Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Cena medu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
lubsus68 má pravdu, pokud má Němec 2,5 krát větší mzdu a med jen o pár desítek korun dražší než my, je to v podstatě ještě levnější cena než za jakou to prodáváme u nás...

Pokud je tedy vzhledem ke mzdě v důsledku náš med pro lidi dražší než med v Rakousku a Německu a to při stejných cenách nových bytů a potravin, má se náš včelař líp?

Mimochodem Rakušáci a Němci chtějí kupovat rakuský či německý med, většině Čechů je to jedno, max chtějí med od včelaře.
(10.08.2019 21:08)Frey napsal(a): [ -> ]lubsus68 má pravdu, pokud má Němec 2,5 krát větší mzdu a med jen o pár desítek korun dražší než my, je to v podstatě ještě levnější cena než za jakou to prodáváme u nás...

No a? Taky je pravda i to že Němec si může za svou mzdu koupit víc medu. Co je na tom špatně?
Mám zákazníka co vydělává desítky miliónů ročně. Mám mu nechávat sklenici za 10000?
Zijem v CR za ceske platy a ceske ceny,kolik vydela Nemec,Cinan nebo Laponec je celkem nepodstatne.
Tahle debata je stejne nesmyslna jako ze proc Němec neplati dvakrat tolik za benzin plat na to ma a pritom je rozdil v cene minimální....
Pro ignoranta je nepodstatné kde co ...
Ta debata není nesmyslná. Někdo si možná při ní uvědomí, že to "peklo" si děláme především my sami. Nikoli zlý Busel, zlá EU, atd. Že to peklo si dělají troubové, kteří zde klidně prohlásí, že peníze jsou až na prvním místě. A považují to za kdovíjaké moudro a symptom toho pravého kapitalismu. Přitom jde vlastně o heslo, kterým se může holedbat každý zkušený, nebo jen potenciální zločinec.
Ta debata ma smysl asi jako kdyz jeden Svářeč dělá za 250/hod kdezto jinej v jinem kraji ma 380/hod a maji stejnou kvalifikaci,stejnou praxi a delaj stejnou praci.Nejak mi unika podstata teto debaty myslis jako ze ten kdo u nas prodava med za 150 a vic ho ma nesmyslne predrzenej nebo o co vlastne jde??
začínám se stydět, že ten med vůbec prodávám. že ho enom nevydávám - donese prázdnů sklinku, dám mu plnů. šak to nanosily fčele, né já.
Až budu kupovat nového Karoqa za 200 tis. Kč, tak budu prodávat med klidně za 80Kč/kg . Ale to tady prostě nikdy nebude, tady v ČR žádná slušnost, ekonomická koreknost neexistuje. Prostě těch mnoho let bolševiků je a bude znát, všichni tu chtějí být ze dne na den milionář. Ta tradice a posloupnost tu chybí.
Koupíš ho přibližně za stejné peníze jako Německý včelař. Jen musíš zlevnit med na 80 korun a prodat ho dva a půlkrát víc aby sis nepřipadal jako trouba.
Ty jo.
Já to snad budu muset Kohoutovi vysvětlit, aby konečně pochopil, co chtěl básník říci.
Sem s tím.
Hned, jak se dostanu k PC s klávesnicí.
To víš,bude to dílo.
To musí být přádná klávesnice abych to pochopil. V tomhle chlívku jsem chápal jenom Kajiho.
Cena masa ma jit do konce roku o 15% nahoru, zelenina, energie, sluzby, vse masivne zdrazilo, k tomu inflace 3%.. Co tu vlastne resime.

Jsou letos kraje temer bez medu, vykupci tez zdrazili o par korun coz leta nedelali..

Co se tyce platu v zapadni evrope, budme radi, ze mame podhodnocene prijmy, to jedine nas chrani od usazovani slimaku
Je to jednoduché. Dyž šeckým ide enom o cenu, stát podporuje velkopodnikatelů místo hektarovým kovozemědělcom, dyž rajče bio že Španělska je víc bio a levnější než bio rajče z jižní Moravy, tož co chcete? Motyka je cizí slovo, kdo něco vypěstuje, vychová a prodá je pronásledovaný za daňový únik aj dyž maká 8 - 10 hodin v práci a pak až kovozemědělničí. Prodávat něco v režimu prodej ze dvora je stonásobně víc kontrolované státem než Kostelecké uzeniny
Je to jednoduché. Dyž šeckým ide enom o cenu, stát podporuje zajmove vcelare místo vcelaru farmaru . HACCP je cizí slovo . Prodávat něco v režimu prodej ze dvora je totalni anarchie a schova se tam kdejaky prekupnik nebo facebookove vcelarstvi . Cena medu se netvori v nemecku ale od vcelaru,kteri nejsou na tom existencne zavisli a jestli je vysoka nebo nizka to at si kazdy zvazi sam.
Totální anarchie? Srovnej prodej mlíka a sýru od dvoch koz z farmů s dvoma tisícama krav. Kontroly, dotace, možnosti úvěru atd. Až to bude srovnané, možem se o nečem bavit. A asi budu střílat aj do fčelařských řad - taky nejsů rovné podmínky.
Prodavat neco v rezimu prodeje ze dvora je prirozene a je to tady od jakziva,byt se tomu vzdy nerikalo prodej ze dvora,koneckoncu tenhle pojem zavedla EU a celkem jej prosazuje navzdory profesionalnim poziracum dotaci na kde co.Ceske vcelarstvi nikdy nebude stat na profesionalnich vcelarich,ale na tech zajmovych.
Cenu medu nastesti tvori trh a kupni sila zakazniku a ne existencne zavisli ci Spackove a spol.
(11.08.2019 18:22)Frey napsal(a): [ -> ]Cena masa ma jit do konce roku o 15% nahoru, zelenina, energie, sluzby, vse masivne zdrazilo, k tomu inflace 3%.. Co tu vlastne resime.

Jsou letos kraje temer bez medu, vykupci tez zdrazili o par korun coz leta nedelali..

Co se tyce platu v zapadni evrope, budme radi, ze mame podhodnocene prijmy, to jedine nas chrani od usazovani slimaku

Problem je ten,ze osladit sa da 10 korunovým cukrom,ked pojde do tuheho..realnu cenu medu by som videl okolo 300 kč,ked porovnam ceny inych komodít a možnosti ich produkcie...bohužial ten rozdiel benefitu cukor vs med zakaznici nevnimaju tak vyrazne,aby boli ochotní túto cenu zaplatit..zemiaky stoja u nas euro..6 kg zemiakov oproti kilu medu vyprodukujem lavou zadnou bez akychkolvek problemov..ked je sucho tak zemiaky polejem...ale nektár do kvetov nedostanem..

Dnes rozhovor s ukrajinskym včelárom..mali výborný rok,len na slnečnici 40 kg..plošne..vykupne ceny aktualne 1,50€..min rok 90 centov o takomto čase... Zas sa mozme tesit na zaplavu v hypermarketoch cely rok po 3,30 v skle..
Tohle by melo zajimat ty existencne zavisle,nebot zrovna tihle soudruzi z UA a ruzni obchodnici jsou pro ne vetsi hrozba.Pokud UA zalije evropu medem muzou se jit klouzat.Zajmove vcelare to nijak moc existencne neposkodi.
Referenční URL's