alzhaimrem.
(24.03.2016 17:58)KaJi napsal(a): [ -> ]To budeme muset, po aféře s antibiotiky a inverty je venku prodejný leda za cenu jako čínský med. Asi tak tam vypadá z pohledu kupce. Oni o normě Český med neslyšeli. Smile

Louky - měl jsem za to že ve výkupu dávali za medovici 100, tedy tady u nás.
Proto považuji cenu 150 za minimálníabych si nepřipadal blbě - 10 víčka, 40 za to že se s tím člověk matlá a čeká na peníze celý rok. Ves rovnání s tím jak rychle člověk to kilo vyyočí mi to přijde jako minimum.
U vás dávali ve výkupu kolik, že prodáváte za 110 pokud jsem to zaznamenal správně?
Nebo co je důvodem že včelaři prodávají skoro za tu cenu co dosatnou ve výkupu. To mi nevysvětlili ani tady okolo



(24.03.2016 17:21)vernut napsal(a): [ -> ]Já si myslím, že když to tak v Evropě s tím naším vysněným kapitalismem půjde dál, tak si ten náš med budeme muset všechen sníst sami.
Rolleyes

Já si ho nevysnil, to vy jste ten socialismu prožrali a přivedli k bankrotu.

Socialismus zbankrotoval??? a kdy to bylo Big Grin
Socialistický majetek jste rozkradli vy při velké a malé privatizaci, a nyní jste ten váš vysněný kapitalismus přivedli na buben, protože neumíte hospodařit, budovat, jako to dělal národ za socialismu, ale umíte jen krást a krást... což je dnes vidět ve společnosti, jak to vše dopadlo a také na ceně medu. Jeho cena nemůže růst, když lidem klesají reálné mzdy (a o průměru se nebavím), zdražuje se vodné-stočné, porostou ceny energií a základních potravin. Lidé budou šetřit kde se dá, dokonce jim to doporučují, že si mají šetřit na důchody, jinak mít žádný nebudou. Ale koho jste si, milí Kaji, po 89 zvolili, toho tam i máte (máte tam své soudruhy kapitalisty)... a důsledky jejich práce pociťujete v přímém přenosu. Proto si ten med běžte zkusit prodat třeba pře parlament za těch 160, ti tam mají peněz dost (dělají tam ty průměrné mzdy), ale mnozí z nich jsou hrozní skrblíci, tak nevim nevim jestli se Vám to povede... Confused
Ať si každý med prodává za cenu jakou si určí. Každý si své práce a práce své rodiny váží jinak. Ale dle zkušenosti si právě ti levní často později stěžují na drahé opraváře aut, drahé zedníky či jiné řemeslníky, kteří často i tu práci odfláknou. Ale cenu si neodfláknou, tu znají často moc dobře.
Proto pokud tu svoji práci děláme poctivě, tak ze sebe mi včelaři nedělejme pitomce.
Pokud nikomu chci pomoci, udělat radost tak dám dar. A jak psal Káji, tak dar = 0 Kč.
Často se stane že se zákazník přizná: zkoušel jsem med od toho a toho, ale často se vrátí zpět. Já vím proč!
PN.
U nás je bežná cena medu 6 Eur a do parlamentu nemusíme chodiť predávať.Med sa predáva sám,len treba preto niečo robiť,ľudia cenu akceptujú a medu nie je nikdy dosť,aspoň teda u mňa.Nemyslím si,že by sa u Vás žilo horšie a preto treba šetriť zrovna na mede,ono každý jeden z nás vie ušetriť na iných blbostiach ktoré si dopraje,ak teda chce.
U vás je všechno dažší ..vždycky když pořijednu na Slovensko, tak se tomu divím Surprised a přitom průměrné výdělky tam jsou nižší..
(24.03.2016 18:50)vernut napsal(a): [ -> ]Socialismus zbankrotoval??? a kdy to bylo Big Grin

Вернут ждет, что они вернутся...
(24.03.2016 14:03)Louky napsal(a): [ -> ]
(24.03.2016 11:17)Kohout napsal(a): [ -> ]
(24.03.2016 8:29)Louky napsal(a): [ -> ]to si nemyslim.......prostě ten med nejí tolik........těžko koupí někde ještě levnějc.......

Teď jsem našel tabulku na webu MZe a je to jak jsem psal prve. Spotřeba medu se vzrůstající cenou neklesá. Kupují a jedí ho. Když ne levnějc u tebe tak dráž jinde.

[Obrázky: spotreba.jpg]

Ale tohle je celostatání průměr.......podle něj nemůžeš říct, že ten co si loni přišel pro dvacet kg a letos jen pro 15, že si koupil těch 5 jinde......spotřeba medu neklesá, protože ekonomika roste, kupní síla roste a lidi dají více na zdravý a přírodní věci.....ale ti co maji hluboko do kapsy, tak se prostě omezí při vzrůstající ceně....med není něco, bez čeho by se nedalo žít......

(24.03.2016 12:30)tom.50 napsal(a): [ -> ]Jenže si vám pánové dovolím připomenout základní věc. Ona je určitá, těžko definovatelná hranice, kdy si už obyčejný člověk (zbohatlíků je stále jen menšina a bude jich ubývat) med prostě nekoupí.
Dám příklad. Vím, že si ničím nohy polokeckama od Vietnamců. Jenže jsem si koupil boty, pravda, ne za 5 táců, ale za čtyřnásobek té číny a nejen že boty nevydržely, ale bolely mě v nich nohy, divně mi to kroutilo nohu. Už si od té značky nikdy nic nekoupím. A protože se ve značkách nevyznám a tedy nevím, jestli polokecky za 3 tácy nebo za dva jsou skutečně dobré, prostě jsem to vzdal a už to dochodím v té číně
(nebo Lidlu) za 4-5 stováků.

A stejné je to s medem. Lidi nevědí jestli skutečně odpovídá kvalita té ceně a naše děti mi řeknou, že by si med za 160 Kč nekupovaly a že ho jedí spousty jenom proto, že doma vidí jak se s ním zachází a že tedy cena odpovídá. A popravdě skoro všechno nám prodají dcery v Praze. Cizích, kdo si přijde pro med za 150-160, není zase až tak moc, u nás ve vsi jeden starý pán, všichni ostatní dělají, že med nekupují (shánějí ho za stovku).

Tak už to chápu proč tě tu tak seru.......nebejt dcer, tak neprodáš ani kilo medu.....jen proto, že na Vysočině, je ta průměrná cena medu od včelaře podstatně nižší než v jinejch krajích......ty jsi zblblej z tohodle fora a především Kajiho, že cena se musí pohybovat nad 160,-, ale nekoukáš na skutečnej stav trhu v našem kraji....medu tu je nadbytek, včelařů požehnaně a většina jich neni vyprodanejch už v prosinci jako všude jinde.....sám by si chtěl za med co nejvíc, ale pro cukr jistě jezdíš, když je v akci za 10 kč.....

Vůbec nechápu co to blábolíte, z čeho soudíte, že vy mě serete? Vy jste mi, pane, naprosto lhostejný.

Přesně jak píše níž Kohout. Neprodají mi dcery v Praze? Pak to budu řešit třeba tak, jak říká KaJi. Já si poradím vždy, vždy tomu tak bylo a bude, v tom si věřím. A než pod cenu a patlat to do flašek a někoho prosit? Ale kdepak, půjde to za 90 a nebo taky za 110 do výkupu a nebo jaká bude aktuální cena.
Včelařina mě neživí a když neprodám a budu lakomý dávat za reklamu, uložím a on se za rok či za tři prodá. Vždy tomu tak bylo! Ale podlézat cenu nebudu.

Furt je tady to, že náš med sežerou nacisti a my tady máme čínský či ukrajinský. To samé s voskem a dalším a dalším (maso třeba, všichni kdo tady u nás pasou prodávají do ciziny a na náš trh jde jen vyhnané Babišovýma GMO sračkama)
(24.03.2016 20:40)tom.50 napsal(a): [ -> ]Furt je tady to, že náš med sežerou nacisti a my tady máme čínský či ukrajinský.

Vždycky když si myslím,že úroveň zdejší diskuse dosáhla svého dna,objeví se nějaký kabrňák,co mě vyvede z omylu.
(24.03.2016 7:51)Louky napsal(a): [ -> ]No tohle vidím trochu jinak. Lidi co koukají na cenu, tak už letos nevzali tolik medu, jelikož jsem šel z 80,- na 110,-. Jinak kdybych měl pár kg, tak určitě okolní včelaře nezajímám, ale když už máš víc jak tunu a vydrží ti to na celej rok, tak si myslim, že už to tu cenu táhne dolu. Navíc jsem v místě, kde všichni včelaři mají vysoké výnosy a hodně medu, čili těch co by mělo vyprodáno zase tolika neni.

Kdo to napsal ? Josef
Referenční URL's