Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Cena medu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Zatím jsem neměl to štěstí, aby se mnou někdo smlouval. Slevy a sklenice zdarma (nemyslím tím jako dárek) jsou cesta do pekel. Pokud jednou uhnete, člověk přijde podruhé a chce víc.
Je dobré se na cenu medu podívat i z hlediska otázky: Kolik práce dalo včelám, aby naplnily jednu sklenici?
A taky nákladů a času než to člověk od nich do té sklenice dostane a postará se o ně aby příští rok zase mohli v klidu a bez nemocí nosit další med
V obchoďáku stánek s Kolomého medy.
Hezké to tam má. Měl jsem čas si to prohlédnout. Za asi dvě minuty co jsem tam stál se prodavačka nezdvihla ze židle a nedala mobil od huby.
Kilovky za 178,-
Tak já doma prodávam za 120kč a od 1.7 to bude 130kč . Na stánku prodávám za 130kč už od nového roku.Nejhorší je že blízký starší včelař vytočil asi 4kg na včelstvo a prodává za 100kč a to je strašnej úspěch proto že prodával za 80kč.
Takového bych vykoupil i kdyby vytočil 40kg.

Prodával jsme za 110 květový, 120 svůj. Ale to asi dál nepůjde, když ve velkém je med za 100.



(05.07.2014 11:03)Kohout napsal(a): [ -> ]V obchoďáku stánek s Kolomého medy.
Hezké to tam má. Měl jsem čas si to prohlédnout. Za asi dvě minuty co jsem tam stál se prodavačka nezdvihla ze židle a nedala mobil od huby.
Kilovky za 178,-

Asi poznala včelaře. Smile

Cena je příkladná.
(29.06.2014 9:59)Honza Veber napsal(a): [ -> ]Pokud jsem byl spoustecem toho, ze jsi sel kopat diry na kuly pro plot, do kterych se Ti jinak nechtelo, ma to na jednu stranu jedno positivum vid? Wink

[Obrázky: medarna.jpg]

Včera jsem vykopal osmdesátý osmý metr. V popředí včelařské přibližovadlo, v pozadí lípy. Uprostřed medárna, kde se při obloze bez mraků dá točit jen v trenýrkách (jinak se nedá) a kde při odvíčkovávání tvořím ceny medu.
Smile az budes mit chvilku, vyfot cele stanoviste, bude to tam urcite perfektni!!
Honza

Jen tak pro ilustraci mi kamarad, cech, zijici v Recku, poslal odkaz na ceny tamni medne produkce a jeste spolecne chystame jednu malou zajimavost Wink
http://agriamelissa.gr/index.php/meli.html
Honza
(29.06.2014 20:43)Ivík napsal(a): [ -> ]Zatím jsem neměl to štěstí, aby se mnou někdo smlouval. Slevy a sklenice zdarma (nemyslím tím jako dárek) jsou cesta do pekel. Pokud jednou uhnete, člověk přijde podruhé a chce víc.
Je dobré se na cenu medu podívat i z hlediska otázky: Kolik práce dalo včelám, aby naplnily jednu sklenici?

Je to až proti logike určovať cenu podla toho jak sa natrápili nanosiť med do sklenkySurprised, včelám je to jedno č bude 10 -30 sklenic z úľa, oni kôli tebe neozmíšlajú,, koľko a kedy, je to zhromaždovací pud, sebezáchova. Keby na nás misleli tak sa na nás vykašlú.
(06.07.2014 11:12)Honza Veber napsal(a): [ -> ]Smile az budes mit chvilku, vyfot cele stanoviste, bude to tam urcite perfektni!!
Honza

Jen tak pro ilustraci mi kamarad, cech, zijici v Recku, poslal odkaz na ceny tamni medne produkce a jeste spolecne chystame jednu malou zajimavost Wink
http://agriamelissa.gr/index.php/meli.html
Honza

I u nás na Slovensku sa po tej to sezóne budú ceny medu šplhať a vyrovnávať Grécku! Taká jedľová medovica je už aj drahšia!
A čo to za porovnávanie?
V rumunsku bude po 2Evri jedľová medovica, podla všetkeho bude asi klesať.Už som dostal avízo od známeho z Bukurešť.
Všetko ukáže kupischopnosť obyvatelstva, mimo Blavi všetci majú hlboko do kapsi.
Merkuri,
ja jsem s nikym neporovnaval, jen jsem poslal pro informaci ceny medu v Recku, nic vic. Ve vsi slusnosti koukam, ze mas taky zname po celem svete, kteri Ti avizuji dokonce i cenu medu v tamnich destinacich a vyvoj cen. To smekam Wink
Honza
moja cena : repka 5€, agat 5€, malina 6€ , medovica 6€
Průměrná spotřebitelská cena medu podle ČSÚ - 168,80 Kč/kg
http://www.vcelarstvi.cz/files/pdf_2014/...-14-06.pdf
To máš 6.25Eura.

Včera som bol v Tesco a med stál Agátový - 7.15Eura, no ale bol dost tekutý, môj odhad 20% vody. Pekný bledý.
Doufám, že zase budou odpovědné spolky a jejich představitelé tvrdit, že cenu kazí laciný dovoz.

Ale nejkvalitněšjí med je přeci nejlacinější, ne?Smile Smile
Mne osobne nevadí cena agátového medu čo je v retazcoch. Ja už dva roky predávam agátový med po 7Euro. Nebudem zvyšovať cenu, agátováho medu mám dostatok. Mám ho podstatne hustejší než retazce, a ešte ho zahustím.
Na nich treba ist len kvalitov.
Nikdy jsem med nezahušťoval a nikdy ani nebudu, ale musim se zeptat, jak a proč ho zahuštujet?
Safra Mlho, a to jsem se svými 150,-/kg v širokém okolí nejdražší. Ale mě to tak vyhovuje, když zájem je větší, než produkce. Předpokládám, že cena mi vydrží příštích 5-10 let, když teď máme cukr zase pod 20,-/kg Smile
(09.07.2014 10:50)Josef Hrůza napsal(a): [ -> ]Nikdy jsem med nezahušťoval a nikdy ani nebudu, ale musim se zeptat, jak a proč ho zahuštujet?

Predstav si to ked predávate dajme tomu 6ti, ludia chytajú med, pozerajú na hustotu, ten kerí má najhustejší, od toho zoberú. Ja ho chcem zahustit na 15% agátový med, mám ho síce 16 - 17% ale chcem aj menej.Tomu sa vravý úspech. Ja mám agát za 7 evri a už poniektorí za 8 evri, Med pri teplote 35C sa samovolne vyparí 1.5% vody/ 24hod. v termokomore.
Dnes jsem dostal tento email:

Dobrý den pane Klinkovský
Jedná hodná duše je právě v Praze a je na farmářském trhu.
Ceny medu se tu pohybují:

Pastovaný 750 g – 145,-Kč
Akátový 450 g – 120 ,-Kč
Akátový, lesní 750 g – 170,- Kč
Květový 2300g – 350,-Kč
Akátový 2300 g – 450,-Kč

S pozdravem.......................

Asi vyrazím s krosnou do Prahy, SONE+ za 650 ,- se mi po pár sklenicích vrátí.
Referenční URL's