Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Cena medu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
No stačí nebejt trotl no...
Proč ty trorli ze SE a VE mají platit za horší potraviny (v lepším případě) stejnou cenu než trotli ze ZE ?

Že by to byly podvody na zákazníky......?
Podvody producentů.....?
Podvody prodejců....?

.........no vlastně ne, my to tak chceme.....Big Grin
To je tak, pokud se podíváš jak nakupují venku, tak koukají na etiketu a u nás se nakupuje s pohledem na cenovku. To není žádným nařízením, to jemarketingový poznatek firem co to vyrábí. Na kavlitu jim zákazníci v ČR dlabou, zajímá je cena.
Překvapilo mě poprvé když jsem tam viděl ve Walmartu brambory a pak se objevily Německé brambory asi o 50% dražší. A šly na dobyt.
V loni v létě jsem si koupil Rakouská rajčata a pak už nekoukal na cenu a radši si pochutnal. A zkus dát tady na pult račata za 30 a za 60. Smile

Nejvíc se mi líbí, když mi maily s takovými kravinami posílá včelař co má vedle v baráku řezníka s výrobnou co dělá ještě "zabijačky", jitrnice, tláču atd a před barákem mu staví auto z mléčné farmy a on se rozčiluje nad kvalitou supermarketů. kam ještě ke všemu musí jezdit, u nás ve městě nejsou.
(17.08.2016 11:37)Tom-Z napsal(a): [ -> ]No že chyba není v producentech........
Jeden a ten samý produtent vyrobí "stejnou potravinu" - názvem- a ta je jiná složením a obsahem kvaliktní drahé suroviny. Kupodivu se prodává pod stejným názvem ale složením (podílem kvalitních surovin) vychází vždy v neprospěch zákazníků střední a VE. Ale cena toho samého výrobku je mnohdy příznivější v zemích ZE, kde je podíl kvalitních surovin vyšší.

Nikdo jste se s tím nesetkal?

Podle mého to je jasný podvod producenta.Wink, který se o zisk klidně "šábne" s prodejcem.
....my vyrobíme sra*ku, vy jí prodáte a ty trotlové to stejně sežerou, vždyť jim to stačí...., jsou na to zvyklí a vlastně to jejich trhy vyžadují !

Je jedno, čo vyrobia. Prečo si ju ten "trotl" kúpi? Iné je, ak výrobca o zložení klame. Ale ak je menej kvalitné zloženie známe, rozhoduje zákazník. Ak mu to stačí a je ochotní to akceptovať...
Pánové, já beru toto:
kvalitní rajčata 60, hnusný bez chuti 30.
kvalitní dobré brambory 40, nahnilej hnusnej brambor 10
kvalitní klobása plná masa 200, klobása separát a chemie 80.
......To je naprosto vpořádku.

Ale co mi vadí je: kvalitní klobása plná masa v ZE 200, klobása separát a chemie SE a VE také 200.

Je to jen extrémní popis, ale každý snad pochopí. Tady nejde o velkou cenu za kvalitu a nízkou cenu za šrot. Tady jde o to, že mnohdy za ton šrot tady zaplatíme víc jak za kvalitví zboží třeba v Rakousku.
zahraničné korporácie majú neskutočne zmáknutý prieskum trhu,aj inteligenčnú,mentálnu,finančnú úroveň hlavného objemu zákazníkov..vedia čo si môžu dovoliť a kam až zájsť..postup je vždy rovnaký,najskôr vyšachovať domácich producentov,alebo ich odkúpiť..a potom si robiť svoju politiku..môžeme okolo toho mudrovať ako chceme,ale keď napr lekvár s rovnakou hmotnosťou v tom istom obale od toho istého rakúskeho výrobcu stojí v AT 1,8€ pri 70% obsahu ovocia,a u nás stojí 2,5€ pri 40% obsahu ovocia tak je to odrb(v medziach zákona samozrejme) na našich zákazníkov..(neriešim teraz cenu)..to isté cestoviny,kečupy,pretlaky,mäsové a mliečne výrobky..v rakúsku sú bežne vo výrobniach linky rozdelené pre východnú a západnú európu.Zaujímavé veci sa začali diať keď eu uvalila embargo na RF..zrazu sa u nás začali objavovať z polska krásne jablká,z nemecka nové druhy mliečnych výrobkov s podstatne lepším zložením,nemecké mäso atď..zrazu sa im to začalo doma kopiť,a už nebolo treba pre slovákov"riediť"škrobom,riasami,pektínom a želatínami..je to politika a biznis v jednom..zákazník je až na poslednom mieste..
ANO, naprosto přesně........ a vovovovovotom to je. Jak vojebat zákazníka a napakovat se a k tomu poslouží SE a VE. To je vše, více k tomu nemám co dodat.Wink
(17.08.2016 7:38)Frey napsal(a): [ -> ]Řezníci přivezli kotel pařátků, krků, cév, kloubů atd. .

Ale zas to bylo zdravější. Když budeš krmit deset psů jen svalovinou a deset jiných psů tím čemu říkáš odpad, bude časem první skupina chřadnout, druhá prospívat.
Za sociku prostě místo čtyřhraných nanukových dortů byly kulaté, na průměr stejné ale lehčí. A bylo po vtákách. Příklad. Bylo vymalováno, všude jedna cena a šlus.
Nedovedu si představit větší výběr než mám dnes.

Malí výrobci a prodejci nezkrachovali protože je velcí nechali zkrachovat, ale jejich zákazníci je nechali zkrachovat - nekupovali od nich. Na co si si dneska stěžujete. Zkrachovat české výrobce a maloobchody jste nechali vy - Češi. Zákazníci. Nikde ve světě nechodí tolik lidí do řetězců jako v ČR.
Dělal jsem v devatesátých pro české velkoobchody s potravinama a viděl jak Češi stojí fronty u Penny a jeden krám za druhým zavírá dveře.

Pamatuji ty protesty u nás na malém městě aby Město zajistilo aby zde byl Penny nebo Plus a neokrádali je drazí maloobchodníci.
DNes tu ještě pár malých prodejců přežívá, ale lidi chodí do Pennny nadávat na mizernou kvalitu tamního zboží.
Tedy tam nakupují a doma nadávají, ale když ono je to tam tak laciné.Wink

Ty sračky, vy prostě chcete. Ve chvíli jakmile změníte své chování tak to marketing velkých prodejců vyhodnotí. Oni dělají jen to co preferují zákazníci.

(17.08.2016 14:35)Kohout napsal(a): [ -> ]
(17.08.2016 7:38)Frey napsal(a): [ -> ]Řezníci přivezli kotel pařátků, krků, cév, kloubů atd. .

Ale zas to bylo zdravější. Když budeš krmit deset psů jen svalovinou a deset jiných psů tím čemu říkáš odpad, bude časem první skupina chřadnout, druhá prospívat.

Jo a on bude kupovat Chondro a drahé žraločí chrupavky, tady to má skoro zadarmo. Smile
(17.08.2016 13:11)Tom-Z napsal(a): [ -> ]ANO, naprosto přesně........ a vovovovovotom to je. Jak vojebat zákazníka a napakovat se a k tomu poslouží SE a VE. To je vše, více k tomu nemám co dodat.Wink

No na vojebání musí dycky bejt dva - ojebatel a ojebanec. Dokud bude ten druhej nastavovat akčně laděnou řiť tak to prostě tak bude.
(17.08.2016 10:58)Jaroslav Stoklasa napsal(a): [ -> ]Chyba nie je v producentoch. Chyba je v zákazníkoch. Jednoducho im to je jedno, nezáleží im na kvalite. Hlavne rýchlo, veľa a lacno.

Každý sedmý občan je debilní nebo dementní, nebo alkoholik a zhruba polovina
obyvatel této země má podprůměrný intelekt.

Miloš Zeman


Stát by měl garantovat standardy, které mě budou chránit před nákupem takového svinstva. Tak jak je zakazáno prodávat medy z Ukrajiny s ATB či jsou normy jak má vypadat Rum. Pokud by standardy pro producenty potravin byly stejné jako před 20 lety, pak by špekáčky byly špekáčky, pivo pivem a chemie by byla zásadně omezená. Za to, že tomu tak není nemůžou lidi co hledají slevy, ale stát, který tyto standardy neustále snižuje a umožňuje vyrábět toto krmivo.
A jakej máš problém s tim nechat napokoji ty lidi co to maj u řiti co žerou, a sám si koupit to co je dobrý? To máš takový sociální cejtění že ti nejsou lhostejný ty davy chudáků s gothajem za 29 za kilo? A kdo jako by měl definovat tu "chemii"? To jako nějakej ouřada, nebo chlapík z Vitany? Podle mě nevíš vo čem mluvíš, když spolíháš furt na pomoc nějakýho státu. Von už jako stát leckde pomáhá a je to spíš k pláči...
Protože si dnes už nekoupíš "to co je dobrý", aspartan místo cukru, glutamát místo koření. Je to všude, to bych musel mít všechno vlastní. Davy chudáků by si koupili gothaj ne za 29 ale za 35, to by je nepoložilo. Pro složení výrobků existují normy už desítky let, to již bylo definováno. Stát teď pomáhá to máš pravdu, ale dovozcům a vyrobců krmiva ne zákazníkům.
No tak si kup základní potraviny kerý sou ze zákona a tak trochu i z principu bez aditív a uklohni si z toho něco sám. A jestli chceš třeba nějakou uzeninu, tak si zajdi někam do řeznictví kde berou malý výrobce, na uzeniny sou totiž češi na rozdíl vod jinejch věcí pořád tak trochu háklivý a citlivý takže třeba malý uzenářství se i přes vydatnou "pomoc" státu pánbůhzaplať docela drží. Všechno de, jenom těm chujům co produkujou svinstvo říct ne, dyť je to úplně jednoduchý.
Domnival jsem se, ze treba spekacky normu maji. Stejne tak v tom odkazu je neco o tom ze i Luncheon meat.
Ale to chce mirnou inteligenci a hlavne iniciativu a vedet a cist co kupuji.

Ja treba ted sedim u nekvalitni zmrzliny, co mi ale cbutna a je lacina. To mi to ma podle vas Brusel zakazat?
Nejvic na nedostatek predpisu nadavaji ti co nadavaji na byrokracii EU, ale za chvili by chteli normu na vsechno.
Je to o nastavení priorit. Když mám chechtáky na dobrý italský sýr či na španělské suché červené, rád si počkám a jdu na to, protože nic z tuzemské produkce se tomu nevyrovná. Připlatím za tu kvalitu pochoutky, jakkoli jsem placen na minimální hranici, maximálně ... Big Grin
Totéž třeba platí o slovenské brynze. A vím, kde ji sehnat ...
No a totéž by snad mělo platit o medu. Chce to jen zachovat tvář a nehrabat pod sebe za každou cenu. Můžu si toto tvrzení dovolit, protože mě živí něco jiného, jakkoli nikterak výživně ... Ale člověk si vystačí i s málem ...
Jiří
(17.08.2016 16:12)KaJi napsal(a): [ -> ]Domnival jsem se, ze treba spekacky normu maji.

Mno von to řeší 69/2016 Sb příloha 7 a stejně tomu bylo tak i už i v neplatnym 264/2003 Sb. Nicméně tam se řeší jenom základní suroviny a výslovně se zakazuje použití separátů. Takže co nejni zakázáno je samozřejmě dovoleno. Já bych se na normy nijak neupínal, je potřeba nechat svinský uzenáře umřít hlady a ne je koupat v koši a ty poctivý je potřeba nechat ztloustnout, a bude zase dobře.
Suum cuique.
Ano. Ale akorát se to v této poněkud prvoplánové době těžko určuje ... Nebo spíš nechce určovat ...
https://en.wikipedia.org/wiki/Suum_cuique
Jiří
Kde není poptávka, tam nebude nikdo nic nabízet. To, že je to u nás samá hyper a super marketová kvalita si můžeme mi a ne že to má hlídat a zařídit hlavně stát. Manželka pracuje v Rakousku a nakupuje tam pro domácnost, tak můžeme srovnávat - cena stejná, nebo trochu vyšší, kvalita o řády vyšší. A malý postřeh - tak 90% potravin co tam kupuje je vyrobena v Rakousku.
Referenční URL's