Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Cena medu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Tak jsem včera viděl ze třetiny vybrané regály v Albertu, bo med je ve slevě.
Letos jsem většinu medu rozdal, pár sklenic mám ještě doma, kdybych chtěl přes zimu prodávat. A potvrdil jsem si, že pod 185 Kč za sklenici nejdu. Takže jsem zvědav, kolik toho prodám Big Grin
...no, letos je medu tak málo, že za chvilku bude přes 200 KčBig Grin
Pořád čtu, jak je letos medu málo.
A pořád v okolí lidi med bez problémů kupují a nabízejí. Tak nevím.
Ze je medu malo je nesmysl,u nas ted prodej stagnuje a rozjede se az s prichodem rymicek na podzim..Medu je habakuk,to jen Milan se snazi vytvaret paniku kvuli nacpanemu prasatku.
(07.09.2019 20:55)milan.hula napsal(a): [ -> ]... za chvilku bude přes 200 KčBig Grin

Koukám že výrazně zlevňuješ. Čím to?
Tržiště v Athénách
[Obrázky: IMG-20190908-WA0003.jpg]
(07.09.2019 20:55)milan.hula napsal(a): [ -> ]...no, letos je medu tak málo, že za chvilku bude přes 200 KčBig Grin

Když se může prodávat v Globuse 0,5 kg za 229 ,-Kč, tak proč neslevit přímo od včelaře třeba na 299 Kč/kg Wink
Cena medu ma skoro vôbec nezaujíma ,ano je to podstatná časť včelárenia,určitý zisk- ale hľadať rozne dôvody, prečo by mal by byť čo najdrahší-je to nie dobrý spôsob aj svojej prezentácie,myslím ,že keby som musel kupovať nedajbože med, od takéhoto,,provokatéra,,špekulanta by som isto iste nekúpil. Len toľko...
Provokater ano,spekulant asi ne Smile.Nastesti je spousta dulezitejsich veci na vcelareni nez maximalni cena medu.
(08.09.2019 20:09)janR napsal(a): [ -> ]Cena medu ma skoro vôbec nezaujíma ,ano je to podstatná časť včelárenia,určitý zisk- ale hľadať rozne dôvody, prečo by mal by byť čo najdrahší-je to nie dobrý spôsob aj svojej prezentácie,myslím ,že keby som musel kupovať nedajbože med, od takéhoto,,provokatéra,,špekulanta by som isto iste nekúpil. Len toľko...

Já nemám med jako obživu. Nicméně nějaký prodej praktikuji. Až do teď jsem to neřešil, taky mě cena nějak moc nezajímala.

Nicméně jakmile včelař začne prodávat, měl by si v klidu srovnat v hlavě proč, co a komu plánuje prodat.
Jinak prodává včelař, který má tuny medu a v podstatě med prodat musí, jinak prodává včelař, který má ročně do pár desítek, stovek kilo. Toliko proč.
Med je potravina zdravá, nekazí se, má mnohostranné využití, je to jedna (dle mě) ze základních (žádný polotovar chemicky upravený) potravin, na které jsou lidé odjakživa uvyklí. Toliko co.
Prodat ho můžeme do přinesené sklenice sousedovi z baráku, nebo v nové sklenici půlce vesnice, ale taky s pěknou etiketou a "příběhem (jak já to slovo nesnáším, ale sem se hodí) na farmářských trzích nebo bio krámku moderním maminám. A podle toho se i odvíjí cena. Toliko komu.

Takže asi bych cenu medu taky nijak nešponoval, ale je třeba si držet nějakou laťku. Když můžou být kuřata ze dvora prodávána za vyšší cenu než klecová, když domácí vejce stojí více než od halových nosnic, když si lidi stále více hledají "domácí" produkty a jsou ochotni lehce připlatit, nebudu já osobně prodávat kilo medu za 140 Kč.
Sice se nekazí, ale krystalizuje. Pro hodně lidí je to synonymum, že do medu včelař přidává cukr. Na druhou stranu ho pak rozehřívat, aby měl "spotřební vzhled" je pro hobby včelaře trága. Letošní řepku jsem měl za 150,- a neřepku tak do 180,-
Měl med? Takže Mattoni už není?

Škoda. jestli už není žádný med...co teprve až přinde z e j m a ?Big Grin
Co jsem měl přebytek na prodej, ale +/- 40kg pro rodinu do příští sezóny tu je. Nepastuji a nerozehřívám, tak jsem byl rád, že mám zkrystalizovanou řepku rozebranou.
Až přijde zima zejmovatá - Milan bude prodávat za 500-
Mozna i to bude Milanovi malo,staci,kdyz zdrazi na vstupu cenu vlastni prace kvuli zejme,a a na ten sup je v minusu.
Za 500 Kč prodávám pouze jedlový med. Mám poslední půlkilovku…
Má někdo zájem?Big Grin
Navaril si z cukrom jedlové výhonky?Cool
Tu druhou jsi prodal kdy?
a?
99% včelárom je to totálne jedno
Referenční URL's