Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Cena medu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Bylo by potřeba přemluvit NOVU ať daj zprávu o velkém nedostatku medu /to je aspoň reklama/ a uvidíš,
že 130 kč je málo.Jsme přec na dědině,Ty řekneš 130 a soused hned 120.A další jen, já přec známejm
to nemůžu udělat a s velkým klidem prodává furt za 100.Tak, že si vyber,ale pod cenu bych nešel.Město je
město /na prodej medu ,samozřejmě ,pro H:J:/.F.V.
NOVA - NENOVA...

Všichni okolo prodávali za 100 Kč. Nasadil jsem, po diskuzích zde na fóru, 140 Kč a není žádný problém. Je třeba se ctí a sebejistě sdělit svoji cenu a překvapivě, je akceptována. Vždyť přece, v krámu stojí nekřesťanské peníze..... říkají...

PS.: je řeč o medu, 980g, v pořádné sklenici, nové víčko, slušná etiketa
Frankfurt am Main/Frankobrod, tržnice na Cejlu, cena od € 2.90 do € 7.90 za 500 gr. Větší balení jsem neviděl, menší ano. Prebytky vozte sem.
Prodejna Praha - kousek od Masarykova nádraží (Dlážděná).

[Obrázky: 20140515_153008_1024x768.jpg]
jojo.. letos to alespon tady dole vypadá slibně, to zas budou cedule 85kč nebo 90
mellifera frankfurt 20€ za 1000g
Letos prodávám za 130 až 140 kč za kg. A už to jde na odbyt...Wink
Koupil jsem na farmářském trhu pohankovou mouku "ze mlýna". Už balili, došel mi pro ní do auta a řekl si 90,- za kilo. Zdálo se mi to hodně. Zaplatil jsem a zeptal se proč je to tak drahé. Doma jsem řekl Kohoutové že jsem se napálil, že příště ji koupím v obchodě kde ji pravidelně kupuju výrazně levnějc. Před chvílí jsem zjistil že ji tam kupuju půl kila za 45,- a ani nemrknu.

Od loňska prodávám med jen v tři čtvrtě kilových balení. Sklenice za 100,- (133,-/kg). Lidem se ta nižší cena za sklenici než mají někteří ostatní včelaři v okolí líbí a dneska jsem si na sobě vyzkoušel jak to funguje.
Já tu filozofii čím dál menších balení nachápu.
teď prodávali máslo výhodně, ale mělo jen 200g místo klasických 250.
Chipsy mají taky čím dál míň , ale pytlíky jsou čím dál větší apod. Za 20 let budeme muset kupovat máslo pro každého jedno...

Pohanková mouka za 90 kg, to je teda darda. Na co potřebují dotace?
Já mám k velkým i trochu víc jak půlkilové sklenice a kopíruji cenu cigaret. Už aby jim zase zvýšili daň. Smile
Já měl loni i 560 gramové za 77,-
Preferovalo je pár zákazníků. Že pak nemaj doma na stole zbytečně velkou sklenici, že jdou na návštěvu tak jako dárek, že se jim vejde v kanceláři na stojato do šuplíku, velkou pro sebe malou pro dceru a jeden proto že 77 je hezké číslo, že se v tom roce narodil.

Letos zase nějaké nadělám, ale už né tolik.
460ml ?

Je to o zákaznících, někdo je chce a někomu musím i do práce extra nosit velkou. Ale josu ti co si je berou i domů - právě proto že jsou vhodné i pro děti - lehčí a neutopí se v tom lžička, což u velkých je s dětmi někdy boj. Ono i u dospělých. Smile

Výhoda je to, že pro dost lidí je cena za velkou sklenici psychologicjky vysoká (tříciferná) tak si vezme malou a za týden přijde znova.
420 od Sedláčka. Píše že jsou na 500 g ale mně se v pohodě vešlo 560. Mám cejchovanou váhu.
Pan Sedláček mě zklamal,

údajně na žádost mnoha včelařů začal sklenice včela prodávat jako 730 ml, aby se do nich to kilo vešlo. Já mám doma tak 5000-7000 etiket do zásoby s hmotnosti 950 gr. Takže se jde opačným trendem, než je obvykle. Chápu, když někdo prodá 100 kg. medu, tak je mu jedno ,jestli 720 ml, nebo 730 ml. Když však prodám magické číslo 2 000 ( kg) tak rozdíl je na každé sklenici 0,05 kg, což je tedy 100 kg medu, v částce pak cca 12 000 CZK ročně a to není málo. Takže končím se sklenicemi včela. V hyper super prodávají běžně med ve sklenicích 720 ml. a když pak čtu, tak vidím 900 gr. a zákazníkovi to přijde jako staré známe kilo.

P.
A co je za problém tam dát o těch pár dkg.méně aby vám to teda sedělo se samolepkou?U různého zboží je to zcela běžné že obal(např.krabice by pojmul 2 obsahy) Právě si myslím že p.Sedláček udělal rozumnou věc.Teda je pravda že se spíš na zboží ubírá.Viz bonbóny ......kde z původních 100g přešli s balením na 90g a pro jistotu to časem ještě několikrát zdražiliConfused
No
Zákazník neuvidí plnou sklenici a je to ještě horší.
no neco sem napísu taky pan Sedlacek za to nemuze je to jen vymysl,oficialne uz sklenice ze vcelou delaj jen 730 ml a sou asi o korunu levnejsi nez ty 720 protože šetreji na skle.informace je primo z vyrobny sklenic kupuju je tam takže je pravda jinde.opravdu je to jen o cene a množstvi skla co použivaji.
Tam a na etikete uvedie 950g a je to vybavené. To má biť garantované, horšie keby tam nebolo garantované. Za to pokuta od ŠOI a nie malá. Kto neuvedie váhu medu na etikete sa tiež vystavuje stíhaniu. Je to tiež z bodov kde je povinnsť( Potravinový kódex )
Přesně tak , nenaplněná sklenice znamená, že na zákazníkovi šetřím, což není pravda a příště už nemusí přijít. Klasická Faccete 720 ml. je i oproti včele levnější při podeji u p. Sedláčka. Ještě jsem nezkoušel vážit prázdné. ale včela se mi jeví skutečně tenčí.
Takže asi rozdíl v ceně mezi včelou a faccete přímo u výrobce znamená vyšší zisk pro p. Sedláčka. Je to škoda. Zákazníků se sklenice líbila.

P:

(21.06.2014 10:01)KaJi napsal(a): [ -> ]Zákazník neuvidí plnou sklenici a je to ještě horší.
(22.06.2014 15:14)Merkuri napsal(a): [ -> ]Tam a na etikete uvedie 950g a je to vybavené. To má biť garantované, horšie keby tam nebolo garantované. Za to pokuta od ŠOI a nie malá. Kto neuvedie váhu medu na etikete sa tiež vystavuje stíhaniu. Je to tiež z bodov kde je povinnsť( Potravinový kódex )

trochu ťa opravím, Potravinový kodex už neplatí, platí už nová vyhláška MPRV SR č. 127/2012 Z. z. a tá vyžaduje, aby potraviny v tekutom stave mali množstvo uvádzané v ml. T.j. treba aj na etikete uviesť, že je tam množstvo 720 ml.

PS: tá vyhláška bola minulý rok novelizovaná vyhláškou 422/2013 Označovanie potravín ale to len kvôli tomu, že v tej pôvodnej dali zlý dátum účinnosti

suma sumárum: od 1.1. 2014 máme (v SR) na etikete uvádzať objem v ml
Referenční URL's