Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Cena medu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Včera jsem potkal paní ze sousedství a říkala mi, že je to hrozné se včelkami letos, že mě hrozně lituje, že je tak špatná sezóna a když se mě zeptala jestli mám med a za kolik. A já ji to řekl, tak mi řekla ,,ježišmarjá tak drahé,, budu sladit cukrem. Tak jsem ji řekl, ať si ho užívá ve zdraví a odešel jsem. Někteří lidé chtějí žít zdravě, ale kupovat levně. Nevidí co zatím je dřiny a času.
Sám nevím kolik bych koupil medu za 150. Zas tak zdravý podle mě není, nejlepší je sladit co nejmíň.
(19.07.2013 21:27)KaJi napsal(a): [ -> ]Sám nevím kolik bych koupil medu za 150. Zas tak zdravý podle mě není, nejlepší je sladit co nejmíň.

Není to o přesvědčeni nebo o zdravosti a je to porad lepší produkt než ty náhražky z EU apod. Aspoň si pochutnas za dobrém medu.



(19.07.2013 17:40)Spede napsal(a): [ -> ]Včera jsem potkal paní ze sousedství a říkala mi, že je to hrozné se včelkami letos, že mě hrozně lituje, že je tak špatná sezóna a když se mě zeptala jestli mám med a za kolik. A já ji to řekl, tak mi řekla ,,ježišmarjá tak drahé,, budu sladit cukrem. Tak jsem ji řekl, ať si ho užívá ve zdraví a odešel jsem. Někteří lidé chtějí žít zdravě, ale kupovat levně. Nevidí co zatím je dřiny a času.

Poslal bych paní do patřičných mezi a řekl jist si med koupi v tescuapod. Tam ho koupi totiž podstatne dráž...
Jsem možná deformován, ale vychování se mi dostalo mimo jiné od strejdy, předválečného obchodníka.

Úcta k zákazníkům, byť jen potenciálním, natož k těm co mi dávali či dávají peníze byla v podtextu všech sdělení. (Až mně jako mladému vadilo jak s každým "souhlasil")

Spíš bych přemýšlel jak se dostat z "průseru", že přicházím o zákazníky. To je poněkud nepříjemná situace.
Samozřejmě v situaci, kdy nejsem schopen zajistit dost zboží to vypadá normální. Ale za rok může být zase dobře a medu bude víc jak lidi budou ochotni koupit - protože nyní se prostě odnaučí kupovat med - protože jej nemáme na skladě.



A samozřejmě, až budou nakupovat med za 90 v supráku - stále jsem jej viděl na pultech a zákazníkům radím, aby se předzásobily než obchody zdraží - tak třeba něco zjistí.

Třeba za rok zjistí že jsou stejně zdrávi či nemocní když kupují med v supráku, tak to bude zajímavé.

Jedinou nadějí je, že v supráku taky zdraří, až zjistí že jim ceny nekazí včelařský damping laciného medu.

A nikomu jsem nikdy netvrdil, že když peče, vaří atd. tak na to nutně potřebuje můj med - ten je na chleba, do čaje, samotný. Pochoutka. Na vaření a pečení stačí kupovaný.
Každej med, i ten v supermarketu, má svého kupce. Letos je tady u nás docela průměrnej rok.....Medu není extra moc, ani málo....ale články v novinách a zpravodajství v televizi(o nekvalitním medu v supermarketech, o špatném roce pro včely, o nízké letošní produkci) způsobily, že med je prodáván tak rychle, že nestačí ani vychladnout, a cena je, už bych rekl, podružná...... Někteří lidé si zamlouvají už med, který ještě není v úle, natož ve sklenicích....Dodgy Letos, kdybych měl 100 včelstev, tak to nabeton prodám všecko. Teď se bude vytáčet, co daly lípy....nevidím to moc růžově, ale to co je objednáno to pokreje.....ale rozhodně letos na medovinu nezůstane...Sad
(16.07.2013 21:01)ing. Rostislav Pešek napsal(a): [ -> ]Možná by ses divil - myslíš, že ten med je tam jen pro okrasu? V supráku??????
Je tam proto, protože vědí, že ho (m.j. za tuto cenu) prostě prodají.
Prostě - pokud chcete prodávat za 100,- , prodávejte za 100,-. Když chceš 130,- - dostaneš 130,-. A kdo bude chtít 160,- - dostane 160,-. Jen je možná nedostane hned. Bude muset počkat, až zmizí u silnic ty cedulky 80,- a až prodá stará Vonásková.
To jsou nervy, vážení. Nic jiného, než nervy. A kdo si počká, ten se dočká.
Osobně jsem veškerou distribuci medu zastavil a probírat se budu až první týden v září. To konečně přestanou přemýšlet o "last minitech", plavkách, krémech a podobných pitomostech a začnou přemýšlet, co všechno zbylo v penálu od loňska, či jaký kroužek se bude řešit letos. Trošku se ochladí, možná sprchne, trošku plískanice....
Už se těším. Tedy prodávejte, prodávejte, dokud máte co.
Není to tak dávno, kdy na tomto fóru někteří "borci" přemýšleli, jak se krmí medem.....
Co by dnes za něj dali.
iRP

A keď nepredajú,tak ho stiahnu späť,dobre prihrejú,aby vydržal čonajdlhšie a vrátia späť do regálov.
Vážení,
mali by ste rozlišovať medzi tými čo sa hrajú so včielkami nad cenou medu nerozmýšľajú,a medzi tými čo z toho žijú,ako napr.ja.
Ako píše Vojto o cene práce u zamestnávateľa a ocenení si svojej práce.
A keď máte v regióne takých,čo im na cene nezáleží,tak kur...a cenu Vám.Tak to sú už dvaja-superMark. a oni.
Pozrite sa na tých,čo predávajú popri cestách,aké majú ceny a to nie sú včelári a ten Horský med za 10,-E nie je med.Takže čakanie na zákazníka majú dobre zaplatenú.
Scipo píše,že je dobrák,ale zabúda,že so džbánom sa chodí dovtedy pre vodu,kým sa ucho neodtrhne.V dnešnej dobe staré slovenské-"Za dobrotu na žobrotu"-platí o to viac.
(19.07.2013 8:20)Radek Bílý napsal(a): [ -> ]Aktuální výkupní cena medu , - květový 75 kč , lípa 83 kč a medovice 90 kč za kg ,přesto znám pár včelařů co prodávají medovici pořád za 80.... , inu... jsou to dobráci...

No, neviem-neviem. Podľa mňa tento rok predá každý, kto bude chcieť - priamo zákazníkovi, alebo inému včelárovi....Smile

Tu su odporúčané ceny pre predaj na tento rok, aj z okolitých krajín.
http://beetime.eu/current-prices-of-hone...year-2013/
Malý postřeh - Česká pošta dnes oznámila, že od 1.8.2013 "upravuje" cenu listovních zásilek z 10,- na 13,- Kč. Protože údajně naposledy hýbali cenou v roce 2008, vychází mi zvýšení ceny ročně o cca 4,5 % (1.045 x 1,045 x 1,045 x...).
Reagujeme my, jak včelaři obdobně? Tedy "upravujeme" cenu našeho vzácného produktu podobným způsobem, jako výše zmíněný subjekt?
Letos je k tomu ideální příležitost..... Myslím, že moc zákazníků ani nebude protestovat.
iRP
Už jsem to tu někde psal v příspěvku, zdražování je všude každý rok, a co nenaděláme nic, včeci držíme h.... a držíme,.Já to jedu každým rokem o 10 kč,..

Rok
2011,,,,,,110 kč
2012,,,,,,120kč
2013,,,,,,130 kč

a divte se nebo ne jde to na odbyt..ke dnešnímu dni mám zatím prodáno 25 sklenic.

Tak se toho nebojte a vzhůru do toho...Wink
(29.07.2013 15:17)asx147 napsal(a): [ -> ]Rok
2011,,,,,,110 kč
2012,,,,,,120kč
2013,,,,,,130 kč

S obalem?
Letošní snůška je nejslabší od roku 2010, když sem začal včelařit. První roky sem med s radostí jen rozdával, ale loni mě to přešlo... a prodával sem květový pastovaný i nepastovaný cukernatý za 110 a pak když docházel tak za 120,-. Letos sem ho nechal hlavně včelám a to málo co mám je pro mě a mé blízké. Pár kilo sem letos prodal po 160,-. Lidem co ho loni brali a ptají se letos po dalším, říkám že letos med prodávat nebudu. A z toho to je pak každý smutný. Tak mě napadlo, aby nebyli smutní a dostali poctivý med, že kdybyste někdo chtěl u mne svůj med prodat, tak vám ho rád prodám. V pohodě za 110,- nebo Vaši cenu, ale jen když mi ho přivezete ve vašich sklenicích a popsaný vaším jménem a místem odkud je (vždyť to znáte co na ní musí být). Nepotřebuji na tomhle vydělat, ALE nesmím do toho vrazit víc než, že to někomu "podám přes můj plot". Jsem v Roztokách u Prahy. Peníze bych Vám dal po jeho prodeji a nebo zpátky váš med... Podle domluvy. Takže pokud máte zájem, napište, volejte... Pokud se domluvíme, tak sepíšeme detaily. To sem teda zvědavý jak se tenhle můj momentální nápad vyvine. A kolik ALE se třeba vynoří Smile ...

Nemám moc rád když med někdo má "jen" na slazení horkého čaje. Přijde mi to jako plýtvání prací včel a taky včelaře. Je přece škoda likvidovat (teplotou nad 45°C, kamarád chemik říká že už nad 40°C) v medu první bílkoviny atp.

Med (nejen - třeba poctivá vajíčka atp.) by podle mého měl být víc ceněn. Za multivitamíny dají lidé mnohem, mnohem více, protože je prostě marketing se zdravím, přesvědčil o hodnotě toho co kupují. Cena medu bude taková jakou určí sami včelaři. Zjednodušeně řečeno Smile
Pre asx147: predat 25 sklenic je nic. To by som predal aj po 300 Kc. Ale skus predat 2 tony a viac za solidnu cenu.
Pre Jožko58: Ano som dobrak, dodavam svojim zakaznikom superkvalitny produkt/liek aj v zlych sezonach aj ked ma to stoji kopec roboty, ktoru tych par 100 eur navyse nevyvazi. Aka je realna cena nasho super kvalitneho bio Cesko-Slovenskeho medu? Povedal by som, ze kvalitou a zdravotnymi ucinkami je na urovni toho marketingoveho novozelandskeho manuka medu, cize niekde okolo 30 eur/kg.
Oznámil jsem v práci, že zvedám cenu medu ze 120 na 130 a obdržel objednávku na 50 sklenic ...
Lepší je cenu nezvedat ale prostě prodávat za 130,-
My mame v praci miesto na internete, kde mozme davat rozne inzeraty. Co mne v inzeratoch okrem foto pomohlo bolo zadavat priebezne udaj zostajucich zasob medu. Tento som samozrejme priebezne znizoval aj ked som nepredaval. Big Grin Cim bolo cislo mensie tym sa lepsie med predaval.Cool Preto ja v kazdom roku hovorim ludom, ze medu je malo, pripadne im este donesiem aj z toho co som mal odlozene pre rodinu.
(30.07.2013 10:04)Jiří Macák napsal(a): [ -> ]Tak mě napadlo, aby nebyli smutní a dostali poctivý med, že kdybyste někdo chtěl u mne svůj med prodat, tak vám ho rád prodám. V pohodě za 110,- nebo Vaši cenu, ale jen když mi ho přivezete ve vašich sklenicích a popsaný vaším jménem a místem odkud je (vždyť to znáte co na ní musí být). Nepotřebuji na tomhle vydělat, ALE nesmím do toho vrazit víc než, že to někomu "podám přes můj plot". Jsem v Roztokách u Prahy. Peníze bych Vám dal po jeho prodeji a nebo zpátky váš med... Podle domluvy. Takže pokud máte zájem, napište, volejte... Pokud se domluvíme, tak sepíšeme detaily.

Nejdřív mě napadlo, že bych tady po Roztokách na kárce přestěhoval k Vám svůj med, abych to měl bez práce, ale pak jsem si řekl, že za med by si měl ručit každý svým obličejem a že to neni dobrý nápad. Kdoví co Vám kdo přiveze a vy si v dobré víře můžete udělat pěknou ostudu... Taky si nejsem jistý že se smí ze dvora prodávat cizí produkty, resp. spíš jsem přesvědčen že ne, vždyť už to není prvovýroba.
Hezký den
M.
Právě jsem se vrátil z Tyrolska (z dovolené) a na chatě, kde jsme byli ubytovaní byla mj. nabídka na koupi medu (za r. 2012) od místního včelaře :

1 Kg - 12 E tj.cca 300,- Kč
0,5 Kg - 6,5 E tj. cca 160,- Kč

Ceny ostatních potravin až tak rozdílné od nás nejsou. Být rakušanem, chovám si pro potěchu tak 5 včelstev a do česka si zajedu každý rok pro cca 500 Kg medu po 80,- Kč a doma je prodám za (ať nežeru) 11 E a jsem vysmátý jak lečo (to berte prosím jako nadsázku).
(31.07.2013 16:54)MartinH napsal(a): [ -> ]
(30.07.2013 10:04)Jiří Macák napsal(a): [ -> ]Tak mě napadlo, aby nebyli smutní a dostali poctivý med, že kdybyste někdo chtěl u mne svůj med prodat, tak vám ho rád prodám. V pohodě za 110,- nebo Vaši cenu, ale jen když mi ho přivezete ve vašich sklenicích a popsaný vaším jménem a místem odkud je (vždyť to znáte co na ní musí být). Nepotřebuji na tomhle vydělat, ALE nesmím do toho vrazit víc než, že to někomu "podám přes můj plot". Jsem v Roztokách u Prahy. Peníze bych Vám dal po jeho prodeji a nebo zpátky váš med... Podle domluvy. Takže pokud máte zájem, napište, volejte... Pokud se domluvíme, tak sepíšeme detaily.

Nejdřív mě napadlo, že bych tady po Roztokách na kárce přestěhoval k Vám svůj med, abych to měl bez práce, ale pak jsem si řekl, že za med by si měl ručit každý svým obličejem a že to neni dobrý nápad. Kdoví co Vám kdo přiveze a vy si v dobré víře můžete udělat pěknou ostudu... Taky si nejsem jistý že se smí ze dvora prodávat cizí produkty, resp. spíš jsem přesvědčen že ne, vždyť už to není prvovýroba.
Hezký den
M.

Bomba. Cool Nemám najmenší dôvod domnievať sa, že návrh priateľa z Roztok .. nebol úprimný. Možno že i preto, lebo okrem iných gramotností som sa naučil i čítať "medzi riadkami":cool: Citovaná odpoveď na jeho návrh jasne deklaruje, kam my, "geniálne" ľudské spoločenstvo smerujeme, ako rozmýšľame a je to jedno- či si obyčajný smrteľník, magnát, oligarcha, trestanec v base alebo v tomto prípade "bohužiaľ" - včelár......
Bez overenia si úprimnosti návrhu ho zmetieme "pod koberec". Sme chorí. V nič neveríme, ničomu a nikomu nedôverujeme, neakceptujeme a nevážime si nič a nikoho, nikomu sa nezdôverujeme, "ľubime" len svoje "ego" a podľa toho reagujeme na všetko okolo nás- bohužiaľ....Confused
Ze dvora je samozřejmě možné prodávat jen své produkty. Takže sklenicím s medem je třeba zavřít hubu aby to nevykecaly a pak to už bude dobrý. Pokud to nevykecá včelař Smile A i kdyby, někdo to musí úřadům udat - nejlépe taky včelař.
Daniel, nejak tomu nerozumiem. Nechcel si napísať, že nemáš dôvod domnievať sa , že návrh bol neúprimný ?
Referenční URL's