Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Cena medu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
To je jenom tmavý med, ale proč mu říkáš kaštanový Big Grin kolik tam toho kaštanu asi tak je
Lebo na gaštane bola aj medovica takže je zmiešaní a vodivosť ma 7,1. Ked je z gaštanov tak nemôže biť z bazy ..
Včera jsem byl v Praze na letišti a mrknul jsem se do "Czech products" obchodu .... krom toho, že tam teda prodavali i Milku a Toblerone, měli i český med. Cena 265 kč / 350 gramů, tedy 750/kg. Celkem slušný vejvar Cool

https://ibb.co/e8dUx9
Téměř všechen med co byl letos na prodej je už pryč. Možná budu opět zdrazovat na 170 Kč za 950g Wink
Na Bazos jsou ti malo trpelivi."med chleba nezere",na druhou stranu,pokud byli zvykli zbavovat se medu do vykupu,musi jim 120 kc pripadat jako cena fantasticka.
Prodáváme za 160 čtvrtý nebo pátý rok. Soused z vedlejší vesnice prodával za 150 a prodali jsme oba. I já co byl o deset dražší. Další sezónu byl dražší on. Prodal po 170 vše.
Letos prodává za 200 a prodává.
Já po zhruba měsíční zkušenosti po přechodu z 110-130 na 140-160 můžu říct, že lidi to vůbec neřeší. Jedinej kdo to řeší je můj otec, ten každýmu co přijde začne vykládat, že se nedá nic dělat, ale že jsme museli zdražit atd Smile prostě starej člověk co čeká kde co bude v akci a ty maj v tomhle jiný myšlení.....jinak lidi berou uplně stejně, dokonce daj i dýško.....jen jeden se zeptal na slevu a tomu jsem řekl bohužel, už tak je to levný Big Grin a mám z toho opravdu radost, že je ta celoroční práce o dost lépe oceněna
A já mám radost z tebe.
Já nezdržoval, prý jsem i zadarmo drahej Big Grin
(30.07.2018 21:17)Louky napsal(a): [ -> ]Prodávám to včelařům co je u nich medu málo a dokážou ten med prodat tak, aby na tom i oni vydělali.

To se zdaňuje jak?
Když máš do 60 včelstev tak nijak Smile
Akorát že prodej jinému včelaři už není prodej ze dvora. Jen tak na okraj...
A to Milane proč ? Přijde ke mě včelař a řekne chci 100kg medu, tak mu je klidně prodám a pořád prodávám ze dvora. To že půjde med znovu do prodejního oběhu už přece není na mě Smile
Mně je jasné že včelař může prodávat med od vlastních včel.
Je mi jasné že pokud med nakoupí za účelem prodeje, má na to živnost, musí tedy odvést daň.

Není mi jasné jestli chovatel včel může prodávat med od vlastních včel, který nebyl získán v podniku schváleném a registrovaném, zprostředkovatelům kteří ho prodají teprve konečnému spotřebiteli.

(17.09.2018 16:50)Kosta napsal(a): [ -> ]To že půjde med znovu do prodejního oběhu už přece není na mě Smile

Jenže ty se tím veřejně nechlubíš.
Chlapci to je to samé jako když je u vás nějakej řemeslník a vy si řeknete, jestli by to nešlo bez papíru.......přijde mi, že tu ze všeho děláte strašnou vědu. Jasný že já na to už živnost od příštího roku budu mít, protože už pojedu přes 60 včelstev, ale i tak kdo ti kde dokáže, kolik si toho vytočil a kolik si toho kam prodal? A i když se můžeš na internetu něco psát, tak ve finále můžeš říct, že si tam chtěl zapůsobit na ostatní a realita je uplně jiná. Chápu, že jste většina vyrůstala v komunismu a vidíte všude samého práskače, ale já bych to neviděl tak černě.
Správce daně nic dokazovat nemusí. Na vyměření daně má pomůcky.
Však jo pomůcka je v zákoně jasné daná.......500 na včelstvo Smile
krát počet včelstev + veškeré další zdanitelné příjmy , které dohromady nepřekročí limit
Pozor-bude lip.Tohle tema bych moc neviril,z neceho se na to co stihl naslibovat bude muset vzit.
Referenční URL's