Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Cena medu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Vrátil jsem se před pár dny z Polska a v tržnici hned za Náchodem vzhledově pěkný květový med za 110. Bylo tam pár stánků z věcmi do dílny a ceny oproti ČR tak za 1/3 až 1/2. Vše převážně z Německa. Tak se při další návštěvě chystám na velký nákup. Zdraví R. S.
(15.03.2019 19:30)milan.hula napsal(a): [ -> ]200 Kč/kg?
Na to vem včelí jed!Tongue

https://www.vceli-produkty.eu/katalog/vceli-med
Také ceny sú tak pre e-shop! Zriaď si e-shop, sprav živnosť a môžeš skúšať.... Za takú cenu na prepočet podla kurzu ti nedajú ani Slováci za kvetový med a keď nemáš spravené meno moc toho nepredáš a jedine že sám by si mal v Č. R. včely. Ponúk z medom je habadej a tak si moc nefandi ani keby všetci dostali chrípku a potrebovali by med...
Já ted začal prodávat med do pražské kavárny za 90,- půl kg.....a oni ještě plus marže +dph....takže můj med se prodává už za víc jak 200 za kg.
A prodává se?
Tak je tam tejden, takže těžko na nějaké hodnocení, ale něco už prodali.
Kdyby nebylo možné med za tyto ceny prodat, ceny na pultech maloobchodů by byla zcela někde jinde.
(15.03.2019 22:30)Louky napsal(a): [ -> ]Já ted začal prodávat med do pražské kavárny za 90,- půl kg.....a oni ještě plus marže +dph....takže můj med se prodává už za víc jak 200 za kg.

Kavarenský povaleči toho moc nespotrebujú,ti niesu moc na med Wink
Tak paletu měsíčně toho neprodaj Smile ale za tuhle cenu mi bude stačit klidně 10kg měsíčně
Pražákům za 290 Kč/kg je k jejich průměrným platům 52 tis. hrubého více než lacinéTongue
To sú teda úvahy že majú Pražaci 52 litrov mesačne.....Huh možno pár vyvolených v 10% populacie....
U Milana je zrejma fascinace cisly na max.hranici,vse pod se mu jevi malo.Prumerny plat je takovy fiktivni udaj,kdyz si majitel firmy klepne 140000 mesicne,2 zamestnancum da po 20000,udela to krasny prumer 60000 kc ve firme.Takhle nejak na tom bude ten prazsky prumer ve zprumerovani mezd generalnich reditelstvi podniku,bank,a poslancu spolecne s uklizeckami v Metru a popelari...Navenek cifra hovorici o blahobytu,ve skutecnosti ji ma malokdo.
Trocha osvěty z minulého roku (2018)Big Grin
https://www.czso.cz/csu/xa/prumerne-hrub...tleti-2018
Milane je to marny je to marny je to marny!.
Milan má pravdu, skoro každý, kdo jen projede kolem Prahy, má plat +- 52tis. Proto jsou lidé v Praze tak bohatí. Kupují jeden byt za druhým, že se ani nestačí stavět. Ach, ti bohatí lidé z Prahy. Jestli ten med za 290kč/kg není moc velká láce!
A když Pražák jede na víkend na chalupu sníží se mu mzda o kolik?
(17.03.2019 0:21)m.h. napsal(a): [ -> ]Milan má pravdu, skoro každý, kdo jen projede kolem Prahy, má plat +- 52tis. Proto jsou lidé v Praze tak bohatí. Kupují jeden byt za druhým, že se ani nestačí stavět. Ach, ti bohatí lidé z Prahy. Jestli ten med za 290kč/kg není moc velká láce!
Já když jsem byl dítě, tak se stavělo tolik bytových domů, že města rostla jako houby po dešti. A nejen panelové doby, ale i mnoho rodinných domů ve městech přibylo a na vesnicích ani nemluvě. Tak nemůžu pochopit, proč je to dnes jinak a pražané, jak jsem pochopil nemají na nové byty. Copak je nedostávají od státu a závodů kde pracují? A jestli ne, tak proč? A kde tedy bydlí?
Je mně tech mladých fakt líto, jestli je to tak.
Ale jestli nemají na byt, mohli by mít alespoň na med za 300Kč pro své děti, ne.
Moje děti bydlí v Praze a med mají zadarmo.
Líto mi jich není.
(17.03.2019 8:58)Kohout napsal(a): [ -> ]A když Pražák jede na víkend na chalupu sníží se mu mzda o kolik?

Na minimální mzdu, aby nezkresloval statistické výsledky v oblasti, kde má chalupu a Milan nezaměřil prodej medu do této oblasti. Big GrinBig GrinBig Grin
Podívejte se třeba na sreality, na kolik vyjde pronájem 2+1 v Praze a kolik cca takový byt stojí. K starým bytům připočtěte cenu za rekonstrukci. 52tis. je blbost. Tolik VĚTŠINA nemá. Pražák, když má chalupu, tak ji postavili jeho rodiče (prarodiče), tzn. nekupoval ji a nestavěl. Ale nechytejte mě hned za slovo. I dnes si lidé staví chalupy. Nejsou to však jen Pražáci. Mladí lidé, kteři v Praze vyrostli naopak hledají způsob, jak z Prahy ven. Navíc, když teda takový Pražák jede na chalupu, tak si med koupí tam. Proč by ho kupoval v Praze za 300kč/kg? Snad jen kromě kavárvníků, kteří viděli přírodu naposled na zájezdu se školou. No, nebudu vám brát iluzi bohatých Pražáků.
Referenční URL's