Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Cena medu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Ceny medu boli, su a budu vzdy rozdielne a nikdy nebudu rovnake kazdy vcelar ma inu produkciu,strategiu predaja a pocet vcelstiev je rozdiel predat 500kg medu z dvora a predat 15 000 kg a tak isto sa treba prisposobit regionu v ktorom budem predavat urcite sa bude med predavat za inu cenu v Prahe a Bratislave ako v Trebisove alebo Roznave na cene sa da vzdy dohodnut ked pride zakaznik a povie ,ze zoberie 200kg tak mu to urcite dam lacnejsie ako takemu co zoberie 1-2 kg,ti vcelari co predavali tento rok med do vykupu po 2,5€/kg si urcite trieskaju hlavu o stenu,teraz by ho predali za 6€/kg .
Z hlediska obchodního špatný postup, ale pro včelařství obrovský úspěch!!!

No...záleží jak se to vezmeWink
Já med ještě mám.Doma u dveří prodávám za 130kč a na stámku když někde stojím tak 140kč. Jak už se dlouho traduje med by mněl stát jako máslo. Mnoho let od revoluce byl med podhodnocen a nyní se díky nedostatku ta cena zlepšila.
(03.11.2014 10:29)Debora napsal(a): [ -> ]Big Grin za nenažranost považuji podvádět včelstva a sám sebe.

Inu to je příspěvek,jak má být,krátký a úderný,jen jsem v daném kontextu nepochopil,co tím chtěla autorka říci.Smile
Já med neprodávám, jelikož jej mám málo.
Kdybych nastavil cenu tržně po letech netržního chování většiny včelařů (i mě, který se přizpůsobil) tak by to bylo najednou velmi velká pecka.

Takže jen rozdávám a čekám až to vyřeší neviditelná ruka trhu.

Protože jsou dvě možnosti.
1- Buď bude medu hrozně moc, ale povede to k tomu, že rozumní nebudou prodávat a nechají si zásoby, víkupci budou chtít doplnit zásoby a hlavně bude záležet na svět cenách. Nakonec může nastat situace že ve výkupu bude med za 100 a včelaři bodou prodávat seriozně za 120. (už letosp ordávat v malém za 120-130 je jen o udržení zákazníků, když ve velkém se med dá prodat jen o pár desetikorun laciněji).

2 - Medu bude normálně nebo méně - a pak se uvidí kolik lidí bude prodávat dál v malém za jejich současné ceny jako budou velkoobchodní. Na toto se sice netěším, ale pak si tu retoriku vychutnám - o malé kupní síle atd.

Bude to jak za sociku, kdy výkupní bude stejná jako malooobchodní? To se tehdy moc včelařů k maloprodeji nemělo. Cool
Já med prodávám, jak v drobném (běžní zákazníci), tak i včelařům. Někdo ze včelařů si to přeje i do svazových sklenic, tak vyhovím. Medu je zatím dost, ale jen řepkového. Cena se proti loňsku zvedla - 1 kg za 120 Kč. Okolní včelaři už také nemají.
Predávam Manuka med za 100Eur, je zaujímavé že to ide veľmi dobre. Pre mňa je to výhoda, aspoň mám na ňom 65Eur.
Prozraď,ty komiku,kde že na Slovensku jsou ty plantáže keřů manuka?Smile. Nebo kočuješ na Nový Zéland ?
Merkuri nemusi kocovat,jeho vyslachtene vcely maju dolet az na Novy Zeland SmileSmileSmile
(03.11.2014 20:03)Merkuri napsal(a): [ -> ]Predávam Manuka med za 100Eur, je zaujímavé že to ide veľmi dobre. Pre mňa je to výhoda, aspoň mám na ňom 65Eur.

Taky jsem četl o reikimedu a homeopatickém medu. Ten by byl vůbec nejlepší, protože z 1 kg medu by byla cisterna homeopatického. Big Grin
(03.11.2014 20:03)Merkuri napsal(a): [ -> ]Predávam Manuka med za 100Eur, je zaujímavé že to ide veľmi dobre. Pre mňa je to výhoda, aspoň mám na ňom 65Eur.

Merkuri.....to už tu bylo...nepamatuješ?....UMF....Unique Merkuri Factor......Big Grin
V Pardubicích 150,- Kč za kilogram a už dochází, inu dobrého pomálu....ruce by mu trhali i 170,- Kč by dali, jenom kde vzít med, když nikde není,,,
Pánové, nenechte se Merkurim strhnout k tlachání, víte, jak to dopadá ...
Ja nikoho nenútim, sa tu takto vyjadroval. Ja tiež nie som sám čo taký med predáva, v Blave je to normálna cena. Nie som o nič horší od obchodov čo takto predávajú, ked si niekto bude žiadať med aj afriky, nie je problém ho doviesť, za čo predám je moja osobná vec, a nič po tom nikoho nie je
dnes cena medu v Dětřichově u Uničova 100,- Kč/kg HuhHuh
Kolik jej měli na skladě? Byl ve sklenici a vypadal "slušně"?

Tedy předpokládám, že to bylo od včelaře.
Nevíš u koho?Šel bych vykoupit.A ještě vydělám.F.V.
Kto je dost hlupy, aby kupoval manuka med za 100 eur si ho aj zasluzi. Big Grin Celkovo je dost divne ako sa tento med masovo predava za super ceny po celom svete, pricom plochy kvitnucej manuky su obmedzene. To mi pripomina tu drahu vodu Fiji plnenu z vodovodneho kohutika.Big Grin
Zajímavé, že pokud si pamatuji, tak v jednom popisu účinků manukových medů na popáleniny atd bylo napsáno, že má podobnou účinnost jako středoevropské medovicové medy.
Čaje z Darjeelingu se taky ve světě prodá několikanásobně více než se tam vypěstuje. Manuka honey jsem jedl v Anglii. Byl drahej, tak jsem jim řekl že realita byla menší než očekávání. Ve skutečnosti byl hnusnej. Ale možná to byla jen směs medů z manuk a ostatních zemí mimo ES. Za mě Májka lepší volba. A to paštiky nejím.
Referenční URL's