Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Cena medu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
richard1 má pravdu, nakoupit u něho! Big Grin

PS: M. Zelený mi říkal že k němu malovčelaři jezdí když nemají...je to běžná praxe! Wink
Sem takhle jednou koupil tři konve a málem jsem přišel o zákazníky. Ještě po dvou letech na ten med někteří vzpomínali.
Potřeboval bych nakoupit, otázka kde Big Grin
Sklad má každý..Kde? V úle!!!

Když je velká úroda medu, nechám část včelstvům, nebojte med se nikam neztratíBig Grin
Milan prečo nechováš 100vku včelstiev? Medu budeš mať hodne, predáš pohár po 100korun a zákazníkov budeš mať hodne a budú ta chváliť. Staneš sa milionár a nemusíš behať do firmy makať jak fredka. Cool
Dobrý včelař a zároveň i hospodář se pozná podle toho, že koupí med u Zeleného a nechá ho včelstvům?
(21.02.2017 16:21)Kohout napsal(a): [ -> ]
(21.02.2017 16:08)Happy napsal(a): [ -> ]Ekonomove te blbosti bezne rikaji zakon nabidky a poptavky ...

Co říkají ekonomové o umělém omezení nabídky? Dělal to tak třeba Apple. Aby udržel cenu iPhonů.

Však áno, a potom prišlo XiaomiTongue

[/quote]
Ropy se taky urodilo dost. Proč nestojí barel ropy dolar když je taková nabídka?
[/quote]

kartelove dohody by som sem neťahal, je utópia si myslieť, že sa dohodne 50 000 včelárov v ČRWink
(21.02.2017 18:43)Kohout napsal(a): [ -> ]
(21.02.2017 18:38)milan.hula napsal(a): [ -> ]Dobrý včelař a zároveň i hospodář se pozná podle toho, že má med na prodej vždy.

Jak toho dosáhnu?

Tím, že budete dobrý včelař.
No přejít s tímto chytračením i na prodej medu ze dvora znamená, že se nemusí nikdo obávat EET. Protože pak budou včelaři za vykuky a vyjde nastejno si koupit med tím pádem kdekoli... No a supermarket je pak jasná volba...
(21.02.2017 19:56)Kohout napsal(a): [ -> ]Sem takhle jednou koupil tři konve a málem jsem přišel o zákazníky. Ještě po dvou letech na ten med někteří vzpomínali.
Kvalitní ze supermaketu nebo od včelaře? Smile
Od Pana včelaře.

Ale byla to medovice (taková bez chuti a bez zápachu) a mí zákazníci jsou zvyklí na javor.
(21.02.2017 17:15)Prokop Bohm napsal(a): [ -> ]Kaji a včelaříš kvůli včelám, nebo kvůli penězům?

To bylo v různých životních fázích různé.
Poslední tři roky jsem sice neměl plat jak ty, ale nestěžoval jsem si a než vytáčet, tak jsem v sudých letech nechával med většinou včelám a v lichým jsem jel radši s dětmi do kempu nebo k vám na vodu.

Právě protože jsem nevčelařil kvůli penězům jsem mohl být tady v blízkém okolí nejdražší. Jednak abych to nekazil těm co jsou na tom závislí, to znám z vlastní zkušenosti jaké to je když pak někdo dává z lásky ke včelám med skoro zadarmo ale ne úplně zadarmoSmile a pak taky aby se moc medu neprodalo a zisk byl stejný při menší práci. A to co se prodáý mi finacuje koníčka víc než dost i zybde pro děti kde se nemusím omezovat když jim chci něco dopřát. Tím mylsím kroužky, kurzy, a nebo i tu dovču a prázdniny.

To mi právě u tebe nedává smysl, píšeš:
Mohu si to dovolit díky své práci, kdy průměrných českých platů si vydělám i několik měsíčně.
Mně to už při dvou platech nedává ekonomický smysl. Když med střelím do výkupu a nebo prodám za lacino ve skle, to je rozdíl asi 30Kč za kilo po odečtení nákladů a halda práce.
Prům plat je asi 160 na hodinu, několik může být nejméně 500, to je asi 20 sklenic.
To bych se radši věnoval rodině, koníčkům a nebo včelám, než bych se patlal se stáčením medu, mytím sklenic, lepením etiket, dohadování se zákazníky zda nejsem drahý a med cukernatý,..

Ti co včelaří kvůli včelám neprodávají med vůbec, nebo prodávají med nejdráž a zbytek dávají do charity důchodcům, do MŠ, . ..

Zbytek včelaří kvůli prachům.

Jo, mám nad mnohými včelstvy stále plné medníky, jen je pod nimi folie. Nikdy nevím jaké bude jaro, a když bych si pak při dlouhém jaru představil, že jsem med prodal za lacino a včelám musím dávat na jaře cukr Sad
To čo si kúpil nebola vonkoncom žiadna medovica ale niečo iné čo dal včelár zhltnúť včelám. Každá medovica voňia a má aj chuť. Najlepšiu aromu má čistá medovica z modřínu, tomu sa povie medovica!. Na tú aromu a chuť nemá ani jedľová medovica. Tak isto aj na medové masáže teľa.
Kaji, když já si nemůžu pomoct, ale mě ty včely baví. Baví mě práce kolem nich, příroda a tak celkově. Jsem člověk, který se cítí nerad osamocen, ale zároveň je rád sám. Baví mě v sobotu vyrazit na ten trh do Budějc, něco prodat, pokecat s lidma. Vyloženě si to užívám, protože vím, že nemusím prodat...
Baví mě i práce, kterou dělám, ale také vím, že tu práci nechci dělat "nafurt" a tudíž vidím ve včelách možnost jak si časem subvencovat zákonitě nižší příjmy až se rozhodnu jít třeba dělat někam vrátnýho, abych měl čas třebas studovat. A abych měl čas na ty včely. Věř, že se snažím pomocí včel získávat co nejkvalitnější produkt a dá se říct, že náležitě si ho cením. Ale jak jsi psal dříve: chca-nechca musím pracovat s cenou. Jsem obklopen bodrými chlapíky, kteří tvrdí jak prodávají za 130 a přitom vím, že prodávají za 100. Neberu je jako konkurenci, ale zákonitě jsem uvržen do pozice, kdy si musím svojí cenu obhájit. Snažím se nabídnout svým zákazníkům i něco navíc. Chci jim dát pocit, že nečekám jen na jejich peníze a potom s Pánembohem... Chci, aby měli pocit, že já jsem jejich Včelař starající se o včely, které tu jsou pro ně. Možná to zní sentimentálně, ale já se k tomu snažím tak přistupovat.

Ač relativně mlád, zažil jsem v životě lecos a snažím si z toho brát ponaučení. A mamon mě šťastným neudělá. Tomu já věřím.
Až, když jsem začal loni chodit na ten trh, pochopil jsem, že mi to takhle vyhovuje. Měl jsem ambice živit se jednou včelařením. Ale až tam jsem pochopil, že takhle mě to uspokojuje víc.
(21.02.2017 20:19)Kohout napsal(a): [ -> ]Dobrý včelař a zároveň i hospodář se pozná podle toho, že koupí med u Zeleného a nechá ho včelstvům?

..ano a následně vytočí cukerné zásoby s příchutí gabonu, které prodá za sto. Big Grin
Dodatek k předešlému příspěvku:
koukám že to někdo nepochopil a bere to vážně. Takže oprava, dobrý včelař a zároveň i hospodář nevytáčí cukerné zásoby! Nekupuje med u konkurence, aby ho následně nechal včelstvům.
Kohoute…Kohoute, nechal jsem se tebou unést a takhle to dopadlo. Wink
Konečně to tu někdo napsal tak, jak to vidim i já. Díky za tebe Prokope. Jinak docela by mě zajímalo, kde ty tuny medu dva tři roky skladujete. A pak bych chtěl vidět ten rozbor těch medů. Mám to stejně jako prokop, když jsem lonské léto prodával ještě asi 200kg medovice z předešlé sezony a lidi se ptali, jestli už je novej, tak jsem se opravdu necítil dobře. Takže zlatě prodat všechen letos za 110,- než ho prodávat o dva roky déle za 140,- a mít v tom spoustu peněz. Já to radši prodám ted a hned si za to koupim vařák a odstředivku, než abych to někde sušil ve sklepě. A jestli prodám 2 tuny medu za 220 tis a nebo za 280 tis. mi fakt hlavu netrhá, jsem s 220 tis. spokojenej až kam.
Žes prodal 2 tuny medu tak je to fajn. Psal jsi žes to nečekal, tak jsem to pochopil že ta druhá tuna byla v kýblích jak jsi tu nabízel.
Odstředivka bude pozlacená - tuna medu = >100 000Kč?

Jo, já mám radši roční zásoby, když to tak vidím a čtu jak to lidem hyne, . . . .Smile
Člověk buduje klientelu, je kvůli tomu laciný a pak je nakonec posílá ke konkurenci.
Jo druhou tunu jsem prodal včelařům v kýblých a odstředivka stojí 30, kotel taky 30, mám doma úly za 150 tis a medomet za 60 a nepočítám rámky, mezistěny odvíčkovaíc stůl atd.... takže myslim si, že za dva roky jsem toho pořídil víc než dost.
Referenční URL's