Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Cena medu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
150 € , ďalší variant ako sú napr. Orechy v mede,škorica a pod. špecialitky Cool
[Obrázky: image.png]

[Obrázky: image.png]
Lidl, 900gr, lesni/květový 119kč, mesokomerc
(03.12.2018 15:02)gusto napsal(a): [ -> ]... ďalší variant ako sú napr. Orechy v mede...

Naložil jsem si sklenici ořechů do medu. Co teď s tím? Vůbec se mi s tím nechce patlat.
Je to to samé jako si nedovedu představit že si někdo koupí sklenici medu s kusem plástu.
Tak to máme úplne rovnaký názor na tieto špécie..mne to nedávalo zmysel,tak som to ani neskúsil zaliat.. Cool
Dobry je ty orechy rozemlit a udelat pastu
Vzkaz pro strejce s medem za stovku. Brno trhy: med lipovy 190,-; repkac: 170,-; medovina rozlevana 1dc 40,-; 0,7l 200,-.
Strejc si z toho nebude nic delat,ta stovka mu ke stesti staci(ma za ni dnes 12 kg cukru na zakrmeni) a nemusi nikde zmrzat.Zvlast potrebuje li prodat nejakou tu tunu.Tohle tema je vecne a nema viteze.Znal jsem strejce (budiz mu zeme lehka),ktery jeste loni vytocil repku,nechal udelat obecni hlaseni a prodaval do prinesenych nadob po 40 ! kc/kg.Vsem kdo mu to vytykali rikal,poridte si vcely,prodavejte si za kolik chcete.Do tydne bylo po medu a mel klid na vcelareni.Taky pristup.
Neviem kolko stoji prenajom stanku na Vianočnych trhoch v Brne,ale na SK vo večšich mestach to je suma od 7000€ vyžšie a to je na cca 3 tyzdne, takže min. tonu medu by som musel predť len na to aby sa mi vratili naklady na prenajom ,ešte sa tam trepat a mrznuť,a čo som počul tak na trhoch med velmi neide,predava sa hlavne medovina...Ale kto chce nech skusi ... Big Grin
Vzkaz pro vsechny:
Billa
Clever med od Medokomercu - 155Kc/kg
Kvetovy Cesky - 246Kc/kg
Medovicovy Cesky - 280Kc/kg

[Obrázky: IMG-0144.jpg]

[Obrázky: IMG-0145.jpg]

[Obrázky: IMG-0146.jpg]

Jinak ja v sobotu prvne na adventnim trhu. Prodaval jsem za 310/kg v mensich sklenicich. Prodal jsem tak 4x vic, nez strejc o kus dal s kilovkama za 150,-. Vsechno je to o obalu.
Je to o obalu a přístupu.
Pokud máš slušně vyzdobený stánek a umíš se usmát, pokecat, děckám dát olíznout medu, nebo sušenou trnku na cumlání, tak prodáš víc, než strejda, co suše stojí za pultem.
To neplatí jen na stánkový prodej, ale obecně.
(10.12.2018 15:39)Hrk napsal(a): [ -> ]Je to o obalu a přístupu.
Pokud máš slušně vyzdobený stánek a umíš se usmát, pokecat, děckám dát olíznout medu, nebo sušenou trnku na cumlání, tak prodáš víc, než strejda, co suše stojí za pultem.

tak ochutnavka medu pro kazdyho je samozrejmost + mam talir pernicku jakoze vemte si na ochutnani, to delala zena z tohodle medu.
Na dalsi trh jeste musim poridit papirovy tasky a teplejsi jegrovky a sem readySmile
Baktus tak to jsi frajer, máš pět včelstev a jezdiš na trhy. Kolik máš průměr na včelstvo 300kg Wink? A nebo jsi překupník?
Hele asi sem frajer, protoze sem v sobotu prodal asi 12kg medu za 3,500 a ve stredu du na dalsi trh s 20ti kilama (35 sklenic). A tim moje zasoby koncej a trhova sezona taky Smile
Tak to musi cloveka bavit,zmrzat na trhu kvuli 30 kg.Ale jako propagace oboru dobry.
ja to vidim tak, ze na trhu mrznu kvuli 9ti litrum za dve dopoledne. Zalezi na uhlu pohleduSmile Chapu, ze pro velkomedare je to nicka, ale ja se vyluftu, odpocinu od kanclu, vydelam na extra darek pro zenu a hlavne si to ZKUSIM. Coz myslim je lepsi nez vzlykat na netu nad nizkou cenou medu.
Celkovo som jeden rok skusal pastovat repku s kakaom a skoricou. Rozrobil som z kazdeho po 10 kg. Bolo to fakn, chutne, ale predal som iba 8 kg kakaoveho a 4 kg so skoricou. Nebol o to proste zaujem a to dzubkanie sa s tym, nakoniec som to v rodine museli skonzumovat sami. A to som k cene dal iba 0.50 eur/kg. Celkovo mi tieto specialitky nedavaju zmysel, necitim po nich dopyt. Takisto aj ked obcas je dopyt po peli, myslim, ze zber pelu je na ukor plodu, teda nakoniec na ukor medu teda sa to nevyplati.
Když jsem vzal poprvé na jarmark pyl (asi 10 sklenic), měl jsem za hodinu vyprodáno a celý den ještě chodili lidé poptávat.
Pel este ano,a aj vymiešaný med s pelom a propolisom sa dobre predáva..ale tie ostatne tak ako scipio spomína tak podobná skúsenost..od známeho ktorý to skúsal..nič moc..
Tak jaká je cena...?

Už je hospodářská 200 Kč/kg ?Big Grin
...nebo pořád mamonářská za 140 Kč/kg?Dodgy
Referenční URL's