Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Cena medu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(16.07.2014 21:53)Zdeněk Barnat napsal(a): [ -> ]Já jsem přesvědčen že Merkuri zde prezentuje své užasné výnosy jen a jen proto aby zakryl a zlegalizoval co všechno a od kud dováží a prodává. Kdyby Merkuri vytáčel 150metráků svého medu (tak jak vychází propočet) a to na tom jeho medometu !! Tak by nemohl stát v červenci na farmářském trhu. To prostě nejde. Sklínkovat. rozehřívat etiketovat. Tolik medu se musí ve vedru odebírat ze včelstev,vozit domů,nanosit domů, odvíčkovat,vytáčet ,cedit a uskladnit !!! Aby v jednom místě medoval Gaštan.lípa,akát,borovice,smrk a k tomu do toho les ??????? Za další do toho řepka, slunečnice, a další ,květy. Nejvýmluvněji to dokazuje hláška - že celníkům označení pylu nevadilo. merkuri je čistokrevnej překupník a svá včelstva má jen k zamaskování tum které dovezl a prodává.

Ďakujem za tvoj prejav bevýznamného +!
Tento rok ani borovica nebola, úž dopredávam, napokon to ani čistá borovica nebola. Tá čistá je už preč, strelil som ju za 50E/Kg, nie je určená pre bežních smrtelníkov, mala 13.5% vody, predáva sa za 250kanadskích dolarov/Kg, tak isto aj medovica z Kazachstánu, Altájský kraj.
Ve čtvrtek jsem si koupil na farmářských trzích svazovou sklenici medu bez etikety za 130,-
Zelinář prodával prý známému.
Začal som predávať lipová medovica, 8Euro
Patkovo zákazníkům pod cenou?
Túto cenu môžem potvrdiť. Medovicu z ihličňanov včelári ponúkajú aj po 9 euro.
Začali sme predávať sójový med, 35Euro/kg. Bola dobrá odozva naň, skúpili ho domov väčší podnikatelia, išlo to jak teplé rožky v obchode. Nemali sme konkurenciu, nikde nie je na predaj, to bodovalo. Za 4 dni čo bola výstava, sa všetok predal. najväčší záujem javili Japonci.
35 Euro za kilo se musí Japoncům velmi líbit, protože už při pohledu na tuhle cenu se jim oči narovnaj i bez plastiky..... Hele Merkuri, a jak šel na odbyt borůvkovej , ananasovej a banánovej?.....to jste, tipuju, taky bezkorunčně jediní prodejci......Big Grin
Med z ananásovníka a banánovníka existuje.
Vieš ono to nejde že je z toho alebo noho, najviac na tom to robí cena, považujú to za čosik výnimočné, preto na to skočia. Musí mať to aj svoju cenu.
Sojový med je môj, som ho vytočil zámerne aby som na ňom zarobil, a nie aby ho včelstvá zožrali v zimných zásobách.
Sójový med je normálne dostať kúpiť v Južná Amerika, konkrétne v Argentína. Má chuť jak sójové rezy.
no neviem. u nas bola soja a vcelu som tam nevidel Sad
Já som to pochopil myslím že dobre.A to tak,že aký med vytočím,to je vlastne jedno,dôležité je ako ho nazvem a akú mu dám cenu a v tomto spočíva to tajomstvo.Smile
Nechcem brať ilúzie o sójovom mede Merkurimu,ale pri sóji je produkcia nektáru nízka ba priam žiadna. ( Anton Jurík: Medonosné rastliny) A i moja skromná skúsenosť. ( v našich podmienkach)
(04.10.2014 19:10)peter.d napsal(a): [ -> ]no neviem. u nas bola soja a vcelu som tam nevidel Sad
Špatné včely nebo soja Smile
A nebo včelař který je nemotivoval a neinformoval že sojový med je za 40Euro.

To by změnilo jejich přístup.Cool
A Merkuri,jak takový sójový med vlastně vypadá?
A za jak dlouho krystalizuje?
Mám tu neuvěřitelnou smůlu,že i když se tady sója pěstuje,tak med jsem z ní ještě nikdy nevytočil....
S pozdravem Pavel
(04.10.2014 19:01)Merkuri napsal(a): [ -> ]Med z ananásovníka a banánovníka existuje.
Vieš ono to nejde že je z toho alebo noho, najviac na tom to robí cena, považujú to za čosik výnimočné, preto na to skočia. Musí mať to aj svoju cenu.
Sojový med je môj, som ho vytočil zámerne aby som na ňom zarobil, a nie aby ho včelstvá zožrali v zimných zásobách.
Sójový med je normálne dostať kúpiť v Južná Amerika, konkrétne v Argentína. Má chuť jak sójové rezy.

Nevím jestli je to tady o ceně medu,HuhHuh

Jinak já mám med z těstovin , kilo za 1200kč a už není.SurprisedBig GrinBig GrinBig Grin
Med zo sóje je svetložltý.
Sója aby medovala potrebuje teplo a vlhko, dobre vlahy. Po mesiaci stočený med začína pomáli kryštalizovať.
Je toto téma vůbec o ceně medu a její polemice, či je to téma jestli soje meduje či nikoli.
Držte se prosím tématu CENA MEDUBlush
...ve včelařství jsem četl něco o ceně kolem 200 Kč/kg...
Pokud budou úhyny včelstev v předpokládaných úrovních +- 25%, tak se s cenou dostaneme na cenu Německa.... 8 až 12 Euro/Kg. A pokud budou následovat roky, které pro většinu včelařů dopadnou jako loni nebo jako letos, nebo budou úhyny větší ,bude zbytečný o ceně polemizovat. Takže nejspíš konec prodeje v 720ml sklenicích.....Dodgy
Na féjsbůku jsem zaznamenla info že někdo zdražuje na 150/130 medovice/květ. Smile
V Lidlu je Sirup med - tekutý co lidi chtějí 720ml za 130 ale normální med krystalizující za -90,-/0,5kg.

Včelařství by o tom mělo psát denně, nebo alepoň měsíčně, aby napravilo deficit z dob minulých kdy to bylo prý zakázáno /kartelová dohoda Smile /. Tak aby se situace před výročkama vyjasnila. Až lidi budou nadávat na nízkou 1D je třeba jim říkat, že na oplátku mají vyšší cenu medu. Místo dotace. Smile


Po letošku myslím, že ti co nebudou ve finančním nouzi nebudou prodávat az každou cenu a doby kdy se dal sehnat med lacino ve velkém budou pryč. Letošní rok snad už každého poučil. Smile
Je potřeba aby se velkoobchodní cena ustálila těsně pod 100 a to pak podpoří cenu kterou jsem už zaznamenal z více stran 180Kč. Nechápu ty co prodávali za 120 a míň aby nyní už neměli med na skladě.

Optimální strategiíí je nyní nakupoat 1/2 kilové a jiné menší sklenice. 1/2kila za 90 by lidi mohli vydýchat.
Vstupy ,jako energie,benzin,nafta od loňska nijak nevzrostly,cukr zlevnil na polovinu. Za těchto okolností zdražit ze 120 na 180,tedy o 50%, považuji za nenažranost,která se dlouhodobě nemusí vyplatit.
Referenční URL's