Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Cena medu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Zdravím přítomné.
Já budu prodávat za 140, s tím že je to cena zaváděcí . Cena je to podle mě pro zákazníka příznivá. Mě možná zůstane med do vánoc nebo i déle ale nevadí po vánocích bude dráž Tongue . Včelař ke kterému jsem se chodil učit, prodával za tuto cenu už předloni. Z medné produkce 70 ti včelstev nemá od ledna ani kilo. Je potřeba se naučit vážit si svojí práce. J.V.
146,70
Ja budu prodavat asi za 180 - 190 zvazoval jsem rovnych 200 ale to by bylo asi blbe psychologicky. Kdyz mi nejaky med zustane do ledna tak nevadi urokove sazby jsou v bankach nizke a budu mit kdyztak doma misto zlateho standardu zlaty medovy standard Smile

Ale vim ze do pristiho kvetna nebudu mit zase stejne nic.
(20.05.2015 9:21)jaraklasek napsal(a): [ -> ]Zdravím přítomné.
Já budu prodávat za 140, s tím že je to cena zaváděcí . Cena je to podle mě pro zákazníka příznivá. Mě možná zůstane med do vánoc nebo i déle ale nevadí po vánocích bude dráž Tongue . Včelař ke kterému jsem se chodil učit, prodával za tuto cenu už předloni. Z medné produkce 70 ti včelstev nemá od ledna ani kilo. Je potřeba se naučit vážit si svojí práce. J.V.
Je potřeba si Vážit svoji práce, ale také práce našich včeliček.Wink
(20.05.2015 9:25)Kohout napsal(a): [ -> ]146,70
Pětikačka na konci je ideální - zákazník to většinou okrouhlí na celý a spokojenost všeobecná. Big Grin
Ahoj, omlouvám se případně za spam.

Bohužel se letos potýkáme s vysokou úmrtností včelstev, a tak jsem nucena nakupovat med od jiných, a proto Vám touto cestou chci nabídnou, že od Vás, s láskou vyrobený med, koupím.

Aktuální ceny:

med luční (květový, řepkový) až 85 Kč
med smíšený až 95 Kč
med medovicový (lesní) až 110 Kč

Informace o výši aktuální výkupní ceny na e-mail - cena se může lišit v závislosti na tom, kolik medu budu ještě do výroby potřebovat.

Koupím i med zkrystalizovaný (pro můj účel rozhodně není na škodu).

Po dohodě si ráda pro med přijedu po celé ČR. Nádoby výměnou, zálohou, zaplatím.


V případě zájmu pište.

e-mail: med.kalna@seznam.cz
Big Grin k tomu se nedá nic dodat.
Včelařství Koblížek vykupuje med za 120,- a vypadá to že jakýkoli. Sakra to už láká i mne. Třírámkový oddělek prodává za 2500.-SurprisedSurprised
Odělky bych nekoupil ale med bych prodal Big GrinBig GrinBig Grin
Asi si opravdu váží své práce. Ne jen průpovídky o vážení si práce včel a med ve skle za 130 a míň. Smile
Květinko, moc rád ti med s láskou klidně prodám, ale v případě tvého zájmu budeš muset na cenu kapánek přitlačit, dnes jsou ceny už jinde .....Wink
(22.05.2015 6:02)Zdeněk Barnat napsal(a): [ -> ]Včelařství Koblížek vykupuje med za 120,- a vypadá to že jakýkoli. Sakra to už láká i mne. Třírámkový oddělek prodává za 2500.-SurprisedSurprised
Odělky bych nekoupil ale med bych prodal Big GrinBig GrinBig Grin

120kc/kg vo vykupe je dobra cena nieje co vahat a mas to bez roboty ciste peniaze na ruku,Uvidim ako bude pokracovat sezona,mozno sa mu ozvem aj ja Big Grin
Začíná se s prodejem letošních medů a zajímá mě jaká je cca průměrná cena. Já jsem prodával za 140, ale nový budu mít za 150. Jakou máte cenu vy?
Letos budu prodávat za 150. Lidi jsou zblblí z médií a ta říkala, že med bude kolem 160ti Kč/kg. Jinak se nechci chlubit, ale mám objednávku z Anglie kam dodávám za 300 Kč za kilo a prodává se to tam za 15 liber /kilo.
Jestli se něco nezměnilo, tak ČR není na seznamu schválených zemí pro import medu do UK.
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexU...046:EN:PDF
(23.05.2015 13:40)joer napsal(a): [ -> ]Jestli se něco nezměnilo, tak ČR není na seznamu schválených zemí pro import medu do UK.
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexU...046:EN:PDF

Já ho taky v UK prodávám jakoby z bratrova dvora Big Grin
Koukal jsem na ceny másla? Letos to ukazuje na férovou cenu -150 až180
Nechápem čo má kravský produkt spoločné z medom?
To tak vždy trepal na schôdzi SZV v Nitre lekárnik Korček starí páprdo. Cenu určuje dopyt a nie kravské máslo. Kludne sa tento rok môže stať že sa dovezie med z Ukrajiny lebo úrady ako colná a potravinová správa už začali fungovať a vlanajšieho a predvlanajšieho medu je tam dosť, a ešte k tomu keď donesú biely agát z Krimu tak poniektorým oči padnú do smútku a agátu tam bolo dosť.
cena medu v minulosti přibližovala k ceně másla.
(kopírovala).

cenu medu určuje poptávka, ale také množství (produkce).
U mě ji určuju já.
Zabúda sa na jednu vec. V minulosti mal aspoň jednu kravu v dedine takmer každý dom. Bol to pre sedliaka základ. Dnes je asi chovateľov kráv podstatne menej, čo sa o včelároch povedať nedá. Tak isto aj produkcia medu na jedno včelstvo sa niekoľkonásobne zväčšila. Odvolávať sa v dnešnej dobe na cenu masla je iracionálne.

Ešte som zabudol pripomenúť, že maslo sa v minulosti označovalo za "mäso chudobných".
Referenční URL's