Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Cena medu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Pri inflaci cen potravin jakou vidim v obchode (5-15%) da med do vykupu jenom blbec. Lidi kupuji med jako lek na imunitu a to i proti covidu, takze az se rozda letosni med. Je cas po vzoru vcelaru z okolnich statu prizpusobit ceny realite.
Letos prodávám květový smíšený za 160 a druhové medy za 200, zájem je obrovský. Akátu bude málo a zvažuji i vyšší cenu než 200. Jaké nastavíte letos ceny vy?
Nezavisle na sobe nastavujem taky 160,zakaznici remcaji o nenazranych vcelarich,zvyknou si,zatim tocil malo kdo,ceka se na snusku z malin,ostruzin a krusiny.Poupat nasazeno neurekom.
Já květový 140,lesní 150Kč.Nebudu letos zvyšovat cenu.
Tady zatím nikdo neremcal, naopak všichni odchází i přichází s úsměvem a vrací se dřív než bych čekal, protože mají snězeno. Dost často ještě dají dýško. Dokonce je o něco větší zájem o medy dražší. Co jsou to dnes dvě stovky? Možná se někdy my včelaři bojíme ocenit svoji práci a zbytečně držíme při zdi.
Mě volají a píší jako kdybych prodával drogy. Letos to mám nastaveno na 150,-/sklenice.
souhlas v minulosti všichni remcali a snažili se srazit cenu za vlastní sklenice atp .. a letos 150,-/sklenici bez mrknutí oka ..
Mne sa páčia tieto ceny:
http://www.medknizat.sk/vceli-med
jojo, merkuryho eshop.

my máme 140 za pastovaný, 150 za akát a lípu, 170 za tmavé lesní,
Já jsem loni prodával řepkový za 170 Kč. Letos to vidím minimálně také tak.
Podle mě dost záleží na tom, jakou má kdo klientelu, kolik medu prodává a jak rychle ho chce prodat (skladovací možnosti apod.).
Pánové výkupci zvedli ceny medu:

- květový 75 (+10) Kč,
- lipový 80 (+10) Kč.

Asi jim za poslední dva roky podstatně ubylo kšeftů a Němci jim odmítají ukrajinské a čínské sirupy. Stále však platí, jen blbec dává za tyhle ceny do výkupu.
Tak už mám připravenu novou ceduli na dveře. Ze 150 zdražuji na 160kč za kg. To je doma u dveří , na stánku to bude 170kč
Nemlich stejne tak,teda bez stanku.
[Obrázky: IMG-20200514-202908-1.jpg]
Kvůli nestálému počasí je méně medu

Logika hrozná. Je méně medu, uhynula 1/5včelstev = ale med zdražovat nebude.

Napravuje to pan Křapka:
„Letos nosily včely hodně i z řepky, zemědělci u nás asi nepoužili repelenty, což pokazilo jarní medy,“ uvedl Křapka.Rolleyes
Proč hrozná logika,cenu medu jen část určuje snůška za jeden rok velcí prodejci mají zásoby medu na rok tak medu je jěště dost i u včelařů.Podle toho by výkup medu měl taky byt větší a není.Kdyby to mělo být podle másla jak tady s tím někteří operují tak cena medu teď by byla do stovky.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Napravuje to pan Křapka:
„Letos nosily včely hodně i z řepky, zemědělci u nás asi nepoužili repelenty, což pokazilo jarní medy,“ uvedl Křapka
................................................................................​...........................................................................
Souhlasím s p.Křapkou.U nás se pěstuje řepky hodně řepkového medu jsem neměl už tak devět let předtím byla první snůška co včelařím,potom začali zemědělci stříkat řepku postřikem Nurelle a ten je častečně repelent. Včely se přeorietovaly na javory ty tu byly už dávno,a byla z toho taky velmi dobrá první snůška ale pro včely je řepka atraktivnější tak letos taky trochu řepky v medu.Podle zemědělců je postřík Nurelle zakazaný a jde použít jen do vyprodání zásob což se mi zda se letos projevilo.Jen ten javorový med s květem se prodává lepší jak řepka a tím ho nehaním.

Ať se daří Zdeněk
Taky držím cenu pořád stejnou. Je to moje reklama. Prostě se snažím aby odběratelé věděli nebo si všimli, že je nenatahuju když je medu méně a nepodbízím se cenou když je medu hodně. Holt pro někoho jsem debil nebo hlupák nebo jak to tu bylo řečeno, že kdo letos nezvedene cenu je ...

Někdo cpe peníze do reklamy a krmí darmožráče, co neumí nic jen má nějaký plot, jinou reklamní plochu nebo časopis a nenese žádné riziko. To já raději dám ty peníze vlastně svým zákazníkům - výsledek je pro mě stejný - taky je nemám, jen se domnívám, že moje "reklama" je účinnější a i když by nebyla, nepodporuju bláznovství a darmožráče. Hlavně s tím mám málo práce, žádnou.

Předloni dával výkup myslím 54 s milionem keců, vloni 60 bez keců, dneska nabízejí 70 a kňourají, jak vykoupili málo a tak počkám až kápnou božskou na 80 či 85 a pak jim tam svých 10 konví z loňska a předloňska dovezu. Tedy kdybych ho náhodou nedokázal prodat ze dvora.

(hlavně už asi pátý rok koupili tak málo sklenic na med za dobře, že prý hned byly pryč - jako každý rok- a tak když myslí, že nezajištěním sklenic přinutí lidi jim to dát do výkupu tak mě akorát pobavili a just jim med nedám!)
2.odstavec 2.veta - to je genialita. Tesat!!
jinak v Beskydech v obchudku pro turisty s frgala a ovcim syrem maji med za 385 - 500/kg (250g/125Kc ; 700g/270Kc)
a tech turistu tam samozrejme neni mnoho..
Já teda neznám moc včelařů, co by cpali peníze reklamním agentůrám........
Referenční URL's