Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Cena medu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Tome, co vyuzit vyhody clenstvi a zeptat se v K8? Kdyz uz tu vetsinu mate.
(01.08.2016 8:17)Merkuri napsal(a): [ -> ]Stačí mať horskú chatu bez prúdu a môžeš čapovať bez ERP, je to v zákone o ERP.Cool

Skvelej napad jak to obejit a jeste prodavat s vysokohorskou prirazkou Smile jenze tam nic neprodas lidi jsou liny jit pro med do kopce a jeste se s nim tahnout dolu Smile
(01.08.2016 10:46)MiroLunak napsal(a): [ -> ]Ale máš povinnost vydávat "registrované a evidované" účtenky a při "vyúčtování" berňáku tyto kontrolují Smile Do pokladniční knihy zapisuješ tyto účtenky a to platí i na Slovensku Smile Daňováci je mají rádi, protože se snad pokaždé najde chyba Sad

Miro, na Slovensku žiadna takáto povinnosť vydávať evidované účtenky neexistuje, pokiaľ nemáš povinnosť evidovať tržbu v ERP.
(01.08.2016 17:06)gusto napsal(a): [ -> ]dajú povolenie na výčap v objekte bez elektrickej energie?.. a čo erp s akumulátorom?
Dať ti dajú, pokial máš zdroj prúd ako el.centrálu. Zákon ti neprikazuje mat ERP s akumulátorom.Cool Zrovna ERP už nemá dostatok energie s el.centrályBig Grin. Pokial tam nemáš vonkajšiu dodávku el. prúdu nieje povinnosť používať ERP.
Merkuri zabudol si ešte na jednu dôležitú vec že k tej chate neexistuje verejná cestná komunikácia a nieje napojená na verejnú elektrickú sieť. Takže musia byť splnené obidve podmienky aby sa nevzťahovala povonnosť evidovať tržbu do ERP.
Když jsem kouknul na cenu medu z odkazů od vernuta, zaujalo mě "včetně DPH"
Kolik je DPH u medu?
Jestli to potřebuješ nutně vědět, jsou tam ceny uvedené s i bez DPH.
(02.08.2016 8:17)vocho67 napsal(a): [ -> ]Kolik je DPH u medu?

Potraviny maji 15% DPH.
Takže, kdybych platil DPH, prodával bych za 150.
(01.08.2016 22:49)Pali napsal(a): [ -> ]Merkuri zabudol si ešte na jednu dôležitú vec že k tej chate neexistuje verejná cestná komunikácia a nieje napojená na verejnú elektrickú sieť. Takže musia byť splnené obidve podmienky aby sa nevzťahovala povonnosť evidovať tržbu do ERP.
No to sa trochu mýliš, sprav si prevádzku dakde pri lese, na poli alebo skalnatom plese kde cesta môže biť ale el. prúd tam nie je povinnosť nikomu dotiahnuť.
môžeš tam aj predávat alkohol ako flaše a od vyrobcu dodané 0,05dcl alkohol. Prevadzka bez el. prúdu je oslobodená od používania ERP, to sa nevstahuje na ambulantný predaj kde je povinnosť používať ERP. V pevnej prevádzke mal by si vydávať paragony o nákupe tovaru pre malospotrebiťelou a pri ambulantnom predaji pri poruche ERP kde zaznamenáš poruchu ERP do knihy od ERP.
DPH neplatíš ty ale zákazník.
Merkuri. Asi 3 roky dozadu môj známy pri Martine vybavoval predaj alkoholu vo vysokohorskej chate ku ktorej vedie asfaltovaná cesta ktorá patrí Štátnym lesom, takže tá cesta nieje verejná cestná komunikácia. Takže aby mohol predávať bez pokladne musel predložiť doklad o tom že tá cesta nieje verejná cestná komunikácia a potvrdenie od Severoslovenských elektrární, že tam nevedie prívod elektrického prúdu.
(02.08.2016 12:23)Kohout napsal(a): [ -> ]DPH neplatíš ty ale zákazník.

Ano, pojem "plátce DPH" by měli v legislativě nahradit správným "odvaděč DPH" Smile. Zákazník Ti DPH zaplatí a ty ho pak odvedeš státu Big Grin.
Prodávám za 150-160 Kč.
Sousedka mi tuhle říkala, že se u ní někdo ptal na pan H.... co je také z naší vesnice. prý že kde bydlí, že si u něho dotyčný chtěl koupit med. Ona mu řekla že není doma, prý dlouhodobě nemocen a poslala pána za mnou, že taky prodávám. Pán ji ale odpověděl, že jsem drahý. Pan H.... prodává za 110,- do donešených sklenic. Já za 150,- do nových od Včela s medovým víčkem. Jeho med jsem neviděl ale já jedu přes dvě síta a čeřím. Je to pěkný čistý med. Bohužel já neprodal. byť si vážím své práce a nechci zlevnit, konkurence je neúprosná a možná nás donutí zlevnit. nemá cenu si med nechávat a čekat až bude cena výš.
Někde stojí víc někde míń. Tak jako u všeho cena je dána nabídkou a a poptávkou v místě a čase. Pokud tady je málo zákazníků, hodně prodejců a cena některého nízká, tak prodává on a jiní ne.
Jo, tohle můžu potvrdit.
Přijdou, koupí si jednu skleničku za 150, tím zjistí cenu a .....
.... a přijdou ke mě, koupí třeba 10 sklenic.
(a to med zatím veřejně nenabízím)
Med pres dve sita necedim, sklenice bez vcely CSV - dbam na dobrou povest, presto chci 150. Jednak nekdo musi jit prikladem, druhak kdyby se mi to neveslo do baraku, tak bud netocim, nebo dam do vykupu. Uz to.tady pocital nekolikrat nazorne Kohout, pro ty co neumi resit rovnice.
(01.08.2016 20:43)vernut napsal(a): [ -> ]Kdo prodává pod 200, prodává lacino.
http://www.vcelpo.cz/vceli-med/
https://sites.google.com/site/vcelarstvi...rodej-medu
http://trebonsky-med.cz/obchod/index.php...mi18040i25
http://www.vceli-produkty.eu/katalog/vceli-med
http://ekomarket.cz/687-med

...pěkný a velmi poučný přehled cen...

asi se nedostává kvalitního medu, zejména medovicovéhoCool

od 150,- Kč je jen krůček ke 170 Kč/kg....a nakonec 199,- Kč to jistíBig Grin
Konečně trochu reálné ceny, ale asi bych za ty prachy moc medu neprodal.
Vcelari v Donecku na jarmarku:


Jsou tam videt i ceny.
Referenční URL's
  • Včelařské fórum – o včelách a včelaření: https://www.vcelarskeforum.cz/index.php
  • :