Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Cena medu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
a kolik toho medu vyprodukuješ Katko? to je celkem dost podstatná věc Smile
(11.06.2015 12:48)Louky napsal(a): [ -> ].....docela se divim, že výkupy ještě nezareagovaly a nesundaly cenu níž Smile počítám že brzy pudou z 90 na 80

O kolik ty pudeš s cenou ze dvora pod výkup?
já cenu udržim Smile já totiž již v březnu věděl, že budu mít hodně medu, takže jsem nasadil 100 Smile
(11.06.2015 18:55)Louky napsal(a): [ -> ]já cenu udržim Smile já totiž již v březnu věděl, že budu mít hodně medu, takže jsem nasadil 100 Smile

Prodáváš do výkupu ? Smile
ne ne pouze konečným spotřebitelům.....max 20kg na hlavu Smile
Odpovídající cena je cena za kterou jsou zákazníci ochotni nakupovat. Cena 100 sama o sobě hovoří o nezodpovědnosti včelaře k sobě samému a logicky tedy i ke všemu ostatnímu .Z tohoto pohledu bych se jako zákazník přizpůsobil a šel jinam,kde se nebojí ocenit svou práci. Podezřele levné je vždy riziko. První otázka zní-čím to pančuje, že je tak levný ????Nechodí si zákazníci se sklenicí od okurek? Nemyslím to zle ,ale je to hloupost .
Muze byt 2 x lepsi rok nez loni, ale o kolik vcelstev (produkcnich) mame mene nez loni? Trojclenka?
První rok, první med a hodně jsme doma počítali. Nakonec jsme si řekli že bude za 130,- Kč za sklenici. Ale prodal jsem i za 150,- a prodal bych i za 170,-. Každopádně vzhledem k cenám veškerého zařízení a vynaložené práci se divím že už nestojí 250,- Smile
(11.06.2015 20:58)M+M napsal(a): [ -> ]Z tohoto pohledu bych se jako zákazník přizpůsobil a šel jinam,kde se nebojí ocenit svou práci.

No já Ti nevím Big Grin jestli to takhle někde funguje, ale v Čechách tedy určitě ne. Stačí se podívat, co si lidi obecně kupují a na co při tom hlavně koukají. Med za 100,- podezřele levný vážně bude málokomu.

Jinak ale souhlas, taky nasazuju cenu 150,-, jako ostatně většina sousedů. Holt ten provoz taky něco stojí, a pomalu abych na svojí práci ještě doplácel. Při pohledu na ceny medu v super-hyper, kde med, nebo taky "med" padne s cenou za kg málokdy pod třeba 160,- výčitkami fakt netrpím. Tvojí práci totiž nikdo jiný než Ty oceňovat nemá potřebu a musíš si jí ocenit ty. Takže ti dávám za pravdu, ale nečekej že půjdou k sousedovi, když jim ponúkneš med za 100 Wink
(11.06.2015 13:21)NitraM napsal(a): [ -> ]Diskutovat s tebou asi nemá smysl, protože co napíšeš v jednom vláknu, to si už nepamatuješ pro vlákno druhé, atd. Představ si, že jsou u nás oblasti, kde akát vůbec neroste. Ty bys z něj přesto vymedoval určitě aspoň 40kg v průměru. Jseš možná geniální, ale spíš si myslím, že si ty numera, kterými tady všechny už několik let krmíš, taháš z prstu. Je to už velká nuda. Více lidem už přišlo divné, že při takovém objemu práce stíháš přímo v sezoně cestovat po Česku, Slovensku a vysedávat i přes den na internetu. Zlatá doba, kdy na fóru člověk mohl číst místo tvých nesmyslů třeba příspěvky iRP a jiných. To jsou lidé, které ostatní včelaři skutečně znají, včelaři s praktickými zkušenostmi a jejich názory mají proto váhu. Třebaže před pár lety bylo příspěvků méně, byly o něčem.
Objem času a práce no to vieš starú bačkoru o mojom čase pre zaujímavosť som už od 4.00hod ráno na nohách lebo idem ku včelám. Na cestu do česka mám vyhradení čas lebo ráno buď o 2 - 3.00hod idem z domu a navečer som späť.
na NETE nie som celí deň lebo posledné čo som tu bol bol čas 13.31hod. a išiel som ku včelstvám robiť prehliadky. Ja nepotrebujem moc spať a prv som aj robil a zarábal som čistého na ruku 1 600euro/ M a ešte som v plnom tempe stíhal zo včelami a tomu ver že som robil 4 agáty lebo je to realne a u teba asi nereálne. Ked nemáš v okolí agáty tak kočuj lebo nik ti to nezakazuje aby si nešiel. Myslím že mám aj praktické skúsenosti tak ma neháč do vreca medzi gramlavých a neschopákov.
Dnes jsem byl plnit oplodňáčky, jak jsem včelstva po řepce a ovocných stromech opustil, tak tam jsou. Nic nepřibylo. Akát v těchto končinách nic nedává, pouze udržuje včelstva (vysuší to větry). Tedy již téměř měsíc nic. Již týden kvete lípa, váha však stojí. Co vím, tak včelaři v okolí nic moc. Zásoby medu z loňska nejsou oproti jiným rokům žádné. Včelstev na Jižní Moravě je méně než loni.
Loni jsem byl koncem prázdnin v Hodoníně na chovatelské burze prodávat med, bylo nás tam s medem ale 7, nikdo téměř nic neprodal, nálada na bodu mrazu, již jsem tam ani nejel. Přišel podzim a s ním poptávka, na vánoce jsem byl již bez medu, jiné roky jsem prodával do března až dubna. Cenu mám nejvyšší v okolí.
Nevidím žádný důvod proč panikařit, že neprodám.
koľkokrát za život je sezóna,že sa dá stihnút s tými istými včelstvami 4x agát?..keď počítam kvitnutie aj so spracovaním a vytočením medu 14 dní,vychádza mi to 4x14= 56 dni..muselo by sa asi začať v maďarsku,potom potiahnuť na juh slovenska,a ešte 2x vyššie..teoreticky by to vychádzalo,ale koľko dní môže byť z tých 56 vhodných na znášku..? a čo včelstvá,na takej intenzívnej znáške sa lietavky derú rýchlejšie než sa liahnu a dospievajú nové..kočovníci pred rokmi u nás robili 2x agát bežne,ale snaha o 3tí vždy vyšla nazmar..nehádam sa že sa nedajú urobiť aj 4,ale moc krát za život sa to asi nepodarí..a pri vývoji počasia aké sa na nás valí v posledných rokoch budeme šťastní aj za jeden poriadny agát,a možno sa aj za ním budeme musieť naháňat prevozom včelstiev..
(11.06.2015 18:31)Louky napsal(a): [ -> ]a kolik toho medu vyprodukuješ Katko? to je celkem dost podstatná věc Smile

To je pravda. Mám 22 včelstev a letos mám zatím cca 400 kg medu. Nikam s medem nejezdíme, prodávám ho ze dvora. Minulý rok jsem ho prodávala za 140.
www.ekosad.cz
Katka,cenu pokojne drž na 160,pokiaľ bude med dobrý ,tak portfólio zákazníkov ktorí chodia pre ovocie zvládne aj násobky uvedeného množstva..majú rodiny,kolegov,známych atď atď...
(11.06.2015 16:31)Katka Štáglová napsal(a): [ -> ]Dobrý den,
rozhodla jsem se letos prodávat med za 160 kč/kg. Lidi oceňují kvalitu a jsou za ni ochotni zaplatit.

Koukám že jsi "přes kopec". Prodávám taky za 160,- a prodávám.
Chcete-li si zvednou cenu medu řekneme o 10,- Kč, tak aby to zákazník vůbec nevnímal, zkuste to jako já. Spousta zákazníků používá koupený med jako dárek. Nabídněte mu k medu dárkové balení z kartonu viz. http://trebonsky-med.cz/obchod/index.php...ex&cPath=7 přihoďte si na tašku 10,-Kč a budete spokojeni oba.
Já jdu letos na 200,-,medu mám málo,
pro kamarády za 100,-,ale jen pro vlastní potřebu,
pokud to mají pro někoho jiného za 200,-. Smile
(11.06.2015 19:49)Louky napsal(a): [ -> ]ne ne pouze konečným spotřebitelům.....max 20kg na hlavu Smile

Koukám že se chováš tržně. Uměle vytváříš nedostatek abys mohl co nejdéle prodávat za dvě třetiny ceny konkurence.
(11.06.2015 22:28)gusto napsal(a): [ -> ]koľkokrát za život je sezóna,že sa dá stihnút s tými istými včelstvami 4x agát?..keď počítam kvitnutie aj so spracovaním a vytočením medu 14 dní,vychádza mi to 4x14= 56 dni..muselo by sa asi začať v maďarsku,potom potiahnuť na juh slovenska,a ešte 2x vyššie..teoreticky by to vychádzalo,ale koľko dní môže byť z tých 56 vhodných na znášku..? a čo včelstvá,na takej intenzívnej znáške sa lietavky derú rýchlejšie než sa liahnu a dospievajú nové..kočovníci pred rokmi u nás robili 2x agát bežne,ale snaha o 3tí vždy vyšla nazmar..nehádam sa že sa nedajú urobiť aj 4,ale moc krát za život sa to asi nepodarí..a pri vývoji počasia aké sa na nás valí v posledných rokoch budeme šťastní aj za jeden poriadny agát,a možno sa aj za ním budeme musieť naháňat prevozom včelstiev..
Dá sa stihnúť aj vytočiť čo nie je problém pokiaľ je počasie ideálne. Ako prvé Bajč a 9 deň som odtiahol domov a hodil som prázdny medník pod plný, potom som to behom týždňa vytočil, taktiež na 9 deň som odtiahol na Zlatno a odtial do Skýcova. Boli aj roky že so na 4 agát nešiel a odtiahol som na korianrovú znášku čo bola hodnejšia než celí agát lebo koriander keď mal dobrú vlahu a ešte mu napršalo dal aj za 2 konvy medu na včelstvo lebo normále dal za konvu medu.
(11.06.2015 20:58)M+M napsal(a): [ -> ]První otázka zní-čím to pančuje, že je tak levný ????

Vsadím se o co chceš,že riziko pančovaného medu od malovčelaře je násobně větší u medu za 200kč než u toho za 100.
Referenční URL's