Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Cena medu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Pro ty, kteří pracují ve Švýcarsku to nebude novinka, ale cena medu v Landi je pořád cca 700 kč za kilogram. Když sem se ptal jednoho farmáře, tak prodává kg za 20 franku (500 kč) ze dvora.

[Obrázky: DSC_0031.jpg]
To je tam normálne lebo majú na to aj zárobky, keby aj u nás také boli zárobky tak by boli ceny aj 20euro. Ludia by sa vykašlali na obchodné retazce a od včelárov by všetko vykúpili. By to bolo tak normálne jak si kúpiť flašu vína a za 2 dni znova. Cool
A tady mnozí nechtějí zdražovat, že by jim to výkupce za 150 nevykoupil. Bodejť by vykoupil, když mu jej prodají za 90. Kdyby všichni trvali na ceně např. 150, tak by mu nic jiného nezbývalo a pak i ten med ze dvora by mohli prodávat za 200 a více. Lidé by zjistili, že za kvalitní med to vlastntě není až tak mnoho.
Naši včelaři naučili své zákazníky nakupovat med za hubičku, kdy je mnohdy levnější než krabička cigaret. A já si myslím drahý Merkuri a tobě podobní, že když má někdo na to, aby denně vykouřil krabičku cigaret, tak by měl mít i na to, aby sobě nebo svým dětem, koupil jednou za měsíc nebo i vícekrát za měsíc za 200 Kč kilovku medu. Proto nesouhlasím, že na to nemají peníze, jen možná mají jiné priority, např. vykouřit denně tu krabičku cigaret a případně ještě u toho vypít několik piv... než koupit 2 Kg medu za 200 Kč. A někteří dětem raději koupí drahé čipsi a kokakolu každý druhý den a jiné předražené jedy.
Je až podezřelé, jak se někteří z vás příčí zdražení na 200 Kč a vymýšlí si všemožné pohádky o tom proč to nejde... např. jako nyní, že na to lidé u nás nemají zárobky.
Zatím mají, jen jste je naučili kupovat med za hubičku.
Zatím na to většina lidí, aby mohli jednou nebo dvakrát měsíčně koupit prospěšný med svým dětem nebo sobě, za 200 nebo 250Kč, rozhodně má. Proto je třeba toho využít, dokut to jde. Protože může přijít doba, kdy bude platit to, co nyní napsal Merkuri a podepsal KaJi... že lidé nebudou mít na med peníze.
Každá věc má vždycky svého kupce.... i drahej med. Wink Letos jsem avizoval prodej medu z jívy za 240,- za kg v půlkilovkách....a podle zájmu už je vyprodáno.Wink Odhaduju objem tak 300kg. O víkendu jdu na to.
Vernute, že s tebou budu jednou ze srdce souhlasit, toho bych se nenadál. Smile

Do kamene tesat.
(19.05.2016 10:49)Milan Havelka napsal(a): [ -> ]Letos jsem avizoval prodej medu z jívy za 240,- za kg v půlkilovkách....a podle zájmu už je vyprodáno.

Protože u vás je málo včelařů a málo medu.
Ja som predal pastovaný med z vŕb a namiešaný s peľom s facelie po 17 euro 720 pohár, predal som razom 40ks a išiel do Ruska. už mám zabezpečený odbyt na další, čakám na to aby začala kvitnúť facelia.
Pastovaný med + obyčajný peľ 720 pohár 9euro, je o to záujem a to som už predal 380 kg peľu v mede, do 1kg medu 150g peľu.
(19.05.2016 13:48)Kohout napsal(a): [ -> ]
(19.05.2016 10:49)Milan Havelka napsal(a): [ -> ]Letos jsem avizoval prodej medu z jívy za 240,- za kg v půlkilovkách....a podle zájmu už je vyprodáno.

Protože u vás je málo včelařů a málo medu.

...člověče, Kohoute, já ti nevím....možná proto, že jívu tu točíme každý rok 3x...květen, srpen a listopad....Big Grin Co myslíš?....Já měl za 36 let med z jív podruhý, tak už si nepamatuju jak to bylo naposled.Wink
Já se bál loni že za 150kč/kg budu drahej......v listopadu už zbyl jen med pro rodinu tudiz jsem prodával levne.....letos za medovici pod 180kč nejdu uz jsem oznamoval a reakce???furt se zdrazuje ok chápem.....chtelo to v mem pripade jen ukazat a popsat rozdil ze tocim z panenskych plastu v medniku,,nechaval jsem si srdicka zalita sladinou a daval na zvykani...to melo uspech.....spousta lidi ani poradne nevi jak plast zalitej medem vypada nebo jen z obrazku ale kdyz ho dostaly do ruky a nasaly vuni byly u vytrzeni.............
Medovica v panenských plástoch točím, to čo točíš vodu?
Takže letos nejmíň za 190 Kč/kg ?Big Grin

Jsem letos nějaký nerozhodný....Confused
Ak víde slnečnica dám kvetový na 4 eura a basta fidly CoolTongue
1/2kila?
950g garantovaných. Ten aj tak doma tak predávam, berú naraz normálne 10kg.
(19.05.2016 17:40)KTM napsal(a): [ -> ]Já se bál loni že za 150kč/kg budu drahej......v listopadu už zbyl jen med pro rodinu tudiz jsem prodával levne.....letos za medovici pod 180kč nejdu uz jsem oznamoval a reakce???furt se zdrazuje ok chápem.....chtelo to v mem pripade jen ukazat a popsat rozdil ze tocim z panenskych plastu v medniku,,nechaval jsem si srdicka zalita sladinou a daval na zvykani...to melo uspech.....spousta lidi ani poradne nevi jak plast zalitej medem vypada nebo jen z obrazku ale kdyz ho dostaly do ruky a nasaly vuni byly u vytrzeni.............

Ja Ti rozumim, ted v sobotu jsem to zazil na vlastni kuzi-pani na kurzu u Milana, ze med neji, my koukali jak blazni, ok mjuze se stat, treba je alergicka, co my vime, najednou Milan otevrel jedno vcelstvo a tam kus divociny jak prase, kus z ni ulomil a podal ho te pani. Kosla do toho a povida (mam na to svedky!) tohle je med?? To vubec nechutna jako med co kupujeme v obchode, tohle je uzasny! Je to ta pani na fotce, jak cuca tu divocinu v me galerii z Milanova kurzu..
Hezky vecer
Honza
Naše děti se dřív, když se k nám dostal "cizí" med včetně suprákových mohly potrhat.
I když se některé podle mě nedali moc jíst.
Jasný to je přesne ono......zajimat se i o ty co kupuji......skoda ze nemam statek kam bych zajemce o med bral ke vcelam.......jsem si jistej ze tady u nas bych prodal vpohode tunu ze dvora.........14 dni v mesici mam volno posedel bych kdyby byl zajem kavu uvaril a ukazoval vcely....Big GrinBig Grin

dalsi vec je jak dlouho by me to bavilo,,k tomu vysvetlovani dokola se clovek musi narodit....ale prodej medu by to 100% zvedlo,vetsina kupujcich ma nefalsovany zajem o včely......
Repku predavaju na nete za 3.5 eura. Kazia cenu. Angry
Jedného ten čo predáva za 3,50eur poznám, čo s toho keď v dedine je väčšia polovica cigáňov a ostatok má hlboko do kapsi a kúpna sila je celková slabota, je tam problém predat aj agátový med po 4eura, to isté aj Rimavská Sobota. Tam sú aj lesné pozemky a domy lacné, ja tam mám kúpení lesný pozemok 7.8ha za 4500euro, mám tam včelstvá. Domorodci vravia,, Je to drahé a lacnejšie nedáte"
http://www.vcelarskeforum.cz/tema-Chov-m...#pid145315
http://www.vcelarskeforum.cz/tema-Chov-m...#pid145320

Za cenu 60 Kčs za socialismu se omlouvám, chtěl jsem napsat 30 nebo 35. Ale jinak to, že si někteří včelaři po jedné sezoně koupili automobil, to je pravda.

Jinak nevím co je špatného na tom, že se tady hlídaly hranice. Dnes by jsme mohli být rádi, kdyby se opět tímto způsobem chránili hranice, podobně jako nyní začínají v Maďarsku.
Cena medu tehdy 30, přibližně 10x se zdražilo, ne-li více. Takže výkupní cena medu by měla být okolo 300 Kč.
Referenční URL's